Şimdi Ara

(TERCİH YAPMADAN HERKES OKUMALIDIR, BİLMELİDİR! ( HER SIRALAMADAN OKUMANIZ ÖNERİLİR )!!! (TAU) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
14
Favori
16.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hukuk fakültesi hakkında bilginiz var mı acaba?
  • ilmentore kullanıcısına yanıt
    Hukuk çift diploma veriyor, ve sanırım yüzde 30 almanca hukuk.

    Okuyup mezun olanlar da almancıların boşanma davalarına bakmayacaklardır.

    Bilgim bu kadar, ama hukuktan mezun bile verdi üniversite, muhtemelen her sorunu cevaplayacak adam bulunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BatikanBora B kullanıcısına yanıt
    hocam kozyatagı metrodan otobus varmıs ama saatlerine baktıgımda 8:40 ve 9:30 sefer saatınde TAÜ'ye gıdıyormus tuzladan kozyatagına gelmem en fazla 1 saatımı alır Kozyatagındaki otobus kac saate varıyor okula bıldıgım kadar hazırlık dersı saatleri 9:30 baslıyor.
  • Hacettepenin de teknokenti var ve savunma sanayisinde çalışma fırsatları var. Bilkent ve odtü teknokentlerine de oldukça yakın, 3 metro durağı. Sonuç olarak hacettepe bilgisayar daha iyi? Sizin mantığınıza göre tabi.



    Odtü inşaatta okuyorum bu arada hacettepeyle bağım yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • falcon1881 kullanıcısına yanıt
    Afedersin bilmiyorum tuzlayı, direk google maps taki tahmini süreyi söylemiştim.



    Kozyatağı metro dan okula varman normal şartlarda 30-45 dk alıyor 15kb otobüsüyle. Hazırlıkta dersler 9.30 da başlar, 8.35 gibi kozyatağı metro durağında olmalısın çünkü otobüs 8.40 olduğu gibi kalkıyor, zaten binerken de sıra var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BatikanBora B kullanıcısına yanıt
    Çok sagolun hocam verdıgınız degerlı bilgiler için.
  • Almanca öğrenmek için en iyi yer burası mı bildmiyorum ama Goethe Institute'de Almanca filan öğrenilmez. Anca oyun oynatsınlar (!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerlimasuk kullanıcısına yanıt
    goethe instute nedir ilk defa duydum
  • Bir dandik Almanca kursu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben istiyordum ama tanıtıldığı gibi değil baya sıkıntılı bir üniversite araştırdığım kadarıyla.

    Onun dışında tercihen, siyasetçi isimlerine sahip üniversiteler ve bu tür özel projelerle kurulmuş şans işi üniversitelerden uzak durmayı yeğlerim.

    Yine de tercih döneminde akademik kadrosuna bakacağım ama gelse bile gideceğimi pek sanmıyorum.

    Şurada bir podcastçi isim vermeden anlatmış burayı, dinlerseniz anlarsınız
    http://www.mediafire.com/file/2dr056qmdr7i2wa/1+-Üniversite+macerası+%28Podcast%29****

    Konumu bile tercih etmeme sebebi, burada anlatılana göre liseden bile kötü Onun dışında konu sahibinin de sıraladığı vaatlerin çoğunun gerçek olmadığını farkedeceksiniz. Umarım durum değişmiştir yine de.

    Edit: Yurt imkanı bile yokhttp://www.tau.edu.tr/universite/barinma_yurtlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 12 Şubat 2018; 0:8:40 >




  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Ben üniversiteye bu sene başladım. Attığın link 2014. Kampüs inşaatı bu sene bitiyor. Dediğim gibi ilk taşını alman liderinin diktiği üniversiteye "şans işi" demek de pek mantıklı gelmiyor.

    Tercih dönemi gel, gez, konuş.
    Akademik kadroya yazmayabiliyorlar herkesi.

