Şimdi Ara

Tekrardan başlama ss'li yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle boyum 1.83-1.84 kilom 74 yaşım 17
    bel:76 gögüs:95 kol:34
    1 sene önce 3 aylığına bir hevesle 3 aylık bodye başladım başlarda zorlandım hocamız da pek ilgisizdi okul yurt falan derken bende pek zorlamadım umursamadan yaptım ama 10 kilo aldım şimdi tekrardan yazılmak istiyorum hala çok ince olduğumu düşünüyorum ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum

Tekrardan başlama ss'li yorum Tekrardan başlama ss'li yorum

• Street workout başla. Vücudun gayet orantılı ve buna müsait tek sorun kilonun gerçekten 74 olduğunu söylemen. Kilon nedense 68 civarı gözüküyor. Aynı zamanda kol ölçünde 34 değil 30 ile 32 arasında diye tahmin ediyorum. Belki fotoğraflar yanıltmıştır affola kardeşim.
    Bodybuilding değilde ağırlık destekli street workouta başlamanı şiddetle öneriyorum. Calisthenics bambaşkadır. Yaşında henüz gençken daha elastik bir yapıya bürünüp bu işin spor kısmını yapmanı isterim. Tabiki takdir senin. Eğer başlamak istersen internette street workout routine diye aratabilirsin. Veyahut bar brothers oluşumlarından yardım alabilirsin. Hepsini geçeyim internete madbarz yazıp idman şekillerini uygulayabilirsin. Ancak kesinlikle bu yaşta sana bodybuildinge yönelmeni söyleyemem. Tabiki takdir senin. İyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yaşın ve fiziğin vücut geliştirme için gayet uygun kardeşim. Gereksiz yere sadece street workout ile vakit kaybetme salona yazıl. Yapma demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Doğru ve düzenli yapacağın vücut geliştirme çok daha iyi sonuç verir. İleride belli aralıklarla arkadaşın dediği gibi street workout yaparsın. Bu spor çeşitliliği de sadece salondan alacağın faydayı yükseltir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet kilom 74 ama şikayetim birazda ondan kilomu hiç göstermiyorum dışardan görenlerde 68 kilo olduğumu düşünüyor.Kolumuda yanlış ölçmüş olabilirim size hak veriyorum

Zaten benim istediğim daha elastik çevik ve hızlı olmak,hayatımda ilerde zaten bir sporla ilgili mesleğimin olmasını istiyorum.İnternette street workout'u biraz araştırdım başlamam için öncelikle ağırlık çalışmam gerekmiyormu.Yoksa baya zorlanıcamı düşünüyorum.Yada yine kısa süreliğine salona yazılıyım sonradan street workout'a başlayabilirim
  • TempleBar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Hak veriyorum ama benim isteğim birazda şu yönde hızlı,elastik,çevik olmak yani peki bu yönde düşününce siz hangisini ne yapmamı öneriyorsunuz
  • Vücut yapmaya çok uygun bi fiziğin var. Yağlanmadan hacim kazanmaya bak. Yağsız olma avantajını kaybetme.Denge kalorinin 400-500 üstüne çık her gün. Cok saglam fiziğin olur bi süre sonra tertemiz fit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalalar1

Teşekkürler. Evet kilom 74 ama şikayetim birazda ondan kilomu hiç göstermiyorum dışardan görenlerde 68 kilo olduğumu düşünüyor.Kolumuda yanlış ölçmüş olabilirim size hak veriyorum

Zaten benim istediğim daha elastik çevik ve hızlı olmak,hayatımda ilerde zaten bir sporla ilgili mesleğimin olmasını istiyorum.İnternette street workout'u biraz araştırdım başlamam için öncelikle ağırlık çalışmam gerekmiyormu.Yoksa baya zorlanıcamı düşünüyorum.Yada yine kısa süreliğine salona yazılıyım sonradan street workout'a başlayabilirim

