Şimdi Ara

Tele1 TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkemin gerçeklerini gösterdiğinden dolayı youtube canlı yayınını paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YolumBilgelik -- 25 Şubat 2017; 0:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türksat ta var.

+içerik olarak iyi. Normalde haber kanalı deyince akla gelen Ntv ve diğerlerine tahammül edemezken alternatif akılcı gerçek yorumlar haberler, başka kanallarda adı bile geçmeyen mitingler iyi oluyor.

+halk tv ulusal tv deki gibi önemli saatlerde tele alışveriş reklamı yok.

-teknik çok problemleri var.

- ses : stüdyoda 2 kişi var konuşuyorlar ama 1 nin sesi hiç yokken diğerinin sesi çok yüksek geliyor ve bu durum en 3 4 dk devam ediyor.

- banttan yayın tekrarında bile yayın donup kalabiliyor.

- haber anonsu yapıp habere giriyor görüntü var ses yok yada aşırı yavaş deforme olmuş ses var.

- artık sesçidemi iş yok yoksa donanım mı kalitesiz anlamadım.

-görüntü kalitesi çok düşük hd değil sd tamam ama yine de düşük.

-bugün gece 11 de Blade runner bıçak sırtı filmi var geçen haftalarda verdiler 10 dk izledim görüntü kalitesi çok düşük olduğu için sanki 144 p 240p izliyormuş gibi halbuki sd ve korsan yayın yapan son hedef vb tv lerde bile daha canlı görüntü ses var.

- kj sanırım teknik adı. Sabahki programın adı akşama kadar ekranda dona kalabiliyor.

-ekranda sürekli twitter facebook web sitesi adresleri var. Bu kadar ekran daraltmaya dikkat dağıtmaya gerek yok. Her program başlangıcında 10 sn göster sonra çek çok mu zor bu kararı almak.

-disiplin : haberden çıkıyor sunucu yeni haberi anons edecek ekranın solunda arka tarafta çalışan bir abla elinde kupa bardakla geçeyim mi diye bekliyor.

-gece haberlerini sunan Ece Zereycan masaüstünde ince belli çay bardağıyla çay içe içe haber sunup, yorum yapıyor. Şimdi o çay bardağı samimiyet ifadesi mi yoksa ciddiyetsizlik mi çözemedim. Kadının yorumları Fatih Portakal'ı 10 a katlar orası ayrı.

+ kendi hazırladıkları şiir şarkı bilgilendirme klipleri çok iyi.

+ günün yazısı, günün şarkısı kısımları çok iyi. Günün görüntüsü varmıydı hatırlayamadım. Günün gafı vb. de olabilir.

Yurttan ve dünya dan gazete başlıkları verilebilir. Biraz daha fazla Dünya haberleri verilebilir.

Ekonomi haberleri bloomberght gibi daha çok grafik teknik ve yorumla zenginleştirilebilir. Bloomberght nin Küresel Piyasalar gibi Canlı yayında ekonomist yorumcuların katıldığı sosyal medya etkileşimli günlük program olmalı.

Belli belirsiz saatte yayınlanan programda telefonla katılan yorumcu ne kadar doğru net söylese de kısa süreli ve telefonda olduğu için çok etkili olamayabiliyor.

+umarım muhalif duruşları böyle devam eder ve muhalif olacaz diye Kürtçülük, fetö batağına girmez ABD AB Rusya yanaşması taşeronu olmazlar.

• görüntü kalitesini keşke arttırabileseler türksatta
  • Çözünürlüğü berbat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modern yaşam 2 -- 1 Nisan 2017; 2:33:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana hitap eden bir kanal değil sadece teknik yönden bilgi paylaşmak için yazıyorum. Kanalın neredeyse birçok sorunu uydu yayını kaynaklı, internet yayınında ne ses ne görüntü sorunu var.

