Şimdi Ara

Tembelin tekiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezunum. Geçen sene onca şey yaşamama rağmen çalışmazsam neler olacağını bilmeme rağmen yaklaşık kasım ayından beri salmış durumdayım. Her gün kendime yalan sözler veriyorum yarın adam gibi çalışacağım diye. Olmuyor. Gün geçtikçe daha da pişman oluyorum çalışmadığım için. Ümidi kestim yine geçen seneki gibi ne gelirse giderim kafasına girdim. Salağın tembelin tekiyim. Ben bile bıktım kendimden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ben de (mezun)'2 yim.üniversiteye kayıtlıyım ama gitmiyorum kaldım yani.ailemin de haberi yok okula gidiyorum diye biliyolar. :) 5 ay kalmış hedef 10k. sistem değişikliği özel meseleler derken aylardır dipteyim.eski tempoma napsam dönemiyorum.sadece, şu an çalışmaya mecburuz tek diyebileceğim şey bu. geçen hafta matematik denemesi yaptım, o netle anca anadoluda mühendisliğe giderim.. bir sürü konu duruyo.sosyalde sıfırım, fenden eksikler çok. yılların bıkkınlığı var, hep aynı konular hep aynı umutlar... ne bileyim.anlıyorum seni yani. ama şu an da çalışmazsak şansımız hiç olmayacak biliyorsun di mi. bence çok şey değiştiririz. mecburuz, değiştirmek zorundayız..
  • Hocam biraz kendinizi birkaç gün sıkın ders çalışma konusunda ve ipi tuttunuz mu bırakmayın. Arkası geliyor
  • FullSpeedAhead kullanıcısına yanıt
    Hocam ipi tutup bırakmasam bile istediğim sıralama olmayacakmış gibi geliyor. Boşuna çalışıyorum gibi hissediyorum.

• KingMathers kullanıcısına yanıt
    Yine de düşünmek karın doyurmuyor hocam kalkıp en azından bir şeyler yapmanız lazım. En azından geçen yaptığınızdan daha iyisini yapın , kendinize bir şeyler katın Ben de aynı durumdayım şu aralar ilaçlarımdan dolayı çalışamıyorum. Ama artık bir yerlerden başlamak lazım...
  • FullSpeedAhead kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Haklısınız ne diyebilirim ki. Teşekkürler zaman ayırdığınız için.

Rica ederim hocam ne demek.
  • bazen yapman gereken tek şey harekete geçmektir. sen başlasan bi devamı gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingMathers

Hocam ipi tutup bırakmasam bile istediğim sıralama olmayacakmış gibi geliyor. Boşuna çalışıyorum gibi hissediyorum.

Çalışsam bile olmayacak nasıl bi kendini kandırma mantığı ya çalışmayınca olcak da çalışınca olmicak sanki bari düzgün bahane üret yemiyo falan de boş insanım ben de geç en olmadı vaktini harcama boşa git bi yerde garson falan olarak işe gir yaptığının mantıklı bi tane maddesi olsun yani tutunabileceğin
  • valla geçen sene diyodum mezunluk ne güzel lan 7-8 ay dişini sıkarsın bütün gün evinde mis gibi çalışırsın sonra gelsin odtu boğaziçi öyle olmuyormuş cidden çok sağlam irade lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

quote:

Çalışsam bile olmayacak nasıl bi kendini kandırma mantığı ya çalışmayınca olcak da çalışınca olmicak sanki bari düzgün bahane üret yemiyo falan de boş insanım ben de geç en olmadı vaktini harcama boşa git bi yerde garson falan olarak işe gir yaptığının mantıklı bi tane maddesi olsun yani tutunabileceğin

Bahane üretmiyorum benim orada demeye çalıştığım şey çalışsam da bende 10k-25k yapacak yapı yok. 10-12 saat masa başında oturacak biri değilim. Bu iş sadece kafayla çalışmakla bitmiyor. Deli gibi heyecan yapıyorum. Sınav anını düşününce bile beynim duruyor.

Hedefim yüksek farkındayım. Herkesin benden beklentisi yüksek. 100k yapacak kadar malım ama ailem benden ümidi kesmiyor. Ben bile ümidi kestim. Hayatım boyunca tıp/diş/ecz kazanmam için yapılan baskıyla büyüdüm ve 5 ay sonra kendimin de dahil kimsenin beklentisini karşılayacak bir sıralama yapamayacağım. Bu yüzden çalışsam da olmayacak dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingMathers -- 28 Ocak 2018; 20:54:0 >

• Bu bir alışkanlık.

Çalışma alışkanlığı olusturmazsan çalışmak eziyet gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

quote:

Bahane üretmiyorum benim orada demeye çalıştığım şey çalışsam da bende 10k-25k yapacak yapı yok. 10-12 saat masa başında oturacak biri değilim. Bu iş sadece kafayla çalışmakla bitmiyor. Deli gibi heyecan yapıyorum. Sınav anını düşününce bile beynim duruyor.

