Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek’in, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in ücretiyle ilgili sorusuna İngiltere, Almanya ve Güney Kore örneğini verdi.
CHP’li Kepenek, Şahin’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Terim’in aylık 110 milyar lira ücret aldığı yolundaki haberleri hatırlatarak, bu tür aylıkların hangi ölçütlere göre belirlendiğini ve diğer ülkelerdeki uygulamaları sordu. Şahin, verdiği yanıtta bazı ülkelerde ödenen ücretleri aktardı.
Buna göre, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven Goran Eriksson (4 milyon sterlin), Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann (2.1 milyon sterlin)ve Guus Hiddink, Güney Kore Milli Takımı’nda görevliyken 5.7 milyon dolar ücret aldı. Bazı kulüplerdeki yıllık antrenör ücretleri de şöyle: Jose Mourinho (Chelsea, 5.2 milyon sterlin), Alex Ferguson (4.1 milyon sterlin), Arsene Wenger (3 milyon sterlin), Ottmar Hitzfeld (2.3 milyon sterlin), Fabio Capello (Juventus, 2.2 milyon Euro), Daum (F.Bahçe, 2 milyon Euro), Gerets (G.Saray, 1.3 milyon Euro). -----------------------------------------------------------------------
Haber bugünkü Hürriyet gazetesinden alıntıdır... Bunu niye yazdım, Fatih Terim'in maaşını tartışmak için DEĞİL! "Şahin, verdiği yanıtta bazı ülkelerde ödenen ücretleri aktardı." kısmı aklıma takıldı, Bakan Şahin, yabancı ülkelerde, teknik direktörlere ödenen maaşları gayet iyi bildiğine göre, Yabancı ülkelerde çalışanlara ödenen asgari ücretleride çok iyi biliyor olsa gerek... Bu durum karşısında, 350ytl asgari ücreti, 500ytl emekli parasını kendi ülke insanlarına çok görmelerini nasıl açıklarsınız? (100 puanlık sorudur.)
çeneni yormayamı çalışıyorsun..
ohhh benim hayatta bir araya getirtemiyeceğim para bu .
İşlerine geldimi yurtdışıyla karşılaştırırlar.(bkz. Ekinalan Bey) İşlerine gelmedimi biz zengin ülke değiliz falanda filanda...Kusura bakmayın ama sahte hoş bir ekonomi havası yaratıyorlar.Daha düzlüğe çıkmadan Avrupayla kıyaslıyorlar kendilerini....
aslında az diil ama diğerlerine bakınca aa azmış dioruz
digerlerinin başında oldugu ülke ve takımların hocaların o kadar yuksek para almasına mukayese edilmemesi lazım bu ülke o kadar zengin degil.. oralarda bir kişinin asgari maaşı 370 ytl (230 euro) mu yoksa kaç katı..
mukayese edilecekse o takım ve ülke milli takım hocalarının ne kadar para aldıgı ile degil başarı ile orantılı olmalı..
birde turk milli takımında verilen prim ve ödemelerde çok az para pul değil.. ne başarı varkı bu kadar para dökülüyor başarı gelse gam yemeyecegim..
birde bana dünya 3.cüsü takım felan filan demesin kimse şansa olunmuş bir durum da ibaret yoksa bir tek brezilya dışında hangi takım güçlüydü.. hiç bir avrupa takımı ile oynamadan gelen şans.. kanıtı tekrardan dünya kupasına gidmeeyen son dünya üçüncüsü
kafa yormanı tavsiye ederim. zenginin parası... ve yukarıda ki cümle.. müdürler az para alır mı? almaz. milletvekilleri az para alırmı? almaz. teknik direktörlerde az para almıyor.. ok. boº bir tartıºma. deseydin ki; insanlarımız neden daha fazla kazanamıyor? niye üretmiyoruz? neden baºka ülkelerin araçlarına biniyoruz? neden kullandığımız ürünlerin hepsi dıºarıdan. iºte bunları burada yaparsak emin ol 20.000 $ ları göreceğiz..
quote:
Orjinalden alıntı: wineleven
çeneni yormayamı çalıºıyorsun..
kopyala yapıºtır ne güne duruo
CCCP de futbolcular ve antrenorleri kaç dolar alıyorlardı aceba...
aklıma geldide bi soriim dedim.....
quote:
Orjinalden alıntı: Castrolives
İnsanlar layik oldukları biçimde yönetilirler
kesinlikle katılıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
quote:
kesinlikle katılıyorum.
Böyle bir yorum karşısında şöyle bir soru geldi aklıma, Türk Milleti bu sefaleti ve sıkıntıyı hak ediyor mu yani?
quote:
Orjinalden alıntı: penguin
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
quote:
kesinlikle katılıyorum.
Böyle bir yorum karşısında şöyle bir soru geldi aklıma, Türk Milleti bu sefaleti ve sıkıntıyı hak ediyor mu yani?
Bence o sözün de tam olarak anlatmak istediği bu. Yani eğer yapılanlara ses çıkarmayıp sessiz kalırsan bu sefalete de layıksındır demek oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme