Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.881
Cevap
423
Favori
591.416
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başakşehir gümrükteydi eski posta kargo gümrüğü ptt nin ben ukraynada yaşıyordum oradan normal posta ile yolladığım tüm kargolar onun birimine geliyordu.

Ben kargo ile ev taşıdım yalnızca televizyonumu havayolu ile yolcu beraberi getirdim 30euro vergi ödedim ekran boyutuna göre alıyorlardı vergiyi.

• eyesche kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi oldu, ptt paket servisi ayrı bir dünya, Allah oraya düşürmesin 😤
    Birkaç numuneyi ucuz olsun diye posta şirketleri ile gönderen yabancı firma olmuştu geçmişte. Adamlar ne bildin bizim ptt’nin ne olduğunu 😂.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Sende tam gömdün dış ticaret müdürlüğünü.
    Genel mevzuat ;
    Hızlı kargo için 15 gün
    Karayolu ( tır) gönderileri için 30 gün
    Denizyolu için 60 gündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 16 Ağustos 2024; 0:34:50 >
  • realgs kullanıcısına yanıt

Ben gömmedim burada arkadaşların gönderileri bekliyor hala 30 gün olan var iade aldı çoğu.

Geçenlerde amazondan sipariş ettiğim ürün 8 günde teslim edildi.7 ağustos çarşamba sipariş ettim, almanyadan 9 ağustos cuma yola çıkıp istanbula vardı.12 ağustos gümrüğü başladı. Ertesi gün kargoya teslim edilip 15 ağustos teslim ettiler.
    Sıkıntı Temu’da, ya çok abartılı sayıda paket geldi, günlük belli adetli kota ile gümrüklüyorlar, ya da bizim bilmediğimiz bir durum var.

Sıkıntı mng nin müşavirlerinde yani dhl in.

we world expresste sorun yok uçak iniyor ertesi gün gümrük işlemleri başlıyor.

Bende amazondan havya aldım geldi.

Lehim pastası aldım hala gelmedi iade ettim.

işin komiği ptt mesaj attı kargonuz dağıtımda diye kargocu geldi ama o ürün yoktu whatsapptan yazdım kargom nerde dedim daha ülkeye girmemiş dedi la dedim dağıtımda diye sms geldi yok diyor deli etti.

Zaten benim arkadaş olduda bir tarafından uydurduysa mevzuatı fatura tarihi baz alınıyor diye yandık.

Demin bir video izledim youtube ta ünlü bir youtuber aliexpresten aldığı ürünleri gümrüğe tabi tutmuşlar 16bin tl ödeme çıkartmışlar ayrıca el koyulduğu için aliexpresste geri ödemesini yapmıyormuş çünkü ürünler bana geri dönmedi diyormuş.

Temu 42 gün teslimat olmadığında para iadesi diyor ama gümrük el koyarsa geçerlimi orası muamma.

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 16 Ağustos 2024; 1:6:46 >

ben şunu merak ediyorum. 30 euro üstü olan malların 21 ağustostan sonra gümrüğe takılma ihtimali yüksek gibi görünüyor bence de. ancak vergi olayı nasıl olur mesela ben aliexp'ten 29 dolar ürün aldım %30 vergi aldı. bir gün sonrasında orası da %60 yaptı vergiyi. şimdi ürün 21 ağustos'a kadar yetişmezse kanun benim aldığım vakitte henüz yürürlüğe girmediği için ilave vergi alınmaması gerekir diye düşünüyorum. temu falan hemen %60 yapmış vergiyi, aliexpress yaklaşık 1 hafta sonra uyguladı. şahsi düşüncem 30 euro altındaki ürünlerin vergisi tahsil edildi mi diye bakılır. ama burası türkiye...

• eranyumm kullanıcısına yanıt

21 Ağustosta yürülüğe girecek kanun dışına çıkmayan ürünlerin ekstra %30 vergisini Temu ödüyor zaten yayınlamıştım o mesajını Temu'nun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 16 Ağustos 2024; 1:9:32 >

evet ama ben temu'dan almadım

• eranyumm kullanıcısına yanıt

Normalde satıcı karşılar ama sizin aldığınız site yada satıcı bu garantiyi veriyor mu onu müşteri temsilcisi ile görüşüp sormanız lazım. karşılamıyorsa sizden talep edilir tabi bu yasaklı olmayan ürün ve 30 euro altı için geçerli.

Mng den kastım dhl zaten. İkiside aynı firma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bütün gün telefondan bildirim beklemekten belki mail yada ileti hemen gelmez diye temu da siparişleri tek tek kontrol etmekten psikolojim bozuldu.

Kendi paramla manyak oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 16 Ağustos 2024; 1:30:17 >
  • 26 Temmuzda 1 saat arayla 3 farklı sipariş verdim. Adres aynı.

1. sipariş WE WORLD EXPRESS LIMITED : 8 Ağustosta teslim edildi.
    2. sipariş MNG : 2 temuzdan beri Tr hava alanında Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi
    3. sipariş MNG : 5 temuzdan beri Tr hava alanında Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi

MNG birden kargo bilgisi geliyor umudunu taşıyorum ama aynı gün verilen siparişlerin mng olanları beni endişelendiriyor.Zaman daralıyor. Umarım yetişir.

• 15 temmuzdaki siparişim daha gümrüklemeye bile giremedi. Allah bin belasını versin kimler sorumluysa. Ulan altı üstü 3 5 parça ıvız zıvır eşya. Geçir gitsin. Gümrükçüsünündeee, gümrükleme şirketinindeeee xxxxx. Parayı Temu verdi aslan gibi ben iade talebi bile oluşturmadım. temu üzerine düşeni yapıyor fakat MNG denen lanet firma halen işeme almadı ürünü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• brhtn B kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım. Bende de aynı tarih saat itibari ile güncelleme oldu. Dün para iadesi yaptılar.

• Siparişlerimde "Gümrükleme sürecinde" yazısını görsem rahatlayacağım ondan sonra isterse 1 ayda gelsin.

Hayatımda hiç ürünlerim gümrüğe girsin diye böyle paranoya içinde beklememiştim ne halledere düştük yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 16 Ağustos 2024; 8:31:28 >
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.