Şimdi Ara

Amazon yurtdışından alışveriş yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.021
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon yurtdışı sitelerinden herhangi birisinden Türkiye'ye ürün getirebileceğim ürünlerin herhangi bir sekmesi var mı ? Yoksa ürünlere tek tek bakarak mı görebilirim sevkiyatı var mı yada yok mu diye (örn:hindistan amazon.in ya da singapur amazon.sg dan getirtebileceğim ürünleri nasıl görebilirim )




  • Amazon'un TR'ye gönderim yapan siteleri sadece Amazon.com, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.co.uk ve Amazon.co.jp. Saydığınız diğer Amazon siteleri TR'ye gönderim yapmıyor.


    Yukarıdaki sitelerden bir şey alacağınız zaman da satıcısı Amazon olan ürünleri tercih edin. Kategoriyi seçtikten sonra arama yaptığınızda soldan satıcıyı seçebilirsiniz. Mesela Samsung SSD bakıyorsunuz, arama kutusuna sadece Samsung SSD yazarsanız sol panelde satıcılar görünmez, dolayısıyla her ürüne girip satıcısına bakmanız gerekir ama arama kutusunun yanından Computer'ı seçip Samsung SSD yazarsanız sol panelde satıcılar da görünür, oradan filtre yapabilirsiniz.

  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Hocam bir sorum olucak size.

    Amazon.com'dan alışveriş yaparken dolar ile ödemeyi seçip vadesiz hesabımı da bir banka kartına bağlayıp direkt dolar üzerinden alışveriş yapmam mümkün mü ?

  • enistayn E kullanıcısına yanıt
    Kırk yere sorup dolarla veya Euro ile nasıl alışveriş yapılacağını öğrenemediğim soru. Merakla cevabını bekliyorum. Euro veya dolar ile nasıl alışveriş yaparım? TL'ye çevirirken zaten fahiş kurdan çevirip öyle çekiyorlar. Bir de elimde Euro/dolar varken düşük kurdan bozdurup üstüne yüksek kurdan ödeme yapmak göz göre göre kazık yemek gibi
  • enistayn E kullanıcısına yanıt

    Bunun için kredi kartınızda döviz ekstresini aktif etmeniz gerek. Yani dönem sonu KK ekstresi gelirken TL cinsinin dışında döviz için de ayrı bir ekstre gelecek. Eğer döviz hesabınızda yeterli tutarda döviz mevcutsa ödeme tarihinde bu tutardan düşülecek. Bu şekilde bankanın veya Amazon’un uyguladığı kur farkından kaçınabilirsiniz.


    Enpara’da yoktu benim ama yakın zamanda İşbank Aidatsız Maksimum Kart aldım. Dolar ve Euro hesabı da açtım, KK başvurusunda döviz ekstresini de aktif ettim. Artık o şekilde ödüyorum. Satın alırken Amazon’da da döviz cinsini seçmeniz lazım tabii.

  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Banka kartı üzerinden bunlar mümkün değil mi acaba merak ettiğim buydu

  • enistayn E kullanıcısına yanıt

    Mümkün değil diye biliyorum. Banka kartıyla sadece Amazon üzerinden döviz ile ödemeyi seçebilirsiniz. Amazon'un kur farkından etkilenmezsiniz ama bankanın kuru piyasanın üzerinde olacağı için bir miktar fark illa ki olacaktır.

  • enistayn E kullanıcısına yanıt

    Banka kartina doviz hesabi baglanabilen sistem yok hic bir bankada diye biliyorum. En mantiklisi arkadasin dedigi gibi doviz ekstreli kredi karti.


    bankamatik karti ile yapmak istediginizden hic bir farki yok aslinda…

  • enistayn E kullanıcısına yanıt

    ATM'lerden döviz çekilebilen bankaların bankamatik kartları döviz hesabına bağlanabiliyor. TEB-Enpara-YKB benim kullandıklarım ama yurtdışı alışveriş anında bankamatik kartından alışverişi hiç denemedim hep kredi kartı kullandım.

    Bazı siteler e-bay-Amazon-uber vs. gibi siteler alışveriş anında size euro-dolar (ülkeye göre) ya da TL mi olsun diye soruyor, büyük ihtimalle o zaman bankamatik kartında da ilgili dövizi seçebilirsiniz.

  • amazon.in bu siteden nasıl alabilirim ? TR göndermiyor hindistan

  • duduco kullanıcısına yanıt

    Enpara diyorsun da benim bildigim Enpara'da tek banka kartin oluyor, ona da vadesiz TL hesabi bagli oluyor. Ayrica Finansbank ATM'lerden doviz cekilebiliyor mu emin degilim; benim cevremdeki ATM'lerden cekilemiyor, sadece yatirilabililiyor.

  • Zuko kullanıcısına yanıt

    Banka kartına istediğiniz hesapları da bağlayabilirsiniz, sadece TL ile sınırlı değil.

  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    hocam satıcı amazon olmazsa ne sorunları yaşarım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.