Şimdi Ara

Temassız Ateş Ölçer Paylaşım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
12
Favori
164.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nesnelerin yüzey sıcaklığını ölçen her cihazda, doğru ölçme için belli bir mesafe belirlenir....Bu tür kızılötesi hassas ölçüm yapan cihazlarda 3-5 cm mesafe üreticinin cihaza kodladığı aralıktır.... Isı kaynağından uzaklaştıkça çevresel etkiler ölçüm değerini etkiler.

Mesela ortam ısısı 30 C dir senin ısın (nesne) 37 C dir. Cihaza kodlanan mesafenin dışına çıkarsan bu sefer ortam ısısı nesneden alınan ısı değerini düşürür....

Tavsiye olarak şu kriteri baz almak lazım...Üreticinin uzmanlık alanı hangi teknoloji üstüne??? Mesela Braun markası bir çok kişisel bakım ürünü yapmakta veya fason yaptırıp kendi markası altında satmaktadır... Bu markanın uzmanlık alanı tıbbi ürünler olmadığı için bir türlü tıbbi ürünlerde başarı sağlayamamıştır... Bu yüzden Beurter veya Omron Vs. gibi salt tıbbi ürün konusunda tecrübeli markaların ürünlerini tercih etmekte fayda bulunmaktadır...

Ben Beurer markasını çok iyi araştırdım içime sindi ve aldım :)) Aldıktan sonra yaptığım tüm kıyaslamalı ölçümlerde hiç hata vermedi....Dolayısı ile tavsiye etmekte hiç sakınca görmedim.... Fiyat konusu karışık bir olay.... Braun gibi tanınmış fakat stabil çalışmayan bir markanın fiyatı yüksek olurken, Beurer Omron Vs. gibi tanınmamış fakat tıbbi ürün konusunda başarılı üretim yapan markaların fiyatlarıda ucuz olabiliyor.... Veya tam tersi....Dolayısı ile fiyattan çok markanın ürün alanındaki ihtisasına bakmak gerekiyor....

• janjarre kullanıcısına yanıt
    janjarre Bilgi için tşk ederim. Özelinden Ulaşamadım Sana.özelden Yazarmısın Rica Etsem ti
    janjarre Bilgi için tşk ederim. Özelinden Ulaşamadım Sana.özelden Yazarmısın Rica Etsem ti bu konuda bilgili gibisiniz bi kac bi şey danışacaktım o yüzden yanlış anlamayın.
  • janjarre
    siteleri gezdiğimde hep acura medicana medifine ve mesitaş ürünlerini gördüm..mesitaş ve medifine arasında gidip gelirken bu forum sayfası kafamı hepten kurcaladı:)

kalbrasyon özellikli fde onaylı medifine..
    www.n11.com
    Ateş Ölçer Çeşitleri & Fiyatları - n11.com
    http://www.n11.com/mesitas-dt-8806-kizilotesi-temassiz-ates-olcer-P12706471

mesitaş
    http://www.gold.com.tr/medisana-ftg-48620-tabanca-tip-infrared-uzaktan-olcer-termometre_u
    medisana..
    yorumları güzel ama oradaki yorumlara pek guvenmıyorum işin açığı..
    Yukarda Saolsun Bi Arkadaş vicks v977 yi önermiş..Özel msjdada memnun oldugundan bahsetti..
    Sonuc Olarak Beurer-omron vicks markalarından hepsi saglammıdır ? Bu ürünleri aldıgımızda elimize gectiklerinde bi ayar yapmamıza gerek varmıdır? Kullanma klavuzları türkcemi..
    Alından baska kısımlardanda ölcüm yapılsa dogru sonucu verirmi?_ şakak vucud gibi.?
    Beurer in FT degilde JFT modelleri var tip olarak aynı aynı modelmi?? tşk

• Seckin_Dost S kullanıcısına yanıt
    Kardeş, özel mesaj kutusunu açmayı unutmuşum kusura bakma Birazdan açmaya çalışıcam oradan yazışabiliriz

Beurer markasının tamamen arkasındayım çünkü salt tıp sektörü için üretim yapan bir marka ve sektöründe sürekli ödül alıyor... Ürünleri diğer markalar gibi birbirinin klon versiyonları yani kopya ürünler değil...Zaten tasarımlarındanda farkedersin....

Riskli hastalıklar grubuna giren Tansiyon hastalarının çok sık tercih ettiği ve hiç şikayetinin duymadığım bir marka olmasıda zaten güvenirliğini bana göre kanıtlar...

