Şimdi Ara

Termal macunsuz 75 derece olup pcnin donması uygulamalarının açılmaması normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir işlemci aldım ve termal macun sürmeden işlemcinin çalışıp çalışmadığını denemek istedim pc normal şekilde açıldı ama yüksüz bir şekilde sıcaklık 75 derece gibiydi başlangıç ekranı yavaş açıldı ve hiçbir uygulama açılmıyor fare imleci yavaş yavaş donuyor bir şeye tıkladığımda donuyor ve açılmıyordu sizce bu işlemciye termal macun sürmememle mi alakalı yoksa herhangir bir parçaya takarken zarar mı verdim lütfen yardım edin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ısı kaynaklı sistemde donma olabilir.
    termal macun kullanmanız lazım ama bu kadar donmasında anormal bir durum var sanki.

işlemci fanını düzgün takmamış olabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ısı kaynaklı sistemde donma olabilir.
    termal macun kullanmanız lazım ama bu kadar donmasında anormal bir durum var sanki.

işlemci fanını düzgün takmamış olabilirmisiniz?
    Stok fan kullanıyorum fan tam yerine oturmuyor gibi yeni fan mı almam gerekiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: slayerqueen

Stok fan kullanıyorum fan tam yerine oturmuyor gibi yeni fan mı almam gerekiyor ?

Alıntıları Göster
    elinle hafif salla kımıldıyorsa tam takmamış olabilirsin.

intel fanlarda takmak biraz daha zahmetli
  • quote:

elinle hafif salla kımıldıyorsa tam takmamış olabilirsin.

intel fanlarda takmak biraz daha zahmetli

Alıntıları Göster
    Bir şey fark ettim soğutunun sabitlemek için olan tırnak kısımları yamulmuş ve düzeltemiyorum galiba sizce yeni bir fan mı almalıyım bundan kaynaklanıyor heralde bu kadar donma değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: slayerqueen

Bir şey fark ettim soğutunun sabitlemek için olan tırnak kısımları yamulmuş ve düzeltemiyorum galiba sizce yeni bir fan mı almalıyım bundan kaynaklanıyor heralde bu kadar donma değil mi

Alıntıları Göster
    sadece yamulma varsa el ile düzeltebilirsin.
    ama iki çentikten birisi kırılmışsa kilidi kapattığın zaman tutmuyorsa yeni fan lazım.
  • quote:

sadece yamulma varsa el ile düzeltebilirsin.
    ama iki çentikten birisi kırılmışsa kilidi kapattığın zaman tutmuyorsa yeni fan lazım.

Alıntıları Göster
    Yani ben bu 2 tane tırnağı otuturabilirsem ve termal macun sürersem problem kalmayacak...
    Tek bir tırnak bile oturmayınca temas etmiyor heralde işlemciyle fan değil mi ? Şuan tek sorunum bu tırnakları nasil birleşik tutacağım takmaya çalışınca tık sesi geliyor ama yamuluyor biri diğeri giriyor... acaba bu plastiği yakarak mı birleştirmeye çalışsam biraz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır canım ne yakması.

kilidi yukarı çekip fanı oturt sonra kilitle
    HWA TVyoutube
    İşlemci Fanı Nasıl Takılır?
    https://www.youtube.com/watch?v=MMH4-j2EtZc

Ruhi Karayoutube
    İşlemci Fanı Nasıl Çıkarılıp Takılır. How to Remove and Install a Processor Fan.
    https://www.youtube.com/watch?v=mSJc5UUdMHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 8 Temmuz 2020; 20:21:30 >

• quote:

hayır canım ne yakması.

kilidi yukarı çekip fanı oturt sonra kilitle
    https://www.youtube.com/watch?v=MMH4-j2EtZc
    https://www.youtube.com/watch?v=mSJc5UUdMHA
    Çok çok teşekkür ederim problem sizin dediğiniz gibiymiş tam oturtunca kasma falan kalmadı...
    Arkadaşlar benim gibi yapamayanlar içinde şöyle diyim orta kısmıyla tutup delikleri bulup öyle bastırmak gerekiyormuş hepsi oturdu böylece

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.