Şimdi Ara

Terör Ün Gerçek Yüzü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adı Mehmetti, yakın arkadaşım... 93- 95 yılları arasında 15 ay kuzey ırak sınırındaki dağlarda dolaşan bir özel timde dağ komandosu olarak görev yaptı. Geri döndüğünde başka biriydi. Onu gördükten sonra, gözlerine baktıktan sonra "terörle" ilgili kolaycı yorumlardan kaçınır oldum. Söylediklerini dinleyince orada yaşananların hayatın en zor manzaraları olduğunu anladım. Amerikan filmlerine hiç benzemiyordu.

Bitlenirdik, diyordu Mehmet; bitler arkadaşımız olmuştu. Ayaklarımız botlarımıza yapışırdı. İki, üç ayda bir yatak yüzü görür şehre inerdik. Askeri birliğe girdiğimiz yerde bir oda vardı. Anadan doğma soyunur botlarımıza kadar çıkardığımız elbiseleri fırına atar yakardık.

Bu timler aynen teröristler gibi dağlarda yaşıyordu. Ölenin yerine yenisi geliyordu. Ölmek çok sıradan bir şeydi. Kurşunlar, diyor Mehmet, kurşunlar miğferimi çok defalar yalayıp geçti. Yanı başımda kaç tane arkadaşımın kafasının patlayarak öldüğünü hatırlamaz oldum. Mayına basıp paramparça olan bir arkadaşımı hiç unutamadım! Çocuğun parçalarını topladık, battaniyeye sarıp helikoptere yükledik.

Dağlarda karanlık tipler ve gruplar dolaşırmış. Kimi, hizbullahtı, diyor Mehmet, kimi dev sol, kimi de amerikalı, israilli, iranlı... Dağlarda "cıa, mossad" cirit atıyordu. Serbest bölge gibiydi o dağlar. Dolaşırken bir silah patlardı... Bir gece karın üzerinde sabaha kadar kıpırdamadan yattık. Hareket edemezsin, heykel gibi hareketsiz kalırsın "6 saat!!!" kıpırdadığın an yanındaki arkadaşın bile vurabilir seni. En ufak bir hareket ölümün olur. Çişin gelir, susarsın, karnın acıkır... ama kıpırdayamazsın, ta ki sabah olana kadar. Karın üzerinde boncuk boncuk terlersin...

Mehmet daha pek çok şey anlattı. Kimdir bu Mehmet? Bursaya göç etmiş balıkesirli bir köylü çocuğu! Ne işi vardı o dağlarda? Ölen binlerce köylü, gariban çocuğunun ne işleri vardı? Neden bu iş sadece askere bırakılmıştı?

Öyle tuhaf bir ülkeyiz ki, o dağlarda bunların yaşandığı dönemde ve bugün de aynı şekilde meclisimizde çiğ köfte partileri düzenlenir. Siyasetin gerçekten de umurunda değildir o dağlarda yaşananlar. Zengine birşey olmaz, fakirin çocuğu ölür.

Oysa gerçek muhatap siyasettir. Asker değil!

• Alıntı sanırım..Belirtirmisin nereden veya kimden alıntı..Ama öyle değilse kusuruma bakma..
  • Alıntı değil dostum, aynen gerçektir. Hatta pekçok anlattığı şeyi de yazmadım.
  • benim arkadaşda aynısını yaşamış 2 3 yıl kendini toparlayamadı giderken milliyetci olan arkadaşlarım geldiğinde çok farklıydı bende vatan sevgim bitmesin diye gitmiyorum
  • dünyanın en uzun gerilla tipi savaşı ve dünyanın en zor şavaşı.Tsk haricindeki hiçbir ordu bu tür savaşa cevap verememiş boynunu bükmüştür.
    bu tarz savaşlarda teknoloji sıfırdır.işe yaramaz.düzenli ordunun yeri bellidir ama teroristler ne zaman ve nasıl geleceği belli değildir.işte o bekleme,yada arayıp bulma;psikolojik olarak bitirir.
    sorun savaşmak değil,sorun yanından kulağının dibinden kırbaç gibi şahlayan mermilerin geçmesi değil,sorun yüzlerce kilometre yürüyerek teroristleri bulmaya çalışmak. belkide onları ararken; hemen 1 metredeki kayanın dibinde saklanan teroristleri göremeden, yüzlerce kilometre yürümek.o yürüyüşte heran bir mayına basma psikolojisinde,yada nereden geldiğini bilemediğin,yağmur gibi gelen mermi yağışında yürümek.yürürkende "inşallah mayına basarda kurtulurum bu çileden"yada"Allah ım bir çatışma çıksada kurtulsak"zihniyetteki düşünceler.sırtında 40 kg ağırlıkla normal şartlarda ve düzyolda 100 metre gidemezken,o şartlarda kayalıkların ve kafa büyüklüğündeki taşların üzerinde 30 km yol gitmek.
    karakolun mevzisinde nöbet tutarken,"uyumamayım"şartlanmasında boş boş açık gözlerle etrafa bakmak.100 ileriden terorist diz çöküp roketatarı ateşlerken "acaba rüyamı?gerçekmi?düşüncelerinen birden gürültüyle uyanmak.zaten kendini hep "asker doğmuş,asker öleceğim"mantığı ile sivil hayatını rüya gibi görmek.
    Allah askerimize güç kuvvet versin.inanın sıcacık evimizde düşündüğümüz gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 29 Haziran 2010; 13:33:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Alıntı değil dostum, aynen gerçektir. Hatta pekçok anlattığı şeyi de yazmadım.

