Şimdi Ara

Telefon GPU'ları bilgisayarların hangi GPU'larına denk geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep merak etmişimdir,misal telefonlarda kulllanılan bir Andreno 320 GPU'su,bilgisayardaki hangi ekran kartının işlem gücüne eş değerdir?
    İlla günümüz için örnek vermeyebiliriz,örnğin önümüzdeki günlerde çıkacak olan Galaxy S7'de de kulanılan Snapdragon 820 bundan 12 yıl önce çıkan bir Nvidia Geforce 6600GT veya 9600xt kadar performans veriyor mudur?
    Teşekkürler şimdiden...

• İsaac Newton kullanıcısına yanıt
    Ikisini karsilastirmak dogru olmaz ama en guclu mobil gpu adreno 430 420 GFLOPS gucunde Ati radeon hd 4650 isehttp://gpuboss.com/graphics-card/Radeon-HD-4650 384 GFLOPS gucunde yani bulabildigim en mantikli cevap bu. yani mobil islemcilerin onunde daha cok yol var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Ikisini karsilastirmak dogru olmaz ama en guclu mobil gpu adreno 430 420 GFLOPS gucunde Ati radeon hd 4650 isehttp://gpuboss.com/graphics-card/Radeon-HD-4650 384 GFLOPS gucunde yani bulabildigim en mantikli cevap bu. yani mobil islemcilerin onunde daha cok yol var.

ohooo çok düşükmüş yav.
    Ne bekliyodun gtx 750 ti mi

• quote:

Orijinalden alıntı: naak98

4650 de çok düşükmüş yav. Bu kadar olacağını tahmin etmemiştim.
    750 Ti gücüne ulaşabilmesi de bir 10 yılı alır herhalde
  • Sıvı soğutmalı ve akülü telefon çıkarsa (aküyü kemere bağlayacan bel çantası gibi) o zaman battlefield 4 oynanır. Su boruları kışın montun iç kısmını ısıtır(veya ayakkabılara iner, soğumuş su geri döner).

Ya da işlemci giyilebilir olacak. Mont mesela. Montun her yeri çekirdek. Sıcaklık sorunu kalmaz. Yüzeyi büyük. Veri alışveriişini de kablosuz yapar işte. Güç kaynağı da monta yayılırsa ağırlık sorunu olmaz.

Kanser eder mi? Eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 26 Ocak 2016; 23:44:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    en az 8 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Sıvı soğutmalı ve akülü telefon çıkarsa (aküyü kemere bağlayacan bel çantası gibi) o zaman battlefield 4 oynanır. Su boruları kışın montun iç kısmını ısıtır(veya ayakkabılara iner, soğumuş su geri döner).

Ya da işlemci giyilebilir olacak. Mont mesela. Montun her yeri çekirdek. Sıcaklık sorunu kalmaz. Yüzeyi büyük. Veri alışveriişini de kablosuz yapar işte. Güç kaynağı da monta yayılırsa ağırlık sorunu olmaz.

Hocam ne yaptın sen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Çok düşükmüş dedinde neye göre karsilastirdin? Birinde hayvan gibi sogutma bloğu ve fan var çekebilecegi güc sınırsız. Diğeri ufacık yerde sogutmasiz bir şekilde 3.7v pilden aldığı güçle çalışıyor. Sence bu karşılaştırma adaletli mi?

• Adamın karşılaştırma yapmasına hak veriyorum. Bir çok insan sırf telefonda gelişmiş grafikli oyunları oynayabilmek için 2000-3000 lira para bayılıyor. Peki değer mi?
    Zaten telefonların çoğu 1080p hatta 2k bilmem ne ekranlı telefonlarda var. O gpu ne kadar taşıyabilecek?
    Telefonda gelişmiş grafikli oyun oynanmaz kısa ve net. Oynansa bile pil dayanmaz. Zaten zıkkım 1 günde bitiyor.
  • Ben sadece telefonda kullanılan ekran kartının,bilgisayarlarda kullanılan hangi ekran kartıyla benzer performans vereceğini merak etmiştim.
    Yoksa tabi ki dediğiniz gibi 3000 mAh'lik pilin besleyeceği bir platformun,yüzlerce wattlık ekran kartlarıyla bir olamayacağını biliyorum.
    Teşekkür ederim.
  • Bende tam tersi cpu olayını merak ediyorum örneğin snapdragon 801 2.3 Ghz, pentium 3 eşdeğeri bir performansı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 22 Ocak 2016; 10:01:27 >
  • Şöyle bi site var. Aynı sorunun cevabını bende merak ediyordum.

