Şimdi Ara

Temassız Ateş Ölçer Paylaşım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
12
Favori
164.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: janjarre

Bende jft 90 kullanıyorum.... Kalibrasyon yok, zaten ihtiyaçta yok :)

Her ne kadar ortak nokta "kızıl ötesi ölçüm" olsada markaların kullandıkları teknoloji ve yazılım farklı oluyor... Bu yüzden bu tür satış stratejilerine fazla kafayı yormayın derim...

peki tutarlı ölçüm yapıyor mu ben tam almaya niyetlenmiştim ki cronos nickli arkadaş pişmanlık duyduğunu stabil çalışmadığını yazmıştı ben de vazgeçer gibi oldum siz denediniz mi diğer koltuk altılarla aynı sonucu veriyor mu @janjarre @cronos10
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz43

quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Bende jft 90 kullanıyorum.... Kalibrasyon yok, zaten ihtiyaçta yok :)

Her ne kadar ortak nokta "kızıl ötesi ölçüm" olsada markaların kullandıkları teknoloji ve yazılım farklı oluyor... Bu yüzden bu tür satış stratejilerine fazla kafayı yormayın derim...

peki tutarlı ölçüm yapıyor mu ben tam almaya niyetlenmiştim ki cronos nickli arkadaş pişmanlık duyduğunu stabil çalışmadığını yazmıştı ben de vazgeçer gibi oldum siz denediniz mi diğer koltuk altılarla aynı sonucu veriyor mu @janjarre @cronos10

Uzun süredir kullanıyorum ve sonuçların son derece tutarlı olduğunu kendi adıma teyit ederim...

Yalnız şunuda unutmamak gerekir, bu tür ölçüm ekipmanlarını kullanırken "mutlaka kullanım klavuzularındaki talimatlara uyulması gerekir"... Bu sırf ateş ölçerler ile ilgili bir durum değil tansiyon aleti olsun, şeker ölçme aleti olsun, oda termometre veya higrometreler olsun farketmez... Bu tür cihazların kullanım klavuzlarında ölçüm ile ilgili talimatlara uyulması sağlıklı ölçüm yapılabilmesi için son derece önemlidir...

Mesela eklediğim resimdede görüleceği gibi her cihazın ölçüm sonuçları o cihazın kendine has parametreleri ile değerlendirilir... Alın termometresi ile ölçüm yaptınız ve sonuç 37,5 çıktı diyelim... Bu ölçüm, cihazın hassasiyetine göre normal bir ateştir... Hatta cihazın ekranındada gülen yüz çıkar.... Çünkü alın termometrelerinde ki olağan ısı aralığı 35,8 C ile 37,6 C arasında değerlendirilir... Eğer bu termometre ile koltuk altından bir ölçüm yaparsak o zaman değer yüksek çıkar... Çünkü insanın alın sıcaklığı ile koltuk altı sıcaklığı aynı değildir.... Hatta kulak içi ve ağız içi ve anüz sıcaklığıda farklıdır... O zaman vücüdun neresinden ölçüm yapacaksanız mutlaka o bölgeye ait ölçüm ekipmanı ile ölçüm yapmalı ve yine o ekipmanın ısı parametrelerine bakmamız gerekir...

Resimde ölçüm değerleri ile ilgili kısa bir bilgi var... Hatta bir ipucu ve birde uyarı eklemişler... Özetle hangi markayı kullanırsak kullanalım mutlaka kullanma klavuzlarındaki yönergelere dikkat edelim...

Temassız Ateş Ölçer Paylaşım

• yavuz43 kullanıcısına yanıt
    Bi üst mesajda ayrıntılı yazdım ama sorunuzun tam karşılığını burayada yazayım net olsun.

Evet koltuk altı ile ölçüm yaptığımda değerler farklı çıktı... Zaten bu şekilde olması gerekiyor. Alından alınan değerle, koltuk altından alınan değer aynı olmaz, olamaz, olmamalıdır... Eğer değerler aynı çıkarsa ya koltuk altı ölçer arızalıdır yada alından ölçer arızalıdır...

