Şimdi Ara

-Terminator Üçlemesi-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-Terminator Üçlemesi-

-Terminator Üçlemesi-

-Terminator Üçlemesi-

-Terminator Üçlemesi-

bilimkurgu sinemasına mütevazi bir giriş yapmasına rağmen , tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmleri arasında gösterilen Terminator filmini bilmeyenimiz yoktur.işte bu filme bu başlıkta saygı duruşunda bulunuyorum.herkes görüşlerini dilediği gibi söyleyebilir.hatta 1350 tane Terminator konusu var be kardeşim oradan niye devam etmiyorsunda diyebilir :) herşey serbest yani.

efsaneye birde daha değişik perspektifte bakalım.aslında mit olan Terminator karakterinin aslında değişik birde hikayesi var.tüm dünyayı kasıp kavuran Arnold Schwarzenegger Terminator rolü için düşünülmüyordu.hatta imdb sitesinde Mel Gibson'a rolün önerildiği fakat bu teklifin geri çevrildiği yazar. "Mel Gibson turned down the role of the Terminator." . Diğer adaylardan biri olan O.J. Simpson ise prodüktörler tarafından "Hiçte soğuk kanlı bir katil gibi görünmüyor ! " diye veto yemiştir.Artık şans mı dersiniz kader mi dersiniz bilinmez ama Arnold Schwarzenegger kurtarıcı rolünde oynaması için deneme çekimlerine çağırldığında kapıdan girer girmez Jim Cameron'un "sen bir Terminatorsün" demesiyle efsane karakter ortaya çıkmış olur.

James Cameron bu filmi rüyasında görüp böyle bir senaryo yazdığını itiraf etmiştir.Ancak bu kadar tutacağından kendisi dahil hiç kimse emin değildi.Çünkü James Cameron rüyayı gerçekleştirebilmek için senaryoyu 1 dolara satmıştı.Tabi sattığı kişinin eski karısı olan Gale Anne Hurd olduğunuda söylemeden geçmeyelim.

Terminator filmlerinin hatta Arnold filmlerinin vazgeçilmezi olan I'll be back repliğinin orjinalinin I'll come back olduğunu, Arnold'un doğaçlama insiyatifini kullanıp repliği evirmesini ve repliğin AFI tarafından en iyi 100 replik arasında gösterilmesinide söylemeden geçmemek lazım.

Filmin gösteriminden sonra Akademi ödüllerinin bir ayağı olan bilimkurgu ödüllerini vurup kaldırması pekte beklenen bir olay değildi.1985 en iyi bilimkurgu ödülünü alması dışında 7 dalda aday olmuştur.Bu başarı zaten yükselmekte olan Arnold'u parlatmış James Cameron'uda sınıf atlatmıştır.James Cameron Piranha diye tırt bir devam filminden sonra bu filmlede batmış olsa Titanic'in batışını göremeyecektik. :D

Küçük bir efsane halini alan ilk filmden sonra 2.filmin gelmesi 7 yıl sürdü.Arnold ilk filmden sonraki süperstarlığının zirvesinde her filmi 100er milyon dolar giden hollywood'un en çok kazanan aktörüyken bi de bu filmde hepten boyut atlaması eleştirmenleri bölmüştü.Çünkü gişede bu kadar iş yapan bu aktörün aksanı kötüydü hatta bu filmde konuşmuyordu bile nerdeyse.toplamda Arnold 700 kelime sarf etmişti.aldığı ücret 20 milyon dolardı. kelime başına $21,429 doları indiregandi yapınca diğer aktörlerde biz yırtınıyoruz edebiyat parçalıyoruz aldığımız ücrete bak diyip kazan kaldırmış olacak ki bu tarihten sonra oyuncuların aldığı fiyatlarda bir sıçrama içine girdi.

