Şimdi Ara

Televizyonda İzlediğimiz Yarışmaların Gerçek Yüzü! (Dikkat Mağdurluk İçerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
9
Favori
76.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
556 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşım 2015’te bir bilgi yarışmasına katıldı. Hatta telefon jokeri olarak beni yazdı. Bana sorduğu soru ile 64 bin lira kazandı. Bana da hediye olarak 10 bin lira vermek istediğini söylemişti o zamanlar. 3 yıldır para falan alamıyor. Peşini de bıraktı zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam öncelikle şunu söyleyerek başlamak istiyorum ki hukukcu değilim tespitlerimda hatalarım olabilir doğaldır fakat sadece biraz mantık sahibi insanların okumasını istiyorum. Öncelikle bu yarışmaya her kim cagrılırsa cagrılsın gider burada gitmem etmem felan diyenlere bakmayın açlıktan agızları kokuyo hepsinin.

Siz bu yarışmaya cagrılırken aklınızdaki soru cevap ilişkisi şu şekildeydi gideceğim yarışacağım ve arabayı kazanacağım. Size arabanın teslimatı hakkında bir süre oraya cagrılırken belirtilmedi. Ek olarak yarışmaya başladıgınız an sizn o sözleşmesi oradaki yarışmalarda sakatlık durumlarda olusacak bir hasardan ötürü kanalın bunun üstlenmemesiyle alakalı olması oldukca yüksek ki bana görede öyle ben gelip yarışmaya başlayacak olsam böyle düşünürüm aklımın ucundan araba teslimatı ile alakalı bir kural geçmez. Geçmemelide zaten bu bir yarışma ve ben yarışıp arabamı alacağım.

Bu sözleşme olayı bende biraz abartılıyor ve suistimal ediliyor yani yapılan her sözleşme geçerli mi oluyor ? Ben adamın birisine bu adam beni vururp öldürürse sorun yok şeklinde bir sözleşme imzalatsam adamı çekip vursam mahkemeden berat mı edeceğim yani bir katili bir sözleşme mi aklayacak ?

Peki bu programın yayınlanma şansı nasıl bir sıraya göre yapılıyor örneğin siz katılalı ne kadar oldu ve bunca zaman neden yayınlanmadı ? Yayınlanmasının sebebi nedir fazla komik olmadnız mı sizin kişisel tavır ve hareketlerinizden reyting yapmak mübah oldu da bu adamın kazandıgı arabayı alamaması mı sorun oldu ?

Sermaye eşittir risk bu kadar basit. O televizyon yayıncısıda bir yatırımcı ve dur kardeşim önce ben parayı alıyım da bir sana sonra öyle demerim şansı yok. Bugün bir yerde işci olarak çalıştınız fabrikada 3 ay maaşınız ödenmedi firma sahibi diyebiliyor mu ya benim giden mallar gümrükte sorun oldu zaten yolladıgımız adamda almadı veya mal gidince maaşını öderim siz kar zarar ortagımısınız bunları düşünüp bekleyeseniz. Siz yarışmacısınız kardeşim yarışmayı kazandınız arabanızı alacaksınız gerisi sizi hiç alakadar etmez. Mahkemeler sadece hukuk değil bazende vicdanı karar verirler hakimlerin buna hakkı var.

Allah bilir kaç kişi böyle yarışmaya çağrıldı da bu şekilde mağdur edildi insanları domatesin iyisi gibi seçip mi araba verecekler. Adam kalkmış gelmiş yarışma kuralları gereğince yarışmış rakibini yenmiş arabayı kazanmış bu kadar basit. Ne yani şimdi o yayıncı program bu insanlara kazanılan araç 10 sene sonra teslim edilecektir diye madde koysa geçerli mi olacak ?

Bırakın allah aşkına ya bir sözleşme tek tarafın şartlarını koruyor öteki tarafı yok sayıyorsa geçersizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 27 Eylül 2018; 12:41:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: general4242

24 saat nasıl sürüyor ya dizi gibi aynı sahneler tekrar tekrar mi çekiliyor ?
    İyi bir avukat bu işi halledebilir.
    Yarışmalar tekrarlanmadı fakat çoğu yerin tekrarlandığı oluyor. İsimlerin yanlış kullanılması, dil sürçmeleri, elektrik kesintileri, çekiminde sıkıntı olan sahneler vs. yemek molaları, oyunun hazırlanması, makyaj ve kıyafetlerin değişimi gibi konularda oldukça uzatıyor.

