Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9.319
Cevap
437
Favori
638.736
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vergi fazla ödenmesi konusunda sorun yok onu Temu karşılıyor mevzu 30 euro üzerindeki kargoların kaderi ne olacak kısmı herkes onu düşünüyor.

Bana gümrükten fatura baz alınır dendi burada bir forumdaş ben bakanlık müfettişiyim öyle şey olmaz dedi.

• mura_t kullanıcısına yanıt

şuan iade işlemini zorlaştırmışlar, (ben hiç iade etmedim) siz 26 sından sonra hala kargoda haraket olmazsa mt ile görüşün belki kabul ederler.

• eyesche kullanıcısına yanıt
    Hocam iade istemiyorum zaten gelsin istiyorum yasa çıkacak ya ondan yırtarmıyım diye sordum. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kupon var zaten ama kullannıp sepeti 950₺ ye düşürüyorum ama vergi eklenince yine olmuyor. Bu 30€ vergi dahilmiş olacak

• mura_t kullanıcısına yanıt

Valla keşke bilsem arkadaşım bana salı çarşamba sende olur kargoların dedi ama o da o birimde çalışmıyor bizim paketler havalimanındaki uluslar arası kargo işleme merkezinde (upim) arkadaş başakşehir gümrükte.

• atilim77 kullanıcısına yanıt

hayır vergiler ve kargo hariç sadece ürünün yada ürünlerin toplam bedeli max. 30eu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 15 Ağustos 2024; 23:33:38 >
  • atilim77 kullanıcısına yanıt
    1110 tl civari olmalı toplam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bende öyle düşündüm ama sistemleri kuponkullanıp 1050₺ altına düşmeyi 30€ altı saymıyor kuponlar hikaye oluyor yani

12 temmuzda sipariş verdim
    22 temmuz istanbul varış
    8 ağustos teslim edildi.

Son teslim tarihi 11 ağustostu , yoksa 65 tl vereceklerdi.

• realgs kullanıcısına yanıt

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.

Darısı hepimizin başına.

Arkadaşın sallamış, fatura tarihi hikaye. 15 gün süreyi yoldakiler gelsin günrükten geçsin diye verdi devlet.
    Aslolan gümrük tescilidir.tescilde kanun nu diyorsa o.21 ağustosta 30 euro üzeri paket, %60 vergiye tabii paket vs diyecek.

Ekşi sözlüğün yazdığı yazıyı okumuşsunuz maalesef.

Devlet yoldakiler gelsin diye kanun süresi değiştirmez mevzuata geçirmek zaman alır diye zaman koyar.

Arkadaşın çok sallamış, havalimanı gümrük müdürlüğünde olsa da çoktan alamazdın, oralar hacıbaba tekkesi değil, elini kolunu sallayarak istediğini yapamazlar.

Hocam ben neler aldım normal gümrüğe geldiğinde bir bilsen...

Ama şuan onun olduğu birimde değil kargolar maalesef.

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Mng gümrük şirketi değil.
    Temunun anlaşmalı gümrükçüsü gümrüklemeyi bitirince mng ye teslim ediyor dağıtım için

22 yıllık dış ticaret uzmanıyım, binlerce ticari ithalat yaptım. Ekşisözlük vs okumadım, ne diyor bilmem. Ama şunu çok iyi bilirim ki devlet ithalatçı aleyhine bir düzenlemeyi anında devreye sokmaz, sokamaz. Yoldaki malın Türkiye’ye varması kadar süre sonra yürürlüğe girecek şekilde resmi gazete de yayımlar.
    Mevzuat konusu zaten çocuk oyuncağı,

• hemen yayınlandığı günden sonra 15 gün içinde bütün ürünlerin gireceğini nerden biliyorlar ürünler zaten geldi tr de ama işleme almıyorlar.

Yazık şimdi kanun çıkartırsak yoldaki kargolar etkilenmesin zaman verelim diyecek kadar düşünceli davranıldığını ben bu ülkede henüz hiç görmedim.

Elin çinlisi toplamda 4 gün için kaç kalem malı topladı paketledi faturasını kesti uçağa verdi sevkini yaptı. bunlar 4 günde bitti ama havalimanından gümrüğe 30 gündür gidemedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 16 Ağustos 2024; 0:22:56 >
    Normal günrük nedir hocam?
    Muratbey gümrük müdürlüğünde mi arkadaşın.
    Eskiden halkalı gümrüğü idi onun adı, yeni gümrük binası/alanı yapılıp taşınınca adı muratbey oldu.
    Tırların getirdiği yüklerin gümrüğüdür muratbey.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.