Şimdi Ara

(TERCİH YAPMADAN HERKES OKUMALIDIR, BİLMELİDİR! ( HER SIRALAMADAN OKUMANIZ ÖNERİLİR )!!! (TAU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
14
Favori
16.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İÇİNDEKİ BÖLÜMLERDEN BİRİNE İLGİ DUYAN HER ARKADAŞIN MUTLAKA GELİP GÖRMESİ, HAKKINDA YERİNDE, BİLENİNE SORMASI GEREKEN ÜNİVERSİTEDİR. SIRALAMAM TUTTU, GİRDİM SİSTEMİNDE TAÜ BAĞIMSIZ TERCİH ÜNİSİDİR.


    **** Türk Alman Üniversitesi bir devlet üniversitesidir ****

    İyi günler, Özellikle bu sitede tercih yaparken insanların hep daha önce iyi sıralamayla almış olan üniversiteleri tercih etmeyi teşvik ettiğine denk geldim. Oysa ki "iyi sıralamalı" üniversitelerin size sunduğu garanti hayat "en iyisi" değil.

    Özellikle bilgisayar mühendisliği konusunda

    Astronomik sıralama yapanlar boğaziçiyi seçsin, evet.

    Odtü bambaşka bir ortam, evet. Savunma sanayii için Aselsan'a en yakın olduğunuz ortam, evet.

    Galatasaray üniversitesi apayrı bir yol öne seriyor, evet.

    Ancak sonraki üniversiteler, İtü, Ytü, Marmara, Hacettepe, İstanbul üni.... Bunların size ne sunduğunu iyi düşünün.... Sıralamalarından başka.

    İtü 4.100 gibi bir sıralamadan alıyor, pek değişmez de bu sıralama benden söylemesi. Bilgisayar mühendislerinin genelde hedefi de itü dür. 4100 olsam itü bilgisayar tercih ederdim... Ama mezunlar iş hayatına başlayıp 2-3 yılı çok ama çok iyi geçirirlerse 5bin civarı maaşlara ulaşabiliyorlar. İnanın Ytü deki de, Marmara daki de, istanbul üni ' deki de bu olasılıklara zaten sahip...

    sonra 18k ya kadar hiçbir tercih olmadığı için bilgisayar mühendisliği seçecekler genelde başka bölümlere yöneliyor. YAP-MA-YIN! Bölüm tercih edin! Sıralamaya bakıp üniversite tercih etmeyin! Bakınız, kimi ne yapıyor, itü var ya, onun almayı bıraktığı sıralamanın yarım puan altını bile almış olsa ytüye giriyor. İtünün taban puanı ile ytünün tavan puanı aynı. Korkmayın. itü bilgisayar altına VEYA BELKİ DE ÜSTÜNE yazın başka bilgisayarı eğer galatasaray falan düşünmüyorsanız.


    Türk Alman üniversitesi Almanca eğitim veren, ama ingilizce de bilmeden mezun olunmayan bir üniversite.
    DAHA KAMPÜSÜ BİLE TAM BİTMEDİ. İLK 2 YIL GİRENLER KAMPÜS OLMAYAN ÜNİVERSİTEYE GİRDİLER. SIRALAMANIN ARTMASI İÇİN BİRÇOK SEBEP VAR!..

    bilgisayar mühendisliği ilk açtığı yıl 47bin sıralamadan aldı, ikinci yıl 37 bine çıktı taban sıralaması. bakın hala bitmedi kampüs, sizin tercih döneminize kadar şiddetle muhtemelen büyük oranda bitecek.

    Ve girenlerin yarısı 20.000 civarı sıralamalardan girdi arkadaşlar. Zaten 37binde kapattığından anlamalısınız ki o üniversiteyi bu sıralamalardan yazanlardan HİÇBİRİ uzun bir listenin sonuna burayı yazıp girmedi. isteyerek, anlayarak, seçerek girdiler.
    tavan sıralaması da yanılmıyorsam 12-13k idi, açıkanmadı yök verileri ya daha, tam bilemiyorum. Geçen sene de tavan sıralaması yine yüksekti..

