|
Temettü Hissesi Nasıl Alınır

-
-
Bist 30 hisselerinden şaşma kardeşim.
Aksagaz, bimaş,ereğli, isdemir gibi hisselere bak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim
peki ereğli bildiğim kadarıyla temettü de dağıtıyor vakıfbank uygulamasından ereğli'den lot almam temettüye hak kazanmam için yeterli mi yoksa başkaca bir işlem yapmam gerekiyor mu -
Temettü dağıtacağı zaman hisse biraz düşer.
Tüm paranızı birden tek bir hisseye yatırmak yerine aylık 1000 lirayı 5'e bölerek 200 liralık farklı hisseler alın.
Ben ereğli, petkim,sasa,bimaş,aksa enerji alıyorum ve unutuyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hisseyle uğraşmayıp fon almanızı öneririm. Bir süre sonra iş spekülasyona evriliyor. Düzenli temettü fonu almanız en iyisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Temettuye hak kazanmak için temettu dağıtımında bir gün önce elinizde o hissenin olması yeterlidir, nakit temettu dağıtımdan 2 3 gün sonra para hesabınıza yatar, birsey yapmanıza gerek yokquote:
Orijinalden alıntı: nnovas
öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim
peki ereğli bildiğim kadarıyla temettü de dağıtıyor vakıfbank uygulamasından ereğli'den lot almam temettüye hak kazanmam için yeterli mi yoksa başkaca bir işlem yapmam gerekiyor mu
teşekkürler -
Her şirket temettü dağıtıyor mu? Bunu nasıl anlayabilirim?
Temettü geliri elimizdeki hisse adedine göre mi belirleniyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Şarapçı Orhan
Her şirket temettü dağıtıyor mu? Bunu nasıl anlayabilirim?
Temettü geliri elimizdeki hisse adedine göre mi belirleniyor?Her şirket dağıtmıyor, oranlar değişken. Google'da bazı hisseleri aratırken temmetü yüzdesi yazıyor
Merhabalar,
Temettü hisseleri araştırmasına ve işlemlerine yeni başlamış biri olarak, okumanızı tavsiye ederim : https://www.lattedenborsaya.com/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verikontrol -- 16 Ekim 2020; 15:12:49 > -
Ek olarak ; https://tuncaytursucu.com/cocugunuza-borsa-hesabi-acin//
bu iki siteyi okuyup yola çıktım. çok başarılı olacağıma inancım tam. sabırlı ve tutarlı olmak çok önemli.
sormak istediğiniz konularda destek olmaya çalışırım.
Ak Sigorta, İş Yatırım ve Alkim gibi şirketleri incelemenizi ve incelemelerinize istinaden yol almanızı öneririm.
Son olarak kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
-
Temettü, şirketlerin çıkardığı hisse senetlerinin ortaklara sağladığı haklardan birisidir. Kârdan pay alma hakkı olarak nitelendirilir.
Tam tanımını yapmak gerekirse; işletme ortaklarının, dönem içinde elde edilen kârdan pay alma hakkına temettü denir.
Bu hakka sahip olan ortaklar, ödenmiş sermaye içindeki hisse senedi miktarına göre paylarını alırlar. Bu şekilde hangi ortağın ne kadar pay alacağı belirlenmiş olunur.
Şirketin yatırımcıya ödeyeceği temettü, yıllık net dönem kârına göre belirlenir. Bu kârdan, vergi ve diğer giderler düşülür. Geri kalan kısmın yüzde 20’sinden az olmamak şartıyla dağıtımı gerçekleştirilir. Buna da temettü dağıtımı denir.
Temettü, ya nakit ya da hisse senedi olarak dağıtılabilir. Hisse senedi olarak dağıtılmasında, bedelsiz sermaye artırımına dahil edilerek, karşılığında yeni pay senedi verilir.
Temettü işleminin kararı, yönetim kurulunun teklifi üzerine şirket genel kurulunda alınır.
Buradan da temettü nedir hakkında tüm bilgileri öğrenebilirsiniz: https://paratic.com/temettu-nedir-nasil-hesaplanir//
-
Ayrıca www.temettuhisseleri.com
-
Bu temettü hissesi nasıl alacağım ben hiçbir şey anlamadım bankadan mı alıyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, iş Bankası üzerinden hisse senedi almıştım örnek veriyorum 1000 liraya aldığım hisse senedi kâr yazıyor ancak satacağım zaman kâr yazdığı halde hisse senedinin değeri 850 lira olarak görünüyor, sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yurtiçinden alma enflasyona gider paran. Yurtdışı hissesi almanı tavsiye ederim. Onu da Türkiyedeki banka yada kuruluşlardan değil yabancı kuruluşlardan hesap açıp al.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X