Şimdi Ara

TELEKOM SPEED TEST YALANI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet bağlantımda müthiş yavaşlama vardı bir kontrol etmek için telekom'un speed test sayfasına girdiğimde herşey normal gözüküyordu
    ama yavaşlık fark edilmemesi mümkün değil.

Farklı speed test sitelerinden yaptığım sonuçlarda

Telekom'un speed test sayfasına giriyorum 434.6 kbps gösteriyor.

Cybernet'ten ölçüm yapıyorum 88.30 kbps gösteriyor..

İntel'in speed test'inden ölçüyorum 95.1 kbps gösteriyor

Speakeasy'den yapıyorum 123.4 gösteriyor..

Bandwidthplace'den yapıyorum 101.5 kilobits per second gösteriyor

buraya ekleyemediğim daha nice sayfalarda hep aynı sonuç.

Telekom'a telefon açıyorum karşıma çıkan arkadaş böyle böyle anlatıyorum ... Cevap farklı test sayfaları onları ilgilendirmiyormuş. telekom kendi sayfasını baz alırmış. Ben ne olacam diyorum herşey normal gözüküyor diyor beni iyice çıldırtıyor. Ben kayıt açtırmak için çabaladıkça o evde telsiz telefon varsa, modemin yanında elektronik alet varsa ondan yapar, modeminiz bozuk olabilir, kapatın açın, adsl ışığınız yanıyor mu? kayıt almamak için söledikçe söledi. En sonunda telefon hattınızda sorun olabilir mi dedi bendeki şalter attı.. Son tantanalardan sonra kayıt alıyorum teknik arkadaşlar ilgilenecekler dedi ve ekledi modeminizi ve pc'nizi 24 saat açık tutun nasıl yani benim notebook dedim nasıl açık tutabilirm dediğimde orasını bilemem diyor. Birde 24 saat içinde çözümleniri eklemeyi unutmuyor... 24 saaaaat

Yani telekomla işi olanın vay haline diyorum...

• telekom anca kendini datmin etsin. ayrıca telekoma
  • Telekom a güvenmekten başka şansın yok :(

Telekom a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EB49FBA7 -- 18 Ocak 2006 0:00:55 >
  • farkındaysan baya uçuk fark var tabi ki telekomunkini ciddiye alcan.512k kullanıcısına 430-440 çıkar zaten bu da gayet normal yane.zaten downloadda belli oluyor sonuçta 52kb/s civarıyla indiriyosun.diğerlerini ciddiye alsan 5 yada 10 la indirmen lazım.bide bunun farklı çıkmasının belli bi nedeni vardı bir arkadaş daha teknik bilgilerle ifade etmişti yanlış hatırlamıyorsam bulursam buraya yazarım.
  • Farklı olarak soylemek istediğim hız sadece senin bağkantı hızınla alakalı değil. Ayrıca server ilede alakalı eğer ulaştığın serverlerda problem varsa sorun yaşarsın. Nitekim hepsinden de aynı sonucu alamıyorsun. Ayrıca yurt dışı ile yurt içi ni aynı kefeye koymamalısın buda önemli bir farktır hız için.
  • ayrıca download lar hızlı olsa bile sayfaları açmada sorun oluyor buda yine telekomla alakalı bir durum downloadlar gayet normal ama sayfalar yavaş açılıyor
  • telekomdan test yaptığımızda telekom ile bizim modem arasındaki hız, yurtdışındaki test sitelrinde ise telekomun bize sağlayabildiği yurtdışı hızını test etmiş oluyoruz ki buda ttnin ne kadar zayıf kaldığını gözler önüne seriyor sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyide internet hızı pat diye 52 le çekmiyor. genelde 200 kb dan büyük dosyalarda 52 ye ulaşabiliyorsunuz.yani yavaş yavaş hız artıyor. bazı siteler 100kb veri ile hız testi yapıyor o zaman çok düşük çıkıyor hız.