    Arkadaşlar bu üniversitede ÖĞRETİMİN YARISINI ALMAN PROFESÖRLERDEN ALIYORSUNUZ. Bildiğin uçağa atlıyor geliyorlar normalde almanya da partner üniversitelerde ( Mühendislikler için şuanki partner Berlin Teknik Üniversitesi ( Uluslararası sıralamalarda Türkiyedeki her üniversiteyi kesinlikle geçen, dünyanın en iyilerinden sayılabilecek bir üniversite ) eğitim veriyorlar. Derslerin en az %30 ' unu Alman hocalardan alıyorsunuz, ancak bu oran hep %50 den fazla oluyormuş. Türk kadro da profesyönellik bi tarafa gayet samimi ve özeleştirel, saygıdeğer hocalarımız. Ders işleme şekliyle ilgili her öneriye mutlak saygıyla yaklaşıp her öneriyi değerlendirmeye alıp, sizin için en iyisini sağlamaya çalışacak insanlar.

    Almanya'da oluşacak iş imkanlarını saymaya gerek bile duymuyorum. alman idolüyle yetiştirilen mühendisler olacaksınız arkadaşlar. Almanya'da ilgiler yönetime kayıyor, gençler yönetici olmak için uğraşıyorlar, bizde mühendislik ve tıp moda. Orada size açık bir dolu kapı olacak. Mutlaka güçlenecek, güzel kazanacaksınız inşallah.

    İtü'nün teknokentinin önemli bir kısmı da Gebze'de arkadaşlar. Türk alman üniversitesi itü'nün oradaki teknokentine itüden daha yakın. Orada çalışmak/ firmalarla görüşmek için de Sanıyorum ki İtü'lü olmak zorunlu değil. Türk alman üniversitesi de bir teknokent oluşturmayı planlıyormuş ancak tabi daha yurt bile yok, kampüs bile tam bitmedi. Zaman alacaktır elbet. Ancak ben hazırlık okumama rağmen kavacıkta bir firmada stajımsı birşey yapmaya başladım, kavacıkta yapacak şeyler bulabilirsiniz. Beykoz heryerden uzak diyenler bir daha düşünsünler


    Buradan mezun biri mi yoksa YTÜ den mezun biri mi sizce daha kazançlı bir kariyere kapı açar ????

    2000 Yılı doğumlular için özellikle bilgisayar moda
    Sakın ilginizden şaşmayın eğer bir bölüm istiyorsanız, ona girin.

    Türk alman Üniversitesi galatasaray üniversitesi gibi, Hatta mühendislik-alman mantığını düşünürsek potansiyel olarak çok daha yüksek bir üniversite.
    Buradan alman üniversitelerine geçmiş bir dolu insan da var.

    Hazırlığı geçenlerin hepsini de ( her zaman hepsi olmayabilirmiş, ama şimdiye kadar öyleydi ) Almanya'da dil kursuna gönderen bir üniversite.

    Daha hazırlıkta bile teknik-dil dersleriyle, çok da katkılı olmasa da kimi zaman hafiften matematik dersleri, veya makine öğrenmesi gibi bazı spesifik konularda araştırma görevlileri vesayre yardımıyla sizi güncel tutmak isteyen bir üniversite.

    Ayrıca ders programlarını incelerseniz, inanıyorum ki diğer üniversitelerin ders programlarından genelde daha cazip duracaktır gözünüze.


    Bilgisayardan bahsettim, ama her bölüm için farklı avantajlardan sağlıyor tabi burası.

    Uzun lafın kısası mutlaka tercih döneminde , veya öncesinde burayı araştırın, bilin.

    Bilgisayar bölümü 47 binden kapadıysa, sonra 37 binden kapadıysa, belki o oranla gitmez diyorsun ama seneye 27bin, sonraki seneye de 18binden kapayabilir. Üniversite beykozda ve yurt henüz yok arkadaşlar. Kampüs yoktu biz girerken daha...

    Korkmayın! Sıralamaya bakarak tercih etmeyin!
    Sıralama sizin kolunuzu güçlendirsin, ama sizin kaderinizi siralamaniz belirlemesin!

    İtü size çok imkan sağlıyorsa, iyice araştırdıysanız, o imkanlar başka yerde yoksa, İtü kazanın, olmadı seneye girin bir daha çalışın öyle kazanın! Ama siz hiç araştırmadan ( YAHU SIRALAMASI İYİYSE İYİDİR ) derseniz, bilin ki gelecekte ( YAHU BENİM ÜNİVERSİTEM DAHA İYİYDİ NİYE BUNLAR HEP DAHA ÇOK KAZANIYOR ) Demeyin. Bakınız yök verilerinden, üniversitelere hep taban puanlarından girilmiyor. Millet kapmış olayı.
    Geç kalmayın...