JFT-90 son derece güvenilir ölçüm yapan bir cihaz. Lakin içinizde tereddüt varsa aklınıza yatan markayı seçin... Bana bir sürü farklı marka önerdiler ama önerenler hep medikal satıcı olduğu için dikkate almadım... Burada gördüğüm kadarı ile hep kullanıcılar var... Bu yüzden araştırmaya devam deyip içinize sinen markayı alın

• quote:

Orijinalden alıntı: cronos10

quote:

Orijinalden alıntı: ravenous

quote:

Orijinalden alıntı: cronos10

quote:

Orijinalden alıntı: ravenous

3.kez soruyorum,umarım bu sefer cevap veren olur..

Beurer -- kalibrasyon özelliği var mı?

Visio focus - beurer ft90 - braun ntf 3000 hangisini almalıyım, yardımcı olabilecek var mı?

hocam bende visio focus - ft 90 arasında kaldım. kablibrasyon var ise beurer alacağım.

yok ise visio focusu tercih edeceğim. deneyimli arkadaşlar bi tavsiye verebilirler mi?

Hocam başka yerlerde de sordum ama kimse cecap vermedi kalibrasyon olayına..visio ile beurer arasında genelde beureri önerdiler.hızlıaldan dün aldım ft90 modelini

hocam bende şimdi sipariş veriyorum ft 90'ı. yakında bir tane de manuel termometre alarak bebeğimiz doğmadan test edeceğim doğruluğunu.

kalibrasyon için bizim gibi aklında soru işareti olan arkadaşlara cihazı aldıktan sonra cevap verebilirim.

şimdi sıra geldi bebek telsizine... işimiz çok zor çok

Merhaba;

Manuel dediğiniz termometre eğer "civalı cam termometre" ise sonuçlar farklı çıkar. Bu sizi yanıltmasın... Vücudun koltuk ile alın sıcaklığı arasında fark olur.

Şunuda ek olarak belirteyim, en kesin sonucu civalı cam termometreler verir... Bunların tek sıkıntısı ölçüm süresinin min.5 dakika olmasıdır... Bu sürede bebeklerde ölçüm yapılmasını oldukça zorlaştırmaktadır...

Malesef içerdiği civa sebebi ile üretiminin, satışının ve resmi kliniklerde kullanımının yasaklandığını öğrendim... Eğer denk gelirde bir yerlerde bulursanız 3'er 5'er tane stoklayın...

• arkadaşlar şu an bir beurer jft90 ve bir dijital koltuk altı termometreye sahibim. size tavsiyem kesinlikle temassız termometre almayın!

öncelikle jft90 normal şartlarda çok stabil ölçümler yapan bir cihaz. üst üste ölçümlerde bile 0,2-0,3 derece fark oluyor en fazla.
    Sorun ne jft 90 da, ne de beurer markasında. bence burer de kalibrasyona gerek yok çünkü kullanım kılavuzunda, kullanılacak ortamda 20-30 dk önce
    getirilmesi gerektiği yazılmış cihaz için. buna göre oda sıcaklığını çok doğru ölçüyor cihaz, sonra yüzey sıcaklığını ölçmek için kendini kalibre ediyor sanırım.

şimdi asıl soruna gelelim, sorun temassız termometrelerin ölçüm tekniğinde. fırsat buldukça haftada bir kaç gün arabayı bırakıp bisikletle gidiyorum geliyorum işe.
    jft90 ı yani aldığımda eşim ve kendi üzerimde yaptığımız ölçümlerde hiç bir problem yaşamadık ama bisikletle geldiğim akşam,
    terlemiş durumdayken sıcaklığımı ölçeyim dedim. "low" hatası verdi, ölçüm bile yapmadı. eşimin alnına tutuyorum gayet normal sonuçlar veriyor.
    beni ölçüyoruz "low" hatası veriyor ölçüm yapmıyor. alnımı güzelce sildikten sonra da 34 küsür dereceler gösterdi. o zaman yanlış tipte bir cihaz aldığımızı
    anladım. çünkü ateşlenen bebek terleyecek. terlemek insanın vücut sıcaklığını düşürmek için gerçekleşen bir savunma mekanizması. ter damlacıkları
    buharlaşarak yüzey sıcaklığını, dolayısı ile vücut sıcaklığını düşürmeye çalışır. siz bebeğiniz ateşten terlemişken, alnından yapacağınız ölçüm sizi kesinlikle yanıltacaktır.

