Şimdi Ara

Telefon kablosunun uzunluğu kaç metre olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefon kablosunun uzunluğu kaçmetre olmalı?

Herkese merhaba. Konuyu kısa ve öz olarak yardımcı olabilecek arkadaşlara anlatmak istiyorum.

Ben binaya adsl hat cektirmek istiyorum bana en yakın telefon kutusu(tahta direklerde bulunan ankastre kutusu) 160 metre uzaklıkta odaya kadar hesaplarsak yaklaşık 180 metre civarı oluyor.Alt yapının destekledigi hız max. 8 mbps.Sizce bu alt yapıdan binaya 180 metre telekom kablosu çekersem hiz bana kac mbs ulaşır ve randuman verirmi?

480p film ve sosyal medya platformlarında takılmadan dolaşabilsem bana yeterde artar.

Konuya cevap verenlere şimdiden teşekkürler.Benim icin cok faydalı bilgi olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DxTR. -- 9 Nisan 2017; 2:14:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modem degerlerinizi atmakta fayda olabilir. Eski ise cat6 cekmek fayda saglar elbette.

• Henüz bağlantı yapılmadı net hızın ne derece iyi olacağını bilemiyorum. 180 metre cat6 uzun ve dayaniksiz olmazmı. Siyah telefon kablosu randuman vermezmi sizce?

• 110 kusur metreden poe iletmistim sinyal dshs fazla metrajs da gider muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    110 metrede hız düşüşü oldumu?

• Canli goruntu aldim kamera, sorun olmadi. Dsl sinyslini de cok rahat iletir saniyorum.

• Tahta direk e olan mesafeden ziyade santral e dslam a olan mesafe önemli.
    saha dolabı varsa yakınlarda 8mbps alabilirsin..

Bende 200 metre uzakta dslam santral 5-10db hat zayıflaması var ve 16mbps alıyorum.

tahta direğe iyi değer gelip gelmediği önemli ilk başta..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 180 metrede biraz zayıflar sinyal ama saha dolabı eski tip değil ve fazla uzak değilse çok sorun olmaz tabi kendi alacağın8z bir kablo uygun olmaz zira zırhlı olmadıkları için hemen kaplaması bozuluverecektir T7rk Telekom'a başvurmanız lazım.

• Hakan.Can H kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler.
    Dolap çok eski değil ama son sürüm olanlardan da değil.Bahsettiğim kutudan bir komşunun bilgisayarından hız ölçümü yaptım 5.5 mbps alıyor.Banada 180 metre mesafeyle gelecek Muhtemelen 4mbps alırım diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz?
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler.
    Kutuya 5.5 mbps geliyor.Banada 180 metre mesafeyle aktarım olacak.Kabloyu TT çekecek zırhlı olanından tek hat olarak.4mbps geleceğini düşünüyorum.
  • DxTR. kullanıcısına yanıt
    O civarda olur.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Anladım.Cevaplarınız çok yararlı oldu.İlginiz için teşekkürler.
  • DxTR. kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.