İnternet yayınından bir görüntü paylaşıyorum 720P HD yayın yapıyorlar. Türksat yayın kalitesi ise berbat, ses ile görüntünün senkron sorunu var, yayın ara sıra donuyor, yayın SD kalitesinde ama standart SD yayınında çok altında bir yayın kalitesi var. Televizyondan izlerken ikinci konuşmacının sesi gelmezsen internet yayınında bu sorun yok.

Herhalde Türksat'a çıkarken bir sorun yaşıyorlar.

Tele1 TV

• quote:

Orijinalden alıntı: elephone

Bana hitap eden bir kanal değil sadece teknik yönden bilgi paylaşmak için yazıyorum. Kanalın neredeyse birçok sorunu uydu yayını kaynaklı, internet yayınında ne ses ne görüntü sorunu var.

İnternet yayınından bir görüntü paylaşıyorum 720P HD yayın yapıyorlar. Türksat yayın kalitesi ise berbat, ses ile görüntünün senkron sorunu var, yayın ara sıra donuyor, yayın SD kalitesinde ama standart SD yayınında çok altında bir yayın kalitesi var. Televizyondan izlerken ikinci konuşmacının sesi gelmezsen internet yayınında bu sorun yok.

Tele1 TV

Muhtemelen uplink ile ilgili bir sorun senkronizasyon sorunuda yine uplink ve/veya downscale ile ilgili bir sorun sanırım sistem 1280x720i/p üzerine kurulmuş ama heralde tp kirası yüzünden yayını downscale ederek uyduya uplink ediyorlar yayının uydudaki çözünürlüğü 544x720i/p. Ses senkronizasyonunun tutarsız olmasının sebepleri ilk olarak sabit olmayan bitrate oranı ikinci olarak saniye başına düşen kare sayısıdır. Ama tabi tamamen saçmalıyorda olabilirim :D bu konuyu engin bilgilere sahip uydu yayınları uzmanları cevaplarlarsa çok daha uygun olmuş olur hem bizde öğrenmiş oluruz haa eğer o bilgiler meslek sırrıysa onada saygı duyarım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: modern yaşam 2

quote:

Bana hitap eden bir kanal değil sadece teknik yönden bilgi paylaşmak için yazıyorum. Kanalın neredeyse birçok sorunu uydu yayını kaynaklı, internet yayınında ne ses ne görüntü sorunu var.

Tele1 TV

Muhtemelen uplink ile ilgili bir sorun senkronizasyon sorunuda yine uplink ve/veya downscale ile ilgili bir sorun sanırım sistem 1280x720i/p üzerine kurulmuş ama heralde tp kirası yüzünden yayını downscale ederek uyduya uplink ediyorlar yayının uydudaki çözünürlüğü 544x720i/p. Ses senkronizasyonunun tutarsız olmasının sebepleri ilk olarak sabit olmayan bitrate oranı ikinci olarak saniye başına düşen kare sayısıdır. Ama tabi tamamen saçmalıyorda olabilirim :D bu konuyu engin bilgilere sahip uydu yayınları uzmanları cevaplarlarsa çok daha uygun olmuş olur hem bizde öğrenmiş oluruz haa eğer o bilgiler meslek sırrıysa onada saygı duyarım. :)

Sorun neden kaynaklı bende emin değilim ama kanal şu haliyle uydudan izlenebilecek durumda değil. Görüntü akıyor ama ses geriden geliyor ve uyumsuz. Bu sebeple özellikle içerisinde hızlı konuşmaların olduğu tartışma programları komik bir hal alıyor.

Kanal sanki uydudan izlenmesin diye hazırlanmış bir kanal gibi görünüyor. Bu şartlar altında çoğu insan uydudan açıp bu kanalı izlemeyecektir. Verilen emeğe yazık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digiturk Dt 9103 Hd hatası
    9 yıl önce açıldı
    Samsung Smart Tv Tv8 Ekleme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: modern yaşam 2

quote:

Tele1 TV

Sorun neden kaynaklı bende emin değilim ama kanal şu haliyle uydudan izlenebilecek durumda değil. Görüntü akıyor ama ses geriden geliyor ve uyumsuz. Bu sebeple özellikle içerisinde hızlı konuşmaların olduğu tartışma programları komik bir hal alıyor.