http://kyokojap.myweb.hinet.net/gpu_gflops/

PS3 228.8 GFlops.
    Adreno 430 388.8~408 GFLops.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

Şöyle bi site var. Aynı sorunun cevabını bende merak ediyordum.

PS3 228.8 GFlops.

Ps3 1.8 teraflops gücünde. Nvidia rsx gpu su kullanıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Bende tam tersi cpu olayını merak ediyorum örneğin snapdragon 801 2.3 Ghz, pentium 3 eşdeğeri bir performansı var mıdır?

Android de intel x5 8500 kadar performans gösterebiliyor snapdragon 801. Pc de core 2 duo kadar gücü var. Fena bir durum değil. Tabi uygulamanın nasıl daha iyi çalışacağı mimariye göre kodlama farklılıklarına dayanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: The dark lord

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Bende tam tersi cpu olayını merak ediyorum örneğin snapdragon 801 2.3 Ghz, pentium 3 eşdeğeri bir performansı var mıdır?

Android de intel x5 8500 kadar performans gösterebiliyor snapdragon 801. Pc de core 2 duo kadar gücü var. Fena bir durum değil. Tabi uygulamanın nasıl daha iyi çalışacağı mimariye göre kodlama farklılıklarına dayanıyor

Üreticilere bakarsak mobil işlemciler hep uçup kaçıyor. Ama işleve geldiğinde 1 tane pdf açmakta zorlanıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: The dark lord

quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

Şöyle bi site var. Aynı sorunun cevabını bende merak ediyordum.

PS3 228.8 GFlops.

Ps3 1.8 teraflops gücünde. Nvidia rsx gpu su kullanıldı

Ya benim bilmediğim birşeyler var. Yada bu sitedeki bilgiler komple baştan sona yanlış. 1.8 Tflops zaten gtx 660. Sitenin dediğine göre. PS3 te 7900Gt ye denk güçte diye biliyorum. Sitede yazana göre PS4 1.8Tflops.

• quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Şuan en güçlü soc hangisi bilmiyorum ama x1'i hesaba katarsak, 750ti'ın performansı 250x ise, x1'in performansı 100x'tir. Yani çok uzak değiller. 10 yıl falan değil, 3-4 yıl içinde soclar 750ti'ı geride bırakacaklar. Hatta 16nm ff ile üretilen bir soc varsa, bu yıl içinde bile performans olarak 750ti'ı yakalayabilir. Bu arada x1 çıkalı bir yıla yakın zaman oldu.

@sadtneverdie

O biraz da verimli kullanıma çalışmıyor olmalarından. Artık soclar gerçekten güçlü. Pdf falan iş değil artık ama işletim sistemi çok iyi kullanamıyor donanımı. Hem cpu hem de gpu tarafı full kullanılamıyor. O kadar güçlü donanıma sahip telefonlar tabletler, çok daha zayıf olanlarla benzer performans gösteriyor standart kullanımda. Anca benchlerde fark görülüyor. Intel zamanında soca 8 çekirdek falan koyuyorsunuz ama boş işler bunlar. X86'da bile 4 çekirdek çok iyi kullanılamıyor, göz boyarsınız anca diye. Adamlar haklıymış. Zaten çekirdek sevdasından vazgeçtiler artık. 4 çekirdek olsun, adam gibi kullanılsın yeter. Ama onu bile yapamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 22 Ocak 2016; 13:51:41 >

• Sanırım üst düzey bir telefondaki grafik biriminin sunduğu görsellik playstation 1'den çok daha iyi bir düzeyde.
    Ama bir Ps2 düzeyine de ulaşabilmiş değil henüz...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.