Şimdi Ara

Tempra'yı neden kötülerler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
19.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1996 yılında çalışmış olduğum firmaya 1993 model füme rengi Tempra SX aldık. Hatta ben buldum, Esentepe'de Nimet Abla Camii karşısında ÇİFTÖZ OTOMOTİV vardı ve gördüm arabayı baktım ettim içime sindi patronuma gidip söyledim ve o da baktı ve aldık. Aldık ve bakıma soktuk. Yağ + filtre, bujiler vs. değişti ve ilaveten sağ/sol salıncak ve ön amortisörler değişti. Arabayı aldığımız da 60 bin km de idi. Ve arabayı şirkete aldık ve genelde ben kullandım arabayı 1998 yılında o zamanlar işe yeni başlayan arkadaş araba ile kaza yapıp perte çıkarana kadar. Neyse, arabayı aldık ve 10 gün sonra dijital gösterge söndü, kayboldu, çalışmaz oldu. Götürdüm servise ve bana Küçükyalı da bu arabaların göstergelerini tamir eden Candeniz oto diye bir yeri tarif etti. O esnada tesadüf, TAKOSAN fabrikasına bizim firma küçük bir iş yapıyor ve orada ki bir yetkili patronumun İTÜ'den sınıf arkadaşı. Göstergeyi söktük serviste ve ben gösterge elimde TAKOSAN'a gittim. Onlarda bana servisin tarif ettiği yeri tarif etti ve takıp göstergeyi gittim oraya.. Tamir ettiler göstergeyi ve çalıştı. Ama o da ne? Bu sefer km. çalışmıyor. Yani arabanın kaç km. yol yaptığı görünmüyor. Ana kartı yanmış meğer ve geçmiş yıl, hatırlamıyorum ama çok pahalı bir parçaydı ve kalsın dedi patronum kaldı öyle. Ancak muntazam bir şekilde 98 yılına kadar ön salıncaklar değişti. Bir kere benzincide yağ değişimi yaptım ve 10 gün sonra yağ ile su karıştı conta yandı. Bir gün Esenler otobanında debriyaj balatası sıyırdı ve çektim kenara tesadüf yolun karşısında tamirci vardı çektik oraya da debriyaj baskı / balatası değişti. Yani o arabayla başıma gelmeyen kalmadı. Ve bu dediğim olaylar 1996 - 1997 - 1998 yıllarında yaşanan durumlardı. Ama güzel arabaydı, çekişi vs. iyiydi. Göstergesi dijital ve gece şık oluyordu. 198'e kadar çıkmıştım onunla Anadolu otoyolunda. Hey gidi günleri.

• Tempra yı kötülerler, çünkü halk arasında tabir vardır: kendini beğenmiş bi kız gördülermi bizim ahali ona, Tempra gibi arkası kalkık derler.
    yoksa ilk çıktığında muzzam bişeydi, o zamanların F16 sıydı. 2000 motor i.e. si bilem vardı. sonra yıllara ve ilerleyen yeni teknolojilere yenik düştü. benim bi arkadaşta var, sana uyugun bi fiyata bağlayabiliriz. 7,5 gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

Tempra yı kötülerler, çünkü halk arasında tabir vardır: kendini beğenmiş bi kız gördülermi bizim ahali ona, Tempra gibi arkası kalkık derler.
    yoksa ilk çıktığında muzzam bişeydi, o zamanların F16 sıydı. 2000 motor i.e. si bilem vardı. sonra yıllara ve ilerleyen yeni teknolojilere yenik düştü. benim bi arkadaşta var, sana uyugun bi fiyata bağlayabiliriz. 7,5 gibi..

konu açana söylediysen konu tarihine bak bi
  • Çok sevdiğim bir özelliğimiz, kullanmadığımız her şey konusunda fikir sahibiyiz. Adam bir kere bile alıp kullanmamış ama "araba bozuk asfalta gelemez" "gösterge bozuldu mu araba çöpe gider" "motoru yağ yakıyor" "iç mekan tıkırtısı" bla bla bla...

Arkadaş 3 senedir kullandığım arabayı bana anlatıyorlar ya deli oluyorum. Konu 2010 konusu ama görünce dayanamadım yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 22 Temmuz 2014; 17:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ eksiltme terimi yerine yakmak terimini kullanan cahiller ancak bu arabayı bu şekilde yerden yere vurabilir.
  • 7 sene fiat tipo,2 sene brava,5 senedir de marea hlx kullaniyorum.bu arabalar bilmeden ahlam kesenler yuzunden kotu bir sohrete sahip.millete eski kasa toyota,hertarafindan kronik sorunlar veren opel,tok kapi sesli wv arabalari lazim.fiati ve diger italyanlari bilenler,konforu ucuza isteyenler tercih ediyor.bundan sonraki arabamda buyuk ihtimalle fiat bravonun modellerinden birisi ya da alfa olacak.siz fazla kulak asmayin soylenenlere.tempra zamaninin en gosterisli en donanimli,guclu araclarindan birisidir.hatta temiz bulursaniz 2.0 16v olanlarindan alin.eminimki satmak istemeyeceksiniz.

• Eger 23 yildir tempra konusuluyorsa demekki etki burakmistir eski bir tempra kullanicisi olarak gercekten bugune kadar beni etkileyen tek otomobil burda problem sanayi sitelerindeki beceriksiz ustalarda daha tempranin bujisinin farkli oldugunu 20 yil gecmis olsada bilmiyorlar cunku normal buji taktiginizda gostergeler kafayi yer sapitirlar cocukkende tempramiz vardi ne cektiysek bozuk yollardan cektik ozellikle dogunun yollari ve yine bilincsiz ustalar

• hiç unutmam işten geldikten sonra park ederken el freni dağıldı herşey fırladı bi anda

parçayı bulamadım tam 2 haftaya yakın ve arabada 14 gün parke taşıyla gezdim durunca hemen altına sokuyordum haha

tempra alınacaksa 2.0 sx ak dijtal gösterge h.direksiyon ve klimalı olanı bu modeli alınmalı
  • Temizi çok güzeldir hocam. Ayrıca forumda baktığıma göre göstergesi en güzel kabul edilen arabalardandır

• 90'lı yılların en güzeliydi bence. Yukarı da anlattım kullandığım Temprayı. Hele de full aksesuarlısı iyiydi. Dijital klimalı, alaşımlı jantlı, birde 2.0 motorsa tadından yenmezdi. Safir mavisi hoşuma giderdi. Birde station wagonu beğenirdim.
  • Son yorumun üzerine 400 gün sonra tekrar konuyu hortlatmak istedim, tüm yorumları keyifle okudum; Kimisi yermiş, kimisi övmüş ama kimileri de lafı çok güzel gediğine koyup bilmeden fikir beyan edenleri susturmuş. Sağolun arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.