Şimdi Ara

Teknik direktör olmak istiyorum ama bazı sorularım var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. Teknik direktör olmak için ne yapmam gerekir?
    2. Amatör takımların başına geçsem aylık ne kadar kazanırım
    3. Hemen iş bulabilirmiyim. Bulamazsam ne kadar sürede bulabilirim.
    4. Daha önceden amatör de olsa futbol oynamam gerekir mi

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir portekiz ata sözü derki;
    Jokey olmak için önce at mı olmak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fm de ingiltere 6.lig den basla yavastan. ben takimi 6. ligden alip sampiyonlar ligi sampiyonu yapmistim teknik direktor belgesi alsam demekki trilyonlar kazancam ama iste mutevazilik.
  • besyo antrenörlük mezunları td olabiliyor diye biliyorum tabi bu sadece futbol için değil oradan aldığın diploma ile hemen hemen her spor dalında direktörlük yapabilirsin ama sonradan sertifikalar ve tff den kurslar yapabiliyosan yurtdışındaki futbol federasyonlarından sertifikalar alıp td olabilirsin

    aynı pratisyen doktor vs psikiyatrist gibi düşünebilirsin tabi önce pratisyen olman lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    fm de ingiltere 6.lig den basla yavastan. ben takimi 6. ligden alip sampiyonlar ligi sampiyonu yapmistim teknik direktor belgesi alsam demekki trilyonlar kazancam ama iste mutevazilik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Fm de kocaelisporu 4 senede 2.lige yükselttim ama fm oynamakla olsaydı şuan real madridi yönetirdim. Bu arada fm oynayarak td olan birini hatırlıyorum ama o adamı nasıl keşfettiler merak ettim şimdi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 14alper41

    Fm de kocaelisporu 4 senede 2.lige yükselttim ama fm oynamakla olsaydı şuan real madridi yönetirdim. Bu arada fm oynayarak td olan birini hatırlıyorum ama o adamı nasıl keşfettiler merak ettim şimdi :)

    benimde cocukken mahallee arkadasin babasi futbol hocasiydi fm de hic basarali olamiyodu ne yaptiysa kume dusurdu galatasarayi
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Benimde arkadaşım fm yi o kadar övmemle başladı bayerni küme düşürünce sinirlenip bıraktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • komik bir düşünce amatöde çevren yoksa asla takım bulamazsın. u 13 takımı bile çalıştıramazsın. Amatörde senelerini geçirmemişsen kendini birşekilde kabul ettirmemişsen, süper amatör kümede a takım çalıştırmanın imkanı yok. Genelde buyuk sehırlerın süper amatör takımlarında, senelerce profesyonel futbol oynamış antrenörler çalışıyor. bu takımlarda 300-400 bin tl dönüyor. Ben antrenör olmak ıstıyorum diye forumda konu açanlara bırakmaz bu işi . Mourinho yu ornek gostermeyın boşa. Adam 5 yaşından beri bu işin içinde.Ve amatör olarak futbol oynamış. Babası antrenör. Gösterceksenız Hikmet karamanı ornek gosterın kendisi dönerci. Tercuman dıye futbol camiasına girdi hocayım diyo şimdi. Bızım enayilerde takım veriyo. Bir bağlantıyla bu camıaya gırmen lazım oda anca dandik bi mahalle takımının u 16 takımı verirler sana. Oda para falan bekleme. Kendi cebinden takımdaki iyi futbolcuları antremana getirebilmek için para verceksin. Çocuk maçtan önceki antremanda gelcek annem izin vermıo dıcek yol param yok dıcek cebındekı 20 tl yı verceksın. Durum bu başka bısey degıl.




  • Önce FM den çıkış yap sonra pc kapa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BcevikB

    Önce FM den çıkış yap sonra pc kapa

    Aklıma geldi canım çekti sakaryayla estireyim bi miss ilk senen daha 4. maçtayım.
  • Önce TFF'nin açtığı kurslara katılacaksın.bBaşvurular her zaman açılmıyor. Başvuru açıldığında formu dolduracaksın (burada eğitim, dil, daha önce lisanslı futbol oynadın mı vs soruları var ve bir puanlandırmaya tabii tutuluyorsun). Sana bir numara verilecek. O numarayla başvurunu takip edeceksin. Sıran gelince açılan kursa katılacaksın (yaklaşık 1000 TL katılım ücreti var)
    http://www.tff.org/default.aspx?pageID=1014
    Kursu başarı ile bitirirsen TFF Grassroots C belgesi alırsın. Bununla ancak amatör kümede altyapılarda antrenör olarak sahaya çıkabilirsin. Her kategori için gerekli lisanslar var, Grassroots C'den UEFA Pro'ya kadar devam ediyor. Süper Lig'de pro lisansın olmadan Teknik Direktör olamıyorsun mesela.

    Uefa-Jira Konvansiyenelinin kabul edilmesi sonrası antrenörlük zorlaştı.
    Altyapılarda kulüpten aldığın yönetici kartı ile de sahaya çıkabilirsin takımın başında. Altyapıyı sadece yönetici çıkartabiliyor ama A takımda bir yönetici bir de antrenör olmak zorunda. Yani sen lisansın olmadan A takıma hoca olursan sahaya senin yanında antrenörlük lisansı olan birinin daha çıkması gerekir.

    Ücretlere gelirsen altyapıda aylık 700-800 anca alırsın. Süper amatörde sezonluk 15-20 bin, Bal'da kalitene göre sezonluk 50 bine kadar alırsın.


    Hiç futbol oynamadıysan, bu işi BESYO üzerinden giderek yapmanda fayda var. Ama bildiğim kadarıyla profesyonel oynamayanlara pro lisans verilmiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.