Şimdi Ara

Termosifon mu ? Elektrikli şofben mi? Hangisi faturayı daha çok kabartır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
15.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elektrik faturası biraz kabarık geliyor. Evimizde Arçelik elektrikli termosifon var. Ve ihtiyacımız olduğu zaman yarım saat evvel çalıştırıyoruz. Kullanıp ardından kapatıyoruz. Üzerinde Ekonomik fonksyonuda var.

Fakat ben normal bildiğimiz elektrikli şofben alsam anında ısıtıp işim bittiğinde kapatsam acaba daha az bir sarfiyat söz konusu olabilir mi?

İşin uzmanları yardım ederse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 13 Temmuz 2010; 21:46:30 >

Orijinalden alıntı: H.G.A

Tam yeri burasımı kestıremedim.

Elektrik faturası biraz kabarık geliyor. Evimizde Arçelik elektrikli termosifon var. Ve ihtiyacımız olduğu zaman yarım saat evvel çalıştırıyoruz. Kullanıp ardından kapatıyoruz. Üzerinde Ekonomik fonksyonuda var.

Fakat ben normal bildiğimiz elektrikli şofben alsam anında ısıtıp işim bittiğinde kapatsam acaba daha az bir sarfiyat söz konusu olabilir mi?

İşin uzmanları yardım ederse çok sevinirim.

Tamamen sizin söylediklerinize göre yorum yapıyorum. Duş almadan 30 dakika önce açıp kullandıktan sonra da kapatıyorsanız; sizin 15 dakikada duş aldığınızı varsayarak, termosifonun toplam 45 dakika çalıştığını kabul edebiliriz. Termosifonların ısıtıcıları genellikle 2000-2500W gücündedirler. Bu durumda cihazının çalıştığı süre boyunca ortalama 1800W civarında elektrik harcayacaktır.

Elektrikli şofbenlerin gücü ise 3000-4500 ve 7500 W olmaktadır. Kendi tecrübeme göre 7500W altında kullandığınızda kışın banyo yapmanız mümkün değilken yazın mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla elektrikli şofbeni de en yüksek kademede çalıştırdığımızı varsayarsak 15 dakika banyo süresince o da yaklaşık olarak 1850 W civarında elektrik harcayacaktır.

Görüldüğü gibi harcanan elektrik miktarı neredeyse aynıdır, fakat ortada müthiş bir konfor farkı vardır. Elektrikli şofben hiçbir zaman termosifon rahatlığını vermez. Termosifon tüm eve sıcak su verir. Dolayısıyla el yıkarken de bulaşıkta da termosifon sürekli faaldir. Elektrikli şofbeni sadece banyoda kullanacağınız için faturanızda dolaylı yoldan azalma olabilir. Ayrıca kaliteli termosifonlar hiç kullanılmadıklarında içerisindeki su sıcaklığı 24 saat içerisinde sadece 2-3C düşüşle koruyabilmektedirler. Bu durumda evinizde eğer tarifeli sayaç kullanıyorsanız, termosifonu bir zaman ayarlı saate bağlayarak sadece gece devrede olmasını ve bu sayede normal tarifeye göre %50 az yakmasını sağlayabilirsiniz. Ben işyerinde 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum.

• Teşekkür ederim açıklamanız için. Çok makbule geçti
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.