    Benim burada yazdıklarımda hiçbir kasti yalan yok, bir yanlış sezdi isen de söyle düzelteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatikanBora -- 12 Şubat 2018; 0:23:19 >
  • Okulu düşünen arkadaşlar için ben de bir şeyler söylemek isterim.Öncelikle elektrik elektronik okuyorum ve haftada 2 saat olan fach derslerinde bölüm hocalarını görüyorum yeni sayılan bir üniversiteye göre öğretim kadrosu çok iyi sayılır yardoçlar boğaziçi mezunu ve iyi kariyere sahip insanlar çokça size aktaracakları şey başarıp deneyimlemişler geri kalan araştırma görevlilerinden de derse girenler itü mezunu idi ve bu adamların hiç biri bize yanlış yaptığımıza dair bir şeyler söylemedi ki bu kadar başarıya sahipken boş görseler neden beykoza gelip bu kadar çile çeksinler? Bölümler hakkında ve okulun sunduğu staj vb şeyler hakkında da bir şüpheniz olmasın.Gelelim hazırlık eğitimine..Hazırlığı cidden zor çünkü dil zor ve siz zaten bir sınav yılından çıkıp geldiğiniz için bu kadar ağır bir şeyi kaldıramıyorsunuz (genelleme ) ve hazırlık sonu dsh başarısı da düşük çünkü iyi eğitim verip iyi bir dönüt almak istiyorlar.12-20 kisilik sınıflarda 2 ya da 3 eğitmenle ki bunlardan 1 ya da 2 si alman oluyor , 1 yılda kaliteli bir eğitim alıyorsunuz şayet ben sıfırım vs derseniz de şüpheniz olmasın bir yerde herkes esitleniyor ondan sonrası da sizin çalışmanıza kalıyor ayrıca dsh dan herkesin geçemediğini düşünürsek 41 kişi girdiğiniz bölümde 10 kişi aşağı yukarı başlıyorsunuz ki bu geçenler için büyük avantaj oluyordur şahsımca.Kampüs olayına gelirsek zaten hazırlık yılında o size anlatılan üniversite rüyalarını yaşamanız çok zor çünkü buna vaktiniz kalmıyor ama kampüs hızla tamamlanıyor ve herkesin bittiği zamanki haline çok buyuk umutlari var cidden güzel olacak .Ulaşıma gelirsek bundan en muzdarip insanlardan biriyimdir çünkü her gün pendikten şahinkayaya gidiyorum ama ulaşım imkanları da artiyor ki bunun için öğrenciler fazlasıyla çabalıyor ring resmileşti ve kb artık sorun cikarmadan okula gelip gidiyor . Şayet taü eem ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz aklıma değinecek ya da detaylandiracak bir şey gelmedi.

    Bu arada ytü em yazmamış biriyim üniversite tercihleri tamamen sizin neyi istediginiz ne beklediğiniz ve araştırıp neyi gördüğünüzle alakalı hazırlık eğitimi bazen bizi yıldırıp aa şurayı yazsaydım dedirtse de cogu kisi okuldan vazgecmez gibi çünkü bölümdeki hocalar ve okulun sagladiklari cidden iyi imkanlar ve size daha çok bir şeyleri gösterme sansi da veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de okulun ilk haftalarında fach dersinde bir hocamız mühendislik için yapılan laboratuvarda gereken her şeyin alınacağı ve bunun için okulun fazlasıyla butcesi oldugunu söylemişti bir yıl oncesi ile şuan her şeyiyle ne kadar farklıysa bu farkın fazlası seneye de geçerli olacak.Pisman olacaginizi düşünmüyorum sadece biraz geleceği dusunun ve risk alin ki okulun her yil artan basarisi cokta bir riske girmeyeceginizin garantisi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatikanBora

    Merhaba hocam. Ben üniversiteye bu sene başladım. Attığın link 2014. Kampüs inşaatı bu sene bitiyor. Dediğim gibi ilk taşını alman liderinin diktiği üniversiteye "şans işi" demek de pek mantıklı gelmiyor.

    Tercih dönemi gel, gez, konuş.
    Akademik kadroya yazmayabiliyorlar herkesi.

    Benim burada yazdıklarımda hiçbir kasti yalan yok, bir yanlış sezdi isen de söyle düzelteyim.

    Yok aslında biraz sert yazmışım, kırdıysam kusura bakmayın.

    Şans işi dememin öncelikli sebebi üniversitenin varlığının Türk-Alman ilişkilerine bağlı olması. Mevcut hükümet ilişkilerin iyiye gideceğine güvence vermiyor. Onu dememin sebebi özellikle buydu.

    Onun dışında Bilgisayar için konuşursam Galatasaray'da bile Fransız hocalar bir sıkıntı oldu mu resti çekip ilişiklerini kesiyorlar, bunu bahsettiğiniz Alman akademisyenlerin yapmayacağının garantisi yok. Diplomatik ilişkilerimiz kopma noktasına gelse üniversiteye ne olacağının garantisi yok.

    Almanya'da staj, çift diploma, çift dil gibi şeyler hala muallakta sanırım, bazı antlaşmalar beklemede.

    Bilgisayar Müh. için konuşursam en az 6 akademisyen olması lazım (Çünkü Bil. Müh. içinde 6 ana dal var) ancak 4 akademisyen var (1 Prof. 3 Yar. Doç.).