janjare arkadaşın dediği gibi bulabilirseniz civalı bir termometre alın. ben bulamadım, geçende kampanya vardı 25 tl gibi fiyata bu dijital koltuk altı termometreyi aldım.
    www.hepsiburada.com
    Braun Prt 2000 Dijital Ateş Ölçer Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/braun-prt-2000-dijital-ates-olcer-p-SGBRAUN100252?productId=sgbraun100252&categoryId=26012173

bu cihazı almadan önce gözümü bunu kestirmiştim:
    www.hepsiburada.com
    Beurer FT 14 Flexible Dijital Ateş Ölçer Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/beurer-ft-14-flexible-dijital-ates-olcer-p-SGBEURERFT14
    beurer gerçekten iyi marka, bu termometre alınabilir, fiyatı da çok iyi.

vücudun değişik belgelerindeki sıcaklıkların farklı olduğunu, hatta aylarına göre bebek vücut sıcaklığının normal değerleri arasında bi fark olabileceğini okumuştum.
    ama eşim doktor olduğu için bu mevzuya pek girmeyi düşünmüyorum, ona bırakıcam :)

• teşekkürler detaylı açıklamalarınız için @janjarre @cronos10
  • visio focus kullanan arkadaslar hangi modda kullaniyorsunuz oral koltukaltı ve rektal secenekler var..ben biraz kurcaladım degiştirmiş olabilirim ama fabrika ayari hangisiydi? bilmiyorum?
  • Omron MC 720 kullanan var mı? Ürünle ilgili yorum lazım. Bugün bir medikalcide urunu 90 liraya buldum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşağıdaki linkteki ürün ya da aynı fiyata tavsiyeniz nedir arkadaşlar?

http://www.kliksa.com/urun/medifine-temassiz-ates-olcer-kalibrasyon-ozellikli-/980003730?utm_source=akakce&utm_medium=comparison&utm_campaign=listing&cm_mmc=Akakce-_-CPC-_-Comparison-s-_-Reg&ref=akakce&v=0.44.9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapisiz -- 31 Ekim 2015; 23:52:47 >

• caymayandalgaci kullanıcısına yanıt
    Ürünü aldınız mı? Memnun musunuz? Fiyat çok iyiymiş, hangi şehirde bulmuştunuz?
  • Urunu almadım. Ürün İstanbul Zeytinburnu'nda. Daha ucuzu var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caymayandalgaci -- 11 Kasım 2015; 19:43:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yazılanları okuyarak şu 3 marka arasında kararsız kaldım.
    Beurer FT90
    Omron MC-720
    Visio Focus
    Bu markaları forumda satın alan arkadaşlar olmuş lakin detaylı olarak memnuniyet yada şikayet olarak geri dönüşler pek yeterli gelmediği için tekrar sorma gereği duydum...Tercihimizi hangi markadan yana kullanalım ?

