Şimdi Ara

'Tenteyi açmak bir bıçak kesiğine bakar !'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çoğunlukla hepimizin bir dönem hayali olmuştur cabrio arabalar, benimde öyle.
    Ailem ile birlikte yaşıyorum arabayı ortak kullanıyoruz maddi olarak da ortak satın alıyoruz kendi kazancım ile birlikte, dolayısı ile araba alırken onlarıda düşünmek danışmak zorundayım.

Cabrio araba almak istemiştim bir dönem mesela Opel Astra biliyorsunuz üzeri otomatik tente ile kapanıyor ailemden bu konuda gelen savunma "kapalı garajımız yok oğlum hırsız gelir takar bıçağı keser tenteyi" oldu. Tenteyi açmak gerçekten bu kadar kolay mı ? otomatik hard top (307cc gibi) olmayıp da otomatik tentesi olan herkesin garajımı var yahu

Kullanan ve bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını beklerim.

• Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten, eğer kapalı garajınız yoksa illaki cabrio olacaksa hard top'lu alacaksınız. Tabiiki tenteli olanlarda da alarm vs... oluyor ama diğer araçlara göre girilmesi daha kolay olduğu kesin.
    Bu arada hem tenteli hem de hard top'u birarada olabilen araçlarda var.
  • Aracin icinde gorunur bir sey birakmadiginiz surece digerlerinden fazla bir riski olacagini dusunmuyorum. Arabanin icinde hic bir sey olmadigi halde iki kere IStanbulda camim kirildi orasi baska:) Girmek isteyen cabrioymus vs bakmiyor yani sonucta.

Ama sonyel bir sey olabilir yasadiginiz yerde araba cizme falan cok oluyorsa sizinkinde de tente kesme vakasi olabilir diye dusunuyorum.
  • tenteyi açmak bir bıçak kesiğine, camı kırıp kapıyı açmak bir yumruk darbesine bakar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

tenteyi açmak bir bıçak kesiğine, camı kırıp kapıyı açmak bir yumruk darbesine bakar...

Camı yaptırmak 1'e , yeni tente almak 10'a patlar.
  • bildiğim birşey varsa o da cabrio v.b. dikkat çekici araçları olanlar kapalı garaja sahip olması gereken kişilerdir. alabileceğim ona güzel araç varken affedersiniz ama kıçı kırık bir arabaya biniyorsam tek sebebide budur. hırsızlık için tenteyi yırtana kadar camı kırar istediğini zaten alır. esas önemli olan biraz dikkat çekici bir araba görüp onu çizmeden duramayan bazı vandal kişilerdir. biraz serserisi de olan bir mahalle deyseniz hele birgün bakarsınız aracınız boydan boya çizilmiş sonraki gün tenteniz yırtılmış. keyif almak için aldığınız otomobil bir anda eziyete dönüşür.
  • Benim ve birçok arkadaşımın babası da aynı savunmayı yaptı tenteye bıçak atılır. Gayet te haklılar başına gelmediği için bilmezsin sen gider birde onla uğraşırsın gelir takarlar sorun yaratır borusan para ister kasko ödemez kaskocu uyuz biri çıkar uğraş babam uğraş. Kapalı garajı sadece bulundugun muhitte korur seni sen nezih bir semtte sitede oturuyosan kimse gelip bıçak atmaz da tutup bigün bir işin çıkar falanca semtte o zaman bıçak mı atar kelebek mi sallar bilemem. Kapalı garaj koruma açısından şarttır ayrıca cabrio araba almak isteyen kişi eğer yaşı genç bile olsa acele etmelidir , yoksa ilerleyen yaşlarda çoluk çocuk aile işler zora girer hevesin kursağında kalabilir. Ha paran durumun el veriyorsa mantıklı olanı yapmalı cabrioun yanına birde 4 kişilik aile aracı almalısın. Artık SUV mu olur Sedan mı senin tercihin ihtiyaç ve isteklerindir dostum. Ama söyliyim öyle üstünü açıp millete hava atıcam diye arabada ezilip büzülmenin alemi yok bence , kaç arkadaşımdan küfür yedim arkası dar diye arabanın. En geniş cabrioyu alsanda arkada oturma yalan sadece kızlar rahat edıyo onlarda 30dakıkadan sonra one geçmek istiyo tecrübe ile sabittir. Sana tavsiyem kısa dönem cabrio kirala at hevesini. Bu işler pejo 307 ile olmaz ülkemin güzel şartlarında.