Cihazın içinden çıkan kullanma klavuzu Türkçe ve farklı dillerde olup oldukçada açıklayıcı yazılmış....Farklı metodlarla ve cihazlarla yapılan ölçümlerde çıkan sonuçların karşılaştırma tablosuda var....Yani kulaktan ölçen modelllerde alınan sonucun kaç derece olması yada temaslı ölçen modellerde kaç derece çıkması gibi faydalı bilgiler var... Herhangi bir ayar yapılmıyor...Sadece saatini ayarlıyorsun o kadar...

FT ve JFT aynı model üründür.... Farklı ülkelere ihraç yapılan elektronik eşyalarda bu şekilde farklı kodlar verilmesi her markada olan bir uygulama... Bu cihazın fiyatı 100 ile 130 TL arası değişiyor... 150 TL ye satanda var ama İzmir'deki yetkili satış noktalarında fiyatlar uygun...

• Bir arkadaş özelden sormuş, ona yazdığım cevabı buraya da yazıyorum:

Thermofocus, hepsiburada.com da var. 198 TL.
    Aynı firmanın ve benim de kullandığım Visiofocus adlı ürünü de çok iyi, gittigidiyor.com da kargo dahil 139 TL. Belki başka sitelerde daha düşük bir fiyata da bulabilirsiniz.
    www.tecnimed.it
    Nothing found for Home_Termometri_E
    http://www.tecnimed.it/home_termometri_e.html

Bir de "Bremed Bluebeam" var, onda da uzaklık ayarı var.
    www.bremed.com
    404 Not Found
    http://www.bremed.com/product.php?id=1

Beurer'in ürünlerini de inceleyebilirsiniz. Türkiye'de satılan modelleri var. Uzaklık ayarı var mı yok mu tam bilmiyorum.

Mutlaka uzaklık ayarlı bir ürün almanızı tavsiye ederim.
    Piyasadaki bir çok ürün Çin malı ve birbirinin aynısıdır. Genelde uzaklık ayarları yoktur. Onları tavsiye etmem.

hocam izmirden mi aldınız cihazı. nerden ve kaça aldınız acaba
  • Evet İzmir'de 1.Beyler ile 2. Beyler arası bir medikalciden aldım.... Axess'e 2 taksit 150 TL verdik... Orada coşkunoğlu eczanesinin karşında bir tane daha medikalci var. Onlarda resmi bayii imiş oradanda fiyat alınabilir....
  • www.n11.com
    http://www.n11.com/beurer-jft-90-temassiz-termometre-P23409914

bURADA beurre jft 90 ; 109 tl ilgilenen arkadaşlara araştırdığımda bulduğum uygun fiyat.

• dedektif D kullanıcısına yanıt
    Dedektif;
    ilgin için tşkler..
    İki sorum Olacak
    1. Bremed Bluebeam Uzaklık Ayarı varmı?
    2 Visiofocusun FDA,MED,ASTM Vs Onay yada uyumu varmı.Yabancı Dilim yok Ve sitelerden bi Şey Anlamadıgım için Soruyorum Tşk Ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seckin_Dost

Dedektif;
    ilgin için tşkler..
    İki sorum Olacak
    1. Bremed Bluebeam Uzaklık Ayarı varmı?
    2 Visiofocusun FDA,MED,ASTM Vs Onay yada uyumu varmı.Yabancı Dilim yok Ve sitelerden bi Şey Anlamadıgım için Soruyorum Tşk Ederim..

Bremed Bluebeam da uzaklık ayarı var. Videoda görebilirsiniz:
    Health genieyoutube
    Bremed BD1500 No Contact Thermometer
    http://www.youtube.com/watch?v=7Xt05GVCor4

Visiofocus'da FDA onayı yok, zaten FDA onayı çok az cihazda var. Onlar da ne kadar doğru bilmem.
    Visiofocus; ASTM ve ROHS'a uygun. Görmek için TIKLAYIN

Visiofocus İtalyan malı. Ölçümü doğru yapıyor, çünkü çocuk ateşlendiğinde kendimizi ölçüyoruz, 36 filan oluyor; çocuk ise ateşli olduğundan yüksek oluyor. Evdeki Braun ve başka bir termometre ile de ölçüyoruz. Bence ölçümleri iyi. Kalibrasyon ayarı da yapılabiliyor.
    Yukarıda ilk mesajda belirtmemişim ama kalibrasyon ayarı olması da çok önemli.
    Bence Thermoflash, Thermofocus, Visiofocus, Bremed gibi cihazlardan birisini alınız. Bu cihazların Avrupa sitelerinde de satıldığını görebilirsiniz. Mediasana ve Beuer in sitelerinden bakıp TR'de satılanlardan da olabilir.