Ağırlık çalışmana gerek yok dips barı ve bir adet barfiks barı herşey için yeterli. Ağırlık çalışsanda aynı şey olucak. Amacın duba gibi şişip hantallaşmak değilse şimdiden barfiks barına çık ve oradan inme :) tavsiyem şu olabilir. Her antremanında kolların bitene ellerin o barda kanayana kadar çalışman olur. Program vs. Konusunda özgürsün zaten çokta alternatifin var. Bacak için mesela squat yaparsın hafif gelmeye başlayınca chair one leg squat çalışmaya başlarsın sonra hareketi tamamen düzgün formda yaparsın. Barfiks diye geçmemek gerek çok fazla formasyonu var. Şınavda aynı şekilde. Bunların yanında ilk ayını bitirdikten sonra L-sit , planche , human flag gibi hareketlerin girişlerine çalışmaya başlarsın. Biraz işi çözünce kendine bir ağırlık yeleği dikersin yada sağlam bir sırt çantasına ağırlık bağlarsın yada kalın ve ağır bir zincir bulursun yine aynı hareketleri ağırlıkla yapmıs olursun. Street workout sana aradığın esnekliğin yanında hacimli ve yağsız bir vücur sunacak. Emin olabilirsin hatta şöyle bir kendi fotoğrafımı atayım. İlk başladığım seviyeyi ve sonra sadece street workout ile ulaştığım şekli görmen açısından iyi olur. Yani bodybuildingden pek bir farkı olmayan gelişimi vucudunda göreceksin. Ben before kısmında 48 kg 1.78 boyunda kemikleri sayılan birisiydim :) şu an 1.78 - an itibariyle 78kg yim :) kollarım 40 cm tamamen define halde. 10 Planche push up yapabiliyorum. Türkiyede herhangibir bodybuilding salonuna git ve 10 planche push up yapabilecek bir adam gösteremezsin. Hatta planche yapanınıda bulamazsın. Spor salonu diye geçiyorlar lakin sporla alakası pek olmayan bir olay bodybuilding. Bu yüzden önerim street workout olucaktır herzaman.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Tekrardan başlama ss'li yorum Tekrardan başlama ss'li yorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek elle yazıyorum beyler.. SS'li
    12 yıl önce açıldı
    ingilizce hocam nasıl (SS'li)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler.Yağlanmadan hacim kazanmak için önerileriniz varmı ? Sence Street Workout mu yapmam yada Body buıldıng mi ?
    Fotoğraflarda gerçekten çok güzel bir gelişme var ne kadar süredir yaptığınız bir de hiç salona gitmeden mi yaptığınızı öğrenmek istiyorum ?

Zaten sporu istememin nedeni hantal kalmaktan kurtulmam her zaman gerekli olduğunu düşünüyorum.Salonlara da pek güvenemiyorum açıkçası.Tavsiyeleriniz uyacağım böylelikle beni salonlardan kurtarmış oldunuz zaten çok yoğun bir tempom var Ygs-Lys okul kurslar olsun peki hacim kazanırım dimi çünkü şu anda en çok gerekli olan o vede bu kondisyonumu arttırır mı ?

http://www.hepsiburada.com/delta-havada-asili-kalma-aparatli-full-fonksiyonel-deluxe-kapi-barfiksi-sinav-mekik-cekme-aleti-ds-1400-p-SPORDELTA1117 birde şimdilik bunu alsam yeterli mi ?

• quote:

Fotoğraflarda gerçekten çok güzel bir gelişme var ne kadar süredir yaptığınız bir de hiç salona gitmeden mi yaptığınızı öğrenmek istiyorum ?

Zaten sporu istememin nedeni hantal kalmaktan kurtulmam her zaman gerekli olduğunu düşünüyorum.Salonlara da pek güvenemiyorum açıkçası.Tavsiyeleriniz uyacağım böylelikle beni salonlardan kurtarmış oldunuz zaten çok yoğun bir tempom var Ygs-Lys okul kurslar olsun peki hacim kazanırım dimi çünkü şu anda en çok gerekli olan o vede bu kondisyonumu arttırır mı ?

http://www.hepsiburada.com/delta-havada-asili-kalma-aparatli-full-fonksiyonel-deluxe-kapi-barfiksi-sinav-mekik-cekme-aleti-ds-1400-p-SPORDELTA1117 birde şimdilik bunu alsam yeterli mi ?

http://www.hepsiburada.com/delta-koridor-barfiksi-kapi-bari-p-SPORDELTA547

Bunun gibi koridora monta edebileceğin bir ürünü almanı tavsiye ediyorum. Bu üründen 2 adet alırsan bel hizasında koridorda sıkıştırıp dips barı olarak kullanabilirsin. Ben başında 3 adet bundan almıştım. 2 taneyi dips için birisinide bar olarak koridora yerleştiriyorum.

Bunun yanında şınav aparatları var onlardan alabilirsin. Planche çalışmalarında çok işe yarıyor. Aynı zamanda handstand push up çalışmalarındada aynı şekilde.

Diğer soruna gelirsek hiç ağırlık kaldırmadan desem yalan olur lakin bücut ağırlığına ek olarak ağırlık yeleği falan diktim kendime yani bench presse girdinmi diye sorarsan cevabım hayır olucak. Tamamen chalistenics..