    Şimdiden yazdım, çünkü sene sonunda çok bilinen üniversiteler tekrardan reklamlarıyla ortaya çıkacaklar. Böyle bir üninin adını bile bilmeden tercihler yapmayın.

    Sorusu olan olursa cevaplamak isterim

    Ancak bana da güvenmeyin, mutlaka tercih dönemi gelin görün!

    Haydi eyvallah.


    ***BILGISAYAR MUHENDISLIGI TERCIH EDECEKLER VEYA IHTIMAL DAHILINDE GORENLER BANA MESAJ ATARSA YARDIMCI OLMAYA CALISIRIM

    ***HUKUK TERCIH EDECEKLER VEYA IHTIMAL DAHILINDE GORENLER mehmetaliozkul A MESAJ ATSIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatikanBora -- 13 Şubat 2018; 12:26:11 >



  • bizim üniyi savunmuşun repini verdim, ama bu kadar üzerine roman yazılacak bir üni olduğunu düşünmüyorum. gelecek arkadaşlara
    da tavsiyem önceliğiniz düzeni oturmuş bir üniversite olsun, evet almanca eğitimi gayet iyi, öğretmenlerin yarısı alman 0 türkçe biliyor. yani istemeseniz de almancayı öğreniyorsunuz. ama burada o aradığınız üni hayatını bulamazsınız. lise gibi gidip gelirim diğerleri önemli değil diyen buyursun gelsin.
  • bizim üniyi savunmuşun repini verdim, ama bu kadar üzerine roman yazılacak bir üni olduğunu düşünmüyorum. gelecek arkadaşlara
    da tavsiyem önceliğiniz düzeni oturmuş bir üniversite olsun, evet almanca eğitimi gayet iyi, öğretmenlerin yarısı alman 0 türkçe biliyor. yani istemeseniz de almancayı öğreniyorsunuz. ama burada o aradığınız üni hayatını bulamazsınız. lise gibi gidip gelirim diğerleri önemli değil diyen buyursun gelsin.
  • Az çok kulüp etkinlikleri çıkıyor, erasmus plus projeleri yapılıyor, hiç olmadı arkadaş bulup beraber birşeyler yapılınabiliyor. Evet kampüs yok ve doğrudan kendini içinde bulduğun bir sosyal ortam yok, Ama ben şahsen itü gibi geniş bi kampüsü ve yapacak birçok şeyi olan bir ortamda olsam daha çok sıkılırdım.

    Bu forumdaki özellikle de sayısalcı insanların çoğu da zaten herşey bitince kaç maaş alacaklarını dert ediyorlardır, o yüzden öneriyorum genelde üniyi.

    YTÜ nün davutpaşa kampüsünde de çok eleştri var ayrıca hocam, çevrede hiçbirşey yok yapacak hiçbir şey bulamıyoruz vesayre vesayre şeklinde.
  • TAÜ'yü çok istiyordum ama Bilgisayar Mühendisliği'nde üç Türk hoca var ve hepsinin de soyadı Yıldız. Sanki hepsi akraba gibi. Lab yok. Sistem oturmamış. Fen bilimleri dersini bile bölüm hocaları veriyor. Sakarya gibi beğenilmeyen üniversitede bile alan hocaları SADECE alan dersi veriyor. Matematik ve fizik fen bilimleri hocaları veriyor. Düşünün dört sene boyunca hep aynı hocalardan ders alacaksınız. Beni bunaltıyor bu.

    Alman hocalara gelince onların adını göremedim. Sitesine girip Syllabus'a bakınca dersleri genelde Türk hocaların verdiğini gördüm.
    http://www.tau.edu.tr/muhendislikfakultesi/bilgisayarmuhendisligi

