Şimdi Ara

Teşhirciliğin yaygınlaşması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir türlü çözemediğim bu durum hakkında yardım ederseniz sevinirim. şöyleki; sizin de tasdik edeceğiniz üzere insanlar gerek doğal yaşantılarında gerekse sosyal medyada gitgide kendilerini sergilemeye başladılar; hayatın her anını, vucudun bazı orojen bölgelerini, her türlü özel yaşantıları, bebekleri, çocukları ve hatta ölüleri bile paylaşma gafletinde bulunuyorlar. Şimdi soruyorum;

Teşhirci olmak normal midir?
    Değilse teşhirciliğin kötü bu durumu ahlaksızlığa mı dayanır?
    Bir insan neden kendisini sürekli teşhir etme isteği, dürtüsü duyar?
    Teşhirci biri kararlı, sosyal ilişkiler kurabilir mi?

herkes yapıyorsa normaldir.şidminin akıllı telefon bağımlıları önceden tablet kullanan,dandik lcd ekranlı, insanalra uzaylı muamelesi yapıyordu.aynı şekilde arabesk müzik diye jilet atanalr şidmi diskolarda ortamcı oldu.sorun koyun olmakta.bizde tam manası ile vücut teşhiri yok.daha çok tayt ve dar tşörtler giyip.olanı belli etmece var.bunun dini versyonalrıdna baş kapalı.teşhirci olmanın bi hastalık olduğunu bilmiyorlar.geçenlerde görmüştüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu durumun gittikçe ileri düzeye geleceğini düşünüyorum. Dikkat ederseniz sosyal medyanın çıkışıyla beraber yavaş yavaş bu tür şeyler arttı. Gittikçe daha da artarak devam ediyor. Maalesef ileride ahlak seviyesinin daha ciddi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum. Gerçi şu zamandaki paylaşımlarda bulunulan seviyeye baktığımızda daha bundan ilerisi nasıl olabilir diyoruz fakat bunu yaşayıp göreceğiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanımız gösterişi seviyor, bu durum sosyal medyanın gelişmesiyle iyice belirginleşti, bu gösterişin altında yatan neden ise görgüsüzlüğün dışavurumu olarak açıklanabilir. Bir insanın görgüsüz olması zengin veya fakirlikle alakalı değildir, insanlar arasında kendini öne çıkartma ve diğer insanlara bakarak kapitalist sistemin dayattığı harcamaya dayalı rekabet ortamına girilmesi ile ilgilidir. Bu davranışı sergileyen insanların yaşına ve mesleklerine baktığımda durumun vehameti daha da belirginleşiyor ve bunlar bu haldeyken yeni nesilin daha kötü bir hale geleceği gerçeği ortaya çıkıyor.
  • peki gösteriş yapmak, kendini sergilemek neyin göstergesi? tabiki insanlar bu şekilde birbirleriyle statü yarışına girebilir; kendini dişisine, erkeğine daha iyi gösterebilir. benim sağduyuma göre asil insanlar gösteriş yapmazlar. peki sadelik asaletten mi gelir?

mesela ergenler çok mu çok gösteriş yapmayı, teşhirciliğin dibine vurmayı seviyor, şekle bir ergen kadar önem veren yok. ergen kelimesi olgunlaşmamış insan anlamına geldiğine göre, teşhirciliği "olgunlaşmamış insan tutumu" diyerek tanımlarsak doğru bir tespit mi yaparız? sorular sorular...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıntılı anlatım bekliyorum

Bugün insanlık medeniyet konusunda bir akıl tutulması yaşıyor. En ilkel davranışlar, durumlar modernitenin gereği olarak sanki bir medeniyet göstergesiymiş gibi özendiriliyor.

Bunların belli bir sayıda yapılması teşhircilik değil belki ama sürekli dizi gibi tekrarlanması teşhir oluyor sanırım.

Kimileri sürekli gezdiği camileri, gittiği türbeyi, kıldığı namazı ve tuttuğu orucu ilan edercesine sürekli yayın yaparlar.
    Kimisi yediğini içtiğini gezdiğini alışverişini segiler sürekli.

Kimiside pazusunu bacağını sergiler.

Bunu gören karşıdakinin algısıyla ilgilide bir durumdur bu. herkesin arabası olsa ve lüx yerleri gezse bu paylaşımdan pek rahatsızlık duymazlar.

Yani kinin yetiştiği kültür de kişinin algısını şekillendiriyor.

İranda yetişen bir molla için saç tahrik edici unsurken sana göre değildir. Bir japona göre de kol bacak tahrik edici olmayabilir.

Sahil kesimlerinde uzun süre yaşamış olanlar bu durumdan pek etkilenmezler mesela.

Aksine irandan gelen biri resmi dairedeki saçı açık hatundan tahrik olabilir.

Kişiye ve yetiştiği kültüre göre değişir.

• Teşhircilik yapmak dışında hiçbir meziyeti olmayan insanlar teşhircilik yaparlar. Bu insanlar kendilerini diğerlerine beğendirmek ve dikkat çekmek zorunda olduklarını hissediyorlar. Çünkü bunu yapmazlarsa yalnız kalırlar.
    bu hesap artık ele geçirilmiştir.yıldız hack team
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

bu durum artık bir hastalık oalrak kabul ediliyor.adı acayip ama olsun

Adı nedir ?
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    acayip bişeydi dün de aradım ama bulamadım.bulursam ayzarım
    Prey. Hunt. Hunter.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    http://www.psikoaktif.com/makale-detay/48-histrionik-kisilik-bozuklugu.html

sanırım hastalık bu idi

http://www.psikoaktif.com/makale-detay/48-histrionik-kisilik-bozuklugu.html

sanırım hastalık bu idi

Bu durumun yanlış yetiştirme ile de alakası vardır.
    bu hesap artık ele geçirilmiştir.yıldız hack team
  • quote:

illaki.bi video vardı 3-4 yaşlarında çocuk kızları öldürecem s...cem diyodu

Çoğu çevresinden örnek alıyor. Aslında çocuk yapmadan önce ailelerin devlet denetimine tabi tutulması gerekiyor. Her isteyen çocuk yaptığı zaman toplum için zararlı atık üretiyorlar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.