Yaklaşık 2 senedir kullandığım taahhütlü teknosacell'de son fatura dönemine girince operatör değişikliği için arayış içine girdim. Forumda cayma bedelleri ile ilgili haksız yere absürt miktarda cayma bedelleri alındığına dair mesajlar okuyunca, kendimi garantiye almak için taahhüt sorgulaması yaptım. 3 gün arayla yapmış olduğum 2 sorguda da cayma bedelim "0" tl çıkınca başka operatöre geçiş yaptım. Bu gün teknosacell'den 2150 tl borcum olduğuna dair mail geldi :))) "Degerli musterimiz, hattinizda 2 adet taahhut bulunmaktadir. 1. "IsBirlikleri %45 ASU12AyYeni" taahhudunuzun suresi 18.07.2024 tarihinde baslamis, 30.06.2025 tarihinde sona erecektir. Taahhudunuzu bozmaniz halinde, mevcut aboneliginizdeki tum taahhutler ve varsa suresi dolmamis gecmis taahhutlerinize iliskin uygulanmis indirimler ile kalan aylarin tarife bedellerinin toplami karsilastirilir ve dusuk olan tutar faturaniza yansitilir. Bu durumda bir sonraki faturaniza yaklasik 0.00 TL cayma bedeli yansitilacaktir. 2. "Teknosa Dopdolu 80GB 12 Ay Th" taahhudunuzun suresi 18.07.2024 tarihinde baslamis, 30.06.2025 tarihinde sona erecektir. Taahhudunuzu bozmaniz halinde, bir sonraki faturaniza yaklasik 0.00 TL cayma bedeli yansitilacaktir. Taahhut iptal tarihinize bagli olarak, bu tutara en fazla 1 aylik tarife ucretiniz kadar ekleme yapilabilir. Fatura kesim tarihinizden once yeni bir taahhut vermeniz veya yeni fatura donemine gecmeniz cayma bedelini etkileyebilir. B001" Usulsüzlük 1: -> Son fatura dönemine gelindiğinde cayma bedelinin yansıtılmaması gerekiyor ancak operatörler bir şekilde, cayma bedeli yansıtmak için kanunun değiştiğini iddia ediyorlar Usulsüzlük 2: -> Cayma durumu gerçekleştiğinde ödemeyi taahhüt ettiğiniz kalan ücretler ile kazandığınız indirimleri karşılaştırılması gerekmekte ve hangisi müşteri lehine ise, o miktarın yansıtılması gerekmektedir. "Satıcı veya sağlayıcı, aboneliğinize son verdiğiniz tarihe kadar taahhüdünüze istinaden size yaptığı tüm indirimleri, cihaz veya diğer faydaların bedelini sizden talep edebilir. Ödemeyi taahhüt ettiğiniz bedelin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamı bu tutardan düşük ise; lehinize olan tutar sizden tahsil edilir.` Benim yaşamış olduğum durumda, son fatura döneminde olduğum için ve faturam ortalama 450 tl olduğu için, en fazla 450 tl yansıtılmalıyıdı. Örn: 2 ay önce cayma yapsaydım, en fazla 900 tl yansıtılabilirdi. ![]() ![]() |
Teknosacell haksız hukuksuz cayma bedeli

-
-
Thh falan basvurun ,twitterdan telekoma vs yazin sonuc alirsiniz forumda oyle yapanlar vardi ceza gelince.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 5 Temmuz 2025; 15:17:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim sonuç alacağımdan şüphem yok hocam ama forumdaşların da bu usulsüzlük konusunda haberi olsun diye paylaştım.
Operatör değişikliği yapmadan önce, kanıt toplamak elzem oldu...
-
Sorun bu zaten mh arasan mesajla sorgulasan 0 tl ciksa bile son ay icinde taahhut cezasi cikiyordu telekomda 1-2 aydir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çıksa bile geri kalan potansiyel olarak ödeyeceğimiz fatura tutarlarından daha yüksek olmaması lazım...
-
tuketici.ticaret.gov.tr
T.C. Ticaret Bakanlığıhttps://tuketici.ticaret.gov.tr/yayinlar/tuketici-bilgi-rehberi/abonelik-sozlesmeleri-hakkinda-bilgilendirmeTüketicinin taahhütlü aboneliğini süresinden önce sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcı firma tüketiciden yalnızca tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar sağlamış olduğu indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamını talep edebilir.
Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.
Alıntı
metni:Alınan bu bedel genellikle “cayma bedeli” olarak ifade edilir.
-
Şikayetvarda bu konuda çok sayıda şikayet mevcut:
https://www.sikayetvar.com/teknosacell/cayma-bedeli
https://www.sikayetvar.com/teknosacell/haksiz-cayma-bedeli-tahsilati-ve-fatura-magduriyeti#upvotes
-
Hala problem çözülmedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun.
Teknosacell kullanan babamı taahhüt bitimine 15 gün kala Vodafone'a geçirdik, son ay geçişte ceza gelmez diye düşünerek. Ayın 1'nde Teknosacell son fatura çıkacak, bakalım bize de fahiş cezalar yansıtılacak mı? Takipçisi olacağız...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknosacell'i ömürlük kullanılmaması gereken gsm operatörlerine ekledik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X