    Çok ama çok düşündüm. Marmara bile daha iyi geliyor bana işin açığı. GTÜ bile tercih listemde ama TAÜ elendi. Çok iyi bir üniversite olacağına eminim. Bu gidişle top üniversitelerden biri olacak ama gelecek nesil için. Biz sadece çarklar dönsün diye orada kurban olacağız. Ben tavsiye etmiyorum. En kötü başka yerde okuyup burada yüksek lisans yapın. Hem çift diploma veriyorlar hem de bir yılı direkt TU Berlin'de okuyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 11 Şubat 2018; 16:56:23 >
  • Arkadaş ne güzel anlatmışsın okulunu iyi hoş. Ama benim anlamadığım nokta ITU,ODTU'ye uzanamayan arkadaşlar niye YTU'ye sallıyor anlamıyorum. Bir tarafta 100 senelik bir geçmişe sahip saygın bir üniversite diğer tarafta daha yeni açılmış Turk-Alman Üniversitesi. Yoldan geçen birine sorsan öyle bir VAKIF üniversitesi mi varmış der. Teknokent demişsin YTU'nun kendi bünyesinde kendi adıyla ve kendi kampüsünde yararlanabileceğiniz bir teknokenti var. Eğitim kalitesine gelirsek Türk-Alman'da bulunmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ama siz iş başvurusu yapmaya gittiğinizde diplomanızda Yıldız Teknik Üniversitesi mi yoksa Türk Alman Üniversitesi mi sizi ileri taşır yorumu size bırakıyorum. Önerim: puanınız YTU'ye yeterken Turk-Alman'a gidip işi şansa bırakmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Hocam kampüs bu sene baya bir ilerledi, şimdiki girecekler bölüm binalarında olacaklar direk. Lab falan hallolacak sonraki jenerasyonlara kalmadan muhtemelen..

    Akademik kadro kısmında yazmıyor hocalar, veya yazılıp siliniyorlar ara sıra. Yine de derslerin yarısını alıyorsun alman profesörlerden. Hele bir de bu tercih dönemi girip hazırlık okuyacaklar varsa onlar bölüme başlayana kadar çok şey gelişir.

    Bence direk elemeyin. Tercih döneminde de soyadı yıldız olan hocalardan biriyle karşılaşırsınız muhtemelen üniversiteye gittiğinizde. Gidin ve konuşun, ne sorunuz varsa dökün, ben sorduydum, cevapladılardı.

    Ben daha hazırlık okuyorum ama kavacıkta staj değil de staja benzer birşeyler yapma fırsatı bulabiliyorum, üniversite heryerden uzak olabilir ama kavacıkta çok olasılık var aslına bakarsanız.

    Vaktiniz olacaktır. Uğrayın buraya da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatikanBora

    Hocam kampüs bu sene baya bir ilerledi, şimdiki girecekler bölüm binalarında olacaklar direk. Lab falan hallolacak sonraki jenerasyonlara kalmadan muhtemelen..

    Akademik kadro kısmında yazmıyor hocalar, veya yazılıp siliniyorlar ara sıra. Yine de derslerin yarısını alıyorsun alman profesörlerden. Hele bir de bu tercih dönemi girip hazırlık okuyacaklar varsa onlar bölüme başlayana kadar çok şey gelişir.

    Bence direk elemeyin. Tercih döneminde de soyadı yıldız olan hocalardan biriyle karşılaşırsınız muhtemelen üniversiteye gittiğinizde. Gidin ve konuşun, ne sorunuz varsa dökün, ben sorduydum, cevapladılardı.

    Ben daha hazırlık okuyorum ama kavacıkta staj değil de staja benzer birşeyler yapma fırsatı bulabiliyorum, üniversite heryerden uzak olabilir ama kavacıkta çok olasılık var aslına bakarsanız.

    Vaktiniz olacaktır. Uğrayın buraya da.

    Tanıtım günlerine gideceğim meraktan olsa bile.
  • LeCluse kullanıcısına yanıt
    Ben demiyorum ki kimse YTÜ ye gitmesin... Sakın yanlış anlamayın.

    Bu üniversiteyi de yüceltmiyorum diyerlerine kıyasla..

    Sadece bir fırsat olduğu aşikar ve göz önünde bulunsun istiyorum.
    Adını duymadan tercih yapanlar var.

    En kötüsü vizyonsuzca, hiçbir hedefi ve hesabı olmadan tercih yapanlar var.

    Ytü'yü ise çok konudan eleştirenler mevcut, YTÜ'ye sıralaması yetip taü'ye gelenlerden duyduğum eleştriler var. Ayrıca biliyorsunuz bu ülkede bir üniversiteden 5-10 tane profesör bir ay içinde bir sebeplerden ( haklı haksız inanın bilemem ) gönderilebiliyor, YTÜ de çok içinde kalıp üye kaybettiydi.

    Henüz TAÜ'nün mezunu bile yok. Ama Türk-Alman firmaları boru değil. Sen de türkiyeden alman idolüyle yetiştirilmiş sayılı öğrencilerdensin.
    Tahminim TAÜ'nün ilk mezunlarının YTÜ'nün aynı dönem mezunlarından daha kazançlı kariyer sahibi olacakları yönünde... Tabi ki bilemem, tabi ki beni dinleyip tercih etmesinler, gelin görün diyorum, suç mu ?