Kanal sanki uydudan izlenmesin diye hazırlanmış bir kanal gibi görünüyor. Bu şartlar altında çoğu insan uydudan açıp bu kanalı izlemeyecektir. Verilen emeğe yazık.

Haklısınız madem downscale yapıyorlar dvd standardını baz alsalardı keşke 720x576 16:9 formatında birde şöyle 5mb'lik bir bitrate ayarı çekseler tamam o zaman hem görüntü kalitesi yükselmiş olur hemde izlenme oranı aklıma iki şey geliyor 1 tp kirası 2 kanalın kapatılması korkusu ama yapılan pogramlara baktığımda 2. Seçeneği eliyorum ve elde sadece tp kirası kalıyor bunlar hep tp kirası yüzünden oluyor bence çünkü internet yayınında sorun yoksa uydu yayınında sorun varsa bu sorunun kaynağı bence kesinlikle tp kirası ve frekans etkileşimi şimdi aptalca olduğunu biliyorum ama :D belkide uplink çanağını tam odaklayamamışlardır :D tamamen saçmaladım şimdi sanırım :D bir ara eski sirius 5e yani şimdiki astra 5e uydusunda arkadaşlarla bir açık yakalamıştık o uyduya kendi oluşturduğumuz basit bir sistemle (ilgili bölümde okuyan üniversiteliler neden bahsettiğimi bilir) logosuz bir kanal açıp o kanalı uplink ettik ve testlere başladık video yayınladık youtube'dan yabancı haber videolarını indirip kanalda yayınladık :D uydu yöneticileri durumu ertesi günü farkettiler ve kanalı uydudan attıllar :D ama yaşadığımız duygu olağan üstü bir duyguydu reyting ölçerimiz olmadığı için bizden başka izleyen oldumu hiç öğrenemedik arkadaşlar hala uğraşıyorlar ama bir türlü astra uydusundaki gibi bir açık yakalayamadılar aslında o günden sonra hiç yakalayamadılar. Neyse umarım Tele1 biran önce gerekli iyileştirmelere gider.

• hakketen youtube da daha net ve canlı yayın var.

bence türksatın işgüzarlığı da olabilir. Aynı durum halk tv de var kötü sd görüntü, senkronsuz ses.

Bir de bu kanallar için ayrılan tp ler seçmece yani Türkiye'nin her yerinden Türksat uydusu ile alınamayan tpleri özellikle veriyorlar.

Kadraja girme, çay bardakları, şekilsel eleştiri tamam ama yerel tvlerde bile yok böyle bir durum. Kahvehanede okeydeki 4. arkadaş haber sunuyor gibi oluyor. Bu başlık altındaki resimlere bakın yine çay bardaklarını göreceksiniz. Yandaş olsalardı Çaykur sponsor olurdu bari lipton sponsor olsa.

Bir de Günün karikatürü,fotoşopu(bobiler.org vs den), Zaytung sitesiyle anlaşıp sponsorlu, Zaytung dakikası olabilir. xxx Zaytung dakikasını sundu. O sitedeki Halkın Sesi de farklı kişilerde ekranda günün yazısı gibi okunsa aynı anda alttan dikkat Zaytung uyarısıyla Zaytung son dk haberleri aksa süper olurdu.
    Tele1 TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan515 -- 28 Mart 2017; 12:44:7 >

• Çok kötü görüntü kalitesi. Öyle böyle değil Aksu TV Bile daha kaliteli. Kablo TV ve IPTV de nasıl olacak merak ediyorum.

• taratıp listeye ekledim ama izlenecek gibi değil adamın gözünü bozar görüntü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.