1990 yılında şırnak-silopide komando olarak görev yaptım ve sana şunu söyleyeyim arkadaşın biraz abartmış
  • "benim arkadaş da aynısını yaşamış 2-3 yıl kendini toparlayamadı giderken milliyetci olan arkadaşlarım geldiğinde çok farklıydı bende vatan sevgim bitmesin diye gitmiyorum"

Bir defa tesadüfen rastladım Ali Kuşçu'nun anlattığına benzeyen birisine. Arkadaşım filanda değildi, yoğun milliyetçi eğilimli parti taraftarı sıradan TC genci, çavuş olmaya gitmiş, özel bir işe seçilmişti. Özel işinde Güneydoğuyu adım adım dolaşmıştı, herşeyin en şiddetli olduğu dönemde. Anlattıklarının hiçbirisini burada yazmıyorum çünkü iç savaş çıkartmaya çalışmaktan beni tutuklar birileri! Ama o çocuk o bugünden çok daha nazik bir dönemde ( 17-18 yıl oldu rastlayalı bu kişiye ) bunları uluorta anlatıyordu, çünkü henüz atlatamadığı ağır psikiyatrik problemleri vardı o sırada karşılaştığı olaylardan ötürü!
    isis1982, kusura bakma ama o orduda ben senin kadar çok övgüye değer hiçbirşey göremiyorum, alllah-peygamberle savaşılmaz, birazda bu işin tekniğine uygun yöntemler göstermekte beceri gerekir.
    Ülkenin politikacılarının düzeyi belli bu yüzden onlara bir sıfat takmayım, onlara diyecek laf yok zaten. Yukarda anlattığım kişi TC Cumhurbaşkanı PKK için " birkaç baldırıçıplak " dedikten 5-7 yıl sonra oralara savaşa gitti! Bu iktidarın açılım rezaletini anlatmaya hiç gerek yok.
    TC ordusu ise bu olayla nasıl savaşacağını hiç bilemedi hiç öğrenemedi. Hala da bilmiyor.
    Öyle Gazze, müslümanlık vs. gibi saçmalıkları bırakında biraz bölünmeye gitmekte olan kendi ülkenize bakın.
    Olanda bu ülkenin gençliğine oluyor ve çok yazık oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9
    quote:

1990 yılında şırnak-silopide komando olarak görev yaptım ve sana şunu söyleyeyim arkadaşın biraz abartmış

Mustf9'un anlattıkları benim anlatmadığımın yanında çok hafif ve dürüst kalıyor sayın Nanaka9. Birde ben 1991'den sonra TC uyandı ve PKK ile ciddi bir mücadeleye başladı şeklinde hatırlıyorum. Sizin orada olduğunuzu söylediğiniz 1990 yılında sanıyorum PKK rahatça işini yapıyordu ve karışanı yoktu askeri bölgeler haricinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

"benim arkadaş da aynısını yaşamış 2-3 yıl kendini toparlayamadı giderken milliyetci olan arkadaşlarım geldiğinde çok farklıydı bende vatan sevgim bitmesin diye gitmiyorum"

Bir defa tesadüfen rastladım Ali Kuşçu'nun anlattığına benzeyen birisine. Arkadaşım filanda değildi, yoğun milliyetçi eğilimli parti taraftarı sıradan TC genci, çavuş olmaya gitmiş, özel bir işe seçilmişti. Özel işinde Güneydoğuyu adım adım dolaşmıştı, herşeyin en şiddetli olduğu dönemde. Anlattıklarının hiçbirisini burada yazmıyorum çünkü iç savaş çıkartmaya çalışmaktan beni tutuklar birileri! Ama o çocuk o bugünden çok daha nazik bir dönemde ( 17-18 yıl oldu rastlayalı bu kişiye ) bunları uluorta anlatıyordu, çünkü henüz atlatamadığı ağır psikiyatrik problemleri vardı o sırada karşılaştığı olaylardan ötürü!
    isis1982, kusura bakma ama o orduda ben senin kadar çok övgüye değer hiçbirşey göremiyorum, alllah-peygamberle savaşılmaz, birazda bu işin tekniğine uygun yöntemler göstermekte beceri gerekir.
    Ülkenin politikacılarının düzeyi belli bu yüzden onlara bir sıfat takmayım, onlara diyecek laf yok zaten. Yukarda anlattığım kişi TC Cumhurbaşkanı PKK için " birkaç baldırıçıplak " dedikten 5-7 yıl sonra oralara savaşa gitti! Bu iktidarın açılım rezaletini anlatmaya hiç gerek yok.
    TC ordusu ise bu olayla nasıl savaşacağını hiç bilemedi hiç öğrenemedi. Hala da bilmiyor.
    Öyle Gazze, müslümanlık vs. gibi saçmalıkları bırakında biraz bölünmeye gitmekte olan kendi ülkenize bakın.

