Şimdi Ara

Televizyonda İzlediğimiz Yarışmaların Gerçek Yüzü! (Dikkat Mağdurluk İçerir) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
9
Favori
74.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
556 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozcelik

    Yayınladığı halde vermeyenlerden bahsetmiyorum. Buradaki olaydan bahsediyorum. Adam sonuçta böyle bir sözleşme koymuş ortaya, taraflar da imzalamış. Son 5 dk kala önlerine koymaları hoş olmamış belki ama en başından söyleselerdi de yine de denemeye değer diye katılacaklardı yarışmaya.
    Adamlar o bölümlerden kemiksiz 10 araba parası kazanıyor zaten. Mümkün olsa yayınlar. O bölüm için yapılmış onca masrafı çöpe atıyorsa vardır bir sebebi. Olan da yarışmacılara olmuş tabii. ama bu riske ortak olmayı imza atarak kabul etmişler.
    insanlara yarışmaya katılacaklarını ve kazanırlarsa araba alacaklarını söylüyorsunuz , kilometrelerce uzaklıktan çağırıyorsunuz ama sözleşmeden hiç bahsetmiyorsunuz , bu kadar görüşmeler yapılırken yine bu sözleşmeden bahsetmiyorsunuz, en sonunda tam çekim başlayacak insanlar hazır halde oldukları sırada maktu bir sözleşme imzalatıyorsunuz , bu yapılan bence cezai anlamda bile suçtur dolandırıcılıktır...




  • çok ilginç ya ?
    acaba neden bu kadar uğraşıp çektikleri halde yayınlamıyorlar ,diğer konu ise niye bu zamana kadar beklediniz ?

    başka bir konu ise

    uykunuz geldiyse araç kullanırken, gözler kapanmaya başladıysa çekin kenara uyuyun. İnsan o an farkına varamıyor ama hiçbir şey sağlık ve candan daha önemli değil.

    evet çok doğru bir söz , kenara çekip arabanın içinde 15 dakika gözlerinizi dinlendirseniz dahi çok faydası oluyor

    son cümle nedeniyle şimdi birileri gelip yine sataşmaya başlar (cümle içinde araba ve iyi bir şeyler yazdım ya)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Adamlar 17.madde de resmen buraya karda tipide de gelsen, yarışmaya da katılsan, uyuyarak zar zor geri de dönsen yayınlanmandığı sürece nah sana araba diyor .



    Programa katılmadan önce sözleşmeleri iyi okuyun . Şimdi de 1 sürahi dolusu buzlu su için .



    Geçmiş olsun .
    Bir kaç kere rastladım tvde, aşırı over react showmen tüm katılanlar, hep bi komiklik şekerlik reyting yapicak hareketler peşindeler. Bende diyorum neden.. Meğer insanlar biliyor yayinlanmazsa para alamayacağını, her türlü hareketi yapıyorlar tvde ondan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş bölümünü okuduktan sonra devamını okumak istemedim çünkü girişte anlattığınız herşey, yaşadığınız tüm sıkıntılar aslında size " gitme güzel kardeşim " diye bağırmış ama siz dinlememişsiniz 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dava dan hiçbirşey elde edemezsiniz çünkü artık kanal d akp nin kanalı dava açarsanız sizi fetöcülükten içeri atabilirler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüm yazıyı baştan sona okumadım ama şunu söylemek istiyorum
    quote:

    ANLAŞMA: HUKUK TERİMİ
    iki taraf arasında belli bir konuda yapılan sözlü ya da yazılı anlaşım, uyuşma.
    "örnek; Anlaşmamızda bu yoktu"


    Beni yanlış anlama hiç kimseyle hiç bir bağım yok ama mantıklı bir insan gibi düşününce şunu bilmek gerekmiyor mu? " Adamaların imzalattığı sözleşmede Proğram yayınlanmazsa Araba hediye etmiyoruz" Bu ne demek proğram yayınlanmazsa araba vermeyecekler demek bunu okuyarak idrak edebilirdiniz , Sözleşmeyi son 5 dakikada imzalattılar diyorsunuz Okumadanmı imza attınız okumadıysanız okumadan imza atmam ben diyebilirdiniz , şayet okuduysanız da kusura bakmada kabul etmiş oluyorsunuz buraya gelipde mağdur edebiyatı yapmanız bana çok ilginç geldi.

