Şimdi Ara

Termal macun mu silicon macun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet çok uzun bir süreden sonra hayatımda ilk kez termal macun süreceğim. 1-2 gündür ekran kartımın fanının iyi soğutmadığını fark ettim, bu yüzden yıllardır temizlemediğim kasamı temizlemek istiyorum.

Fakat kararsız kaldığım bir nokta var normal 5-10 liralık termal macun mu almalıyım yoksa silicon macun denilen şeyden mi almalıyım? Yani silicon macun daha iyi diyenler var internette biraz araştırdığım kadarıyla. Sizce termal macun mu silicon macun mu? Hiç anlamam bu macunlardan ondan soruyorum.

• Coolmaster v1 kullanmıştım ben gayet iyiydi. Tavsiye ederim.
  • Kusura bakma 10 liradan fazla verecek durumum yok ve internetten de asla almam. Bir şey de markasız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

Kusura bakma 10 liradan fazla verecek durumum yok ve internetten de asla almam. Bir şey de markasız olsun.

Benimki sadece bir tavsiyeydi soru sormuşsun cevap verdim . Sıkıntı yok.
  • ben daha yeni işlemcimi değiştirdim slikonu ilk defa duyuyrum . 12 liraya coolermasterın high performance termal macununu aldım bi sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speederly

ben daha yeni işlemcimi değiştirdim slikonu ilk defa duyuyrum . 12 liraya coolermasterın high performance termal macununu aldım bi sıkıntı yok.

Hocam peki bilgisayarcı dışında (büyük mağazalar hariç) elektronikçi veya nalbur gibi yerlerde bulunabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

quote:

ben daha yeni işlemcimi değiştirdim slikonu ilk defa duyuyrum . 12 liraya coolermasterın high performance termal macununu aldım bi sıkıntı yok.

Hocam peki bilgisayarcı dışında (büyük mağazalar hariç) elektronikçi veya nalbur gibi yerlerde bulunabilir mi?

vallahi ilk defa işlemci değiştirdim ilk defa termal macun aldım onu da gittigidiyordan aldım işlemciyle beraber o yüzden oralarda varmıdır yokmudur hiç bilemicem . bilgisayarcıda v ardır ama illaki .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Fan ve Termal Macun Seçimi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Silikon macun.

https://store.donanimhaber.com/fa/fe/ba/fafeba3ca5542b0bb9cd917b4303ae87.jpg

Fiyatı 10 tl dan çok ucuz. CPU da kullanılabilir. Ben çok kullandım. Elektronikçilerden 3-5 TL ye alınabilir. İçindeki macunu 100 defa kullanabilirsiniz. Gerçi gürültü yapan AMD işlemciye en son acaba bununla mı ilgili diye Akasa macun sürdüm birşey değişmedi. Yalnız belki termale göre erken kuruma yapabilir onu söyleyeyim. Yinede birkaç haftada yada ayda kurumaz. Birkaç senede kuruyabilir. İlk yıllar performansı çok iyi.

quote:

Senin istediğin ürün bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Eylül 2014; 9:33:26 >

• Spycho kullanıcısına yanıt
    5 liralık termal macundan silikon macun tabi ki daha iyidir. thermaltake'in 15 lira civarına var böyle şırınga gibi.
    ben ondan kullanıyorum Casper laptop bile ısınmıyorsa termal macun daha iyidir :)
    thermaltake'in macunları kalitelidir onlara bak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

5 liralık termal macundan silikon macun tabi ki daha iyidir. thermaltake'in 15 lira civarına var böyle şırınga gibi.
    ben ondan kullanıyorum Casper laptop bile ısınmıyorsa termal macun daha iyidir :)
    thermaltake'in macunları kalitelidir onlara bak derim.

Teşekkürler hocam. Bir de hocam bu macun sürme işiyle beraber yağlama yapmak şart mı? Yani ne biliyim şırınga gibi küçük makine yağı nereden bulabilirim ki?
  • Spycho kullanıcısına yanıt
    Yağlama yapmak şart değil, ama dönmeden kaynaklı çok gürültü çıkarıyor dersen fanı parçalara ayırdığında zaten en son o dönen bi çubuk var o kalıyor. O çubuğu yağlayıp geri birleştirirsin. Şırıngaya falanda gerek yok aslında bi şişe kapağına doldurup az dökersin. Sağa sola dökülenleride silersin.
    Ben zeytinyağı ile yağlamıştım motor yağı bulamadıydım yine de iyiydi yani :))
  • 1 ay önce 2 senelik laptopumda ısınma sorunu başlamıştı. Forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile vatandan xigmatek pti-g3606 aldım şuan ısı konusunda gayet memnunum, fiyatı da iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

Yağlama yapmak şart değil, ama dönmeden kaynaklı çok gürültü çıkarıyor dersen fanı parçalara ayırdığında zaten en son o dönen bi çubuk var o kalıyor. O çubuğu yağlayıp geri birleştirirsin. Şırıngaya falanda gerek yok aslında bi şişe kapağına doldurup az dökersin. Sağa sola dökülenleride silersin.
    Ben zeytinyağı ile yağlamıştım motor yağı bulamadıydım yine de iyiydi yani :))

Anladım hocam teşekkürler, birkaç yerde zeytinyağı donacağı için fanı durdurabilir bile yazmışlardı olmadı öyle yaparım.
  • Zeytin yagi deneme bende vakti zamaninda makine yagi olmadigi icin kullanmistim bir sure sonra fanin donmesini engelleyecek kadar dondu bi daha sök sil cok is.
    Her makine yagida olmaz ince makine yagi olmasi lazim! İnce makine ornek olarak silah temizlemede kullanilan yağ yada elektronik dikis makinelerinde kullanilan makina yagi incedir ve isini fazlasiyla gorur ozellikle dikis makinesi yagi tavsiyemdir,kucuk plastik siselerde satilir fiyati 2,3lirayi gecmez. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.