Daha hızlı dosya kopyalama: TeraCopy, dinamik olarak tampon bellek aranma zamanını kısaltır. İki fiziksel sabit disk arasında dosya kopyalama işlemlerini hızlandırır.
Transferleri durdurma ve devam ettirme: Sistem kaynaklarını kullanım oranını boşaltmak istediğinizde kopyalama işlemini durdurabilir, daha sonra devam ettirebilirsiniz.
Hata Kurtarma: Eğer kopyalama işlemi sırasında hata oluşursa, TeraCopy birkaç farklı yolla hatanın üstesinden gelmeye çalışacak, eğer başaramazsa o hatalı dosyayı atlamanızı sağlayarak tüm kopyalama işleminin sona ermesini önleyecektir. TeraCopy’i ayrıca kopyalama işlemlerini test etmek için de kullanabilirsiniz. Bu size hedef klasör ya da klasörlerde hangi dosyaların var olduğunu gösterecektir. Eğer daha önce Gigabyte’lık bir kopyalama işleminin sonuna doğru gelirken Windows’tan bir hata mesajı aldıysanız bu özelliği çok daha iyi anlayacaksınız.
Teracopy v1.22'den Farkları: - Küçük boyutlu dosyaları kopyalarken dosyalar arası geçiş süresi azaltıldı. - Kopyalama hızı arttırıldı.
Teracopy v2.0 :Windows'un gereksiz hatalarından bıkanlar, düşük kopyalama hızlarından dert yananlar için ideal. Bir çok özelliği ile Teracopy bir bilgisayarın vazgeçilmezlerinden biri olmaya aday...
Program olmazsa olmazlar arasında yerini aldı artık. Özellikle 2.x sürümlerdeki performansı harika.
Paylaşım için teşekkürler. Her bilgisayarda olması gereken bir yazılım.
Ekran görüntülerindeki 241 MB da hoşuma gitti.
241 . Tesadüf diyelim. Haklısın bu sürümler daha kararlı ( beta olmasına rağmen)
Evet ya bu XP inin kopyala süreci bir dosyaya takıldığında bütün işlemi iptal etmesi insanın canını bezdiriyor.
Böyle bi program ilaç gibi gelecek hele ki dev HDD'lerimde veri alış verişi için mükemmel.
Yalnız bu gün kullandığımda bi şeyi farkettim ki kes yapıştır derken bu program sürekli kapris yapıyor ve sadece kopyalıyor, dosya orada aynen kalıyor. Bazılarını kesiyor bazılarını kesmiyor ama neye göre kesip kesmediğini anlamadım. Deli midir nedir.
Belki beta sürümü ondan mıdır nedir ama beni bayağı yordu bu özelliği, yoksa harbi güzel çalışıyor.
Tamam problemin nedenini buldum sanırım, bu program aslen önce bütün dosyaları kopyalıyor, daha sonra kopyalama bittikten sonra kopyaladığını siliyor.
Dolayısı ile 2 HDD arasında 500gb'lık veriyi taşımaya kalkan ben, henüz işlemin ortasında dosyaların hala yerinde kaldığını görünce işlemi bitirip bakmıştım oysa işlemin tamamı bittikten sonra silme işlemine girişeceği aklıma gelmedi böylece bütün geceden beri kopyaladığı işlemleri bütün gün tekrar yapacak, insan denemeden bilmiyo tabii başına ne geliyor ne gelecek.
Böyle de program olur mu yaa, pöh, taşır taşımaz silsene adamı kıllandırıyo.
Bi kaç günlük denemem sonucunda bu programı özellikle büyük kapasiteli dosyaları taşıyanlar için kesinlikle önermiyorum.
Yaklaşık 500 gb'lık verimi diğer HDD e taşımak istedim.
Bu taşıma sürecinde kes yapıştır yaparken, kesinlikle işlemin sonuna kadar tamamiyle kesmiyor, yani bütün 500 gb lık veri tamamen diğer tarafa geçtikten sonra işlemin sonunda kopyaladığı veriyi siliyo.
Bu güvenli bi işlem olsa da, işlemin yarısında eğer ki işlemi bitirirseniz, iki tarafta da dosyalarınız aynen kalıyo. İşlemi devam ettirdiğinizde size daha önce kopyalanmışları teker teker atlama komutu vermeniz veya üzerine tekrardan yazdırmanız komutu geliyo. Üzerine tekrar yazdırma komutunu hepsini birden seçeneği var ama daha önce var olanı atlamasını ne yazık ki teker teker yaptırıyor.
Total Commander gibi bi program ile kesip yapıştır yapmak XP'in kopyalama hatasının önüne geçmek için iyi bi tercih, hem de kestiğiniz dosya anında kesiliyor ve diğer HDD içined yer kaplayıp kafanızı karıştırmıyor, ikizleştirmiyor.
300 GB veri taşıdım bu programla ve tek bir sıkıntı yaşamadım. Dosyayı önce kopyalayıp sonra silmesi güzel bence. Windows'un taşımasından daha hızlı en azından.
Güzel paylaşım emeğine sağlık.
Tam ihtiyacım olan program indiriyorum
quote:
Orjinalden alıntı: serrrrro
Güzel paylaşım emeğine sağlık.
