Şimdi Ara

Tembellik-Erteleme ve Gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimle çok konuşan bir insanım. Bugün yine kariyer ve gelecek hakkında konuşuyordum. Şu anki durumumun iyiye gitmedigine karar verdim. Bir örnek üzerinden konuşmaya başladım. Üniversiteden gelince dinlenmeye başladıkça daha çok dinlenesim geliyor ve üstüme yorgunluk çöküyor. En sonunda uyuyorum ve uyandığımda uyku sersemliğini atana kadar gece oluyor. Hâlbuki yapmam gereken işler var. Bu sorun hakkında konuşurken zihninden şu cümle geçti:"Tembellikten tembellik doğar". Bu cümle artık hayatımda önemli bir yer tutacak. Ne zaman tembelleşmeye başladığımı hissedersem bunu hatırlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Antalya'da mı okuyorsun? Antalya'nın havası öyleymiş çünkü.
  • Bende de özdisiplin namına bir şey okuldayken zorunda olduğumdan dersi dinliyorum ya da zorunluluk varsa çalışıyorum ama aksi taktirde kendimi yeterince güdüleyemiyorum.
  • Aynı şey bende de var. Bende konuşuyorum kendi kendime. Planlar yapıyorum ama uygulamaya gelince hep erteliyorum. Bu huyumdan nefret ediyorum ama elimden birşey gelmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de var bu tembellikten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Evet Antalya'dayim. Bu konuda size katılıyorum.

• 27derbeder kullanıcısına yanıt
    Bunu aşmamız lazım hocam bir şekilde. Her şeyin farkındayız ve dert edindigimize göre vurdumduymaz insanlar değiliz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Francis J. Underwood kullanıcısına yanıt
    O sanırım bir tek sizde işe yarıyor hocam. Bilenler bilir bünye kısa bir zaman sonra bu kandırma numaralarını yemiyor.

• Francis J. Underwood kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğinizi çok iyi anladım, anlatması zor olmasına rağmen anlatabilmişsiniz ama anlattıklarınızı sadece dediklerinizi uygulayanların anlayabileceğini düşünüyorum anladığını sananlar bahane sunacaktır

• ya bu bende de var; kendimle konuşmak, ertelemek.. sebebi nedir bilmiyorum. ama bir şeyi yapmak zorunda kaldığın zaman o şeyi yapabiliyorsun. mesela şuan hayatta evden çıkmam, istememekle de ilgili değil mental, fiziki olarak yapamam. ama okul olduğunu bilsem anında zıplarım yerimden. tembelliğin sebebi de bana göre beyni rahatlığa alıştırmakla ilgili zorunluluk yoksa beyin kapatıyor kendini. o yüzden zorunluluklar yaratmalıyız hayatımızda. plan, program bu açıdan öenmli rol oynayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.