Saygılar.

*dipnot: pejo 307 ile olmaz cümlesi marka model ile değil ülkemin kıskanç bakışları ve fahiş vergi sistemidir. Lastik gibi yanlış yerlere çekilmesin.

*dipnot 2: al fıstık gibi bembeyaz bmw 320
    http://www.sahibinden.com/tufekcioglu_car_rental_-_bmw_3_20_cabrio-01WQQaXQQ17419961WQQpXQQdisplayitem?keyword=kiralık%20cabrio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 14 Ekim 2009; 12:42:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir arkadaşımda 2001 Mercedes CLK200 Cabrio var.
    Aracın üstü tente.

Araba çok temiz kullanıldı(Sıfırdan beri onlarda)
    Ancak hiçbir işlem görmemesine rağmen tavan içten sarktı ve yağmurlu havalarda ek yerinden su alıyor.

Birde geçen yıl arabanıntentesini tam ortadan kesmişlerdi.
    Çalmak için değil,şerefsizlik olsun diye.

Sonra kendi tente yaptırdı.Kendi diktirdi taktı.
    Su alma olayını çözemedi ve tenteyi belki yine yırtarlar korkusuyla parkediyor aracını her gece.

Ben tavsiye etmiyorum bu gördüklerimden sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozdamar

Benim ve birçok arkadaşımın babası da aynı savunmayı yaptı tenteye bıçak atılır. Gayet te haklılar başına gelmediği için bilmezsin sen gider birde onla uğraşırsın gelir takarlar sorun yaratır borusan para ister kasko ödemez kaskocu uyuz biri çıkar uğraş babam uğraş. Kapalı garajı sadece bulundugun muhitte korur seni sen nezih bir semtte sitede oturuyosan kimse gelip bıçak atmaz da tutup bigün bir işin çıkar falanca semtte o zaman bıçak mı atar kelebek mi sallar bilemem. Kapalı garaj koruma açısından şarttır ayrıca cabrio araba almak isteyen kişi eğer yaşı genç bile olsa acele etmelidir , yoksa ilerleyen yaşlarda çoluk çocuk aile işler zora girer hevesin kursağında kalabilir. Ha paran durumun el veriyorsa mantıklı olanı yapmalı cabrioun yanına birde 4 kişilik aile aracı almalısın. Artık SUV mu olur Sedan mı senin tercihin ihtiyaç ve isteklerindir dostum. Ama söyliyim öyle üstünü açıp millete hava atıcam diye arabada ezilip büzülmenin alemi yok bence , kaç arkadaşımdan küfür yedim arkası dar diye arabanın. En geniş cabrioyu alsanda arkada oturma yalan sadece kızlar rahat edıyo onlarda 30dakıkadan sonra one geçmek istiyo tecrübe ile sabittir. Sana tavsiyem kısa dönem cabrio kirala at hevesini. Bu işler pejo 307 ile olmaz ülkemin güzel şartlarında.

Saygılar.

*dipnot: pejo 307 ile olmaz cümlesi marka model ile değil ülkemin kıskanç bakışları ve fahiş vergi sistemidir. Lastik gibi yanlış yerlere çekilmesin.

*dipnot 2: al fıstık gibi bembeyaz bmw 320
    http://www.sahibinden.com/tufekcioglu_car_rental_-_bmw_3_20_cabrio-01WQQaXQQ17419961WQQpXQQdisplayitem?keyword=kiralık%20cabrio

Yok dostum hava meselesi değil sadece tutku
    Kiralayarak da bu hevesimi atabilirim tabi ki ayrıca arka koltuk darlığı konusunda da haklısınız...

Fakat bu bilgiler sayesinde ailemin yapamadığı kadar uzaklaştırdınız beni cabrio düşüncesinden heee

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

quote:

Orijinalden alıntı: aya

tenteyi açmak bir bıçak kesiğine, camı kırıp kapıyı açmak bir yumruk darbesine bakar...

