Şimdi Ara

Telescope & Dürbün önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.016
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ucuza ruhumu tatmin edici küçük birşey arıyorum yardım ediniz :)

• Takip zamanında baktım ama bilgim olmadığı için karar veremdim bilgili arkadaş yardımcı olursa seviniriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic mi takipci yok bre :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• Teleskoptan anlayan please

• http://m.aliexpress.com/item/32452982674.html bu nasil ?

• Teleskop üzerine bende konu açmıştım ama yeterli talep ve ilgi görmemişti..

Bende giriş seviyesindeyim, biraz bişeyler okuyup şu ürünü almaya karar verdim

http://www.amazon.com/gp/product/B001TI9Y2M?redirect=true&ref_=nav_signin

Bu işlerden anlayan arkadaşlar giriş seviyesi için ilgili ürün uygunmu acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru Teleskop Seçimi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaNOnE

Teleskop üzerine bende konu açmıştım ama yeterli talep ve ilgi görmemişti..

Bende giriş seviyesindeyim, biraz bişeyler okuyup şu ürünü almaya karar verdim

http://www.amazon.com/gp/product/B001TI9Y2M?redirect=true&ref_=nav_signin

Bu işlerden anlayan arkadaşlar giriş seviyesi için ilgili ürün uygunmu acaba

Hocam bunun gunahi nedir acaba bir suru fiyati var kapiya gelisi felan tam ne kadar ?

• Mr.Mareşal kullanıcısına yanıt
    65 $ oldugu icin sinira takilmiyor. Buna ek olarak birde tahminen 5-15 $ arasinda bir kargo ucreti mevcut

• Arkadaşlar bende teleskop ile ay ve diğer gezegenleri gözlemlemeye ilgi duyuyorum fakat ülkemizde bu tür şeylere para verip alan ve kullananlara enayi muamelesi yapıldığı için almaya çekiniyorum şahsen.

Bu arada hep yurtdışın da satılan ürünleri araştırmışsınız fakat Türkiye'de de yurtdışına harcayacağınız paralarla eş değer teleskoplar bulabilirsiniz. Mesela altta linkini verdiğim teleskop ile Satürn'ün halkalarını seçebilecek kadar gözlem yapılabildiğini söylemiş kullananlar.

http://www.hepsiburada.com/lizer-teleskop-f90060m-p-OUTREELF90060M

Yada bu teleskop 70mm ve daha uygun fiyatlı, olduğu için tercih edilebilir.

http://www.hepsiburada.com/lizer-teleskop-f30070m-p-OUTREELF30070M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTürk -- 16 Ekim 2015; 14:32:02 >

• Türkiye de bu işler çok pahalı benim AmaZondan verdiğim linkteki ürünle bu ürünlerin fiyatları aynı olsada denk değiller bu ürünün dengi Türkiye de minimum 500-600 lira.

Ürünün kullanıcı yorumları almamıza en büyük etken teşkil ediyor, adamlar uzayın gezegenlerin resimlerini yorumlara atmışlar beni de cezbeden zaten bu oldu.

Hepsiburadadan verdiğiniz linkteki ürünlerden kullanıcılar memnun değile benziyorlar yorumlarda en fazla ay gözetlemesi yapılabildiği belirtilmiş.

• takip.

• Teleskop alıp kullanan ve giriş seviyesindeki bendenize yardımcı olabilicek birileri var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Türkiye de bu işler çok pahalı benim AmaZondan verdiğim linkteki ürünle bu ürünlerin fiyatları aynı olsada denk değiller bu ürünün dengi Türkiye de minimum 500-600 lira.

Ürünün kullanıcı yorumları almamıza en büyük etken teşkil ediyor, adamlar uzayın gezegenlerin resimlerini yorumlara atmışlar beni de cezbeden zaten bu oldu.

Hepsiburadadan verdiğiniz linkteki ürünlerden kullanıcılar memnun değile benziyorlar yorumlarda en fazla ay gözetlemesi yapılabildiği belirtilmiş.

aradan zaman geçmiş ancak hb yorumlarına kesinlikle güvenilmemesi gerekiyor. bazı kullanıcılara mail atıp "şu ürüne yorum yaparsanız 5 tl vereceğiz" deyip yorum yaptırıyorlar.

sonrasında, benim de merakım var ancak araştırması/alması uzun, kullanması da biraz meşakkatli gibi durduğu için uzak durdum. şöyle bir manzaram var, değerlendirmek istiyorum.