speedtest 1024 kb=1mb veri ile yapıyor testi. zaten hızın 512 olması beklenmez genelde 440 falan olur kayıplardan dolayı.

yoksa yurtdışından dosya çekerken 52 yi görür ama 500kb çektikten sonra
  • 441.4 iyi heralde
  • aynen bendede telekomun speed testi 190 ama daha önce telekomla ayni çıkan başka bi test (http://internet.sunrise.ch/fr/adsl/ads_ser_speed.asp)15-25 arası çıkıyor.Zaten müthiş bir yavaşlık var neredeyse 1 aydır.Telefon açtım bakacağız dediler hiç bir haber vermediler.Ben İzmirde bunları yaşıyorum.Ama TT bence bir numara çeviriyor.Çünkü iş yerindeki ADSL de ayni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıskra -- 18 Ocak 2006 22:47:13 >
  • oraya gelirsem hepsini dadmin ederim
  • hepiniz doğru söylüyosunuzda telefon hatları bağzı yerlerde allaha emanet duruyor kablolar çok eski ve yetersiz buda yavaşlatabilir.
  • telekom çökmüş bence.ADSL hizmeti çok kötü.Artık başka ülkelerde herkez televizyonu internetten izliyor.Biz daha sayfa açamıyoruz.
  • İşletmecilikte bunu az görmedik beyler mega şakşaklı çamaşır deterjanlarından tutun kılımı dikeltmeyen enerji içeceklerine kadar ben alayına diyorum!Telekoma iki kere diyorum!Şimdi bunlar özelleşti iyice tot olurlar!Neyse olmadı burdan adam toplar gider eğlem yaparız sonra da biyerlere gidip içeriz
  • Kardeş belli bir süreliktir bu. istersen modemi kapatıp aç
  • ne işine yarar ki? Koca telekom bir site hacklemek le mi zarar görecek. Hadi hackledin diyelim zarar görecek olanlar kim TT mi? Yanıldın yine Biz tabi ki. H-Kaldı ki sanki sitede öyle ahım şahım seyler varmış gbi
    quote:

Orjinalden alıntı: Karanlıkta Koşanlar

Abi bu Telekom'a mutlak bir çağre bulunmalı aramızda hackerlık bilgisi olan yok mu Türk Telekomun sitesini hackliyelim
  • Gene cok bilincsizce acilan topic
    Telekom serverlari sizin dns serverlariniz haliyle kayipsiz ping we download hizlari olur.Amerikadaki yerden hiz alirsan tabi hiz ve ping kaybi olur.Amerikaya ya gonderdigin paket kac serverdan gecio kimbilir.o arada kaybolan paketler ve hiz kaybi.gayet normal
  • hocam bu kadar fark olmaz. Veri iletiminde temel hedef, en az veri kaybıdır. 440lar nerde 80ler nerde? Uzak-yakın mesafeye bakarsak o zaman dogru durust veri alış verişinin olmaması gerekir. Sen yabancı bir siteyi neden dogru görebiliyorsun o zaman. Yahoo ya ya da hotmaili duzgun görüntüleyemiyor musun? Dediğim gibi bu kadar veri kaybı söz konusu olamaz. Mutlak bir internet hızı yavaşlıgı var. Öyle pat diye milleti bilinçsizlikle suclamak dogru değil
    quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

Gene cok bilincsizce acilan topic
    Telekom serverlari sizin dns serverlariniz haliyle kayipsiz ping we download hizlari olur.Amerikadaki yerden hiz alirsan tabi hiz ve ping kaybi olur.Amerikaya ya gonderdigin paket kac serverdan gecio kimbilir.o arada kaybolan paketler ve hiz kaybi.gayet normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 21 Ocak 2006 15:22:10 >

• hayir gunduzleride yurtdisi cikisinda yavaslama var fark eden yokmu?
    simdi al bakalim ss gorelim :)
  • Bu telekomun speedtest sayfasının linkini verirmisiniz bi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.