• Bence işinin ehli bir avukat bulursanız arabanızı alabilirsiniz.Emsal kararında olması şansınızı arttırabilir.Fakat bu tür kararlar kesin olmadığı için açacağınız davanın hakiminin insafına kalmış durumdasınız.Bir hakim böyle karar verdi diye bir başka hakimin bu yönde karar vermeme ihtimalini göz önüne almalısınız.Çünkü karşı taraf sizin bunu bilerek yarışmaya katıldığınızı söyleyecektir.Görünürde ortada bir dolandırma yok zira size imzalattıkları sözleşmede yarışma yayınlanmadığı sürece hak talep etmeyeceğinizi size kabul ettirmişler ve hukuki açıdan bu somut bir delildir.Mahkemeye bunu aceleye getirtilerek imzaladığınızı ispatlamanız gerekir diye düşünüyorum.Sizin gibi on çiftin var olduğunu söylüyorsunuz.Onunuz bu konuda birbirinizin lehine şahit olabiliyorsanız olun.Belki mahkeme on çiftin ortak ifadesini ve şahitliğini dikkate alır.Fakat şuan kanal hukuki açıdan avantajlı konumda..Keşke ne olursa olsun size dayatılan sözleşmeyi okumadan imzalamasaydınız.Ya da imzalarken videoya filan çekseydiniz.En azından mahkemeye bunu aceleye getirilerek imzaladığınıza dair bir kanıtınız olurdu...

• quote:

Orijinalden alıntı: kalavar

Bence o kanalın rakıbı olan kanalı arayın yada whatsap ihbar hatlarına mesaj atın durumu anlatın reZıl olsun salatalıklar...
    Neredeyse bütün kanallara yazdım, bütün gazetelere yazdım, Mesut Yar'ın bu konular ile ilgili bir köşesi var ona dahi yazdım bizi en azından köşesine taşıması için ama hiçbiri oralı bile olmadı. Televizyon dünyası herkes ekmeğinin peşinde dürüstlük, dürüst tarafsız gazeteci televizyoncu zırvalıkları ya geride kaldı diyeceğim ya da zaten hiç yoktu :)

Orijinalden alıntı: BearGyrlls

Okumayın arabada eşi varken 4 kere uyuyakalmış birinden bahsediyoruz.
    Malesef :( inanın bu kadar zor ve müşkül durumda olmasam kesinlikle bu riske girmezdim, hem çok fazla kafam dağınıktı durumu fark edemedim (ki bu konu ile ilgili yorumumu da yaptım bir daha asla yapmam ve kimse de yapmasın diye öneride bulundum), ve işe yetişmem için özel sektörün müthiş bir baskısı vardı. Bu da özel sektör çalışanlarının ayrı bir sorunu.

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Eğer bir sözleşme bir tarafa çok yarar sağlıyor diğer tarafı mağdur ediyorsa her ne kadar imzalanmış olsa da hukuken geçerli değildir.ayrıca bir sözleşme TCK'ye uygun olmalıdır.hukukçu değilim ama birkaç örnek vereyim.

Trafik kazası yaptınız ve o an karşı tarafın baskısıyla tüm suçun sizde olduğuna dair imza attınız.ertesi gün ya da birkaç gün sonra mahkemeye başvurduğunuzda o imza geçersiz sayılır,olay bilirkişiye gider.belki o an 5 kişi üzerinize geldi ve korkudan imzaladınız.

Diğer bir örnekse işten istifa ediyorsunuz ve işveren size "tüm alacaklarınızı ödediğine dair" bir kağıt imzalattı.bunun da hukuken geçerliliği yok.alacaklarınızı verdiyse bunu kanıtlamak zorunda.

Verdiğim örnekler bu olayla tam örtüşmüyor olsa da ne demek istediğim anlaşılabilir.sözleşmelerde bu tarz kurnazlıklar yapılamaz.hem koca kanal mağdurların arabasını verirse rüzgar kayadan toz almış olur.korkmayın size bir şey olmaz.
    hocam imzalanan sözleşmenin TCK ile ne alakası var. Verdiğiniz örneklerin bu olayla hiçbir ilgisi yok sizin de söylediğiniz gibi.
    birinci verdiğiniz örnekte suçluyu suçsuzu tarafların anlaşması belirlemez. bir insan ben suçu üstüme alıyorum deyip kağıt imzalamakla suçlu hale gelmez. Suç unsurlarının oluşup oluşmadığına hakim karar verir.
    ikinci verdiğiniz örnek işçiye imzalatılan ibranamedir. iş Kanununda geçerlilik sartları sayılmıştır açıkça.

