Şimdi Ara

Tercih için yardım kafam çok karışık (Edit : Amarok Alındı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İki araç arasında kaldım. Aslında birbirinden segment olarak dağlar kadar fark var.

Birincisi

Sıfır km Yeni Jetta 1.2 TSI Comfotline donanım Fiyat : 60,800 TL Fakat şu an için kesin teslim tarihi alamıyorum. Ne zaman geleceği belli değil aracın. Satış temsilcisine göre en erken kasım ortası. Yakıt tüketimi fabrika verilerine göre 7,1 Lt şehir içi fakat ben 8 diye düşünüyorum ( 5 Tl dersek benzine yaklaşık olarak 40 Kr )

İkinci aracım ise Bütçem aralığında 2011-12 model aralığında 4x2 Trendline yada Highline Amarok , genel olarak şehir içi kullanım söz konusu olacak ve 10 LT civarı bir değer söz konusu ( 4,5 TL dersek mazota yaklaşık olarak 45 kr ) 100 kmde 5 TL fark beni çok çok rahatsız etmeyecek bir durum. Araziyede çıkacağımı sanmıyorum. BiTDI lere param yetmiyor gibi. Normal TDI almayı düşünüyorum.

Kendimce
    Jettanın avantajları : Sıfır olması , geniş bagaj hacmi 1.2 TSI motorun vergi avantajı.

Amarokun Avantajları : Yarın bir gün çocuk yaptığımızda yer sıkıntısı yaşatmayacak olması, yüksek araç olması , işim gereği bazen koli taşıdığım oluyor müşteriye teslimatta, aracımın arka koltuğuna koyup öyle teslim ediyorum, şayet amarok alırsam bu konuda da yardımcı olacak.

Düşündüğümde jettanın dejavantazını bulamıyorum kendi açımdan. Fakat amarokun bir iki dezavantajı mevcut bunlar ;

Park sorunu
    Tahminimce her yıl vize
    Jettaya göre düşük hız limitleri

Başkada bir sıkıntı göremiyorum. Yorumlarınız benim için değerli. Birde başka araç düşünmüyorum. Sadece bu ikisi arasında kaldım. Focus, Corolla, Elantra, Octavia, Navara, Ranger, D-Max ve özellikle ve özellikle mazda 3 düşünmüyorum.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 19 Ekim 2014; 22:30:35 >

• Ben sizin yerinizde olsaydım 2014 model 0 km Vw Caddy alırdım. 1.2 TSI Jetta fabrika verilerinden 2-3 litre fazla yakar. Amarok konusuna gelirsek sonuçta araç 2.el şansınız varsa sorunsuz olur ama şansınız yoksa jantları bile yamuk olabilir. Caddy alırsanız bagaj ve yakıt tüketimi sorunlarınız olmaz. Bütçeniz yetiyorsa 2. el araçla uğraşmak yerine 0 km araç alıp keyfinize bakın. Fikrinizi değiştirip jetta alırsanız sunroof almayı,caddy alırsanız konfor ve kolaylık için dsg şanzıman tercih etmeyi unutmayın.

Caddy Team 1.6 TDI 102 PS 56.180

Caddy Team 1.6 TDI 102 PS "DSG" 62.250

Caddy Comfortline 1.6 TDI 102 PS 62.720

Cross Caddy 1.6 TDI 102 PS 62.490

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapzedee -- 22 Eylül 2014; 5:26:57 >
  • Bence de dizel caddy en mantiklisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cvplar için tşkler fakat şirketimde iki tane caddy tarzı araç mevcut ( dacia dokker ve fiorino) tabi caddynin yerini tutmaz ama sonuçta aynı işlevi görüyor. Şirkette mal teslimatını onlarla yapıyoruz , bazen işler yoğun olduğunda iki araçta dışarıda oldumu ben kendi aracımın arkasına bir şeyler götürüp müşteriye teslim ediyorum.

Açıkçası Tiguanda düşündüm fakat onunda bagajı küçük geldi gözüme. Jettanın teslimatı bir ay içersinde olsa düşünmeden onu alacağım ama tarih belirsiz ve bu benim canımı sıkıyor. Hele birde sunroof eklersem 6 ay sonra gelir :) Birde 1,2 TSI jettanın fabrika verilerinden 3 litre daha fazla yakacağını düşünmüyorum. Annemin 1.2 motorlu i20 si ile şehir içi ortalamam 6,2 LT, Jetta ile 8 lt yi yakalarım diye düşünüyorum. @rapzedee
  • Kimsenin fikri yok sanırsam :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Kimsenin fikri yok sanırsam :(

Amarok göze alınmışsa ve yük taşıma olayı da varsa, ben Ford tourneo courier 1.6 Tdci titanium plus öneririm. Hem rahat yük taşınır, hem donanımlı hem de şirket sizinse araç şirket üstüne gösterilip vergi indirimi alınabilir. Yani ısıtmalı sürücü koltuğuna kadar var araçta.hemde 10.000 liran cebinde kalır.
    Amarok yerine tourneo courier yani kısaca ama jetta binek olarak bunlardan daha konforlu olur.