    İşin hukuki tarafını bilememem ,Sözlerimi yanlış anlamayın lütfen sadece tarafsız düşünerek yazdım bu yorumu Bana biraz mantıksız geldi.




  • Ben de devlette avukatım. O madde mahkeme tarafından haksız şart olarak değerlendirilir ve dava kazanılır. Bölümün yayınlanıp yayınlanmayacağı yarışmacıları ilgilendirmez. O kanal d'nin ve programın yapımcısının problemi. Yarışmayı kazananlara ben programı yayınlamıyorum o yüzden araba ödülünü vermiycem demek (sözleşmedeki bu yönde madde)medeni kanunun 2. maddesindeki dürüstlük kuralını da aykırıdır. Herkes haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. Bence basit bir dava. Yerel mahkeme reddetse bile istinaf ya da temyizde kesin bozulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca diğer hukukçu arkadaşların da dediği gibi Borçlar Kanunu:



    MADDE 21. Karşı tarafın menfaatine aykırı genel işlem koşullarının sözleşmenin kapsamına girmesi, sözleşmenin yapılması sırasında düzenleyenin karşı tarafa, bu koşulların varlığı hakkında açıkça bilgi verip, bunların içeriğini öğrenme imkânı sağlamasına ve karşı tarafın da bu koşulları kabul etmesine bağlıdır.



    Yarışma programının internet sitesine sözleşme örneğini koyması ve özellikle yayınlanmayan yarışma birincilerine araba ödülü verilmeyeceği maddesini özel olarak belirtmesi (Bence başvuru formunun altında büyük puntolarla) gerekir. Yoksa onlarca sayfalık sözleşmeyi kimse okumaz. Bu koşulun varlığı hakkında yarışmacılara açıkça bilgi verdiğini kanal d ve programın yapımcısı ispatlamalı o da arkadaşın dediğine göre mümkün değil çünkü sadece sözleşme imzalatılmış program yayınlanmazsa araba ödülü verilmeyecek şeklinde bir bilgilendirme yapılmamış, yapıldığını şirket ve kanal d sadece ve sadece bu açıklamanın kendilerince yapıldığı ve tarafların birlikte görüntüde olduğu (bilgilendiren kişinin ağız hareketleri de görünmeli) bir video ile ispat edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    Kural : Şaklaban ol, reytingleri biraz etkile araba senin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk okuyorum ve dediğiniz şey tamamen saçmalık. Sözleşmede yazda bile yarışmadan 5dk önce apar topar imzalatıldığı kanıtlanırsa büyük ihtimal sözleşmenin o maddesi geçersiz kabul edilir. Niyeyse böyle mecralarda bişey bilmeyenler kendinden daha emin oluyor. Mesela benim size verdiğim cevap doğru olan ancak sizin yorumunuz daha çok artılanacak. Çünkü halk da hiçbir şey bilmiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dabster kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum size. Hukuk okuyor olabilirsiniz fakat söylediğiniz şey doğru olamaz. Çünkü arkadaşa zorla imza attırmamışlar, sizin dediğiniz kısım zorla imza attırıldı ise geçerli. Sen oraya gitmişsin önüne sözleşme koyuyorlar, "hadi kardeşim hemen imzala çekime geçicez zamanımız yok" dese bile zorla imza attırılmış olmuyor. Arkadaş iradesini kullanıp ben okuyacağım öyle imzalayacağım bana uymayan bir madde varsa vazgeçerim diyerek hepsini okuyabilirdi. Arkadaşın mantığı şuymuş; "ben çok zorluk çektim buraya kadar geldim ne uğraşıcam sözleşmeyle imzala gitsin hemen vazgeçmek istemiyorum". Bu durumda aslında arkadaş kendi iradesi ile imzalamış sayılıyor. Malesef yanlışsınız.
  • Dabster kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa zorla mı imza attırmışlar ? 1 dakika da kalsa okuyarak katılacaktı zaten .



