Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (513. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.291
Cevap
460
Favori
760.664
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
35 oy
Giriş
  • saçma sapan türk esnaf ürünlerinden başka bir şey yok sitede.

Yerli ürünleri engelleme eklentisi.

kurdum ama adam akıllı hiç bir şey kalmıyor geriye. bir süre bekleyeceğiz anlaşılan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ortamlara en iyi kıyafetlerimle akıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 25 Şubat 2026; 10:27:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

6 şubat öncesi siparis mi hocam?

Sipariş tarihi neydi ki çok uzun sürmüş teslimi

6 şubattan sonra temudan siparis verdim. Gümrükten gecmedi daha bekliyor.

Iyi bari çok beklemiş ama ulaşmış

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Paketim gümrükten geçti Dhl teslim aldi arkadaslar

• Sepet min tutari 750tl yapmışlar

Dün akşam AliExpress'e bir bakayım dedim ve aklım karıştı. Çalışanınız varsa bir teyid rica ediyorum.

Şimdi Ali'ye girip de bir ürün seçtiğinizde bununla ilgili bir fiyat çıkıyor. Bunun yanısıra bir de genelde daha yüksek olan ikinci bir rakam daha var, bu Türkiye'ye nakliye ücreti vb. masrafları kapsıyor... Siz ödemeyi bu ikisinin toplamı üzerinden yapıyorsunuz ama iş galiba bununla bitmiyor. Siparişiniz gelip de gümrüğe giriyor ve bu aşamada bizim peşinen hesaplayamadığımız bir gümrük vergisi ve gümrüğe ilişkin sair masraflar diye üçüncü bir rakam çıkıyor ve size bildiriliyor. Siz bunu da belli bir hesaba ödüyorsunuz (ve dekontu da bir adrese yolluyorsunuz), ondan sonra (benim görebildiğim) FedEx gelip gümrüklenmiş ürünü size teslim ediyor. Yani TEMU'da olduğu gibi Türkiye'deki alıcının hesabın tamamını peşinen bilmesine olanak yok.

Doğru mu anlamışım? TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] 

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Siparişimde ithalat süreci başarılı ibaresi var transfer sürecinde gelsin bakalım nasıl geliyor

Sadece fiyat düzenlemesiyle yeni sistemde “fazla vergi iadesi” iadesini yapamadım kaldırdılar mı acaba ?

• türkiye olarak seçtiğimizde alışveriş yapsak sıkıntı olur muki? yapabilirsek ne kadarlık alışveriş yapabiliriz? whaleco filan demişler ekşi sözlükte filan

An itibariyle Temu Türkiye sitesinden istediğiniz miktarda sipariş yapıp, bedelini de ödeyip alış veriş yapabilirsiniz. Zira artık kişisel bedelsiz ithalat hakkınız pratikte kalmadı (belki 2027' başında birtakım esneklikler getirilir, orasını bilemeyiz...). Bugün hepsiburada, trendyol, n11 gibi yerli e-ticaret sitelerinden nasıl alım yapıyorsanız Temu'dan da benzeri şekilde alım yapabilirsiniz.Temu'da "Yerel Satıcı" olarak yer alanlar, orada "dükkan açmış olanlar"; bunlarda Temu kaynaklı dahi olmayan ürünler satılıyor. Üstelik 2 yıllık sözde fde olsa, garantileri var. WhaleCo ise Temu'nun Türkiye'de kurduğu yeni bir şirket. WhaleCo üzerinden Çin'deki Temu'dan (şimdilik) kısıtlı sayıda ve fiyatta ürünler getirilebiliyor; WhaleCo tarafından gümrükleniyor (yani gümrük vergileri vs. masaraflar ödeniyor), ürünler bu şekilde millileştirilip size teslim ediliyor.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Peki satıcı menşei Çin gözükenler için de aynı mı hocam durum, artık Türkiye'de satılıyor gibi satın alabiliyor muyuz?

Örneğin şu ürün Çin'den gözüküyor.

Aldığımızda gümrük vergisi falan da çıkmıyor 750 TL'yi tamamlayınca, artık bakmadan listelenen ürünleri alabiliyor muyuz yerli çinli farketmeksizin? Gümrük konusu için merak ettim de ondan soruyorum.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.