Şimdi Ara

Telefon geldi fibere gecmisiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telesekreter aradi, fibernete gectiniz diye.
    Birsey yapmamiz gerekiyor mu?
    Modem falan degistirmiyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi hız testi yapıp koyar mısın ?
  • Ne biçim bir başlık bu ya ''telesekreter telefon açtı fibere geçtiniz dedi''..............çok ssçma bir laf ya arkadaş gırgır geçiyor yada yazmaktan aciz soru 1: hangi internetsağlayıcı sizi aradı ?
    soru 2. size bizde artık fiber var geçmek istermisiniz diye sordumu size ?
    soru 3. bu işi T.sekreter yapmaz İnternet danışma hattından aranırsın ve eğer fiberi sana teklif ederlerse fiyattada fark olur şu andaki ödediğin fiyatla herhalde fiber parası ödemiyceksinya ? artı 10-20-50MB fiberler sana hangisine geçmek istersiniz diye soruldumu ?

Arkadaşım böyle sapır saçma sayfa açmadan önce düşün sonra soru sor ama mantıklı olsun !
  • :) hay allah sizi de guldursun :)

Ciddiyim, 444 zamazingolu numaradan telesekreter tarafindan arandim. Fibernete gectigimi ucretsiz olarak, bir isleme gerek olmadigini soyledi.

Yalin net limitsiz kullaniyordum. Simdi eve girdim 5-10 dk icerisinde ss koyucam bakalim ne yapmislar ne yapamamislar. 8mb bile alamiyordum bina eski oldugundan.

Not: sisli deyim.

• http://www.speedtest.net/my-result/3056972548

Evet, telekomun evime bağladığı fibernet :)

Muhteşemsin, yine beni şaşırtmadın telekom.
  • quote:

Orijinalden alıntı: somniferum

Ne biçim bir başlık bu ya ''telesekreter telefon açtı fibere geçtiniz dedi''..............çok ssçma bir laf ya arkadaş gırgır geçiyor yada yazmaktan aciz soru 1: hangi internetsağlayıcı sizi aradı ?
    soru 2. size bizde artık fiber var geçmek istermisiniz diye sordumu size ?
    soru 3. bu işi T.sekreter yapmaz İnternet danışma hattından aranırsın ve eğer fiberi sana teklif ederlerse fiyattada fark olur şu andaki ödediğin fiyatla herhalde fiber parası ödemiyceksinya ? artı 10-20-50MB fiberler sana hangisine geçmek istersiniz diye soruldumu ?

Arkadaşım böyle sapır saçma sayfa açmadan önce düşün sonra soru sor ama mantıklı olsun !

Türktelekom/ttnet ikilisi ile hiç muhatap olmamışsınız anlaşılan

2-Fiber var geçermisiniz diye kmseye sormuyorlar zaten bu forumda bilinen bir durum .Yapılan şey altyapı/saha dolabı yenilemelerinden sonra yüksek hız alabilir duruma gelen abonelerin hızınıda yükseltmek , Tarife değişmediği için sadece arayıp bilgi veriyorlar , ttnetin çakma fiberi hipernette hep öyle oldu mesela. Zaten AKK varken ha 20 ha 100 kotayı geçtikten sonra 3 değilmi en sonunda hepsinde ?
    3-Telesekreterlede oluyormuş artık

Arkadaşım türktelekom/ttnetten mantıklı işler beklemeden önce düşün sonra soru sor , tabii bu bir latife ama hala bu şirketleri öğrenememişsiniz .Mahalle bakkalı bile daha prensipli bu adamlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 25 Ekim 2013; 20:13:56 >

• Arkadaşın yukarda da bahsettiği üzere bir TTnet faciası daha yaşandı.

3mb fibernet heralde sadece Türkiye'de mevcuttur :)

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber geliyor ama ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başvuru yapmadan nasıl fiber'e geçiyor bu arkadaşlar. Bizim burada da Fiber kutuları kondu ama fiber'e geçmek istememize rağmen geçemiyoruz.
  • türkiyede ttnet oldukca fiberi miberi unutun... ölü taklidi yapın artık gerisi yaratıcılığınıza kalmış... sonuç olarak sürünmeye mahkumuz bunu idrak etmek fiberi hissedebilmekten çok daha kolay...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Başvuru yapmadan nasıl fiber'e geçiyor bu arkadaşlar. Bizim burada da Fiber kutuları kondu ama fiber'e geçmek istememize rağmen geçemiyoruz.