    Yurt olmaması benim bittiğim anlamına geliyor çünkü çok uzaktan geleceğim.

    Attığım kaydı dinlediyseniz şehre uzaklığından, galiba köy/kasaba gibi bir yerde olduğu için olan garipliklerden, üniversite değil dershane binası gibi tek bir bina olmasından vs. bahsediyor. Tabii o zamandan beri birçok bina yapıldı vs. gelişmeleri denk geldikçe takip ettim. Zaten demişsiniz kampüs bu sene bitiyor diye.

    Ama yine de diğer meselelerden ötürü sıkıntılı bir seçim. Yine de yolunu bulursam tercih dönemi geleceğim.




  • Bu yazıyı okuyup inanın aklını anladınız siz onu, İTÜ 'nün teknokenti gebze de diye yazmış kafa mı kırıyor bu arkadaş yazan kişi, İTÜ 'nün teknokentleri 6 tane ağazağa kampüsündedir hepsi özellikle Bilgisayar Mühendisliği okuyanlar için Ayazağa kampüsündeki 6 tane teknokentin özellikle Arı 2 3 4 olanlar Bilgisayar okuyanlara biçilmiş kaftandır..
  • İşletme okuyacak arkadaşlar buraya gideceğinize Marmara almanca işletmeye gidin. Kız arkadaşım okuyor bosh siemens grubunda stajını yaptı önü açık bir bölüm.

    Biz 2014 de girdiğimizden beri parlatıyorlar burayı, almanyayla ilişkiler ortada, gençler gündemi takip ediyorsunuz, merkel ve koalisyonunun gündeminde TR ile müzakereleri durdurma meselesi var, ayrıca aldığı ödenekte en diplerdeydi isteyen yökten bakabilir.

    Niye spesifik olarak ytü seçilmiş anlamadım daha çok fırın ekmek lazım taü’ye yıldızın yanından geçebilmesi için:) Bilginiz olsun Alman firmalarda da almanca bazında çok az açık pozisyon vardır, siemens için söylüyorum en azından. Almanca bilmek sizi 10 adım öne taşımayacaktır. Ve emin olun piyasa prestijli okul ister, uluslarası firmaların ilanlarında ’’from highly reputable’ universities’’ diye yazdığını da unutmayın. Bu okul yerine Yıldız ve Marmarayı şiddetle öneririm, en azından arkanızda 100 yıllık birer değer olur.

    Ha birde 5 hocayla bölüm kurulmaz.

    Mobil olduğum için yökten temiz kaynak veremiyorum ama isteyen aşağıdaki linkten fikir edinebilir, Hakkari Üniversitesi daha fazla ödenek almakta.
    http://www.univversite.com/iste-universitelerin-2017-2018-ve-2019-yili-butceleri/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paptes -- 12 Şubat 2018; 6:11:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • paptes kullanıcısına yanıt
    İstemeden yanlış bilgilendirme yapmışsın sanırım.



    Türkiyeden aldığı ödenek o senin gördüğün, ve kampüs inşaası bitmedi9ü ve dahil edilmediği için düşük.



    Hocaları DAAD ödüyor mesela.



    Ayrıca 5 kişiyle kurulmuş bir bölüm sözkonusu değil. Alman partnerler var diyoruz ya.



    Öğrencilere de almanyayla yaşanacak bilimum sorundan zarar gelmez.



    Dev alman firmaları da ( mercedes vesayre) okulda sürekli toplantılar, staj alımı falan gerçekleştiriyor.



    Ve almanca eğitim veren her yerde sanmıyorum almanca denkliği olsun



    Marmaranın almanca işletme bölümünü bilmem tabi, ilk defa duydum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğin için teşekkürler, bana bir bilişim firması gebzede olduğunu söylemiştii, ayazağada da varsa ne bileyim ben. Bunlar da öğrencilere nasıl katkı sağlar onu da bilmem.

    Hayır,

    Kafa kırmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Bölümü tanıttığım için "ben girecektim ya" diyip kızanlar var özelden, ayni sekilde kimisi dusuk siralama yapsa da girebilmek icin elestiriyor, kanmayınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ'nün teknokenti gebzede mi?
    Şaka yapıyor olmalısın.
    İTÜ Arı Teknokent'in neredeyse hepsi (ARI 1, ARI 2, ARI 3...) İTÜ Maslak kampüsünün içindedir. Kendim stajımı orada yaptım.
    Neden insanlara yanlış bilgi veriyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.