Dönemin en büyük bütçeli olma özelliğini taşıyan film için beklentiler karışıktı.genel kanı ilk film kadar orjinal olamayacağı yönündeydi.Fakat film hasılatı vurdu kaldırdı.Tüm dünyada $519,843,345.Herkes orjinalinden daha güzel dedi.Çoğu kişi sinemada mihenk taşı dedi,geri kalan ha mihenk taşı ha nişantaşı benzetmesi yaptı :P :D
    işte bu nidalarla bu film bugün dahi bilimkurgunun kendi türünde en iyisi olarak gösterilmektedir.

3.Film ise beklentilere cevap,James Cameron'a inat çekildi.Tabi bu 3.filmdeki en büyük payda Arnold'a ait.Çekelim bi tane daha olsun üçleyelim Jamescim gel etme eyleme.hem bak ben vali olacam banada iyi bir seçim propagandası olur, sende kaç zamandır film dünyasından elini eteğini çektin daldın denizlere sende sebeplenirsin demesine rağmen James Cameron "Ben 2. film ile söylemek ve anlatmak istediklerimi anlattım ve konuyu kapattım." diyerek yeni proje için tüm teklifleri reddetti.

3.Film hakkında bu kadar uzun uzadıya birşeyler yazmak istemiyorum.Ben beğendim.Güzel sürükleyiciydi.Amaç zaten etkilemekten ziyade beklentiyi karşılamaktı.İçi çok dolu olan bilimkurgu tarihine geçecek bir yapım olmadığını zaten bütün forum destekler herhalde.Ama çok kötü olmadığıda bir gerçek.Gişede Kuzey Amerikada vasat çizgiyi geçemedi ama Dünyada nasıl deli danalar gibi beklendiğini $427,600,000 hasılatı gözönüne seriyor zaten.

3.film için son olarak Anadolumuzun güzel bağrında bu filmi Türkçe dublajla gösterdikleri için , beyazperdede Terminator'un sesini dublajlı izleten sinemacı dağıtımcılarımızada buradan selam ederek , beğenilen bir yazı yazdığımı umarak foruma saygılarımı sunarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -genjuro- -- 23 Şubat 2008; 15:07:29 >

• güzel olmuş eline sağlık
  • çok güzel olmus bence 2 de kalmalıydı 3. de bilemiyorum bir terminator hayranı olarak hayal kırıklıgına ugradım
    2. filmin sonunda john büyücek ve lider olup dünyayı kurtaracak ya da annesinin ugrasları sonuç verecek dünya kiyameti yaşamiyacak ve john asla direnişin lideri olmuyacaktı 3. film bu 2 düsünceyi de yıktı
  • şimdi dizisi var. filminin 2 ile 3 ü arasındaki zaman işleniyor. film tadında olmasa da yinede seyrediliyor.
  • Maalesef serinin üçüncü filmi ilk iki filme ihanet derecesindeydi. Tabiki gişe hedefi olacak bu tarz filmlerde buna sözüm yok. Ama hiç değilse felsefesi, muhtevası ve konsepti korunur be kardeşim. James Cameron olmadan olmuyor maalesef Terminator. James Cameron en doğru sözü söylemiş aslında "ben ikinci film ile söylemek ve anlatmak istediklerimi anlattım ve konuyu kapattım" diyerek. Hal böyle olunca sadece parayı düşünen Jonathan Mostow maalesef bu kült seriye hiçbir yenilik katmayan bu vasat filmi ortaya çıkarmıştır. Serinin en iyi filmi ikincisidir bence. Birincisi zaten şaheserdir. Ama keşke bu üçüncü çekilmeseydi. Ya da ne bileyim James Cameron çekseydi. Zaten ben hala bu seriyi 2 film olarak görürüm. Üçüncü film çoktan çöp tenekesini boylamıştır. Varlığındansa yokluğu daha hayırlıdır. Kendisinden önce gelen iki şaheseri kirletmemek adına.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    john wick vs jason bourne
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.