Gectik hocam,
    3megabit baglanti ile sinirlari zorluyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Granis -- 26 Ekim 2013; 1:37:08 >
  • quote:

Başvuru yapmadan nasıl fiber'e geçiyor bu arkadaşlar. Bizim burada da Fiber kutuları kondu ama fiber'e geçmek istememize rağmen geçemiyoruz.

Yukarıda yazdım nasıl geçtiğini , siz böyle sorunca sanki biz yalan söylüyormuşuz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Altyapı yenilemesi yapılan yerlerde olan bir durum bu . Telekom/ttnet misal binaya kadar fiberle geliyor binadaki herkeside fiber bağlantıya geçiriyor ,hızı artanıda gördüm aynı kalanıda .Sizin durumunuzda daha fiber aktif değil anlaşılan abonelik alamıyorsunuz o bir şey değil istanbulda telefon çekmiyorlar yeni binalara ödenek yok diye vatandaşı sallıyorlar.

Bir ara link bulur eklerim forumdan.

EK:http://forum.donanimhaber.com/m_57609021/tm.htm Fiber anakonusu ,istediğini orda sorabilirsin .nasıl oluyormuş ,ne zaman açılıyormui vs vs .

http://forum.donanimhaber.com/m_57609021/mpage_5/tm.htm#msglink_59417549 hsmaster10 'un postunu okuyun , kendisi hızı yükseltilen bir arkadaş .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 26 Ekim 2013; 2:59:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azmo

quote:

Yukarıda yazdım nasıl geçtiğini , siz böyle sorunca sanki biz yalan söylüyormuşuz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Altyapı yenilemesi yapılan yerlerde olan bir durum bu . Telekom/ttnet misal binaya kadar fiberle geliyor binadaki herkeside fiber bağlantıya geçiriyor (zaten birkısmını fibere bağlayıp bir kısmına ayrıca dsl için port bulundurmak hem saçma hem masrafı olur zaten ) ,hızı artanıda gördüm aynı kalanıda .Sizin durumunuzda daha fiber aktif değil anlaşılan abonelik alamıyorsunuz o bir şey değil istanbulda telefon çekmiyorlar yeni binalara ödenek yok diye vatandaşı sallıyorlar.

Bir ara link bulur eklerim forumdan.

Aslında bir soru yani TTnet haber vermeden nasıl yapıyor anlamındaydı tabi soru işareti koymayınca haklı olarak yanlış anlaşılmış.

Bizim Yalova da soka bir tane fiber kutusu koydular. Karşı apartmana hat çektiklerini gördüm ve bir de arkamızda yer alan apartmanın arkasında olan bir apartmanın sokak kapasının yanındaki duvara ufak bir fiber kutusu koydular.

Bir de bizim burada çok çelişki var. Saha elemanları bizim apartmana kutu koymadılar ve koyulmayacağını sebebi de bizim yönetici koymayın demiş. Hangi gerekçe ile ve apartmanda oturanlara danışmadan koymayın diyor anlamadım. Telekom elemanlarına sorduğumda sizin apartman fiber isterse alabilecek fakat kutu koymayacağız ve hatta çekilmeyecek onun yerine apartmanınızın mevcut telefon hatlarını sokağın başındaki telefon kutusundan alıp sokağın başındaki fiber kutudaki sisteme bağlayacağız dediler. Fiber kutudan sonra apartmana gelecek olan hatlar eski hatlar olacak dediler.

Bu konuda çok sorduk ve araştırdık çünkü oturduğumuz apartmanda daha önce başka bir daire de kiracı olarak oturuyorduk ve aynı apartmanda bir ev alınca o daireye taşındık. İlk 2 ay Adsl de hiç bir sorun yoktu fakat ne tesadüf fiber kutu yapıldıktan sonra bizim net hızı 8 den den 0.50 düştü vr ara ara kopmalar oldu bu arada fiber kutular yapıldı fakat fiber geçiş olmuş olamaz çünkü sadece kutular yapılıp devreleri kondu ve fiber hizmeti başlamadı. Neyse bir kaç sefer aradık hız 0.95 sonra 1.75 çıktı. Sürekli arıza kaydı bıraktı ve ttnet çalışanları hemen her gün bize gelmeye başladı.