Camı yaptırmak 1'e , yeni tente almak 10'a patlar.

o zaman, softtop değil hard top bi şeyler bakalım biz...
  • memlekette serefsizden bol bir sey yok hocam,
    itin biri gicikligina keser
  • quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten, eğer kapalı garajınız yoksa illaki cabrio olacaksa hard top'lu alacaksınız. Tabiiki tenteli olanlarda da alarm vs... oluyor ama diğer araçlara göre girilmesi daha kolay olduğu kesin.
    Bu arada hem tenteli hem de hard top'u birarada olabilen araçlarda var.

Onlarda nasıl oluyor olay ?
    Yani tente gene kapandığı zaman arka tarafta toplanıyor otomatik olarak sonra hard top tavanı kelepçelerinden manuel olak takmak gerekiyor değil mi ?
    Mesela S2000 hard top şu şekilde;

'Tenteyi açmak bir bıçak kesiğine bakar !'

O da kötü yahu bagaja hard topu koyup arabayı parkedinde onu mu takıcaz

Yeni nesil cabriolarda çoğunlukla artık otomatik hard top olarak geliyor onlarla ilgilenilmesi daha mantıklı bu durumda.

Bizim insanımız neden böyle anlamıyorum

• Hırsız içerde değerli bişey görürse aracın markası modeli önemli değil, zaman kolluyor, istediği anı bulunca kilidi açıyor ve alıyor alacağını...

Bu kadar basit...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Kumaş tentelerde yalıtım sorunu var bende 307 CC var ondada kapılar çerçevesiz olduğu için araba yıkamacılar tazikli suyu o kısma vurunca arabanın içine su sızması olabiliyor(yağmurlu havalardaysa öyle bir sorun yok)
  • bendede alfa romeo spider var. bende aracımı normalde kapalı garaja, dısarıda ise guvenlı ucretlı bır otoparka bırakıyorum. doğrudur bıcakla kesebılırsınız fakat aynı sekılde camıda kırabılırsınız sadece tente bıraz daha masraflı olacaktır. softtop ustune hardtop ayrı satılanlar olsa bıle levye ıle sokulebılmekte. ayrıca hardtop bagaja sıgmayacak kadar buyuktur kapalı garajınızda muhafaza edersınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Kumaş tentelerde yalıtım sorunu var bende 307 CC var ondada kapılar çerçevesiz olduğu için araba yıkamacılar tazikli suyu o kısma vurunca arabanın içine su sızması olabiliyor(yağmurlu havalardaysa öyle bir sorun yok)

evet bu sorun bendede vardı. 1 yıl once yaptırdım ancak gecen ay yıkamacılardakı tazzıklı suyu yenıden almaya basladı. yagmurlu havalarda girmiyor tabi yıkamacılarda su alttan da vuruldugu ıcın cam cercevesının sonuna denk gelıp gırebılıyor.

saganak yagıs altında ustu acık araba kullanan bırı olarak zaten bu ufak yıkamadan dolayı gıren su araca bır zarar vermemekte
  • ben de mg f istiyordum. tentesi yüzünden vazgeçtim şu an. hele ki şu an 1-2 sene bulunmak istediğim semtte o araba fazla sırıtırdı...
  • Camı kırmak için bıçağa bile gerek yok ona bakarsanız, camı kırmak her zaman daha kolaydır hırsız için

Araba çizen tente kesen adam ise hiçbirşey yapamassınız, BMW 3 cabrio al bunun tentesini keser, BMW 3 coupeninde komple belden aşağısını tawanı çizer

Ayrıca böyle yaşanmaz, yok keserseler yok çizerlerse cizsinler ya ne olcak araba senlemi yaşlanıcak

Kaskonu yaptırırken kapsamlı yaptırtırsın buyuk firmaya yaptırırsın yaptırırken gerekirse ek prim ödersin 50-60 lira tente yurtılırsa yenisi ile değişirler
  • mgf e hardtop alabılırsınız ama ben kullandım begenmıstım ama alfa daha agır bastı donucta rover markası bıttı

rovera tente 1.500 lira
    alfa spidera tente 2.000 lira
    bunlara bınıp gezmek, paha bıcılemez
  • tenteye sebepsiz yere bıçak sokan adam normal arabanında lastiğini kesebilir ona bakarsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ras0 -- 4 Aralık 2011; 21:42:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.