    Günahı yeni açılmış olması mı ? Yeni açıldığında daha kafeden dönme üniversite duruşundayken tercih yapanların sıralaması çok iyi değildi diye neden ecele kadar bu öğrencilerle sınırlı kalsın okul ??
  • Kesinlikle gelmeyin. 9 Eylül felan yazın nebiliyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -xenon kullanıcısına yanıt
    Hocam sebebini de söyle bilinçlenelim merak ettim neden kesinlikle gelinmesin
  • Bu yıl tahmini kaçla kapatır? Almancanın yanında ingilizcede öğretiliyor mu?
  • Bu okulun en az 4-5 senesi daha var. Ana dili Almanca olan liseden mezun oldum bu okula özel kontenjandan girebiliyorum ama bence bura yerine oturmuş üniversiteleri tercih etmek daha iyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizce de öğretiyor.
    Geçen yıl 35 ile kapatır diyorlardı en kötü, 37 ile kapattı.
    Bu yıl ben 25 bekliyorum ancak 30 ile de kapatabilir.
  • Oturmuş üniversitelerden 5 er 6 şar profesörler çıkarıldı bu sene hep.
    Oturmuşluktan kastın oysa haksızsın.

    Oturmuşluktan kastın mezunlara sunulan iş imkanlarıysa biraz haklısın
    Ama türk-alman ticaret sanayi odasıdır falan saymaya bile gerek yok, alman idolüyle yetişen mühendis almanyada da denklik olunca her şekilde fazla kazanmaya meyillidir gibi geliyor bana.
    Yanlışsam düzeltin elbet.
  • Türk-Alman Üniversitesi öğrencisi olarak. Bazı yazılanlara katılıyorum bazılarına katılmıyorum.
    Kampüs bu yıl bitiyor. Yurtlar 1 yıl sonra bitecek kavacıktan gelip gitme ring servisi ile birlikte 20dk civarı. Üniversitenin konumu itibariyle çok eleştiri alıyor haklılar. Bu eleştirilerde tahminimce yurtlardan sonra azalacaktır. İstanbulu kazandım her gün Beşiktaşa gideyim, Kadıköyde zaman geçiriyim diyenlerin yazması kendi adlarına üzücü olur. Bu okula geliyorsanız sadece haftasonları gidersiniz istediğiniz yerlere. Yok ben haftaiçi giderim derseniz yorgunluğunu da siz çekersiniz. Onun harici Elektrik-Elektronik okuyorum öğretim kadrosu çoğu üniversiteden iyi isteyen siteden bakabilir. Hocaların sayısı az diyenlere 40 öğrenciye 9 öğretmen var. Yanyana oturup çay eşliğinde muhabbet ettiğim oldu. Daha oturmamış bir üniversite doğru bu konuda birşey diyemem. Tercih yapacak arkadaşlar risk olarak bakması da yanlış bir önerme ama risk faktörü yok okul akademisyen odaklı alman müfredatı uyguluyor. Almanca öğreniyorsunuz İngilizce için zaten çoğu kişinin geçmişten gelen yatkınlığı vardır, ama İngilizce eğitimde var.Mezun vermeyen bir üniversiteye göre astronomik bir sıralamadan alıyor. Benim görüşüm 2 yıl sonra sıralama şuana göre 10-15k arası aşağı çekecektir. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chrome48

    Türk-Alman Üniversitesi öğrencisi olarak. Bazı yazılanlara katılıyorum bazılarına katılmıyorum.
    Kampüs bu yıl bitiyor. Yurtlar 1 yıl sonra bitecek kavacıktan gelip gitme ring servisi ile birlikte 20dk civarı. Üniversitenin konumu itibariyle çok eleştiri alıyor haklılar. Bu eleştirilerde tahminimce yurtlardan sonra azalacaktır. İstanbulu kazandım her gün Beşiktaşa gideyim, Kadıköyde zaman geçiriyim diyenlerin yazması kendi adlarına üzücü olur. Bu okula geliyorsanız sadece haftasonları gidersiniz istediğiniz yerlere. Yok ben haftaiçi giderim derseniz yorgunluğunu da siz çekersiniz. Onun harici Elektrik-Elektronik okuyorum öğretim kadrosu çoğu üniversiteden iyi isteyen siteden bakabilir. Hocaların sayısı az diyenlere 40 öğrenciye 9 öğretmen var. Yanyana oturup çay eşliğinde muhabbet ettiğim oldu. Daha oturmamış bir üniversite doğru bu konuda birşey diyemem. Tercih yapacak arkadaşlar risk olarak bakması da yanlış bir önerme ama risk faktörü yok okul akademisyen odaklı alman müfredatı uyguluyor. Almanca öğreniyorsunuz İngilizce için zaten çoğu kişinin geçmişten gelen yatkınlığı vardır, ama İngilizce eğitimde var.Mezun vermeyen bir üniversiteye göre astronomik bir sıralamadan alıyor. Benim görüşüm 2 yıl sonra sıralama şuana göre 10-15k arası aşağı çekecektir. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