Söylene göre apartmanın girişine kadar net sorunsuz geliyor ama apartmanın içinde yer alan kutudan daireye gelen hat arızalıymış. Bir elektrikçi çağırın kablo çeksin dediler. Çağırdık geldi baktılar ve ertesi gün geliriz diyerek gittiler fakat günlerce kimse gelmedi. TTnet belkide yaptıkları tek iyi iş bu olsa gerek bizim hattın hala düzelmediğini görünce anlaşmalı oldukları bir firmayı gönderdiler ve apartmanın içindeki normal telefon kutusundan daireye kadar cate 6 kablosu çekildi ve internet düzeldi.

Henüz bizim burada fiber aktif değil.

• quote:

Bizim Yalova da soka bir tane fiber kutusu koydular. Karşı apartmana hat çektiklerini gördüm ve bir de arkamızda yer alan apartmanın arkasında olan bir apartmanın sokak kapasının yanındaki duvara ufak bir fiber kutusu koydular.

Bir de bizim burada çok çelişki var. Saha elemanları bizim apartmana kutu koymadılar ve koyulmayacağını sebebi de bizim yönetici koymayın demiş.

Henüz bizim burada fiber aktif değil.

Siz yönetici kurbanı olmuşsunuz görünüşe göre , binanızın çevresine fiber gelmiş ama binaya kutu konulamamış yönetici yüzünden .Şimdi koydurmak için uğraşıp duracaksınız oda konulabilirse ve ne zaman mümkün olursa.
    Bu fiberin çeşitli modelleri var FTTH FTTB gibi FTTH Fiber To The Home =eve kadar fiber demek , FTTB Fiber To The Building =binaya kadar fiber demek ,anladığım semtinizde FTTB var ,binanın girişinden evlerede cat 5- cat6 kablo ile gidiyor net. Size gelince sizin binada kutu olmadığından en fazla ADSL2+ hızlarını alabiliyorsunuz bilebildiğim kadarı ile ( ki çok anladığım bir konu değil ) .Fiber ana konusundan varsa sorularınız ve kutu koydurup koyduramayacğınızla ilgili bilgi alabilirsiniz

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_to_the_x

Telekomun nasıl yaptığına gelince ; vatandaşın lehine ise sorun yok , hızı düşmüyor/fiyatı artmıyorsa yapabilir.Sorun hızını düşürüüyor veya fiyatı artırıyorsa olur hukuki açıdan.

EK : Granis şimdi aklıma geldi sakın AKK 'yı geçmiş olmayasın ? Bir kontrol et kotanı ( geçmemişsen bile düşürmüş olabilirler , yapmadıklraı şey değil ) .Ayın sonu olup 3Mbps olunca bu şüphe doğuyor ister istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 26 Ekim 2013; 5:58:41 >

• altyapı fiber olabilir sen bina girişindeki telefon kutusunda bakır kabloyla internete girmeye çalışırsan yine facia yaşadım dersin :) madem tesisatın eski bitane elektrikçi çağırtıp girişten yeni hat çektir hızın farkını o zaman gorursun .
  • Ne biçim işler bunlar ya TTNet övünüp duruyor fibere geçin diye ama ben mesela Başkettente oturmama rağmen bizim sokakta yok ama arka sokakta site topluluğu var oraya döşediler ???

bizler ise müstakil villa tarzı dublex evlerde oturuyoruz neden bizim mahalleye döşenmiyor diye şantiye şefine sorunca ben anlamam merkeze sor diyor,merkezi arıyorum ne bileyim 2000 kişi felan imza toplarsanız ohalde sizlerlede ilgilenirler tarzında cevaplar başlarına çalsınlar fiberlerini,ilk zamanlarda 10MBit fiber 20-25 TL felan olacağı muhabbeti yağılıyordu forumlarda şimdi ne oldu en düşük fiber bile galiba 50 kağıdın üstünde.Benim netlimitsiz 8MBit netim var ve 1MByt ile download yapıyorum ve banada yetiyor,güya birzamanlar İ-net sağlayıcıları çoğaldıkca (hani telecom özelleşmiştiya) o zamanki geyik muhabbetleri şöyleydi kesin ne bileyim 50 YL ise rekabet olacağı için çoğu 40 yada 30 TL'lere düşürürür fiyatları muhabbetleri vardı hani ne oldu hala normal net bile pahalı değişen bir bo.... olmadı ve bu gidişlede olmıycak.......