Kondisyon için koşabilirsin. Kondisyonunu çok ileri seviyelere çekecektir. Hacim için iyi beslenmeyle mutlaka çok iyi seviyelere geleceksin. Hacim alıp almadığımı göstermek için fotoğrafları paylaştım. Benim başlangıcım ile seninki bir değil. Genetiğin çok güzel duruyor. Bunun yanında kilo olarakta iyi seviyedesin. Spordan önce koşmaktan korkma. Haftada 2 kez sprint çalışmaları yap. 100 metre depar x 5 set gibi :) hafif tempo 2 yıldır haftanın 5 günü 15km civarı koşuyorum. Kilo kaybedersin koşma diyenlere inat koşuyorum. Açık konuşayım 48den 3 yılda 78e cıktım. Koşmasaydım yağlı ve hatlarımıj belli olmadığı bir vücuda dönüşebilirdi. Sende koşmayı bırakma. İyi beslen ve barfiks hayatının merkezinde olsun ilk ayını doldurduktan sonra muscle up hareketini zorla. Dips yaparken tek bar ile dips yapmayıda çokça dene. Her sabah akşam farketmez barfiks demiri gördükçe zıpla ve yapabildiğin kadar yap. Ben 3 barfiks ile başladım geldiğim seviye bambaşka.

Birde unutmadan hayatta herşeyde olduğu gibi bundada azim gerekiyor. Azimli ve sabırlı olursan ilk 6 ayda dahi değişim çok yüksek olucak. Aynaya bakmama sözü ver kendine ve 3 ayda bir vücudunu incele. Fotoğrafla ve takip et. 6 ay sonra buraya atacağım fotoğrafı herkes ibretle seyredecek eğer hırslı olursan.

Bu arada keşke bende senin yaşında olsaydım şu an 26 yaşındayım ve 22 yaşımda falaj başladım bu işlere. Eğer senin yaşında olsaydım bu görsellerin 2 katıydım. Lütfen street workout ile ilgilen. Hem cebine katkısı olucak salonlara gereksiz para vermiyeceksin. Hemde ileride bu spor dalını türkiyede temsil edebilecek birkaç kişiden birine sende katılacaksın. Ülkede bu spora başlayan devam ettiren yada yapmak isteyen yok. Herkes gideyim salona azcık şişeyim derdinde facebooka fotoğraf atıp sporu bırakanlarla dolu ortalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blgrçoban -- 27 Şubat 2016; 16:19:30 >

Kesinlikle bütün konularda size katılıyorum.

http://www.hepsiburada.com/delta-havada-asili-kalma-aparatli-full-fonksiyonel-deluxe-kapi-barfiksi-sinav-mekik-cekme-aleti-ds-1400-p-SPORDELTA1117

Benim için dips barı çok maliyetli olduğu için dediğiniz gibi yapacağım alttakinden 2 tane alıp koridorda kullanacağım.2 günde bir ve yahut her gün koşmayı düşünüyorum çünkü yaşıma göre fazla kondisyonsuzum
    Azim,hırs ve istekliyim bu konuda başladım mı kolay kolay bırakmam inşallah.Gelişimimi aydan aya fotoğraflar ile takip edeceğim ve her ay buraya fotoğraf atmayı düşünüyorum azim,hırs ve çabanın sonucu diye..

Beslenme konusundada sürekli önüme ne gelirse yemem daha iyi mi olur ? yoksa yağ oranı düşük besinler ile mi besleneyim ama çokda ne yiyeceğim diye seçeneğim yok.
    İleride Sporla ilgili Türkiyede her alanlarda çoçukları ve aileleri yönlendirmeyi istiyorum benim gibi gençlere yardımcı olmayı istiyorum ama bakalım hayırlısı.
    Dış görünüş olarak istemiyorum ama nasıl durucak ?

Çook teşekkür ederim öncelikle cevap verip bana bu yolu tavsiye ettiğiniz için

• quote:

Kesinlikle bütün konularda size katılıyorum.

http://www.hepsiburada.com/delta-havada-asili-kalma-aparatli-full-fonksiyonel-deluxe-kapi-barfiksi-sinav-mekik-cekme-aleti-ds-1400-p-SPORDELTA1117

Benim için dips barı çok maliyetli olduğu için dediğiniz gibi yapacağım alttakinden 2 tane alıp koridorda kullanacağım.2 günde bir ve yahut her gün koşmayı düşünüyorum çünkü yaşıma göre fazla kondisyonsuzum
    Azim,hırs ve istekliyim bu konuda başladım mı kolay kolay bırakmam inşallah.Gelişimimi aydan aya fotoğraflar ile takip edeceğim ve her ay buraya fotoğraf atmayı düşünüyorum azim,hırs ve çabanın sonucu diye..