Piyasada bulunan ve 50-100 TL arasında satılan Çin işi cihazları önermem. Bunlar zaten sadece Türkiye'de satılırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 15 Temmuz 2014; 14:03:33 >

• Visiofocus'un kullanma kılavuzundan:

Temassız Ateş Ölçer Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 15 Temmuz 2014; 14:00:28 >

• Araştırmalar Sonucunda VisioFocus Markalı ürünü Aldım. Koltuk Altından Ölçme ile Aralarında 0,1 C lık farklar Çıktı Ki Bu Cok Normal..
    Ürünün Gözlemlediğim + Ları : Doğru Ateş Ölçümü , Doğru Nesne Sıcaklık Ölçümü.. Kolay Kullanım,
    Ürünün Gözlemlediğim - Leri: Oda Sıcaklığı ölçümleri Tutarlı Değil, Ürünü Açma Kapama Tuşu Diye Bi Düğmesi Yok Ya pilleri Çıkartacaksınız Yada Oto 4 saat Sonra Kendı Kapanıyor..Ürünün En hassas Ölçüm Kısmını Ölçüm Yapmadıgınız Zamanlarda Dış Etmenlere (Toz Kir Darbe) Karsı Koruması için Yapılan Mavi Kapak Cok Saglam Değil..Sert Davranırsanız Elinizde Kalabilir

Sonuc: Doğru Ölçümlerinden Ötürü tavsiye Edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

kalibrasyonu doğru olsa bile tutarlı sonuç vermesi lazım, ben vicks'in alından ölçer bir ürünün kullanıyorum , peş peşe ölçümleri hep aynı çıkartıyor. yani test etmek açısından bir kere ölçüyorum 37,1 çıktı diyelim tekrar denediğimde gene 37,1 çıkıyor. uzak da tutsam alına iyice yaklaştırsam da aynı çıkartıyor, hiç şaşmıyor. Ama elime ucuz bir ürün geçmişti. onu denedim gene örnek verirsek ilk önce 37,1 ölçtüyse ikincisini 38 çıkartıyor. alına yaklaştırıyorum 39 çıkıyor uzaklaştırıyorum 36,7 çıkartıyor. Ucuz çin malı ürünlerden uzak durmak lazım.  Temassız Ateş Ölçer Paylaşım

hocam vicks ateşölçer den memnunmusunuz?bende almayı düşünüyorum önerirmisiniz yoksa farklı model marka mı tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

quote:

kalibrasyonu doğru olsa bile tutarlı sonuç vermesi lazım, ben vicks'in alından ölçer bir ürünün kullanıyorum , peş peşe ölçümleri hep aynı çıkartıyor. yani test etmek açısından bir kere ölçüyorum 37,1 çıktı diyelim tekrar denediğimde gene 37,1 çıkıyor. uzak da tutsam alına iyice yaklaştırsam da aynı çıkartıyor, hiç şaşmıyor. Ama elime ucuz bir ürün geçmişti. onu denedim gene örnek verirsek ilk önce 37,1 ölçtüyse ikincisini 38 çıkartıyor. alına yaklaştırıyorum 39 çıkıyor uzaklaştırıyorum 36,7 çıkartıyor. Ucuz çin malı ürünlerden uzak durmak lazım.  Temassız Ateş Ölçer Paylaşım

hocam vicks ateşölçer den memnunmusunuz?bende almayı düşünüyorum önerirmisiniz yoksa farklı model marka mı tavsiye edersiniz?

