Bi arkadaşa araba arıyoruz aslında tempra aklımızda yoktu ama görünce ilgilendik. 94 Model 2.0 İ.e. Klimalı Yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon 4 cam otomatik ve lpg'li. ön sağ çamurluk değişmiş 4 parça boya var ama ciddi bi kazası yok 5000 ytl ye kadar indi. daha da inmiyor. Kimisi alma ileride satamazsın diyor. Kimisi çok yakar diyor kimisi ucuz kaçırma diyor. Karasız kaldık. Acil yorum bekliyorum
Pek mantıklı bulmuyorum çünkü klimayı açınca araç bayılıyor. Vergisi de cabası. Yalnız fiyatı güzel. Yine de tercih size kalmış.
quote:
Orjinalden alıntı: BX4TC
Pek mantıklı bulmuyorum çünkü klimayı açınca araç bayılıyor. .
bende bu dediğini mantıklı bulmuyorum zira 2.0 demiş alet
Tempra 2.0 i.e lerde 8V ve 16V olmak üzere 2 motor tipi vardı. Eğer alırsanız 16V alın derim.
2.0 tempra gerçekten güzel araç ancak problemleri insanı canından bezdirebiliyor.problemsiz bir 2.0 tempra benim gözümde 5000 den fazla eder
bence o kadar eski ve motor gücü yüksek bir araba almak mantıklı değil çünkü birincisi çok uzun yıllardır kullanıldığı ve motor gücü yüksek olduğu içinn çok yıpranmıştır ikincisi vergi konusu var zaten tempranın ikibin motoru ancak diğer iyi bir modelin 1.6 sına eşit olur yani eğer pulluk takıp tarla sürmiyeceksen ne gerek var ikibin motora tabiki son karar sizin
ek bilgi olarak söyleyeyim motoru 2 ay önce rektefe olmuş. İyi bir ustaya yaptırılmış
bence sorunu yoksa birde lpgliyse alınabilir. sonuçta 5 bin lira. satamazsın denmesi biraz garip. 5.000 e alırsan çokta zararın olmaz sonuçta.. bir arkadaşımda var 16 v. adam memnun. tabi bakkala da 2000 cc arabayla gidilmez o ayrı.
Güzel arabadır ama temizse alınabilir yoksa verdiğin 5000 ytl sadece peşinat olur.
quote:
Orjinalden alıntı: yat_uyu
quote:
Orjinalden alıntı: BX4TC
Pek mantıklı bulmuyorum çünkü klimayı açınca araç bayılıyor. .
bende bu dediğini mantıklı bulmuyorum zira 2.0 demiş alet
Günümüz araçlarında klima açılmasıyla Tempra' da klima açılması bir olmuyor. Teknolojide farklar olduğunu düşünüyorum. 1.6 motorla 2.0 motorun klima açıldığında performansları daha farklıdır tabii. Ona katılırım.
Ben kullanmıştım 91 modelini, artık yaşlandılar sanayiden çıkmazsınız.
yıllık 421 ytl vergisi var onuda unutma
1-2 yaşında olsaydı al derdim ama alacağın araba 14 yaşında araba,birde tempra her yönüyle bizim ağır yol şartlarına çok fazla dayanamıyor.donanım olarak dolu belki ama çoğu sorun veya arıza çıkaracaktır bu seferde canını sıkacak rahat edemeyeceksin,gerek yok.fiyatı ucuz gibi görünsede masraf etmeye başladımı arkası gelir tadını çıkaramazsın, eski kasa toyota corolla alabilirsin 1,6 motor klimalı 7-7,5 civarı satmayada gelir hem az yakar vergisi az şuna inanki tempradan daha sessiz ve daha rahattır emin ol.bir fikir sadece
bulasma derim
Tempra 2.0 super arabadır.
5000 iyi fiyat gibi gözüküyor.
quote:
Orjinalden alıntı: happycar
şaka gibi ya 5000 Ytl ye tempra 2.0 valla süper ama bi dalavere olmasın 93 model 1.6 vardı bende araçtaki konfor şimdiki 207 mi 207 kere çarpar yolda giderken bi inceleyin nasıl yaylanıyor süper araçlar
quote:
Orjinalden alıntı: MAS207
quote:
Orjinalden alıntı: happycar
şaka gibi ya 5000 Ytl ye tempra 2.0 valla süper ama bi dalavere olmasın 93 model 1.6 vardı bende araçtaki konfor şimdiki 207 mi 207 kere çarpar yolda giderken bi inceleyin nasıl yaylanıyor süper araçlar
biz iki gündür almaya tereddüt ediyoruz sahibi de kimseye satamıyor fiyat o yüzden düşük buralarda piyasası yok zaten ileride satabileceğimizi bilsek alırız. Aslında 5000 lira o kadar özelliğe göre para değil valla. ama satabilirmiyiz ilerde?
ben de tipo 1.6 var 94 model..tempranın kızkardeşi...kronik bi sorun yaşamıyorum...tempra ve tipolarda belli başlı dijital panel arızası dışında bir sorun yaşamazsın...onu da herkes yaşamıyor ben yaşamadım şahsen..temiz kullanıldıktan sonra parçası bakımı ucuz performanslı araçtır...2.0 148 beygirlik 16v motorlu bir araç hiç bi şekilde bayılmaz...zaten agırlıgı da 1150 kg civarı oldugu için 0-100 ü de 8.5 sn gibi oldukça performanslı..bence alırsan bişey kaybetmezsin..piyasası her zaman olan şahin fiyatına bir araç yani...
5000 liraya o araba alınır ama arabada çok masraf vardır vaz geçersen sana tavsiyem RENAULT 21 CONCORDE 2.0 ie 93-94 model alınır Tempradaki bütün özellikler var LPGsi olmasa bile emme manifoltu metal olduğundan 550-600 liraya tek nokta enjeksiyon lpg takılır 100kmde ortalama 9 litre benzin yakar/10.8 litre lpg yakar MANAGER 2000de olabilir.
arkadaşım bende 95 model 2.0 ie cat var arabada benim istediğim herşeyvar( klima, 4 cam otamatik, elektrikli ayna, full enjeksiyon, hid. direksiyon, geçikmeli sönen iç aydınlatma, imbolezir, si lam...) bir senedir kullanıyorum bende alırken terettüt ettim fakat iyikide almışım çok iyi araba arabayı kullanan kullanmayan yorum yapıyor 8000 km yol yaptım yağ çubuğuna baktım bir litre eksiltmemiş, lpgli uzun yolda 160 kuruş yapıyor( lpg 1,750 ytl) eksi olarak bir tek yol biygisayarı yok:) onun yerine power lambası var parça olarak çok ta pahalı değil ve 1,6 parçaları uyumlu ( bobin, disbiritör kap....)
15 000 km yaptım şeytan kulağına kurşun sorun yok sadece alınca bakım yaptırdım sağ rotbaşı=12 ytl , dstp kapğ= 8 ytl , yağ ve yağ filtresi=30 ytl, usta parası 15 ytl triger kayışını değiştirelim diyor masraflı şimdilik yanaşmıyorum( 20 ytl kayış, gergi rulmanı 6 ytl, 30 ytl işçilik) abimin 2000 1,6 16v megan triger kayışını 2003'de 330 ytlye değiştirmişlerdi!
bence al. bu paraya geçen sene 90 model şahin alamadım adam vermiyor 6000 ytlden bir kuruş aşağı düşmüyordu iki arabayı kıyaslamaya gerek yok tabi