Merhaba arkadaşlar, 2011 yılında aldığım ASUS marka hazır kasayı aldığımdan beri sadece format atarak kullanmaya devam ettim. Hiç bilgisayarcı yüzü görmedi, temizliklerini ve saire ben yapıyordum. Bu kez kablolarını söküp takarak tam bir temizlik yapmak istedim, temizliği yaptıktan sonra ilk kuruşumda bilgisayarın her şeyi çalıştı.
Bu aşamadan sonra bir kez daha ekran kartı tarafını kurcaladım, temizledim. RAM'ı söküp taktım ve bilgisayar ne ekrana görüntü veriyor ne de klavye çalışıyor. Tecrübeli arkadaşlar yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
on board ekran kartı varsa ekran kartını söküp vga yı on board dan almayı deneyin. Ekran kartı arızalanmış olabilir. Ram slotunu değiştirin bir de öyle bakın.
Harici varken on board çalışmaz, sökmeniz lazım. Ram den de kaynaklı olabilir sorun nemli bez ile siliğ kurulayın ram'i.
quote:
Orijinalden alıntı: umitbrn
Harici varken on board çalışmaz, sökmeniz lazım. Ram den de kaynaklı olabilir sorun nemli bez ile siliğ kurulayın ram'i.
İlk defa RAM taktığım için ortasındaki çubuğa oturtmam gerektiğini bilmiyordum. Gece içini açıp kontrol edeyim dedim RAM kendi halinde kasanın içerisinde takılıyordu, ensesinden yakalayıp yerine taktım ve bilgisayar çalışmaya başladı. Teşekkürler ilginiz için.