Ikinci el düşüncesi varsa sw bir araçta bakılabilir, Türkiye'de sw araçlar tutmadığı için ikinci el piyasası uygun. Bu yüzden en uygun seçenek bu gibi duruyor.

• yazmaya çekindim ama başkaları da yazmış madem, bende caddy öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 60.000TL ile D sınıfı bir araç bakarım.

Biraz da keyfinize bakın araziye çıkmıyorsanız o Amarok ile uğraş dur vergisi,belgesi,park etmesi gibi gibi.

Ben olsam 60-65 civarı bir D sınıfı 2.el araç bakar keyfime bakarım.

Yok iş için illa araç almak gerek derseniz Amarok alın en azından ticari olduğuna değer.

Ama sıfır da olsun derseniz mecbur Caddy oluyor.

D sınıfı olarak sizin araç 1.6 TDİ Skoda SuperB gibi geldi.

Az yaksın konfor.

Bir de garip şekilde sizin gönlünüzde yatan aracında Passat olduğunu düşünüyorum.

O nedenle 1.4 TSİ B7 passat diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 22 Eylül 2014; 18:30:18 >

• Madem Amarok kadar büyük bir aracı göze aldınız,size Caravelle önereyim.

2010-2011 model 180 PS DSG Caravelle araçları donanım,kilometre ve boya durumu değişkenlerini göz önünde bulundurarak 70-80 bin aralığında bulabilirsiniz.Hatta 2010 modelleri 67 bine kadar iner.

Neden Caravelle ?

2.0 litre motor kullanıp,322 lira MTV ödersiniz.
    Performans olarak 1.6 dizellerden daha iyidir.Örnek olarak 1.6 TDI Jetta,1.6 TDCi Focus.
    Motoru sorunsuzdur.DSG şanzımanı sorunsuzdur.Caravelle de kullanılan DSG,500 NM torka dayanıklı,ülkemize gelen küçük hacimli motorlarla birlikte kullanılan DSG lerden farklıdır.
    Konforu sizi çok tatmin eder,D sınıfı ayarındadır.
    İç hacim kısmına hiç girmiyorum.
    Altının yüksekliği Tiguan kadar vardır,o açıdan çok rahattır.Anlık olarak kaldırıma çıkıp inmeniz gerekir gibi şeyler örneğin.
    Çift bölgeli klimatronik klima vardır.Çift klimaymış gibi arka kısımdan yönetilebilir.
    ESP,Hill Holder vs. 3 harfli donanımların çoğuna sahiptir.
    Araç ruhsatta otomobil geçer,hız sınırı otomobillerle aynıdır,muayeneye 2 yılda bir girer,tüm köprülerden geçer.Binektir.
    Vites oranları tamamen binek araç gibidir.

Eksileri

Şehiriçinde 8.5-10 litre aralığında,şehirlerarası 6-7 litre yakar.
    Şehiriçinde park sorunu olabilir.

İlk etapta aklıma bunlar geldi.Caravelle ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.

• kırmızı alev alev bi jetta, bagajı da sınıfında en büyüğü zaten ;)
  • Hocam bana kalsa sıfır octavia alacam ama eşim bu konuda çok ketum.
    Focus baktık olmaz dedi
    corolla baktık onada olmaz dedi
    Seat baktık istemiyorum dedi
    Skoda dedim direk hayır dedi
    wn son vw bayisine girdik , golf dedim bagajı küçük dedi, amarok ile jettayı beğendi o yüzden bu iki model olacak. Evlimisin bilmiyorum ama evde son sözü erkekler söyler. " Peki Karıcım :) " @Kutu149

Hocam pm attım . @Ali Dogukan

Jetta bulalımda kırmızısı kalsın :)
  • 2.0 tdi caddy alırdım
    1.6 almazdım çünkü 2.0 'den fazla yakıyor ve çekmiyor 2.0 tdi alır keyfime bakardım
    renk olarakta beyaz ve gri hariç diğerleri olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Madem Amarok kadar büyük bir aracı göze aldınız,size Caravelle önereyim.

2010-2011 model 180 PS DSG Caravelle araçları donanım,kilometre ve boya durumu değişkenlerini göz önünde bulundurarak 70-80 bin aralığında bulabilirsiniz.Hatta 2010 modelleri 67 bine kadar iner.

Neden Caravelle ?