ben bunları yazamıyorum senin yazdığın iyi olmuş

edit konu başlığıyla konunun alakası yok değiştirsen iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kuşçu -- 29 Haziran 2010; 14:02:32 >

• quote:

"benim arkadaş da aynısını yaşamış 2-3 yıl kendini toparlayamadı giderken milliyetci olan arkadaşlarım geldiğinde çok farklıydı bende vatan sevgim bitmesin diye gitmiyorum"

gençliğe yazık oluyor evet.Birde şu saçma geliyor bana.Bizim burdaki askerler akşama kadar yatıyorlar.Hatta bazen sigara içerken bile görüyorum onları dışarda rahat rahat.Şırnakta hatayda 20-25 kişi operasyona falan gidiyorlar.Yollayın 100-200 tane asker şu terörün çok olduğu yerlere hepsi birden gitsinler ne bileyim yani nasıl işler bunlar anlayamıyorum.Çok derin işler sinirlendim şuan

• quote:

quote:

quote:

Mustf9'un anlattıkları benim anlatmadığımın yanında çok hafif ve dürüst kalıyor sayın Nanaka9. Birde ben 1991'den sonra TC uyandı ve PKK ile ciddi bir mücadeleye başladı şeklinde hatırlıyorum. Sizin orada olduğunuzu söylediğiniz 1990 yılında sanıyorum PKK rahatça işini yapıyordu ve karışanı yoktu askeri bölgeler haricinde.

Benim zamanımda ortalama 15 günde bir çatışmaya giriyorduk.
    Ama şunu söyliyeyim istisna haller dışında üstün olan taraf hep bizdik.
    Öyle ortalıkta cirit atacak adamıda oyardık kavun misali
    Bit konusunda tamamen katılıyorum Mustafaya.
    Bir hatamız vardı köy aramalarında aramızdan köylüye kötü davranan çıkıyordu böyle şerefsizler askerin imajını fena bozuyordu

• Hep aynı şeyler...
  • quote:

quote:

Nanaka dost; Doğrusunu istersen anlattıklarının pek çoğunu da ifade edemiyorum burada. Ama abartı yapacak bir psikolojide değildi bunları anlatırken. Yani adamın gözlerine bakınca zaten anlıyorsun, sanki o gitmiş yerine başka biri gelmiş gibiydi askerden dönünce. Ve toparlayamadı kendisini, hep aynı. Adam bir yerde takılı kalmış gibi. Bir de bunlar birlik askeri değil, tamamen gezici tim olarak görev yapmışlar. Yani net biçimde 3 ayda bir yatak yüzü görebiliyorduk, diyor. Kalın kürkleri ve çadırları varmış karda kışta dağlardaymışlar. Helikopter gelip yiyecek atar cephane bırakıp gidermiş.

Neommy nin dediği gibi 91 den sonraki özel harekat timleri kapsamında bir yapı olduğunu sanıyorum ben de. Polis timleri ile bağlantılı olduklarını da söylüyordu çünkü...

• Benim bahsettiğim kişinin Polis ve o dönemki Özel Harekat ile ilgisi hiç yok, ordunun öyle birşey yok dediği kurumda çalışmış, JİTEM'de yani.
  • Terör akıntıya kulaç atmaktır suyun önüne bent çekmezsen daha çok kulaç atarsın ne ileri gidersin geri.
  • Siirt ile şırnak arasındaydım çok kötü dönemde değildik, taki leyla zana ve saz arkadaşları bırakılacak sözleri başlayana kadar bırakıldıktan sonra ortalık iyice karıştı. Arkadaşın anlattıklarına yer veriyorum kaç arkadaşım değişmiş olarak aldı teskeresini ki biz o döneme göre çok iyidik . Ayrıca iznniz ile bir kaç şey eklemek istiyorum.

1. Çobanın kanas silahı ile sürü başında yol alması, komutanıma bildirdim, takip et dedi hangi yöne gidiyor ve yaklaşık on dakkika sonra bana dediği tamam önemli değil. Tepkimi verdim kanas var komutanım çobanda aldığım cevap ilginç ne kanası çoban kanası nerede bulacak yanlış görmüşsün.

