Şimdi Ara

Telefon aldım fatura kesmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun bayiden iphone se aldım adam telefonu açtıktan sonra fatura kesmediklerini söyledi babamla görüştüm ters çıktı bana adamı arayıp fatura istesem verir mi yoksa iade mi edeyim fikirlerinizi bekliyorum.

• Ben tuketici kanunundan bahsediyorum. Sizin bahsettigini Apple'in tum dunyada kendi insiyatifiyle uyguladigi bir politika (o iade suresi yilbasi donemlerinde iki aya kadar cikiyor). Apple Store disindaki magazalarda keyfi iade yapamazsiniz. Sadece Apple Akasya ve Zorlu'ya ozel bir durumu, her yerde gecerliymis gibi yansitarak insanlari yaniltlmayalim. Tuketici kanunu okumaya useniyorsaniz, Bimeks, Vatan, Teknosa, Mediamarkt, Evkur, Arcelik vb. akliniza gelen bir magazadan alisveris yapin ve 12 gun sonra keyfi olarak iade etmeyi deneyin. Deneyimleyerek ogrenmis olursunuz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Aldığınızda Fatura Kesilmesi

Telefon Aldığında Fatura Almak Hakkındır

Telefon satın aldığınızda, ister sıfır ister ikinci el olsun, fatura almanız yasal bir zorunluluktur. Fatura, satın alma işleminin resmi bir kaydını sağlar ve garanti süresi ve iade politikaları gibi önemli bilgileri içerir.

Faturasız Satışın Sonuçları

Satıcı, telefonunuza fatura vermezse aşağıdaki sorunlarla karşılaşabilirsiniz:

• Garanti talebinde bulunmakta zorluk yaşayabilirsiniz.
    • İade veya değişim işlemlerinde sorunlar çıkabilir.
    • Vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Fatura Kesilmediğinde Ne Yapmalısınız?

Telefon aldığınızda size fatura verilmezse şu adımları izleyin:

• Satıcı ile iletişime geçin ve bir fatura talep edin.
    • İlgili yetkililere, örneğin Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunun.
    • Faturanızın bir kopyasını saklayın.

Sıfır Telefonlarda Fatura Kesilmesi

Sıfır telefonlarda da fatura kesilmesi zorunludur. Satıcı, telefonun satın alma bedelini, vergileri ve diğer ücretleri içeren bir fatura vermelidir.

Teknosa Fatura Vermediği Durumlar

Teknosa gibi mağazalar da telefon satışlarında fatura kesmek zorundadır. Fatura vermezlerse, yukarıda belirtilen adımları izleyebilirsiniz.

Önemli Uyarılar

• Telefon satın alırken her zaman bir fatura isteyin.
    • Faturasız telefon satın almayın.
    • Satıcının itibarını araştırın ve güvenilir mağazalardan alışveriş yapın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir şey olmaz sorun çıkarsa Apple Store götürürsünüz fatura istemiyorlar ama işletmeyi şikayet edin fatura kesmemek suçtur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

O nedemek "açtıktan sonra fatura kesmemek" bal gibi kesecek, kesmek yasal zorunluluk. 14 gün içinde istersen iade bile etme hakkın var. (Hemde hiçbir gerekçe göstermeksizin)

14 gunluk kosulsuz iade hakki sadece mesafeli satislarda (internet uzerinden, telefonla ya da mail order ile satis) gecerli. Magazadan yapilan alisverislerde keyfi iade soz konusu degil. Tuketici kanunu okuyun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: blacklife3434

Yarın gidip isticem vermesse gerekirse polisle gideceğim polis ona sordugunda fatura kopyası çıkartamadıgında sıkıntı olacak onun için.

Polise degil maliyeye gideceksin. Maliyeye gitmene de gerek yok. ALO 189 Maliye Hatti'ni ara ve detaylari bildir. Maliye takibini yapar. Ama oncesinde fatura kesmeyen magazaya tekrar git ve fatura talep et. Aksi halde maliyeye basvuracagini bildir. Hemen keserler.

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

O nedemek "açtıktan sonra fatura kesmemek" bal gibi kesecek, kesmek yasal zorunluluk. 14 gün içinde istersen iade bile etme hakkın var. (Hemde hiçbir gerekçe göstermeksizin)

14 gunluk kosulsuz iade hakki sadece mesafeli satislarda (internet uzerinden, telefonla ya da mail order ile satis) gecerli. Magazadan yapilan alisverislerde keyfi iade soz konusu degil. Tuketici kanunu okuyun.

Apple Store' dan (Zorlu) aldığım telefonu 12 gün sonra iade ettim. Keza Satış sorumlusu arkadaşda bana aynını söylemişti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

Apple Store' dan (Zorlu) aldığım telefonu 12 gün sonra iade ettim. Keza Satış sorumlusu arkadaşda bana aynını söylemişti.

Ben tuketici kanunundan bahsediyorum. Sizin bahsettigini Apple'in tum dunyada kendi insiyatifiyle uyguladigi bir politika (o iade suresi yilbasi donemlerinde iki aya kadar cikiyor). Apple Store disindaki magazalarda keyfi iade yapamazsiniz. Sadece Apple Akasya ve Zorlu'ya ozel bir durumu, her yerde gecerliymis gibi yansitarak insanlari yaniltlmayalim. Tuketici kanunu okumaya useniyorsaniz, Bimeks, Vatan, Teknosa, Mediamarkt, Evkur, Arcelik vb. akliniza gelen bir magazadan alisveris yapin ve 12 gun sonra keyfi olarak iade etmeyi deneyin. Deneyimleyerek ogrenmis olursunuz.

• faturayı istedim aldım arkadaşlar bu arada se müthiş cihaz

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.