2.0 litre motor kullanıp,322 lira MTV ödersiniz.
    Performans olarak 1.6 dizellerden daha iyidir.Örnek olarak 1.6 TDI Jetta,1.6 TDCi Focus.
    Motoru sorunsuzdur.DSG şanzımanı sorunsuzdur.Caravelle de kullanılan DSG,500 NM torka dayanıklı,ülkemize gelen küçük hacimli motorlarla birlikte kullanılan DSG lerden farklıdır.
    Konforu sizi çok tatmin eder,D sınıfı ayarındadır.
    İç hacim kısmına hiç girmiyorum.
    Altının yüksekliği Tiguan kadar vardır,o açıdan çok rahattır.Anlık olarak kaldırıma çıkıp inmeniz gerekir gibi şeyler örneğin.
    Çift bölgeli klimatronik klima vardır.Çift klimaymış gibi arka kısımdan yönetilebilir.
    ESP,Hill Holder vs. 3 harfli donanımların çoğuna sahiptir.
    Araç ruhsatta otomobil geçer,hız sınırı otomobillerle aynıdır,muayeneye 2 yılda bir girer,tüm köprülerden geçer.Binektir.
    Vites oranları tamamen binek araç gibidir.

Eksileri

Şehiriçinde 8.5-10 litre aralığında,şehirlerarası 6-7 litre yakar.
    Şehiriçinde park sorunu olabilir.

İlk etapta aklıma bunlar geldi.Caravelle ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.

Abi ototmobil olmadı mı onlar ya ? Bizim komşunun aracı otomobil oldu,8+1 di sanırım,vergisi çok fazla malum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizin ilacınız Ford Tourneo Courier.
  • Madem ikinci el almak sorun degil ozaman ben size 2011-2012 passat variant öneririm. Hem iş hem aile için kullanabileceğiniz bir arabanız olur ve her yıl muayene gibi bi sorunda olmaz.

• quote:

Hocam bana kalsa sıfır octavia alacam ama eşim bu konuda çok ketum.
    Focus baktık olmaz dedi
    corolla baktık onada olmaz dedi
    Seat baktık istemiyorum dedi
    Skoda dedim direk hayır dedi
    wn son vw bayisine girdik , golf dedim bagajı küçük dedi, amarok ile jettayı beğendi o yüzden bu iki model olacak. Evlimisin bilmiyorum ama evde son sözü erkekler söyler. " Peki Karıcım :) " @Kutu149

Hocam pm attım . @Ali Dogukan

Jetta bulalımda kırmızısı kalsın :)

Valla hocam kusura bakma da, sen ipleri komple vermişsin yengenin eline.. Onun düşünmediği bir çok parametreyi ben değerlendiririm;bu yüzden 3 senelik evliliğimde sadece aracı aldıktan sonra gösterdim. Son derece anlayışlı bir eşim;ev işine bile yardım ederim; ama arabama karıştırmam

• Ben Ali Doğukan arkadaşıma katılıyorum; Caravelle konforlu kullanım, çok geniş hacim yanında belli miktarda yük de taşıyacaktır, Amarok özellikle çocukla yapılacak yolculuklarda küçüğün aşırı hassas midesinde rahatsızlığa neden olabilir.

• Hocam herkesin evlilik kriterleri aile yapısı farklı ben eşimin düşüncelerine öenm veriyorum sonuçta beraber kullanacağımız bir araç olacak. Yarın bir gün bebek olursa belki alacağım aracı eşime bırakacam ben şirketteki bir araca bineceğim o yüzden eşimin düşünceleri önem teşkil ediyor benim için. @Aytürk

Walla hocam ne diyeyim bende sw araç istemiyorum açıkçası. Ben daha kendimi çok genç hissediyorum, variant çok yaşlı işi gibi geliyor. @ernn93
  • quote:

Hocam herkesin evlilik kriterleri aile yapısı farklı ben eşimin düşüncelerine öenm veriyorum sonuçta beraber kullanacağımız bir araç olacak. Yarın bir gün bebek olursa belki alacağım aracı eşime bırakacam ben şirketteki bir araca bineceğim o yüzden eşimin düşünceleri önem teşkil ediyor benim için. @Aytürk

Walla hocam ne diyeyim bende sw araç istemiyorum açıkçası. Ben daha kendimi çok genç hissediyorum, variant çok yaşlı işi gibi geliyor. @ernn93

O zaman Jetta üstad. Amarok'un arka kısmı bebekli bir aile için uygun değil. Artı araç bayağı büyük;park sorunu yaşatacak. Hız limiti düşük, her sene vergisi var, muayenesi var. Ava dağa bayıra çıkmıyorsunuz da.. Bence almışken Passat TSI alın;ama illa ikisi arasından tercih yapacaksanız Jetta.

• walla aklımdaki plan şu şekilde, amarok alacağım baktık olmuyor satıp jettaya döneceğim. Bunuda kullanmadım demeyeceğim. Bu işten en fazla 3 bin lira zarar ederim gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.