    Aynen, kadıköye gitmek için 15kb + metro kombosuyla 55dk, veya direk 15f kullanarak 1.5saat harcamalısınız.

    Her gün Kadıköy'e giden adam da tanıyorum, ancak yorgunluk yaratıyor tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BatikanBora B kullanıcısına yanıt
    Ben okulu tanıtma isteğini anlıyorum ayrıca destekliyorumda. Ancak dediğim gibi bilerek yada bilmeyerek diğer üniversiteleri karalamışsın. Karşılaştırdığın okulların en genci 100 senelik bir geçmişe sahip. Marmara ve İstanbul Üniversiteleri'nin mühendislik fakültelerini bir nebze bu karşılaştırmaya dahil edebilirsin ama YTU ilk açıldığı günden beri "piyasaya" mühendis yetiştiriyor. Daha mezun bile verememiş bir okula göre en büyük avantajı zaten bu.



    Bu arada sözüm sadece sana değil son 2-3 senedir YTU'yü küçümseme psikolojisi içine girmiş insanlar. Sütçü İmamı kazanamayacak adamlar YTU çöp diyor buraya gelip.



    YTU'nun eğitim kalitesi dünyanın en kötüsü bile olsa piyasada senelerdir adı var. İşverenler de bu isme bakarak personel alımı yapıyorlar. Yani daha mezun bile verememiş bir okulun sağlayacağı kariyer imkanlarının senelerdir piyasaya öğrenci yetiştiren köklü bir kurumun sağlayacağı kariyer imkanlarından daha iyi olacağını düşünmek hem komik hem de fazlasıyla iyimser.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome48 C kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır Almanca ile okulu kazandık dıyelım 1 senede dersleri anlayabılecek duzeye gelebılıyormuyuz?Almanca İngilizceden zor bir dılmıs duyorlar.Ben Tuzlada oturuyorum Kadiköyden otobusle kac saat surer okul?
  • LeCluse kullanıcısına yanıt
    Hocam, kırıcı bir söz söylediysem affola, kastetmedim.

    Ancak ytü 1911 de kurulduysa, istanbul üni 1453 te kuruldu. Köklülükten bahsetmiyorum ben.



    Alman devletinin buraya gelip de ilk taşı dikip kurduğu üniversitenin ilk mezunlarına iş bulduramayacak olma ihtinali kafama yatmıyor..



    2-3 günde bir bir firmalar birşeyler şunlar bunlarla toplantılar gerçekleştiriliyor, piyasaya adam yetiştiriyor bu okul da. Hem de daha yüksek gelir vaadedenine.



    Şöyle söylyeyiö, bu okul ilk öğrenci almaya başladığında kafeden dönme durmasaydı, kampüsü şu anki halde olsaydı sence kaç binden alırdı? En kötü ytü düzeyinde sıralaması olurdu... Bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • falcon1881 kullanıcısına yanıt
    Hocam tuzladan gelmen toplamda 3 saatini yese gerek, bilmiyorum basa cikabilir misin.

    Hazirligi universitenin yuzde 30 u falan gecebiliyordu suana kadar, ancak gitgide daha cok gecen olmaya basladi, sistem oturdukca olsa gerek.



    Türkiyede almanca öğrenmek için en iyi yer diyenler var, o kadar olduğunu sanmıyorum ama 12-14 kişilik sınıflara 2-3 hoca veriyorlar ve dersler çok aktif geçiyor. Hazırlığı geçersen dersleri anlasan gerek, ki zaten büyük ihtimalle almanya da 1 aylık dil kursuna bedava gönderecek okul hazirliktan geceni, yani en azından simdiye dek oyle oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.