Şimdi Ara

Temizlik takıntısı olan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler her dışarı çıktıktan sonra eve geldiğimde duş almak zorundaymışım gibi hissediyorum daha kötüsü okulda falan en ufak toz bulaştığını düşündüğümde vucudum kaşınmaya başlıyor sıcak basıyor su içinde kalıyorum bunu ilaç kullanmadan atlatmanın bir yolu yok mudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı ben. Gel kardeşim şöyle bir sarılıp dertleşelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk HanSS

Aynı ben. Gel kardeşim şöyle bir sarılıp dertleşelim.

Nasıl geçecek bu hocam bıktım yaw

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi birşey sorucam.mesela şimdi benim takıntı yaptığım bi konu var.eğer bu takıntı yaptığım olay olmasaydı benim takıntım olmayacakmıydı.yada illaki birşeyi yapacakmıydım.takıntı yapacağım bir şeymi arıyordum
  • yemek masasindaki sandalyeye dokununca lavaboya gidip elimi yikarim. sonra tekrar masaya dönüp yemeğimi yerim.

lavabodaki vanayi önce kopuklerim, sonra da avcuma su doldurup vanaya dokunmadan vanayi temizlerim. Sonra elimi yikarim.

bunlari görenler hayretler icinde bana bakiyor.

• 4 senedir okb hastasıyım. Çok sayıda ilaç kullandım ama resmen ruhsuz olduğum vakit hepsini çöpe attım.

1 yıldır kendimi zorluyorum. Birkaç takıntıdan kurtuldum ama peçetesiz kapı kolu tutamama, birine dokunamama, biriyle temastan sonra kıyafet değiştirme, el yıkama gibi takıntılarım halen mevcut..

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Lanet olsun.. Tek değilmişim.. Tek olmadığımı görünce hem seviniyorum hem üzülüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yemek yaparken sürekli elimi yıkıyorum. Elimde bir sey kalsin istemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisi eliyle herhangi bir yiyeceği koparıp bana ikram ederse hayatta yiyemem o yiyeceği.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk HanSS

Lanet olsun.. Tek değilmişim.. Tek olmadığımı görünce hem seviniyorum hem üzülüyorum.

Sizinki baya ileriymiş. Ben günde bir kere duş alınca kurtuluyorum. Acaba ilerler mi bu meret?

• Direnemezsen ilerler. Ama ilaçlara bulaşma.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Hahaha aynen la kafayi yiyorum resmen

• Son 6 yildir misafirlikler ve ozel durumlar filan haric her gun disardan eve gelince banyo yaptim ve yapmaya devam ediyorum temizlik hastaligim yuzunden

• Bende de var ancak seninkisi ileri düzeyde imiş
    Tam takıntı olmasa da elime yağ bulaşmasından nefret eder, 3-4 dk boyunca ellerimi yıkarım.

• sevmediğim insanlar yemek getirince, dokununca yemem. temizlikle alakası yok herhalde ha birde sıçtıktan sonra elimi yıkamayıp çiköfte yoğuruom xd
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Son 6 yildir misafirlikler ve ozel durumlar filan haric her gun disardan eve gelince banyo yaptim ve yapmaya devam ediyorum temizlik hastaligim yuzunden

6 yıl çok uzun gerçekten. Acaba duş almamaya gayret etsem azalır mı ?

• Azalir tabi sana dedigim gibi mesela evde tadilat oluyor ya da eve misafir geliyor banyo yapamiyorum icin hic rahat etmiyo hep bir firsatini bulsam da banyoya girsem diyorum.ama bir iki gun gecince yatip kalkinca rahatliyorum
    Banyo yapmaya baslayinca tektar eski halime donuuorum
    Dusundukce delirmemek elde degil

• Okb denir buna bendede mevcut psikiyatri ilaç yazıyor alınca düzeliyorum ama bırakınca yine eski halini alıyor hiç geçmiyor çok uzun seneler kullanmak lazım geçmesi için en az 2 yıl ben 3 aydır kullanıyordum yine bıraktım. 2 sene öncede alıyordum yine bırakmıştım ama epey kötü olunca yine almaya başladım şuan bıraktım ama iyiyim ama eminimki yine başlayacak. çok berbat bir hastalık bende para takıntısı (el süremiyorum) sonra yapışkan bir şeyi elime sürüncü her yere bulaştırmış gibi hissediyorum ve ıslak mendille her yeri siliyorum (yapışkan şey malum şey )

Tavsiyem şu kitabı al:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/takintilarla-basa-cikma-amp-obsesif-kompulsif-bozuklugunuzu-kontrol-altina-almanin-yollari/312819.html

sonra psikiyatriye git ilaca başla 2 hafta geçsin sonra kitabı okumaya başla çok yararlı oluyor.

• Küçükken (12 li yaşlar) obsesif bozuklugum vardı özellikle temizlik konusundaydı, ilaç işe yaramadı kendi kendime atlattım surekli kendimi mesgul ettim olay kafada bitiyor bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Okb denir buna bendede mevcut psikiyatri ilaç yazıyor alınca düzeliyorum ama bırakınca yine eski halini alıyor hiç geçmiyor çok uzun seneler kullanmak lazım geçmesi için en az 2 yıl ben 3 aydır kullanıyordum yine bıraktım. 2 sene öncede alıyordum yine bırakmıştım ama epey kötü olunca yine almaya başladım şuan bıraktım ama iyiyim ama eminimki yine başlayacak. çok berbat bir hastalık bende para takıntısı (el süremiyorum) sonra yapışkan bir şeyi elime sürüncü her yere bulaştırmış gibi hissediyorum ve ıslak mendille her yeri siliyorum (yapışkan şey malum şey )

Tavsiyem şu kitabı al:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/takintilarla-basa-cikma-amp-obsesif-kompulsif-bozuklugunuzu-kontrol-altina-almanin-yollari/312819.html

sonra psikiyatriye git ilaca başla 2 hafta geçsin sonra kitabı okumaya başla çok yararlı oluyor.

İlaç kullanmayı düşünmüyorum hocam. Psikolojik şeyler için ilaç kullanmak, özellikle beynin kimyasını değiştiren ilaçları almayı doğru bulmuyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.