Edit : Beurer FT 90 Kliksa'da 119 Tl olarak indirimli satılmaya başlamış,bende siparişimi verdim..Genel olarak bu 3 markadan da memnun kalacağım kanısındayım,tercihimi Beurerdan yana kullandım.Umarım bebeğimiz için kullanmaya gerek kalmaz,havayı ölçeriz suyu ölçeriz onlarda hatalı çıksa da sorun olmaz = )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Goodman -- 20 Kasım 2015; 2:43:44 >
  • cronos10 kullanıcısına yanıt
    eşiniz doktor olduğu için cevap yazmaya tereddüt etmedim değil tabi .
    Şöyle bir durum var bu bizim oğlanda mı böyle bilmiyorum ama ateşi olduğu zaman terlemiyor. Ne zaman ki terliyor o zaman anlıyoruz ki ateşi düşmeye başlıyor. Dolayısıyla sizin dediğiniz terden ölçüm sıkıntısı yaşanmıyor.
    Bu yazıda termometre kullanımları ile ilgili bilgiler var.
    Ateş ölçer tavsiye
    Ama önemli olarak söylediği evde birden fazla termometre bulundurup birbirine çek ettirilmesi gerektiği.
  • paries P kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim üstad, çok güzel bir yazı paylaştığınız için.
    sadece çocuklar değil insanlar içinde geçerli bir durum terlemeyle beraber vücud ısısının düşmesi. normal ve sağlıklı olanı bu.
    böyle bir durumda zaten vücud kendi sıcaklığını ayarlayabiliyor. terlemeye rağmen düşmüyorsa hastaneye koşuyoruz direk, o durumlar da tedbirli olmak gerek.
    inşallah karşılaşmayız ama karşılaşırsak da dediğiniz gibi yedek temasla ölçen dijital yada analog bir termometre şart evde.
  • Kliksa sitesinden indirimli olarak almış olduğum Beurer FT90 Ateş ölçer bu gün tarafıma teslim edildi.Fikir vermesi açısından almayı düşünen arkadaşlar için ufak bir inceleme yazısı paylaşmak istedim.Öncelikle cihazın kendi kullanım kılavuzunda ki şu ifade bu tarz temassız ölçerlerin çokta fazla güvenilir olmadığını ortaya koymaktadır." Ölçüm değerinden şüphe ediyorsanız - özellikle çocuklarda - bir temaslı termometre ile makattan ölçüm yapmanızı öneririz." Uyarıdan da anlaşıldığı üzere cihazı çocuğunuzun sağlık kontrolünde kullanma amacıyla alacaksanız, (- ki ben ve benim gibi bir çok kişi bu kadar parayı verip bunun için alıyor ! ) kendinize fazladan bir temaslı ateş ölçer daha edinmenizde fayda var !
    Cihaz kendi saklama kabı ve içindeki 2 adet AAA pil ile birlikte geliyor.
    Şeffaf saklama kabının ve ürünün kendi plastiğinin kalitesi tatmin edici düzeyde. Ele oturan bir yapısı var,boyutları makul ölçülerde.
    Cihazın ilk eksisi tuşları,üzerinde Mode/mem - On/Off - Light/Set ve Scan olmak üzere 4 tuş mevcut lakin bendekinin tek tuşu çok zor basıyor ! Parmağınızla basılı haldeyken ileri geri zorlamanız gerekiyor ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor.Diğer tuşlarda öyle bir problem yok.
    3 ölçüm modu mevcut,sıvı sıcaklığı,ortam sıcaklığı ve vücut sıcaklığı.
    Tarih ve saat göstergesi var.
    60 adet ölçümü hafızasında saklayabiliyor.
    Lcd ekranı geniş ve okunaklı.
    Lcd ekran ışığı aydınlatması yeterli,açılıp kapatılabiliyor.Kötü tarafı ışık açıldıktan sonra başka tuşa basarsanız sönüyor.
    On-off tuşu mevcut,kendiniz kapatabilirsiniz yada biraz beklerseniz otomatik kapanıyor.
    Sesli ikazı mevcut,ölçüm yaparken ve sonuç gösterirken bip sesi veriyor.Uyuyan bir bebeği uyandıracağını sanmıyorum.İstenirse kapatılabiliyor.
    C-F derece seçeneği mevcut.
    Asıl önemli konuya gelirsek; ölçüm tutarlılığı ...!
    İlk olarak ölçüm yapmadan önce cihazı 30 dkdır bulunduğum ortamda tutuyorum.Ölçüme başlamadan öncesinde bu gerekli.
    Sıvı sıcaklığını ölçmek için bir miktar ısıttığım suyu önce evdeki plusMed dijital termometre ile ölçtüm sonuç 37,5.Beurer ile ölçtüğümde 36,5.Deneyi tekrarladığımda 42.1 temaslı termometre, 41,1 temassız termometre.Yani sonuç olarak görünürde + - 1 derece oynuyor.Plusmed denilen ürün eczanede 5 Tl,bu sebeple çok güvenilir bir referans olduğunu düşünmüyorum : )
    Ortam ısını ölçme konusunda evdeki Weewell WHM120 (Ürünün sıcaklık ölçüm hassasiyeti +/- 1 derece) ile Demirdöküm Exacontrol 7 kombi termostatı ( 0,5 Derece hassasiyetle ölçüm) referans olarak kabul ettim. Weewell 22,7 - Kombi termostatı 23 ve Beurer FT90 23,7 değerini gösterdi. Yani sonuç olarak görünürde + - 1 derece oynuyor.Evde malesef civalı bir termometrem yoktu.Artık satışı durdurulduğu için referans olarak kullanamadım.
    Sonuncusu ve en önemlisi vücut ısısı kontrolünde ; Cihazı kullanırken 2-3 cm uzaktan okuma yapılması gerektiği yazılmış.Scan tuşu ile birlikte cihaz kendini kalibre ediyor ve okumayı gerçekleştiriyor.Bu ölçümde cihazın kendi kendisini referans almak durumunda kaldım.Peşi sıra yapmış olduğum ölçümler ( 100 tanenin üzerindedir.) +/- 0,01 ile 0.03 arasındadır.Bence bu sapma payı makul ölçüdedir,cihazı uzun süre elinizde tuttuğunuzda dahi ölçüm değerleri değişebilmektedir!
    Yani sonuç olarak; Bebeğinizin vücut ısısı 40 derece gözüküyor ise 40,1 olması yada 39,9 olması arasında hiç bir fark yoktur ! Bu cihaz size kesinlikle doktora gitmeniz gerektiğini gösterebilecek yeterliliktedir !
    Umarım faydalı olabilmişimdir.Benim gibi bir ürünü satın alırken her detayı incelemek isteyen birisi iseniz ve bebek ürünleri hakkında maalesef tek (boş !! ) bilgi Kadınlar Kulübünde yer alıyorsa.. Bizlerin daha çook inceleme yazısı yazması gerekli diye düşünüyorum : ) Birileri bizi kadınlar kulübünün zulmünden kurtarmalı babalar olarak = )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Goodman -- 24 Kasım 2015; 1:15:01 >