• quote:

Orijinalden alıntı: somniferum

Ne biçim işler bunlar ya TTNet övünüp duruyor fibere geçin diye ama ben mesela Başkettente oturmama rağmen bizim sokakta yok ama arka sokakta site topluluğu var oraya döşediler ???

bizler ise müstakil villa tarzı dublex evlerde oturuyoruz neden bizim mahalleye döşenmiyor diye şantiye şefine sorunca ben anlamam merkeze sor diyor,merkezi arıyorum ne bileyim 2000 kişi felan imza toplarsanız ohalde sizlerlede ilgilenirler tarzında cevaplar başlarına çalsınlar fiberlerini,ilk zamanlarda 10MBit fiber 20-25 TL felan olacağı muhabbeti yağılıyordu forumlarda şimdi ne oldu en düşük fiber bile galiba 50 kağıdın üstünde.Benim netlimitsiz 8MBit netim var ve 1MByt ile download yapıyorum ve banada yetiyor,güya birzamanlar İ-net sağlayıcıları çoğaldıkca (hani telecom özelleşmiştiya) o zamanki geyik muhabbetleri şöyleydi kesin ne bileyim 50 YL ise rekabet olacağı için çoğu 40 yada 30 TL'lere düşürürür fiyatları muhabbetleri vardı hani ne oldu hala normal net bile pahalı değişen bir bo.... olmadı ve bu gidişlede olmıycak.......

kardeşim o işler o kadar kolay değil adamın orada kazı yapması için birsürü yerden onay alması gerekecek.hem devletle hem orada oturanların onayı vs geliyor.1 kişi bile müsade etmezse o iş olmuyor.trafik vs kesilecek hemde uzun süre.asfalt vs baştan yapılacak yani sadece internet çekilecek diyorsun ama ucu nerelere dokunuyor.o yuzden tum servısler şuanda yenı yapılan yerlerde henuz yol vs çalışmalar yapılmadan döşeyip bırakıyor fiberi.

• arkadaşlar auğstos ayında aynen banada telefon geldi fibernete geçiriyoruz sizi arkadaşlar gelip bağlantıyı kuracaklar. ne zaman müsaitsiniz diye arandım. dedim benim herhangi bi başvurum olmadı. cevap olarak ttnet adsl kullanıcaları fibernete geçiriyoruz dediler neyse geçtik galan bu ay eylül ayı faturama 292 tl fatura geldi. aradım müşteri hizmetlerini dedim neden böle daha önce taahhütlü indirimle adsl kullanıyomuşsunuz onu kapatıp fibernete geçtiğiniz için kullandığınız indirimler faturaya yansıtılmış. ya ben hiç bir başvuruda bulunmadım beni siz geçirdiniz hatta bağlamaya gelen görevliyede defalarca sordum herhangi bi ek ücret varmı ben başvurmadım buna falan diye hayır aynı tarifeden davam edieksiniz dedi. bende şikayet dilekçesi oluşturdum bakalım ne olacak sonuç çıkmazsa tüketi haklarına başvurmayı düşünüyorum. siz ne diyosunuzbu konuda...
  • Olsun fiber diye 20 mbt kotayı aşınca 3 mbt
  • Online islemlerden tarifeme baktim hala yalin internet gorunuyor.
    Ay basina kadar bekleyecegim bakalim ama boyle bir muallak icinde birakilmak sacmaligin daniskasidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: quaresma7.7
    k ttnet adsl kullanıcaları fibernete geçiriyoruz dediler neyse geçtik galan bu ay eylül ayı faturama 292 tl fatura geldi. hatta bağlamaya gelen görevliyede defalarca sordum herhangi bi ek ücret varmı ben başvurmadım buna falan diye hayır aynı tarifeden davam edieksiniz dedi. bende şikayet dilekçesi oluşturdum bakalım ne olacak

https://tuketici.btk.gov.tr/ hem buraya şikayet edin hem şikayet var vb yerlerede yazın . Geçmiş olsun size yapılan tam bir sahtekarlık aslında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.