Herkesin meşgul olduğu, Herkesin beş şirkette ceo, 14 şirkette yönetici pozisyonunda görev yaptığı günümüzde Telefon edilen kişinin o telefonu açması her geçen gün daha zorlaşmaya başladı. Örneğin birini arıyorsunuz ama içinizden de "nasıl olsa açmayacak" diyorsunuz ve açmamış oluyor evet. Elbette açmayabilir, işi gücü vardır bunlara itiraz yok. İştedir, okuldadır, banyodadır, tuvalettedir, dışarıdadır, araç kullanıyordur vesaire. Lakin bir mesaj atıp veya geri arayıp şu an müsait değilim ama döneceğim demek zor mudur bilemiyorum. Mesela birini aramışsınızdır, aradan saatleri boşverin günler geçmiştir ve halen size dönüş yapmamıştır. Yine ararsınız ama sadece çalar ve açan yoktur. Bazen de şöyle versiyonlarını görürüz Mesela ortak olduğunuz bir grup vardır, siz aramışsınızdır açmamıştır geri de dönmemiştir ama o gruba yazıyordur örneğin. Seni aradım niye dönmüyorsun deyince de "gözümden kaçmış pardon" denir veya denmez bile. Ya da aynı işyerindesindir, aramışsındır açmamışsındır ve ertesi gün dün seni aradım denilince ne zaman aradın yavv hiç haberim yok ya da hee müsait değildim denir örneğin. Ya peki müsait olunca neden dönmedin ki? Bir de sorarlar ya bir şey mi olmuştu diye. E daha merak etmen anlamsız ki ilk aranınca merak etmemişsin. Gelelim karşı argümanlara - Telefonla konuşmayı sevmiyorum Değerli kardeşim zaten sev veya sevme mesele telefonla konusmak değil. Açamadı isen mesajla dönersin örneğin. - Yoğunum gözümden kaçmış Arkadaşlar ben bunu pek samimi bulmuyorum. Günümüzde hepimiz telefonlarla yaşıyoruz ve nasıl gözden kaçabilir zaten hep yanımızda değil mi? Bilmiyorum pek bu maddeyi düşünmek istemiyorum. - Çok yoğunum seninle alakası yok İşte kilit burada aslında. Görüşmek istemiyorsan bunu direkt de söyleyebilirsin. Görmezden gelinmek, kayıtsız kalmak veya daha fazlası yerine ben görüşmek istemiyorum demek daha kolaydır diye düşünmekteyim daima. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 12 Haziran 2024; 19:7:14 > |
Telefonla birine ulaşmanın zorlaşması

-
-
hocam size katılıyorum kimse telefon açmıyor gerçekten ben genellikle şöyle bir yol izliyorum bir kişiyi bir kere arıyorum eğer ilk aradığımda açmazsa ve sonradan tekrar geri dönmezse ya da mesaj atmasın bir daha insana asla aramıyorum hani çok elzemmiş olsa bile mesaj atıyorum kendini etkileyecek bir durum olsa dahi mesaj atıyorum yani bir kere aradığımda beni dönmeyen arama insana kesinlikle asla aramam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam teşekkür ediyorum mesajın için
Sen de haklısın
Ben pek mesaj olayını seven biri değilim mesela aramak daha pratik gelir her zaman hocam. Elbette "ben telefonla konuşmayı sevmem" diyen birine de saygı duyarım ama 5-10 saniyelik bir mevzuyu bile mesajlaşmak yani telefonlaşmamak garip gelir bana daima. Mesela kapıdayım demek vardır telefonla beş saniye sürmez demi? Bazısı var mesaj yazmanı ister kapıdayım diye (bebeği olsa neyse uyuyordur uyanmasını istemiyordur vs) aramanı istemez örneğin. Çok enterasan şeyler duyuyorum son dönemlerde hocam bilmiyorum ya da bana garip geliyor her şey ama aslında normaldir gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 12 Haziran 2024; 19:15:48 > -
"Hiç kimse, size söylediği kadar meşgul değildir. Sadece öncelikleri arasında yer almıyorsunuzdur."
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
(kimseye ulaşmak zorunda kalmamanın yalnızlığına talibim- garip garipoğlu (1577)
-
Bu konuyu açtığımı hatırladım bayramda. Aslında rehber temizliği yapmanın vakti gelmiş geçiyor.
-
Aslında bu sorunun cevabını biliyorum ama her cevap başka soruyu doğurabilir max 4 5 soru sorarsın sonuca kadar yinede
Cevabı çok merak ediyorsan özelden konuşuruz bir konuda konuşurken mesajların bildirimi bazen gelmiyor özelden konuşunca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 10 Haziran 2025; 18:59:36 >
hocam aynı durumu yaşıyorum kendileri işi düşünce 5 dakika geciktirmem cevap veririm veremesem de her şekilde mesajla dönerim ama ben aradığımda ya da ulaşmak istediğimde nedense tam tersi oluyor. Yeni tanıştığım insanlar arasında çok takmıyorum zaten ama yakın arkadaşlarım huy edinmiş bunu bir şey de denmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nedir hocam cevap? Merak ettim doğrusu
-
Maalesef öyle. Bir de aradığını görmemişim lafı var halbuki herkesin telefonu sürekli elinde görmemek imkansız. Olsa olsa bildirimler arasında kaybolup gidiliyor. Bir de şey var dönmeyi unutmuşum lafı.
-
yıl ne olursa olsun bu iyi kalplilerin çektikleri bitmiyor hocam. düşünceli olsan çok düşüncelisin üzerler derler, kendin olmadığın biri gibi davranmak da yorucu. senin verdiğin değeri karşıdan göremeyince de üzülüyorsun olan hep bize yav.
-
-
Normal. Kardeşim adam eğer görevli değilse açmak zorunda değil.
Ben ararım açmazsa zerre tribe girmem. Hemen mesaj atarım.musait olunca geri dönsene veya mesajı görünce acil geri dön vs vs.
Buradan uzun sürer
Telefonla konuşmak bitmeli.
Mesaj atın, müsait + keyfim olunca dönerim.
Şu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Telefonun elinde olması, telefonla konuşmak istediği anlamına gelmiyor. Telefon çünkü sadece görüşme yaptığımız bir cihaz değil. Sosyal hayatımız da orada, bankacılık işlemleri de orada, kamera da orada, müzik de orada... Geri kalan bahaneler kibarlık adına. Kimse "konuşmak istemedim" demek istemiyor.
Neyse, sırf telefon numarasını aldınız diye bir insana istediğiniz zaman, istediğiniz şartlarda ulaşabilme hakkına sahip olmuyorsunuz. Nasıl bir arkadaşınızın nerede yaşadığını bildiğiniz için istediğiniz zaman evine gidip kapıyı çalma lüksünüzün olmadığı gibi. Lütfen bunu unutmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 11 Haziran 2025; 11:21:37 > -
O mesajda kastettiğim şuydu "aradığını görmemişim"lafı. Bambaşka yerlere götürmüşsünüz, dedikleriniz ile benim dediğimin bir alakası yok.
-
Ben genel olarak "arıyorum, açmıyorlar" şikayetinize cevap verdim. Ona cevap verirken de "görmedim" bahanesinin neden kullanıldığını anlattım.
Bu konuda "arıyorum, açmıyorlar" diye şikayet etmiyorsanız, "aradığını görmemiştim" bahanesinin kullanılmasını komik bulmuyorsanız, haklısınız. Dedikleriniz göre benim mesajım çok alakasız kalmış, özür dilerim!
-
Estağfurullah rica ederim hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X