Şimdi Ara

Telefon adaptörüne led bağlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
20.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende kaç cm olduğunu bilmiyorum bir tane şerit led var üstünde 85 adet led var bunu telefon adaptörüne nasıl bağlayabilirim?

Telefon adaptörünün gücü yeter mi?

Telefon adaptörüne bağladıktan sonra direk prize takınca sıkıntı çıkarmadan çalışır mı?

Telefon adaptörünün + - kablosunu nasıl anlarım?

• Adaptör üzerindeki gerilim değrini yazmamışsın_
    Şerit ledler 12v ile çalışır(24v luk modelleride vardır) Telefon adaptörü 5-6v civarı gerilim vereceginden şerit led çalıştırmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

Adaptör üzerindeki gerilim değrini yazmamışsın_
    Şerit ledler 12v ile çalışır(24v luk modelleride vardır) Telefon adaptörü 5-6v civarı gerilim vereceginden şerit led çalıştırmaz

Elimde birsürü adaptör var henüz bakmadım değerlerine.Led 12v sanırım çünkü pc ye 12v bağlamıştım.Şimdi pc den ayrı bi şekilde yanmasını istiyorum telefon adaptörüne led bağlamayla ilgili bi konu görmüştüm bulamıyorum.

Peki modem adaptörü olur mu eski bi modemim var onun adaptöründe yazanlar şu şekilde

INPUT:230V 50Hz 140mA

OUTPUT:12V=1A

• quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

Peki modem adaptörü olur mu eski bi modemim var onun adaptöründe yazanlar şu şekilde

Kullanacagın şerit ledde led sayısı epey fazla buda fazla akım çekilmesine neden olacaktır.Şerit ledin ortalama 1.7A civarı akım çekecektir en az 2A akım verebilen bir adaptör kullanmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

Kullanacagın şerit ledde led sayısı epey fazla buda fazla akım çekilmesine neden olacaktır.Şerit ledin ortalama 1.7A civarı akım çekecektir en az 2A akım verebilen bir adaptör kullanmalısın

Bu iş yatar yani

Teşekkürler yardımın için
  • 85 led varsa. 85/3=28--30 grup. Her grup 30mAx30=900mA 1A=1000mA olursa. 12v 1A adaptör yeterli.
    Kaç led olduğu değilde, kaçtane 12v luk grup var o önemli. 1m de 33 diye biliyorum = 1m =1A ile çalışır..
    Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

85 led varsa. 85/3=28--30 grup. Her grup 30mAx30=900mA 1A=1000mA olursa. 12v 1A adaptör yeterli.
    Kaç led olduğu değilde, kaçtane 12v luk grup var o önemli. 1m de 33 diye biliyorum = 1m =1A ile çalışır..
    Kolay Gelsin..

cevap için çok teşekkür ederim hocam.Şuan 25 li led bağladım prizde takıli ve gayet güzel yanıyolar yarın hepsini deneyebilirim ama bi sakatlık olmasından korkuyorum hepsini bağladığımda ledler fazla gelirse ne gibi bi sonuç doğurur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 2 Ocak 2013; 3:28:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adaptörünüz ısınır, malzemesi yanar ve girişindeki korumadrenci (varsa) atar.. atmazsa evin sigortası atar, atmazsa.. siz normal kullanın yeter. Her 1m için 1A güç edinmeniz gerekir.. Aynı yerde kullanacaksanız, alın birtane 300W Pc psu 12v/20A ikinci el. yada sorun olmaz derseniz bir kaçtane modem adaptörü ile beslersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Adaptörünüz ısınır, malzemesi yanar ve girişindeki korumadrenci (varsa) atar.. atmazsa evin sigortası atar, atmazsa.. siz normal kullanın yeter. Her 1m için 1A güç edinmeniz gerekir.. Aynı yerde kullanacaksanız, alın birtane 300W Pc psu 12v/20A ikinci el. yada sorun olmaz derseniz bir kaçtane modem adaptörü ile beslersiniz.

Anladım hocam çok sağol yardımın için
  • Şerit ledler 1 metrede ortalama 0,4A - 0,5A (12V) çekmektedir. 1 amperlik adaptör ile 2-2,5 metre led yakabilirsiniz. sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedrikahraman

Şerit ledler 1 metrede ortalama 0,4A - 0,5A (12V) çekmektedir. 1 amperlik adaptör ile 2-2,5 metre led yakabilirsiniz. sıkıntı olmaz.

Az önce yaklaşık 1 mt lik şerit led i taktım sorunsuz çalıştı teşekkürler
  • Modem adaptorunu kestim bagladim tam 1 top serit lede. Isiklari sönük kaldi baya 1 metrede kullansam iyi yanar mi? Fikirlere ihtiyacim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    modem adaptoru genelde 1A olur ve 2 bacakli ledli serit ledi 3 metre.. 6 bacakli ledli serit ledi 1 metre,,, rgb serit ledide 1m calistirir. ben bir led almistim, tek cip ama 25 cm si 1 odayi aydinlatiyor fakat 0.40A cekiyor,, 1m kadar guc harciyor

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam kac metre kullanabilirim? Baya sönük yanıyor 1 metrede calistirir mi?

• -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Adaptörün üstündeki değerleri yazarmısınız,, genelde 12v belki farklıdır,, yada 300mA dır. çok uzunledden dolayı amperi yetmemiştir..
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    1 metreye yeterli gelirse kesip oyle deniyim hocam.

• Merhaba arkadaşlar. Bende output. Usb- 5.2vdc= 500ma -4.2VDC =240ma adopter var ben buna masa lambası yapmak için 5 10 tane kadar led serit takmayı düşünüyorum. Ledin az olması Bir sıkıntı çıkarır mı.

• onur688 O kullanıcısına yanıt
    5.2 volt ile 12 voltluk ledi yakamazsın. ledler genelde 3,2 ile 3,6 volt arası çaışır 12 voltluk şeritledlerde ledler 4 tane seri olacak şekilde paralel devrelerden oluşuyor galiba. sen buradan 2 li 2 li guruplara ayırlmalısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.