Konu sahibi arkadaşa gelince; Tez vakitte bir avukata danışın ve hakkınızı savunun. Buralardan alacağınız bilgiyle tek başınıza iş yapmayın hak kaybı yaşayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Whatsapp grubuyla beraber hep beraber notere gidin ya da birine vekalet verin, sozlesmenin yarismadan 5 dakka once imzalatildigini noterde yazili olarak usulune uygun bir sekilde yazdirsin.

Arkasindan da hepiniz birden tek bir avukat eliyle dava acin ya da bireysel olarakta dava acabilirsiniz, avukat tutmadan da dava acabilirsiniz avukat ile de, avukat tutacaksaniz durust bir avukat bulun, bu cok onemli.

Kazanma sansiniz yuksek, bilincli hareket ederseniz.
    Dürüst bir avukattan kastınız nedir hocam? Karşı taraf ile anlaşma yapabilir gibisinden mi?

Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

her çekilen program yayınlanmıyorsa bir çakallık var.
    Bunlar 100 program çekiyorsa içlerinden neye göre ayıklama yapıyorlar?
    Tahminim içlerinde en fazla rezillik, maymunluk vs.. hangisinde varsa reyting ugruna onlar yayınlanıyor.
    bırak 4 te 1 şansı %100 araba kazanacaksın sadece katılman yeterli deseler bile genede katılmayacağım bir program.
    Hocam durumunuz bir arabayı istemeyecek kadar iyi olabilir fakat bizim durumumuz bu kadar iyi değil. Kaldı ki bu kadar abartılacak bir yanını göremiyorum, çıktık edebimizle yarıştık, kimseyi rezil edecek vs. hareketlerde bulunmadık ve bileğimizin hakkı ile oyunları alarak kazandık. (He evet kendini rezil eden çiftler var mı? var tabi ki. ama onlar var diye diğer kişiler zan altında bırakılmamalı.)

Orijinalden alıntı: bender3899

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım hakkı olan hakkını alır. Şimdi emsal davada "Mahkeme, sözleşmedeki yayınlama şartını, tek tarafın tasarrufunda olduğu için geçersiz saydı." gibi bir olgudan bahsediliyor, sizin davanıza bakacak olan hakiminde bu sonucu vermesi olasılık içi ama benim gördüğüm kadarıyla bu sizin açınızdan ahlaksızlık gibi geliyor bana. ortada bir sözleşme var, sözleşmede gayet açık bir şekilde yayınlanmazsa alamazsın diyor. yayına 5dk kala imzalattılar dediniz ama uzun uzun okusaydınız da eminim oraya kadar geldikten sonra yinede yarışıp o riske girerdiniz. Şimdi karşı taraf bu şekilde savunursa kendini, cevabınız ne olacak? size yeminli haldeyken misal diyecekler ki "okumak için yeterli vaktiniz olsaydı imzalar mıydınız?" Evet derseniz mahkemeyi kaybedeceksiniz, Hayır derseniz yalan söylemiş veya bilmiyorum belki de imzalamazdınız ama hayır derseniz kazanacaksınız.

Bu tabi olaya benim bakış açım, benim göremediğim bir mağduriyet var ise umarım hakkı olan hakkını alır. İyi günler dilerim.
    Belki haklı olabilirsiniz. Yeterli vaktim olsaydı belki de yine buraya kadar gelmişim mecbur imzalayacağım diyebilirdim. Ama şu da var ki sözleşme 5 dk önce değilde daha önceki gittiğimiz görüşmelerde, ön elemelerde imzalatılmış olsaydı, daha önceden bu durumun bilincinde olur ve o sabah karda kışta yağmurda kalkıp 'neyse değmez gitmeye, sözleşmeyi de gördük bir sürü ıvır zıvır madde var belli ki bunlar arabayı vermemek için her türlü üç kağıtçılığı yapacaklar' diyebilir ve vazgeçebilirdik. oraya kadar giden her insan o sözleşmeyi imzalar. o sözleşmede 'eğer yayınlanmazsa sizden 300 tl gibi ufak bir mebla alınacaktır' yazsa bile oraya kadar giden bir insan o sözleşmeyi imzalardı. ortada bir emek var, bir hayal var, bir ümit var, yumurtanın son deliğinde kimse vazgeçmez o durumda.