Beslenme konusundada sürekli önüme ne gelirse yemem daha iyi mi olur ? yoksa yağ oranı düşük besinler ile mi besleneyim ama çokda ne yiyeceğim diye seçeneğim yok.
    İleride Sporla ilgili Türkiyede her alanlarda çoçukları ve aileleri yönlendirmeyi istiyorum benim gibi gençlere yardımcı olmayı istiyorum ama bakalım hayırlısı.
    Dış görünüş olarak istemiyorum ama nasıl durucak ?

Çook teşekkür ederim öncelikle cevap verip bana bu yolu tavsiye ettiğiniz için

Beslenme konusunda benim çizdiğim yolu söyleyim tüm paket gıdaları öncelikle unutman gerekiyor. Benim tavuklarım var 30 tane falan hergün yumurtalarından alıyorum bu yönden 1 0 öndeyim sanırım. Üstüne kendi yetistirdiğim tavukları kesiyorum yanında koyunculukla uğraşıyorum etten başka birşey yok :)

Ancak sana tavsiyem şöyle olur ben ekmeği unuttum açıkçası. Ekmek nedir ciddi anlamda bilmiyorum tadını unuttum. Bunun yerine yulaf ezmesi tüketiyorum. Günde 250 grama yakın yulaf ve 3 yumurta mutlaka alıyorum. Eğer karaciğer problemin yoksa 3 yumurtayıda sarısıyla yiyebilirsin. Ben şahsen 3 yıldır aynı besinle beslenmekteyim. Ara öğünlerde mutlaka yeşillik ve meyve tüketimi yap. Cebinde devamlı fındık badem falan olsun. Et yemezsen olmaz diye bişey yok ancak et gibi olmaz. Mutlaka en geç 2 günde 1 et tüketmeye bak. Supplementlere para harcama alıcaksan birtek arginine alabilirsin. Bizim spora en uygunu arjinin diye düşünüyorum etkileri muazzam oluyor.

Amacını güzel ve benimle aynı doğrultuda olduğunu gördüm. Yaşadığım şehirde 2 yıldır barfiks yarışmaları düzenliyorum benimle birlikte 2 kişi daha var birlikte yapıyoruz desem yeri var. Tamamen ücretsiz katılım ile çeyrek altın , spor t shirt falan hediye veriyorum. Sende bu yolda bir adım atabilirsin. İnsanları bu doğrultuda bilinçlendirmek güzel.

Dış görünüş olarak tamamen estetik duracağından şüphen olmasın. Tek çalıştıramadığımjz yada daha doğrusu az çalışan bölgemiz trapez oluyor. Şahsen bende öyle oldu birazda. Ancak herşeye rağmen tamamen üçgen ve dolgun kollara sahip olucaksın.

Kollar demişken street workoutta bicepslerin önemi büyük. Buda barfiks metodlarıyla gelişiyor. Örnek vereyim planche hareketinde vücudu omuzlardan çok bicepsler taşımakta. Yani kısacası bodyden farklı olarak kol ebadı biraz abartı oluyor. T shirtlerde m beden giyiyorum. Kolları yırtılcak gibi oluyor ancak bel bölgesi ise şalvar gibi dağılıyor :) bu tabiki sorun değil aksine hoş bir görüntü. Muhtemelen sendede öyle olucak. Ki senin şu an göğüs yapın çok iyi. Üst göğüslerin muazzam şekil alıcak.

Dips , push up , pull up , squat

Bu 4 hareket hayatının yapı taşı olacak. İnşallah birlikte takip ederiz gelişimini. Çanakkalede yaşıyorum eğer yakından idman bile yapabiliriz birlikte. ;)

:)
    Paket gıdaları tamamda şu mısır gevreği gibi içinde bir çok faydalı şey olduğu söylenen ve de sütle birlikte yenmesi fayda sağlamaz mı ? Veya Abur cubur kilo aldırdığından yemem gerekmiyor mu ?
    Ekmeksiz maalesef yemeğe hiç alışık değilim ama ekmek kilo almama fayda sağlamaz mı ?
    Supplemenlere para vermeyi düşünmüyorum.

