Şimdi Ara

Temp klasörünü silmek bilgisayara zarar verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
83.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar sadece bunu sormak için bi başlık açmak zorunda kaldım temp klasörünü silmemiz sorun çıkartır mı bende biraz fazla yer kaplıyor da

• Yapay Zekanın Yanıtı

Temp Klasörünü Silmek Bilgisayara Zarar Verir mi?

Giriş

Temp klasörü, bilgisayarın geçici dosyalarını depolayan bir sistem klasörüdür. Bu dosyalar, işletim sistemi ve programlar tarafından geçici işlemler için kullanılır. Peki, temp klasörünü silmek bilgisayara zarar verir mi?

Temp Dosyalarını Silmek Zararlı mı?

Genellikle, temp klasörünü silmek bilgisayara zarar vermez. Ancak, şu hususları göz önünde bulundurmak önemlidir:

• Aktif Programlar: Temp klasörü, şu anda çalışan programlara ait geçici dosyalar içerebilir. Bu dosyalar silinirse, programlar düzgün çalışmayabilir veya çökebilir.
    • İşlemdeki Dosyalar: Temp klasörü, henüz tamamlanmamış veya kaydedilmemiş dosyalar içerebilir. Bu dosyalar silinirse, veriler kaybolabilir.
    • Sistem Dosyaları: Bazı temp dosyaları, işletim sisteminin düzgün çalışması için gerekli olabilir. Bu dosyalar silinirse, sistem kararsız hale gelebilir veya çökebilir.

Temp Klasörünü Silme En İyi Uygulamaları

Temp klasörünü güvenli bir şekilde silmek için şu adımları takip etmelisin:

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, aktif programları kapatacak ve işletim sisteminin geçici dosyaları bırakmasını sağlayacaktır.
    • Temp klasörünü bul: Windows'ta, temp klasörüne "Çalıştır" iletişim kutusuna "%temp%" yazarak erişilebilir.
    • Kullanılmayan dosyaları sil: Açık programlara veya işlemlere ait olmayan dosyaları güvenle silebilirsin.
    • Sistem dosyalarını silme: Uzantısı ".tmp" olmayan dosyaları veya görünmeyen dosyaları silmekten kaçın.
    • Geri dönüşüm kutusunu boşalt: Silinen dosyalar, geri dönüşüm kutusunda saklanır. Boşaltmak için geri dönüşüm kutusunu sağ tıkla ve "Boşalt" seçeneğini tıkla.

Sonuç

Temp klasörünü silmek, genellikle bilgisayara zarar vermez, ancak aktif programlara ait geçici dosyalar, işlemdeki dosyalar veya sistem dosyaları silinmemesine dikkat etmek önemlidir. Güvenli bir şekilde silmek için yukarıda belirtilen en iyi uygulamaları takip etmek esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır...
  • arada bir temizlemekte fayda var
  • Sil Gitsin

Bi Ton Büssürü Gereksiz Şeyler Var....Temizlemekte Fayda Var...

Disk Temizleme Yap Oradan Sil Yada CCleaner kULLAN
  • Ben hep siliyorum.Zaten arada temizlemek gerekiyor.Bunlar gereksiz geçci dosyalardır.Ama klasörü değil içindekileri sileceksin.
  • Arkadaşlar, Windows --> Temp klasörünün içini tamamen sildim... Orada Temporary Internet Files, Cookies, History klasörleri falan da vardı, ben içlerini silmek yerine klasörlerini sildim. Yanlış mı yaptım?

Bunlar bir daha geri gelir mi?

Local Settings'deki Temp'ten bahsetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mainfield -- 18 Ağustos 2007; 12:09:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki zarar verir . Ama temp klasörünü değilde içerisindekileri silersen hiç bir sorun olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: Mainfield

Arkadaşlar, Windows --> Temp klasörünün içini tamamen sildim... Orada Temporary Internet Files, Cookies, History klasörleri falan da vardı, ben içlerini silmek yerine klasörlerini sildim. Yanlış mı yaptım?

kardeş resmen sistem dosyası silmişsin. Xp yakında çıkarır senden acısını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sultan Meliksah

quote:

Orjinalden alıntı: Mainfield

Arkadaşlar, Windows --> Temp klasörünün içini tamamen sildim... Orada Temporary Internet Files, Cookies, History klasörleri falan da vardı, ben içlerini silmek yerine klasörlerini sildim. Yanlış mı yaptım?

kardeş resmen sistem dosyası silmişsin. Xp yakında çıkarır senden acısını.

Local Settings'dekiler "sistem dosyası" olarak geçiyor, zaten silmek istediğinizde Windows sizi uyarıyor ve sildirmiyor.

Benim dediğim C:// Windows/ Temp klasörü bomboş, hiçbir dosya, klasör yok...

Sorun olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mainfield -- 18 Ağustos 2007; 15:30:45 >

• Ayda bir ya da iki kez C de windows klasöründe prefetch dosyasının içindekileri de silin. Sistem biraz daha rahatlar ve hızlanır.
  • Ben canım sıkıldıkça silerim "Temp"i. C(sağ tık)>Diski Temizle>Hepsini Sil; ferah ferah.
  • system mechanic 6 kurdum sırf bu is icin.bıktım ugrasmaktan.program 4 gunde bir kendi temizlik yapıo mis gibi....
  • WINDOWS klasörünü silmek bilgisayara zarar verir mi sorusunun yumuşamış versiyonu galiba
  • Sil Sil Sil
  • Bazen program yüklemek kaldırmak gibi işlemlerden sonra silmek zarar verebiliyor en azından sistemi bir defa yeniden başlatıp ondan sonra silmek lazım.
    Bu tip yerleri elle silmektense Ccleaner tarzı bir program kullanmak daha iyi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Bazen program yüklemek kaldırmak gibi işlemlerden sonra silmek zarar verebiliyor en azından sistemi bir defa yeniden başlatıp ondan sonra silmek lazım.
    Bu tip yerleri elle silmektense Ccleaner tarzı bir program kullanmak daha iyi.

kullanmaya değer...en azından ilaç derdi yok...

• Olsa da bize dayanır mı sanki ilaç milaç
  • burayi mi siliyorsunuz ??

C:\Documents and Settings\OMER\Local Settings\Temp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.