Rica ederim
Dosya kopyalama da total commanderi tek geçerim
teşekkür ederim bi deniyem benim külüstüre baya fayda sağlıyacak sanırım
Kurum gerektirmeyen ve aynı zamanda ücretsiz olanlar:
Unstoppable Copier-Türkçe aynı zamanda zarar gormus disklerden veri kurtarmanizi saglayan bir programdir. Programin kullanimi su sekildedir:
Kopyala sekmesi: ------------------------
Kopyalama sekmesi aktaracaginiz dosyayi ve kopyalanacak yeri sectiginiz bolumdur. Kopyalamak istediginiz dosyanin adini veya yolunu “Kaynak” alanina, hedef klasoru de “Hedef” alanina girin. Kolayca secmeniz icin, Gozat tuslari, her iki alanin yanina da yerlestirilmistir. Kopyalamak istediginiz dosyayi sectikten sonra, islemin baslamasi icin yapmaniz gereken tek sey “Kopyala” tusuna basmaktir.
Belirli dosyalari kopyalamak icin kaynak alaninda joker karakterler kullanilabilir. Joker karakterler ? ve * dir. A ? Seklindeki bir kullanim, tek bir karakteri belirler – ornegin ?BC.TXT yazmaniz durumunda ABC.TXT, BBC.TXT, 4BC.TXT vs kabul edilir. A *ise grup halindeki harfler icin kullanilabilir. Ornegin *.mp3 seklindeki bir kullanim, .mp3 uzantili tum dosyalari kapsar.
Kopyalanan dosyalar yol secimlerinin altinda gorulecektir. Dosyalarin butunluk ayrintilari (basarili olarak kopyalanan icerik miktari) ve mevcut durumu burada listelenir.
Bu sekmenin en altinda, kopyalama islemi devam ederken guncellenen, neyin kopyalandigini ve islemin ne kadar basarili oldugunu gormenizi saglayan istatistiksel bilgiler mevcuttur.
Ayarlar sekmesi: ---------------
Ayarlar sekmesindeki ilk secenek, programin calisacagi dil ayaridir. Varsayilan olarak, program sisteminizin dilini belirleyip, bunu kullanmaya calisacaktir.
Kopyalama ayarlari verinin nasil kopyalanacagini, hangi bilginin kopyalanacagini ve kurtarma isleminin nasil yapilacagina dair ayarlari degistirmenize imkan tanir.
Ayarlar hakkindaki bilgiler:
Dosya Ozniteliklerini Koru - Dosyalarin “Salt Okunur”, “Gizli”, “Sistem” gibi ozniteliklerini korur. Dosya Sahipligini Koru – Dosya sahipligini destekleyen dosya sistemlerinde, bu bilgi korunur.
Dosya Tarih/Zaman bilgisini Koru- Aktarildiktan sonra, dosyalarin yaratilma, degistirilme ve son erisim tarih bilgilerini korur.
Mevcut Dosya Uzerine Yaz – Eger hedef klasorde ayni dosya varsa, yeni dosya eskisinin uzerine yazilir
Parcali Dosyalara Devam Et – Eger kopyalama islemi sirasinda dosya parcalanirsa, bu isaret kutusu sayesinde, dosya kaldigi yerden devam eder.
Zarar Gormus Dosyalari Otomatik Gec - Eger dosya zarar gormusse kopyalanmaz.
Once Zarar Gormemis Dosyalar – Bu ayar ile program, tum hatali dosyalarin kopyalanmasini, zarar gormemis dosyalarin aktarilmasindan sonraya birakir.
Dosyalari Tasi – Dosyalar sadece kopyalanmak yerine tasinir (Mumkun oldugunda). Not: Bu ayar, dosyalarin kopyalandiktan sonra, kaynaktan SILINECEGI anlamina gelir.
Alt Klasorleri Dahil Et – Sadece kaynak alaninda gosterilen klasor degil, ayrica alt klasorler de kopyalanir.
En Fazla Denemeyi Ayarla – Eger programin, basarisiz olunan tum okuma denemelerini birden fazla yapmasini istiyorsaniz, bu kutuyu isaretleyin ve yapilacak tekrar deneme sayisini alttaki alana yazin.
Varsayilanlar – Ayarlar alanindaki tum secenekleri, varsayilan degerlere dondurur.
En iyi/En Hizli veri kurtarma kaydirma cubugu, agir zarar gormus dosya sistemlerinden veri kurtarilirken kullanilir. En iyi veri kurtarma, kaynaktaki tum gecerli veriyi kurtarir. Kaydirma cubugu En iyiden En hizliya dogru kaydirildikca, veri kurtarma kalitesi duser ama kopyalama hizi artar.
Bu Bilgi Programın Hakkinda Sekmesinden alınmıştır....
: ---------------
quote:
Orjinalden alıntı: DH.Ready
teşekkür ederim bi deniyem benim külüstüre baya fayda sağlıyacak sanırım
300gb ı iki farklı diskten (bölünmüş aynı disk değil) kaç dakikada kopyalama kaç dakikada kes+yapıştır yapıyor sunuz?
Cok tesekkurler artık iso dosyalarını da hdd me atabiliyorum
Arkadaşlar bu tera copy de şifrelenmiş bir sürücü oluşturduğumuzda bu alan mesela 50 GB olarak .dat veya ne istersek öyle bir isimde bir dosya gibi gözüküyro bu dosyanın görünmemesi veya silinememesi gibi bir güvenlik çözümü mümkün mü?
quote:
Orijinalden alıntı: last_dn Arkadaşlar bu tera copy de şifrelenmiş bir sürücü oluşturduğumuzda bu alan mesela 50 GB olarak .dat veya ne istersek öyle bir isimde bir dosya gibi gözüküyro bu dosyanın görünmemesi veya silinememesi gibi bir güvenlik çözümü mümkün mü?
Bunu Teracopy ile engelleyemezsiniz sanırım. Dosya ve klasör şifreleme programlarını deneyin. Bu arada bu konuyu da nereden buldun? :) Hala kullanıyorum programı :)