Şimdi Ara

Termal Macun ve Fan Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Tulpar t5 v4.1 sahibiyim. Ürünü alalı 9 ay oldu. Henüz bir fan temizliği ya da termal macun değişikliği yapmadım ne kadar sürede bir yapmam gerekiyor. Bir de yazın 2-3 kere 95 dereceleri gördü şuan da fan açık olmasına rağmen 85 derecelere çıkıyor. Fpslerde de düşüş var? Acaba ekran kartı zarar görmüş olabilir mi? 9 ayda ekran kartı zarar görüp fps düşüşü olabilir mi?

• Hocam benden 2 ay önce almışsınız ben de alalı 7 ay oluyor tam. Sıcaklıklar normal değil . Ben turbo vs açmazsam bile 75 civarı kalıyor Gpu. Zaten Cpu sıcaklığı en fazla olan oyunda (GTA 5) bile 80-83 civarlarında oluyor. Turbo açınca bunlar 60-65 seviyelerinde oluyor. Sizin kasa ile benimki farklı ama 4.1 in soğutmasının çok iyi olduğunu duymuştum. O yüzden bi genel bakım için ve sıcaklıkları , oyunlardaki fpsyi test etmeleri için gönderseniz iyi olur diye düşünüyorum. Ben de yollarım 1-2 ay içerisinde. Kafama takılan şey şimdi cihazda bi sorun yok oraya giderken yolda veya bana dönerken bişey olur pek kargoya güvenmiyorum durduk yere başıma iş çıkarsa kötü olur..
  • 6 ayda bir temizlik,senede 1 macun değişikliği ideal. Garantiye yollamadan önce Drive Image yedeği alın,garantiden gelince başınız ağrımasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djbaha135

6 ayda bir temizlik,senede 1 macun değişikliği ideal. Garantiye yollamadan önce Drive Image yedeği alın,garantiden gelince başınız ağrımasın.

O dediğiniz tam olarak nedir ve nasıl alınıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso60

Hocam benden 2 ay önce almışsınız ben de alalı 7 ay oluyor tam. Sıcaklıklar normal değil . Ben turbo vs açmazsam bile 75 civarı kalıyor Gpu. Zaten Cpu sıcaklığı en fazla olan oyunda (GTA 5) bile 80-83 civarlarında oluyor. Turbo açınca bunlar 60-65 seviyelerinde oluyor. Sizin kasa ile benimki farklı ama 4.1 in soğutmasının çok iyi olduğunu duymuştum. O yüzden bi genel bakım için ve sıcaklıkları , oyunlardaki fpsyi test etmeleri için gönderseniz iyi olur diye düşünüyorum. Ben de yollarım 1-2 ay içerisinde. Kafama takılan şey şimdi cihazda bi sorun yok oraya giderken yolda veya bana dönerken bişey olur pek kargoya güvenmiyorum durduk yere başıma iş çıkarsa kötü olur..

Peki sizce kalıcı bir hasar olmuş mudur ekran kartında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko1903 -- 6 Kasım 2015; 11:05:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beko1903 B kullanıcısına yanıt
    fps düşüşü normal değil. bi hasar olduğu veya sıcaklıktan etkilendiği açıkca ortada. Siz bi Unigine Heaven Benchmark 4.0 testini herşeyi en yüksek ayarda yapıp sonucunu bana söyler misiniz ? Bu test sonucunda fps düşüşü vs net olarak görebiliriz ekran kartı skorunu
  • quote:

fps düşüşü normal değil. bi hasar olduğu veya sıcaklıktan etkilendiği açıkca ortada. Siz bi Unigine Heaven Benchmark 4.0 testini herşeyi en yüksek ayarda yapıp sonucunu bana söyler misiniz ? Bu test sonucunda fps düşüşü vs net olarak görebiliriz ekran kartı skorunu

34.2 çıkıyor. Temizlikten sonra 34.3 ve 34.4 gördüm bi kere ama şuan 34.2 çıkıyor. Dün temizlettim bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun değişimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beko1903

quote:

34.2 çıkıyor. Temizlikten sonra 34.3 ve 34.4 gördüm bi kere ama şuan 34.2 çıkıyor. Dün temizlettim bu arada.

Değerler gayet normal. Ben de 34.4 alıyorum genelde nadiren 34.5 olduğu da oluyor. Bi sorun görünmüyor hocam. En azından kısa sürede bi sorun yok eğer 30dk falan oynadıktan sonra sıcaklıktan dolayı fps düşüyorsa da bu durum sıcaklığı kontrol altına aldıktan sonra düzelecektir. Kafaya takacağınız bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bu arada testi hiç turbo fan açmadan yapın test sonunda sıcaklık kaç derece oluyor ?GPU sıcaklığı yani orda yazıyor zaten testte üst kısımda. Bende 70-72 civarı oluyordu test bitiminde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso60 -- 8 Kasım 2015; 17:36:45 >

• quote:

quote:

quote:

Değerler gayet normal. Ben de 34.4 alıyorum genelde nadiren 34.5 olduğu da oluyor. Bi sorun görünmüyor hocam. En azından kısa sürede bi sorun yok eğer 30dk falan oynadıktan sonra sıcaklıktan dolayı fps düşüyorsa da bu durum sıcaklığı kontrol altına aldıktan sonra düzelecektir. Kafaya takacağınız bir sorun olduğunu sanmıyorum

Bir de virüs taraması yaptığımda 39 virüs çıktı. Sanırmı bunun da etkisi vardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Değerler gayet normal. Ben de 34.4 alıyorum genelde nadiren 34.5 olduğu da oluyor. Bi sorun görünmüyor hocam. En azından kısa sürede bi sorun yok eğer 30dk falan oynadıktan sonra sıcaklıktan dolayı fps düşüyorsa da bu durum sıcaklığı kontrol altına aldıktan sonra düzelecektir. Kafaya takacağınız bir sorun olduğunu sanmıyorum

Bir de virüs taraması yaptığımda 39 virüs çıktı. Sanırmı bunun da etkisi vardır.

Fps de bi etkisi olmamış . 34 ve üzeri alıyorsanız normal değerler. Sıcaklıkta belki bi etkisi olabilir virüsün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.