Ben memnunum. doğruluğuna da güveniyorum. Hatta iki tane var bende. biri evde diğeri de kayınvalidelerde. tek olumsuz yanı. makine kapalıyken ilk açılışta hazır olması 7 saniye sürüyor. düğmeye basınca önce ekran da sırayla renkler yanıyor. sonra son ölçüm değeri yazıyor sonrasında ölçüm ekranı açılıyor. bu da 7 saniye sürüyor. sonrasında normal ölçme 3 sn . kapatma düğmesi yok . kullanılmazsa 1 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor. dediğim gibi ben memnunum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

quote:

Ben memnunum. doğruluğuna da güveniyorum. Hatta iki tane var bende. biri evde diğeri de kayınvalidelerde. tek olumsuz yanı. makine kapalıyken ilk açılışta hazır olması 7 saniye sürüyor. düğmeye basınca önce ekran da sırayla renkler yanıyor. sonra son ölçüm değeri yazıyor sonrasında ölçüm ekranı açılıyor. bu da 7 saniye sürüyor. sonrasında normal ölçme 3 sn . kapatma düğmesi yok . kullanılmazsa 1 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor. dediğim gibi ben memnunum.

teşekkür ederim hocam bilgi için.dün 50tl ye aldım bir adet.kullanımı kolay ve renk olayı bence çok başarılı bir özellik ancak ben her denememde 0,1~C farklı çıkabiliyor sıkıntı olmaz sanırım.Bu arada bu sıcaklık değerini kulaktan ölçülen ile aynımı kabul etmek gerekir yoksa üzerine 0,1 C falan eklemek gerekirmi?Biryerde alından ölçülen değerin 0,1 C daha düşük olduğunu ve üzerine eklemek gerekir diye okumuştum.

• Rica ederim ,
    Evet bende de bazen dediğiniz kadar fark çıkartıyor ama, 0,1 fark çok önemli değil diye düşünüyorum. Mesela şimdi kendimde denedim. değdirmeden çok yaklaştırdığımda 36,6 2 cm uzakta tuttuğumda 36,5 çıktı.
    0,1 derece eklendiğini ben duymadım. ama doğru da olabilir. O konuda bilgim yok açıkçası. Fakat ben çocuğumun ateşi 37,5 'a geldiği zaman endişelenmeye başlarım. o yüzden 37,5 da çıksa 37,4 37,3 de çıksa takip etmeye başlarım. 37,5 u geçti 38 e yaklaşmaya başladı o zaman doktorun dediği şekilde önlem almaya bakarım (ılık banyo veya uygun bir ilaç) yani 38 de çıksa 37,9 da çıksa bu şekilde düşünürüm. o yüzden 0,1 derece ilave edilip edilmemesi pek önemli değil.
    Bu arada gerçekten çok uygun fiyata almışsınız. Ben 2010 senesinde 100 küsür liraya almıştım.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 11 Eylül 2014; 15:45:43 >
  • quote:

Rica ederim ,
    Evet bende de bazen dediğiniz kadar fark çıkartıyor ama, 0,1 fark çok önemli değil diye düşünüyorum. Mesela şimdi kendimde denedim. değdirmeden çok yaklaştırdığımda 36,6 2 cm uzakta tuttuğumda 36,5 çıktı.
    0,1 derece eklendiğini ben duymadım. ama doğru da olabilir. O konuda bilgim yok açıkçası. Fakat ben çocuğumun ateşi 37,5 'a geldiği zaman endişelenmeye başlarım. o yüzden 37,5 da çıksa 37,4 37,3 de çıksa takip etmeye başlarım. 37,5 u geçti 38 e yaklaşmaya başladı o zaman doktorun dediği şekilde önlem almaya bakarım (ılık banyo veya uygun bir ilaç) yani 38 de çıksa 37,9 da çıksa bu şekilde düşünürüm. o yüzden 0,1 derece ilave edilip edilmemesi pek önemli değil.
    Bu arada gerçekten çok uygun fiyata almışsınız. Ben 2010 senesinde 100 küsür liraya almıştım.undefined

evet uygun fiyata aldım ihaleden almışlar birsürü ancak fatura vs kesemiyorlamış o yüzden ellerindekilerini bir eczaneye satmışlar uygun fiyattan 3 tane varmış elinde birini ben aldım :)

• Arkadaşlar bebegime ateş ölçer alacam 3 arasında kaldım sizce hangisini alıyım sizce

1-Visio Focus Dijital Temassız Ateş Ölçer

2-OMRON GENTLE 720 KIZILÖTESİ TEMASSIZ ATEŞÖLÇER
    www.n11.com
    http://www.n11.com/omron-gentle-720-kizilotesi-temassiz-atesolcer-P33998734

3-Beurer JFT 90 Temassız Ateş Ölçer
    www.n11.com
    http://www.n11.com/beurer-jft-90-temassiz-ates-olcer-P33827311

• Çok İyi Konu Olmuş Attım Fava. =)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.