Şimdi Ara

Telekom sokağımıza fiber döşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim oturduğum mahalle de sürekli telekomun bakır kabloları çalınıyor ve santrala uzaklık sebebiyle en fazla 4 mbit hız alıyorum.

Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 45.5

Hatta sırf bu durum yüzünden bu oturduğum adresten taşınmayı bile ciddi ciddi düşünüyordum...

Dün sabah baktım telekom ekipleri sokakta çalışıyorlardı turuncu kabloları mevcut logarlardan sokup gidiyorlardı. Fiber döşediklerini ve ayrıca 3 apartman ileriye köşeye de dolap koyacaklarını söylediler.

Şimdi benim merak ettiğim konu şu.

Ben nasıl bir bağlantı alabilirim muhtelemen? Yani eve kadar fiber mi getirirler, dolaba kadar mı getirirler ya da apartmana kadar getirip oradan mı bakır kabloyla devam ederler? Adamlar kısaca şöyle söylediler buradan apartmanlara dağılacak diye bir kelime kullandılar..

Bunu önceden tahmin etmek mümkün mü? Oturduğum yerde site yok ama çok sayıda apartmanlar var.

Bu sokaktan geçen bakır kabloların komple imha edilmesini çok istiyorum çünkü bakır diye sürekli çalıyorlar.

Ayrıca eğer sadece dolaba kadar fiber gelirse bu santral uzaklığı meselesi tamamen çözülecek mi?

Yani en kötü ihtimalle dolaba kadar fiber gelse ama oradan bakır devam etse ben VDSL bağlantıya geçsem santral uzaklığı sorun olur mu yinede?

20 Mbit filan hız alabilir miyim en kötü ihtimalle?

Santrala uzaklığım 4 km filan sanırım 4 mbit hız üstüne çıkınca bağlantı kopuyor zaten modem arayüzünde de alabileceğim maks hız 6 mbit görünüyor ama en çok 4 mbit kullanabiliyorum kopma olmadan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 14 Mart 2015; 9:25:23 >

• Geniş bant kabini koyarlarsa 16 mbiti alırsın santral önemi o kadar önemli olmuyor vdsl2 kart getirirlersede 24 mbit ve daha yüksek hızlara ulaşabilirsin.

Bu arada bu kablolari çalan dullolari takip edin mahalleden bir kac kisi dovun o Allahin fakirlerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her iddiasına girerim koymaz bunların her işi yarımdır benim buradada var 2-3 yıl oldu kart yok mübarek dolapta Allaha emanet çalışıyor bizim heryere koydular bir bizim mahallede kart yok ne hikmetse.
    Hocam bize dolap da koymuyorlar acaba şeyden haberin var mı Çorlu'da bazı apartmanlara tip 11 kutu koyuyorlar sadece apartmana hizmet veriyor acaba kutu tip 7 dolap diye diretmektense adamlara tip11 kutu koyun desem daha mı başarılı olurum ? Neredeyse her gördüğüm TT çalışanına isyan ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 14 Mart 2015; 12:28:43 >
  • 5000 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilçe müdürlüğüne gitmek yeterli olur mu ? Şimdi Tekirdağ büyükşehir olunca acaba bunlar da il merkezine aktarılmış mıdır ?
    TTNet fiber altyapı
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Gidebilirsin.

Orijinalden alıntı: Virinom

Hocam dolaba muhtemelen vdsl2 kart koyacaklardır eğer apartmanın tesisatında bir sıkıntı yoksa 50mbit'i görürsün. Şayet düşük ihtimal de olsa sadece adsl2 kartı olursa 16mbit alabilirsin.
    Kabloları çalan barzoları en son emniyet yakalamış ve sanırım içeri de atmışlar.. Ama buralarda bu tip adamlardan çok var. Yani güvenmiyorum.. Bakır kablo olduğu sürece bunu çalacak barzo kesinlikle olacaktır..

Zaten dilekçe de bu hırsızlık konusuna da değinmiştim bunun da etkisi yüksek olmuştur.. Fiberi işe yaramıyor diye çalmıyorlarmış pek ama bakır kabloları mazgaldaki para olarak görüyor şerefsizler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 14 Mart 2015; 16:30:34 >

• Bugün sabah gelip sokağa dolabı kurdular. Böyle beyaz uzun bir dolap. Üzerinde geniş bant erişim kabini yazıyor. Bana mesafesi tahminen 50 metre filan. Bu dolap ne zaman devreye girer acaba çok uzun sürer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Mart 2015; 9:35:56 >

Orijinalden alıntı: Virinom

2 3 ay sürer muhtemelen.

Geç olsun güç olmasın hocam.

Şu an 16 mbit ADSL 2 yi tam olarak alabiliyorum. 1.6 MB / s gördüm torrentte. Hipernet istedim ama kart var mı dolapta yok mu bilemiyoruz dediler.. Sonra ilgili adamlara (Sanırım saha ekibine) telefonla sordular, onlar da hatları daha bugün aktardık, 1 hafta 10 gün sonra tekrar telefonla sorun şimdilik sıkıntı olur filan demişler. Artık başlarından mı salladılar (VDSL kart takmamak için çamura mı yatıyorlar) ya da bir bildikleri var ilerde verecekler mi bilemiyorum.. Bana 1 hafta 10 gün sonra gelin bir daha soralım o şekilde VDSL veririz dediler.. Neyse o 4 mbit rezil hızdan kurtuldum en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 18 Mayıs 2015; 16:36:59 >

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Hangi sağlayıcı kullanıyorsun
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • quote:

Orijinalden alıntı: VDSL

Hangi sağlayıcı kullanıyorsun

TTNet
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Bugün son mesajımdan bu yana tam 2 ay geçmiş. Dolap devreye girdi hat değerlerim tam olarak böyle. Sizce sıkıntı var mı bu hat değerlerinde?

Şu an 16 mbit ADSL 2 yi tam olarak alabiliyorum. 1.6 MB / s gördüm torrentte. Hipernet istedim ama kart var mı dolapta yok mu bilemiyoruz dediler.. Sonra ilgili adamlara (Sanırım saha ekibine) telefonla sordular, onlar da hatları daha bugün aktardık, 1 hafta 10 gün sonra tekrar telefonla sorun şimdilik sıkıntı olur filan demişler. Artık başlarından mı salladılar (VDSL kart takmamak için çamura mı yatıyorlar) ya da bir bildikleri var ilerde verecekler mi bilemiyorum.. Bana 1 hafta 10 gün sonra gelin bir daha soralım o şekilde VDSL veririz dediler.. Neyse o 4 mbit rezil hızdan kurtuldum en azından.

Hayırlı olsun. Bende böyle bir başlık açmak için sabırsızlanıyorum..

Bu hat değerlerine göre VDSL2 ile 35Mbit cepte, 50Mbit belki..

Bilgi açısından soruyorum.. Acaba Fiber dolap a olan kablo uzunluğu ne kadardır? Dolap ile eviniz arasındaki mesafe ne kadardır?

Ekleme:
    Önceki mesajlarınızda gördüm Mesafe 50M imiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 18 Mayıs 2015; 18:42:09 >

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Sokaktan hattın geçmesi pek mühim değil, mühim olan bağlı olduğunuz sahanın bir genişbant kabine bağlanmasıdır ve bu kabine olan uzaklığınızdır. Ara bağlantı kalitesinden söz etmiyorum bile. Etken çok yani.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.