Telescope & Dürbün önerileri

• hb da ki sizin bu dediğiniz 5tl vereceğiz şu ürüne olumlu yap şeklinde oluyor. yani 5 yıldız verdirmek için.
    kullanıcı yorumları olumsuz hep kötü yorum almış insanlar en fazla ay'ı gözetlersiniz diyorlar.
    amazondaki linkini attığım ürünü önümüzdeki aylarda alacağım.
    bu arada manzaranız kesinlikle uzayı izlemek için birebir
  • quote:

hb da ki sizin bu dediğiniz 5tl vereceğiz şu ürüne olumlu yap şeklinde oluyor. yani 5 yıldız verdirmek için.
    kullanıcı yorumları olumsuz hep kötü yorum almış insanlar en fazla ay'ı gözetlersiniz diyorlar.

al artık hocam da bakalım iyiyse bizde alalım.

manzara gerçekten güzel ama ben sadece uzayı değil, denizdeki gemileri falan da yakından incelemek istiyorum. teleskop bunun için çok uygun değil galiba, doğru muyum?

edit: baktım bu amazon'daki teleskopla gündüz çevreyi inceleyenler var youtube'da. ama bu alet yine de bana yeterli gelmiyor gibi sanırım. çünkü 10 - 25 km'lik bir alanı yakınlaştırmak istiyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 4 Aralık 2015; 17:25:05 >

• Yalnız bu teleskop türlerinde bizim baktığımız reflektör türü sanırım, bunlarla bakılan obje ters görünecektir böyle birşeyler okumuştum bir araştırın gemileri yukardan aşağı ters göstermesi muhtemel bir araştırın.

Alcaz inşaallah şu borçları kapatalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Eyvallah

quote:

hb da ki sizin bu dediğiniz 5tl vereceğiz şu ürüne olumlu yap şeklinde oluyor. yani 5 yıldız verdirmek için.

al artık hocam da bakalım iyiyse bizde alalım.

manzara gerçekten güzel ama ben sadece uzayı değil, denizdeki gemileri falan da yakından incelemek istiyorum. teleskop bunun için çok uygun değil galiba, doğru muyum?

edit: baktım bu amazon'daki teleskopla gündüz çevreyi inceleyenler var youtube'da. ama bu alet yine de bana yeterli gelmiyor gibi sanırım. çünkü 10 - 25 km'lik bir alanı yakınlaştırmak istiyorum ben.

siz bence birde bunlara dslr makine takılabilenler var özellikle onlara bakın. yani fotograflamak istersiniz belki ilerde

geçen aylarda HB'den şunu almiştim meraktan tabii, sonra memnun kalmayip iade etmiştim.

http://www.hepsiburada.com/lizer-jz-10x50-durbun-p-OUTREELJZ10X50

bu dürbün bile okadar etkili ki istanbulda olmama ragmen gökyüzüne bakınca normalde görünen yıldız sayısı atıyorum 15-20 tane ise dürbünle bakınca bu sayı 100'lere ulaşiyor.
    uzaktaki yıldızlar çok net görünmesede kendilerini belli ediyorlar.

• quote:

Yalnız bu teleskop türlerinde bizim baktığımız reflektör türü sanırım, bunlarla bakılan obje ters görünecektir böyle birşeyler okumuştum bir araştırın gemileri yukardan aşağı ters göstermesi muhtemel bir araştırın.

Alcaz inşaallah şu borçları kapatalım

epey komik olur cidden tersten bir görüntü

@McCarty

fotoğrafla ilgilenmiyorum hocam açıkçası, zaten dslr makine de maliyetli. ayda yılda bir bakmak için dürbün + dslr makine fazla gelir.

linkteki dürbün 10/50 , bende 8/24 var ve yetersiz geliyor 10-25 km'lik bir alan için. elbette 25 km'yi 1 km gibi göstersin demiyorum ama yukarıdaki amazon'daki teleskop bile 20 ve 40 büyütmede bana yetersiz geldi.

• bir miktar para bekliyorum bende alacagim uzun zamandir merakim var. ama kullanimi o kadar basit degil bildigim kadari ile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.