Hedefim yüksek farkındayım. Herkesin benden beklentisi yüksek. 100k yapacak kadar malım ama ailem benden ümidi kesmiyor. Ben bile ümidi kestim. Hayatım boyunca tıp/diş/ecz kazanmam için yapılan baskıyla büyüdüm ve 5 ay sonra kendimin de dahil kimsenin beklentisini karşılayacak bir sıralama yapamayacağım. Bu yüzden çalışsam da olmayacak dedim.

psikolojik seninki baskıdan dolayı hata yapma korkusuyla hiç çalışmama yoluna kaçmak basitçe olanı seçmek çok bilindik şeyler sana tavsiyem kendine dürüst ol insanların ne dedikleri önemli değil sınavdan çıkınca alıcağın sonuç senin zeka seviyeni değil ne kadar çalıştığını ölçücek sınavda derece yapanlar anasının karnında derece yapmak için çıkmıyo sen ben gibiler sadece çalışıyolar önemli olan sınavdan çıktıktan sonra ben payıma düşeni yaptım adam gibi dersime çalıştım demek başarılı olmaktan daha önemli bu alışkanlığını bırakamıyorsan ilerde de sorun yaşarsın gözünde büyütme sadece olayları ya da bu konuda uzman rehber birilerini bul sonuçta çaresiz bi kansere düşmedin dostum basit psikolojik şeyler bunlar

İyi de illa 10 k mı yapman lazım başarı için.

Senin için başarı 100 k ise ( bu k nedir allasını) onu yap.

Başarını başkasına göre niye belirliyorsun ki, başarı senin başarın, ama kıstas mahalledeki Hilmioğlu amca.

Kafayı mı yedin?

Bugün aldığım seminer, iş hayatında başarı IQ %15 rol oynar.

Ulan ben Bolu da okudum da ne oldu altımda 10 tane Boğaziçi’li bilmem nereli kişi çalışıyor.

Bırak bahaneyi.

Ha ama illa ders çalışmak zorunda değilsin, illa üni okuman gerek yok ki, git terzinin yanında ama en iyi terzi olmak için uğraş.

Ha bu arada MIT ki dünyada bir numaralı ünidir, IT biriminin başına Japon bir lise mezununu koymuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen elinden geleni yap. Yine de başaramazsan vicdanın rahat olur, en azından çabaladığın için. Ama eğer gerçekten çabalarsan olmayacak iş değil. Yarın başlarım, pazartesi başlıyım, 3 gün sonra başlıyım demeye devam edersen hiç başlayamadan sınavda bulursun kendini. O yüzden bu yazıyı okuduğun gibi kalk ve ders çalışmaya başla, şuan.
  • hocam ben de (mezun)'2 yim.üniversiteye kayıtlıyım ama gitmiyorum kaldım yani.ailemin de haberi yok okula gidiyorum diye biliyolar. :) 5 ay kalmış hedef 10k. sistem değişikliği özel meseleler derken aylardır dipteyim.eski tempoma napsam dönemiyorum.sadece, şu an çalışmaya mecburuz tek diyebileceğim şey bu. geçen hafta matematik denemesi yaptım, o netle anca anadoluda mühendisliğe giderim.. bir sürü konu duruyo.sosyalde sıfırım, fenden eksikler çok. yılların bıkkınlığı var, hep aynı konular hep aynı umutlar... ne bileyim.anlıyorum seni yani. ama şu an da çalışmazsak şansımız hiç olmayacak biliyorsun di mi. bence çok şey değiştiririz. mecburuz, değiştirmek zorundayız..
  • Kardeşim birebir aynıyız.Büyük ihtimal 12 senedir doğru düzgün ders çalışmadın ve ders çalışma alışkanlığı kazanamadın.Bu yüzden bunları yaşıyosun.Ben de 115 binden mezuna kaldım istediğim yeri kazanamadığım için.Dedim bu sene çalışıcam kazanırım ama öyle olmadı.Tembel ve çalışmayı bilmeyen biri olduğum için oturup doğru düzgün ders çalışamıyorum.Yapabileceğimiz tek şey 4-5 ay iyi kötü çalışmak ve yapabileceğimiz en yüksek sıralamayı yapmak.Maalesef yapacak başka bir şey yok.

• Senden adam olmaz kardeş

• Aynen hocam haklısınız ben de aynısını diyorum dinleyen yok. Zorla adam yapacaklar beni.

• Üşengeçadam0 kullanıcısına yanıt
    Hayatımı özetlemişsiniz hocam. Elimizden geleni yapacağız artık.

• hemoglobinz kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Bir kişinin bile olsa benim gibi hissetmesi güzel. Yalnız değilim en azından. Elimizden geleni yapacağız artık. Umarım gönlümüzce olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.