Sayenizde bu yola adım atıcağım sizin benim gelişimimi görmenizi isterim.Siz veya sizin gibi biriyle karşılaşmasaydım yarın salona gidiyor olacaktım.Bende Gebze/Kocaeli'de yaşıyorum Çanakkale şuanlık çok uzak gözüküyor :)
    Sizi de çok meşgul ettim ama çok yardımınız oldu aklımda ki çoğu soru işaretleri gitti.
  • quote:

Paket gıdaları tamamda şu mısır gevreği gibi içinde bir çok faydalı şey olduğu söylenen ve de sütle birlikte yenmesi fayda sağlamaz mı ? Veya Abur cubur kilo aldırdığından yemem gerekmiyor mu ?
    Ekmeksiz maalesef yemeğe hiç alışık değilim ama ekmek kilo almama fayda sağlamaz mı ?

Sayenizde bu yola adım atıcağım sizin benim gelişimimi görmenizi isterim.Siz veya sizin gibi biriyle karşılaşmasaydım yarın salona gidiyor olacaktım.Bende Gebze/Kocaeli'de yaşıyorum Çanakkale şuanlık çok uzak gözüküyor :)
    Sizi de çok meşgul ettim ama çok yardımınız oldu aklımda ki çoğu soru işaretleri gitti.

Kilo aldırır ama bizim amacımız "kilo almak" değil, "kas olarak kilo almak" yoksa ekmeğe, tatlıya,basit karbolara saldırıp yağlanıp da şişebiliriz. Ama yağlı olduktan sonra kaslı olsak ne olacak ki? Estetik ve sağlıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

quote:

Kilo aldırır ama bizim amacımız "kilo almak" değil, "kas olarak kilo almak" yoksa ekmeğe, tatlıya,basit karbolara saldırıp yağlanıp da şişebiliriz. Ama yağlı olduktan sonra kaslı olsak ne olacak ki? Estetik ve sağlıklı değil.

Arkadaş gerekli cevabı vermiş :) ben uzun yıllar aksilik olmaz ise buralardayım mutlaka yardım etmeye çalışırım aklındakileri sorabilirsin. Mısır gevrekleri falan reklam kokan ürünler olarak görüyorum ben şahsen eğer yulaf ezmesine alışırsan yemeklerde ekmek gibi kullanabileceğini düşünüyorum. Ben çorbanın içine dahi döküp yiyorum mesela.. yine arkadaşında dediği gibi hedefin yağlanıp obez olmak değilse mutlaka sağlıklı besinler tüketmen gerekiyor. İyi beslenmek ile çok yemek farklı şeylerdir. Vücudunu çöplüğe çevirmektense tamamen sağlık yönünden gitmelisin. Çayı şekersiz içmeye şimdiden alış :)

Çok zor olucak ekmeği bırakmak ve çayı şekersiz içmek ama yapıcak bir şey yok alışıcaz artık :)

Tekrardan teşekkür ederim 1-1,5 ay sonra önce ve sonra olmak üzere fotoğraf atıcam değerlendirmenizi isterim.
  • Teşekkürler
  • quote:

kaslara belli ölçüde hakim olamayan biri dipsle ve o diğer hareketlerle anca kendine zarar verir. ben salona git derim ama aptal aptal splitler yerine vücudu öğrenmen lazım, öyle kasmana da gerek yok. keyfin bilir tabi.

üst vücut için
    bench press
    row
    barfiks

alt vücut için
    squat
    lunge
    deadlift

core
    leg raise
    plank varyasyonları

ihtiyacın olanlar bunlar.

• Del Toro kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kaslara pek hakim olmayan zamanla yaparak alışmaz mı ?
    Pek te zamanım olmadığı için salona gitmeyi düşünmüyorum
  • ya şöyle diyeyim, tricepse pushdown ile başlaman dipsten çok daha hayırlıdır, çünkü sen dips yaparken kolun zayıflığından zangır zangır titreyeceksin ve omzunu çok pis göçürtme ihtimalin var. plancheye falan hiç girmiyorum. şınavdan örnek vereyim, işte kaslara hakim olmadığından şınav çekerken kalçayı sıkamayacaksın, gövde çoğu insan gibi yamuk yumuk olucak falan. yük arttırımı da sıkıntı biraz, oysa salondayken 2.5ar,2.5ar kilo küçük küçük ilerleyerek güçlenme şansın var. haftada 3 saat falan vakit ayırman yeterli olur salon için.

özetle, bu şekilde çalışmayı önerir miyim? hayır en iyisi ve güvenlisi bu değil. ama bak üstteki arkadaş da çok güzel anlatmış, gerçekten salona gidemiyorsan deneyebilirsin bunu hiçbir şey yapmamaktan iyidir sonuçta. yeter ki çok zorlama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.