2. Terk edilmiş köyde el fenerleri görüldüğünü söyledi nöbetçi arkadaşlar, termala gittim devrem termal çavuşuydu bir araç var ve yaklaşık 20 kadar kişi hemen yine komutana gittim beraber baktık odasına gitti geri geldi on beş yirmi dakka sonra ordaki kişileri bırakmamı nöbetçi askerlerin o kişilerin etrafına yoğunlaşmamı söyledi.

Bunlar ile ilgili çok soru sordum cevap alamadım. Acaip olaylar oluyordu ama hep soru işareti olarak kaldı bende.

• Askerde 2 yıl önce geldim nikon ile çok uzakta 5-6 adam tespit ettik gündüz gündüz herifler geziyordu hemen uzman çağırdık çoban dedi komtanım 5-6 kişiler dolanıyorlar dedik baktı keçidir falan dedi telsizci uzman geldi korucudur dedi üsbölgesi komutanı geldi çok uzakta olm topların menzili yetmez s..tir et önüne bak dedi. Sonuç olarak teröristde olabilir veya olamayabilir ama çoban ve keçi olmadıkları kesin bu günlerdeki haberleri görünce hep o günler aklıma gelir ..tir et derim
  • Bu yazıyı 9 ekim 2008 de yine kültür bilimde yazmışım,rasgele forumu aratırken buldum :)

quote:

Orijinalden alıntı : farukaan

Ben askerliğimi Şırnak'ta jöh taburunda yaptım arkadaşlar,orayada meşhur yenifoçadan gitmiştim her nekadar iyi bir komando eğitimi alsakta,20 yaşındaki çocuğu sokaktan alıp 2 ay eğitim verip, hiç bilmediği bir coğrafyada teröristin önüne atan zihniyet durdukça daha analar çok ağlar bu ülkede...O halde;

1-Derhal profesyonel orduya geçilmeli,bu çocuklar kesinlikle örgütle sıcak temas sağlamamalı.O coğrafyada normal askerin yapacağı tek şey pusu atmak ve a.t. yapmak olmalı,çatışma ve operasyonlara sadece uzmanlar gitmeli...

2-Uzman ordunun masrafını karşılıyabilmek için askerlik süresi düşürülmeli, bir insanın askerlik sanatının temel prensiplarini öğrenmesi için 6 ay yeterde artar bile,peki geri kalan 9 ay sen bu çocuğu ne diye zorla alıkoyuyorsun bırak gitsin çalışsın,ekonomiye katkısı olsun..

3-Güneydoğudaki halk cahil,halk aç,halk sefil...İzmirdeki askeriyenin yemekhaneleri artıkları çöpe dökerken bidonların etrafında köpekler bekliyor,Orada insanlar bekliyor arkadaşlar...Güneydoğuda fabrika açandan 5 yıl vergi alınmasın gerekirse,elektrik,su ,arsa bedava verilsin,orada bir ekonomik hamleye ihtiyac var ancak o zaman genclerin dağa çıkmasını engelliyebilirsiniz.Bu masraflar devlet için hiçbirşeydir,güneydoğudaki 1 komando tugayının 1 yıllık masrafıyla 20 tane fabrika açarım ben oraya...

4-Çocuklar türkçe bilmiyor,tek bildikleri cümle ''Asker abi şeker,asker abi para''Benim burdaki yeğenlerimde kolejlerde üçüncü dillerini öğreniyorlar...Bunun hesabını biz ahirette veremeyiz arkadaşlar,bu çocuklarda bizim çocuklarımız,bakın bir bebek doğuyor ve 20 yıl sonra terörist oluyor fakat her bebek masum değilmidir,her bebek güzel değilmidir??Öyleyse ne oluyorda bu bebekler bize kurşun sıkıyor...Her köye,her mezraya okul kurulmalı,öğretmenler gitmeli,sağlık ocakları kurulmalı,doktorlar gitmeli.Ben izmirde oğlum için hastahane,doktor seçme lüksüne sahipken o bebekler orda ilaç bulamadıklari için ölüyorsa,biz bunun hesabını ahirette veremeyiz arkadaşlar...

5-Siz kurşun sıkmaya devam ettikçe karşınızdada size hep kurşun sıkan bir topluluk olucaktır.Bunların arkası kurşun sıkarak kesilmez arkadaşlar...

Aradan 2 yıl geçmiş şu an yazdıklarımın %100 'üne katılmıyorum artık,ilginç :)

• Bu gördüğümüz başlık küçük bir Türkiye modeli işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimalCollective

Bu gördüğümüz başlık küçük bir Türkiye modeli işte.

Güzeldi..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.