Şimdi Ara

Termal Macun ne kadar sıkmalıyım ve nerelere?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bazıları 1 bezelye tanesi kadar ortaya sk sonra işlemciyi oturt aradaki boşluklar kapanıcaktır kendiliğinden diyor bazıları çıkan aparatla işlemcinin üstünü tamamen ince bir tabakayla kapat diyor hangisini yapmalıyım? ve technopatte her köşeye ve ortaya sıkıyor bazılarında ise sadece ortaya sıkılıyor hangisi olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: erenarslan

Beyler bazıları 1 bezelye tanesi kadar ortaya sk sonra işlemciyi oturt aradaki boşluklar kapanıcaktır kendiliğinden diyor bazıları çıkan aparatla işlemcinin üstünü tamamen ince bir tabakayla kapat diyor hangisini yapmalıyım? ve technopatte her köşeye ve ortaya sıkıyor bazılarında ise sadece ortaya sıkılıyor hangisi olmalı?

Doğrusunu dün açtığın konuda da dile getirdim ve neden olduğunu da net bir şekilde açıkladım. Her kçşeye ve ortaya yöntemi yanlış ortaya bir miktar sıkıp soğutucu tabanı ile yaymak doğrusu. Hele ki sıkılan termal macunu kart ve benzeri cisimle yaymak ve işlemciyi kaplayıp sonrasında soğutucuyu takmak ise tamamen yanlış bir yöntem.
  • The_North_Face kullanıcısına yanıt
    +1 niye her gün konu açılıyor biraz araştırın konu açmadan önce özel bir şey yapmana gerek yok işlemcinin ortasına bezelye tanesi kadar macun sık sürmene veya dağıtma na gerek yok soğutucuyu takınca kendi dağılır zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 9 Şubat 2014; 14:08:26 >
  • Teknopatta Recep abiyi severim sayarım da mubarek işlemciye fan mı takıyor sarmısak mı eziyor anlamadım bezelye kadar ortasına damlat ve işlemci soğutucunu tek hamlede tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

Beyler bazıları 1 bezelye tanesi kadar ortaya sk sonra işlemciyi oturt aradaki boşluklar kapanıcaktır kendiliğinden diyor bazıları çıkan aparatla işlemcinin üstünü tamamen ince bir tabakayla kapat diyor hangisini yapmalıyım? ve technopatte her köşeye ve ortaya sıkıyor bazılarında ise sadece ortaya sıkılıyor hangisi olmalı?

Doğrusunu dün açtığın konuda da dile getirdim ve neden olduğunu da net bir şekilde açıkladım. Her kçşeye ve ortaya yöntemi yanlış ortaya bir miktar sıkıp soğutucu tabanı ile yaymak doğrusu. Hele ki sıkılan termal macunu kart ve benzeri cisimle yaymak ve işlemciyi kaplayıp sonrasında soğutucuyu takmak ise tamamen yanlış bir yöntem.

Hocam dediğniz gib iyaptım anakartın biosunda 99 derece gören sistem şimdi en fazla 44 gördü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

Hocam dediğniz gib iyaptım anakartın biosunda 99 derece gören sistem şimdi en fazla 44 gördü

44 derece boşta görülen bir makina içinde biraz üst ve sıcaklık değeri 99 derece ise tamamen ilginç ve tehlikeli. İşlemciniz ne ve OC var mı? 44 derece boşta biraz yüksek bir değer ama yük altında 60-65'leri geçmiyorsa sıkıntı yaratmaz.

• Ortasına sürünüz sonrasında sogutucu ile dagıtınız en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ortalama 1 nohut büyüklüğü yeterli..üzerine yayma arkadaş anlatmış zaten soğutucu takarken iyice yayıyor ve aralarda boşluk olmasını engelliyor..gözünün önünde canlandırırsan hak verirsin
  • İslemci fani ile islemci uzerine suruceksin hertarafa esit ve kalin olmamali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar montaj rehberi adlı bir video var. Dün gece soğutucu montajı ve termal macun nasıl sürülür konularında baya bir yardımı oldu bana. Güncel parçalar ile sıfırdan kasa topluyorlar. Topiği görünce paylaşayım dedim.

Corsair 400r kasa montajı,
    Hyper 212 Evo soğutucu montajı,
    Anakart montajı,
    Ekran kartı montajı,
    2011 soket işlemci montajı,
    Termal macun nasıl sürülür,

http://www.youtube.com/watch?v=UtfZPMx7aME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aville -- 10 Şubat 2014; 16:19:24 >
  • nohut kadar sur sirek soğtucuyu tak hiç yayma kendi yayılır o
  • ortaya sık soğutucuyla yay ince bir tabaka şeklinde
  • Aville kullanıcısına yanıt
    Macunu öyle sürdüysen vay haline yok böyle bir termal macun sürme metodu birde bilgisayar uzmanıyım diye geçiniyor adam yav
  • Daha önce bir parça macun koyup soğutucuyu üzerine tek hamlede yerleştiriyordum. Ancak soğutucuyu söktüğümde doğru yayılmadığını gördüm. Belkide ben beceremedim. Bu sefer videodaki gibi yaptım. Sıcaklığı takip ediyorum bir problem yok.

@Sercan226
  • Burada biraz uygulamada önemli aslında. Ortasına bezelye kadar sıkıp işlemciyi oturtmak? Haklısınız yapan kişi işin ehli değilse en doğrusu bu lakin sıkılan miktara çok dikkat edilmeli az gelebilir yada fazla gelip kenarlardan taşabilir en nefret ettiğim durumdur. Şimdiye kadar bir çok üst seviye soğutucu monte ettim ve hepsinin termal macununu özenle işlemci üzerine zar kalınlığında sürdüm yaptığım testlerde de alabileceğim en iyi sonuçları aldım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchLord

Burada biraz uygulamada önemli aslında. Ortasına bezelye kadar sıkıp işlemciyi oturtmak? Haklısınız yapan kişi işin ehli değilse en doğrusu bu lakin sıkılan miktara çok dikkat edilmeli az gelebilir yada fazla gelip kenarlardan taşabilir en nefret ettiğim durumdur. Şimdiye kadar bir çok üst seviye soğutucu monte ettim ve hepsinin termal macununu özenle işlemci üzerine zar kalınlığında sürdüm yaptığım testlerde de alabileceğim en iyi sonuçları aldım zaten.

Genelde bende böyle yapıyorum fakat çoğu kişi buna yanlış demiş neresi yanlış anlayamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercan226

Macunu öyle sürdüysen vay haline yok böyle bir termal macun sürme metodu birde bilgisayar uzmanıyım diye geçiniyor adam yav

+1 ramleri tam islemci fanin sicakligini ufledigi yere takmis bastansona cop

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhanoflaz kullanıcısına yanıt
    Yalnış değil ki zaten dostum aslına bakarsan en doğrusu bu işi biliyorsan. Çünkü macundan macuna da çok fark var. Macun var çok rahat sürersin macun var daha katı bir yapısı vardır uğraştırır. Macun ne kadar ince olursa o kadar iyi ısı iletimi olur macun kalın kalırsa soğutma performansında düşmeye sebep olur. Acemi olanlar içinse elinden gelmiyorsa en mantıklısı işlemcinin ortasına arkadaşlarında dediği gibi bezelye tanesi kadar sıkılır soğutucu hafif oynatılarak ama çok hafif yerine oturtulur olay budur.
  • Ben kredi kartı benzeri bir kart ile ince bir tabaka halinde yayarak sürüyorum. Dediğin gibi bu termal macun ne kadar ince tabaka olursa o kadar iyi ısı aktarır. @beyinbedava
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.