• Teşekkürler @demonic
    Kadınlar kulübü zulmüne aynen katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: peace76

visio focus kullanan arkadaslar hangi modda kullaniyorsunuz oral koltukaltı ve rektal secenekler var..ben biraz kurcaladım degiştirmiş olabilirim ama fabrika ayari hangisiydi? bilmiyorum?

bunun cevabını bende merak ediyorum ikizler henüz doğmadığından üzerinde durmuyorum ama sanırım doğumdan sonra yetkili servisi arayarak soracağım cevap gelmez ise o güne kadar.
  • merhaba bende beurer ft90 ve visiofocus arasında kaldım ve geçenlerde brauun hem alından temaslı hem temasız bir modelini gördüm acaba kulak temassız yada alın temaslı + temassız bir cihaz daha mantıklı olmazmı bir cihaz almam lazım ama karar veremiyorum,kullanıcıların tavsiyesi nedir ?
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Bende geçen hafta FT90 aldım, evde weewell in koltukaltı ölçeri var, beurer ile ölçtüğümde arasında ortalama 0.8 derecelik bir fark var, weewell koltuk altında 36,0 derken ft90 alından 36,8-37 değerini veriyor bu normal mi anlayamadım, koltukaltındaki değerin daha yüksek olması gerekmezmiydi.
  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt
    Koltuk altında hafif nem varsa ölçüm önemsiz derecede oynayabilir... 0,8 gibi değerler ölçüm aletlerinin hassasiyet zafiyetleridir. sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.