• Bugüne kadar mahkemeye vermediniz anladığım kadarıyla ve şimdi yardım istiyorsunuz. Bunun yeri öncelik burası değil. Yani kusura bakmayın ama bu yarışmaya katılacak birileri en azından bu kadarını anlayabilir. Öncelikle ilgili bir avukat bulun kendinize, zaten bu avukat sizi yönlendirecektir :) Burada ancak zaman kaybederdiniz.

Orijinalden alıntı: McManamann

son 5 dk kala imzalatıyorlarsa sizde kıvrak zekanızla imzalamayıp onların oyununu bozabilirdiniz,

bende kim 500 milyar ister kenan ışık döneminde 15 milyar kazanmıştım,

yayınlamadılarda vermedilerde bu işler böyle
    sizin adınıza da üzüldüm hocam. ama nasıl imzalamayarak oyunlarını bozacaktım anlamadım? imzalamasam daha dakikasında seyirciler arasında benim yerime yarışacak 10 tane çift bulurlardı ki o çiftler 50 tl için orada 24 saat durmayı göze alan insanlar.
  • Bugüne kadar mahkemeye vermediniz anladığım kadarıyla ve şimdi yardım istiyorsunuz. Bunun yeri öncelik burası değil. Yani kusura bakmayın ama bu yarışmaya katılacak birileri en azından bu kadarını anlayabilir. Öncelikle ilgili bir avukat bulun kendinize, zaten bu avukat sizi yönlendirecektir :) Burada ancak zaman kaybederdiniz.

Orijinalden alıntı: ~mustafa~

Burdan anladigim kadariyla vaad ettikleri araba icin degil cektikleri yarisma kaydini niye yayinlamadiklarini soyleyim

Sozum meclisten disari Bunlarin istedikleri reyting icin biraz kirik olacan catlak olacaksin frikik vereceksin buyuk ilginc sirlar mesajlar vs yapacan anlatacan ki bunlarda heee bu yayin tutar diyip yayinlayacak

Ama bunlarin yaptigi .....
    Haklısınız hocam kesinlikle, biz inanın yarışıp arabayı almak için gittik, ben ve eşim yarışmada doğru düzgün konuşmadık bile, kendimizi rezil edecek hiçbir harekette bulunmadık, ama dışarıdan genel olarak bakıldığında eğlenceli bir program olmuştu. diğer arkadaşların tanışma hikayeleri olsun, bazı komik anlar olsun, final rekabeti olsun gerçekten eğlenceli idi. ama gerçekten reyting alabilecek programları yayınladılar şu ana kadar dediğiniz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Arkadaşlar bu konudaki son yorumumu yazıp çıkıyorum, diğer türlü uzayıp duruyor.

Her dava kendi şartlarını taşır, başka bir mahkemede verilen olumlu ya da olumsuz karar mahkemeyi bağlamaz, emsal teşkil etmez.Bir mahkeme kararının emsal olabilmesi için üst mahkemenin ilgili dairesinde, Yargıtayın İçtihatı Birleştirme Dairesi gibi bir dairede karara bağlanması gerekir, bu daire haricinde çıkan kararlar emsal değildir.

Yarışmadan 5 dakikadan önce imzalatılan sözleşme normal hayatın olağan akışına aykırı bir durum, mahkemeler bu şekilde tip sözleşmeleri kabul etmezler, dolayısıyla bilinçli hareket edilirse dava kazanılır. DÜRÜST bir avukat bulun, piyasa fırsatçı avukat dolu, bu konuda da dikkatli olmanızı öneririm, davayı alana kadar süper ilgili, aldıktan sonra ilgisiz avukatlar dolu, buna dikkat edin, ya da davanızı kendiniz takip edin.

Bu konudaki son mesajımdır, geçmiş olsun.
    çok teşekkür ederim hocam çok faydalı bir yorum oldu benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

tek 1 hikaye , 13 tane Neyse

Neyse, arkadaşın dertleri var, konuyu baltalamayalım
    neyse güldürdün

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Şakşakçıları nereden buluyorlar? Şakşakçı aranıyor diye ilan mı var?
    Televizyonda İzlediğimiz Yarışmaların Gerçek Yüzü! (Dikkat Mağdurluk İçerir)

• Bende diyorum bu ülkede tosuncuklar, hattın terör hattına karışmış getir 250 gramcılar nasıl barınabiliyor. Demek şaşırmamak lazımmış. Kusura bakma yazını tamamen okudum, bizzatihi kendin belirtmişsin 24 saatte 2 yılı atlatmak ne kadar mantıklı geldi size. Sizi tenzih ederim bu yarışmalara katılanların aşırı radikal olduğunu düşünmekteyim.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.