    Ülke senin gibi hukuk okuyanlara kaldıysa varsa vay halimize .. Saçmalık da değil direk zırva senin dediğin .




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dabster

    Hukuk okuyorum ve dediğiniz şey tamamen saçmalık. Sözleşmede yazda bile yarışmadan 5dk önce apar topar imzalatıldığı kanıtlanırsa büyük ihtimal sözleşmenin o maddesi geçersiz kabul edilir. Niyeyse böyle mecralarda bişey bilmeyenler kendinden daha emin oluyor. Mesela benim size verdiğim cevap doğru olan ancak sizin yorumunuz daha çok artılanacak. Çünkü halk da hiçbir şey bilmiyor :)
    Ya kardesim birak . Bilgileri yok fikirleri var . Insanlari yanlis yonlendiriyolar . Dava sonuclansin gorusuruz bu arkadaslarla :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız kardeşim 1.5 yıl önce FOX ta bir yarışmaya katıldı ve 30.000 TL kazandı. 1.5 yıl sonra TV de yayınlandı. Parasını seneye alacakmış. Bune amk. Katılan insanlar üzerinden dünya kadar para kazanıyorlar, ama iş sadece o noktaya kadar değerlisiniz. Sonrası yok. Burası Türkiye.
  • Yahu ömründe bi kere açıp bi mahkeme kararı mı incelediniz de benim hukuk okuyuşumu eleştiriyorsunuz? Benim söyledğim şey direkt olarak anayasa mahkemesi kararlarına atıf. Bi mok bilmeden atıp tutun anca. Anayasa profesörleri bilmiyor bi siz biliyosunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Bu tarz yarışmalarda bölüm yayınlanmazsa ödül de verilmez yarışmacılara imzalatılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle sacmaliklar izlenmese, kimse gidip katilmasa kendiliginden biter. Ne zaman denk gelsem ya milletin karisinin bitaraflari gozukuyor ya da aptal aptal ozel hikayeler anlatiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dabster kullanıcısına yanıt
    Kes kes kes . Bunlar hukukçu olacak bir de başımıza bugün yarın vay halimize bizim ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı olaylara gerçekten akıl sır erdiremiyorum. Ya sen bir format yapmışsın, burda ödülü abi kazanmış eşiyle beraber ve insanların hakkına giriyorsun. Bu insanların ar damarı çatlamış mı? Ben çok merak ediyorum. Yani bu yarışma formatları o kadar saçmalaştı ki. Biliyorsunuz O Ses programı da sözde Türkiye'nin sesini arıyor. Oraya giden başarılı insanlar, yarışmada elenince, müziğe küsüp bırakıyorlar. Bir kere her sesin ayrı kendine göre bir tınısı vardır ve bunu yarıştıramazsın. Cem Adrian onlara zaten gerekli mesajı vermişti. Ben de benim ilgi alanım olan bir konu olduğu için bu örneği vermek istedim. Türkiye'de televizyonda yapılan programların çoğunda format genelde yarışmacıları üzen, onları bazı durumlarda rencide eden durumlara getiriyor. Bu ülkede saçma sapan magazinel şeyler ülkenin gündemine oturuyor. Televizyonlarda bir tane akıllı program kalmayacak şekilde harika bir dizayn yapılmış. Emeği geçen herkesi burdan esefle kınıyorum.




  • Merhaba.

    Geçmiş olsun hocam. Sonuna kadar okudum, ben iş konusuna takıldım. Hâlâ aynı işe devam ediyormusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.