Şimdi Ara

Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
32
Favori
17.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir ay önce açtığım poloniex exchange konu anlatımım ve yatırıma ilk başlangıç tutoriali gibi bir konumdu çok ilgi çekti bu sektöre birçok yeni ve genç yatırımcı topladı o konudan görüp şu anda yatırım yapıp parasını katlayanlar ve bana minnettar olanlarda olabilir, bagholder durumunda olup DGB gibi trashcoinleri alıp bana sövüp, fiyatın artmasını bekleyip her dakika başı coin fiyatını takip edenlerde olabilir. Anlatabileceğim kadar basit anlatmaya çalışacağım derin bilgileride vererek ancak her türlü anlamadığınız terimler ve cümleler olabilir sorulara açığım.

    Bugün bu durumu düzelticeğim ve hepinizin doğru zamanda, doğru fiyattan, doğru coine yatırım yapmanızı sağlıyacağım ve bir coini teknik analiz yaparken kullanıcağınız aşırı güçlü 3 tane indikatör anlatıcağım. MACD-PSAR-Bollinger Bantları
    Eğer ilgi olursa RSI, Moving Average, EMA1/EMA2 gibi indikatörlerede girebilirim ama bu üsttekiler her işinize yeter hepsi birbirine bağlı zaten MACD hesaplaması mesela son 26gün ve son 12 gün fiyat yürüme ortalamalarıyla bir formülle hesaplanıyor gerek yok o yüzden.

    1-) MACD İndikatörü
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır

    MACD indikatörü alttaki bölgeyi oluşturur tradingview.com'da yukarıdan Indicators basıp MACDyi seçip açabilirsiniz ayarlarınız benimki gibi MACD(12, 26, close, 9) olsun ve 24 saatlik grafiği kullanın.

    Evet gördüğünüz gibi 1. yuvarlağın içindeki bölgede MACD çizgimiz (mavi) sinyali çizgimizle kesişmiş ve aşağı tarafa geçmiş aynı zamanda aşağıdaki kırmızı çizgilerimiz yukarı doğru kısa bakarken taraf değiştirip aşağı bakmaya başlamış (bu çizgiler o çizgi arasındaki fark) buda demektir ki fiyat bearish(aşağı) bir trende geçicek ki öylede olmuş tam yukarısına bakarsanız 3 tane kırmızı mum görüceksiniz fiyatta düşüş olmuş sonra o seviyelerde devam ederken MACD çizgisi bu sefer yine sinyal çizgisiyle kesismiş ve yukarı tarafa doğru geçmiş 2. yuvarlak bölgesinde ve gördüğünüz gibi fiyatta muhteşem bir yükseliş görülmüş.

    Sizin amacınız bir coini göze kestirdiyseniz almayı düşünüyorsanız grafiği açıp MACDsine bakmalısınız ve bir coini eğer kafanız rahat bir şekilde alıp, riske girmeyip, zarar olasılığınızı en aza çekmek istiyorsanız tam kesişme oldu olacak, kırmızı çizgiler iyice kısalmış alttan üst tarafa geçti geçicekken almalısınız bu durumda kayıp riskiniz çok azdır.

    2-) Bollinger Bantları
    Bollinger Bantlarıda fiyat/volume ortalamaları gibi bir mantıkla çalışıyor RSI ilede araları baya yakındır ama mantığını öğrenmek isteyen gidip araştırabilir benim amacım bu konuda kullanmasını öğretmek.

    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Bu fotoğraftanda yine MACD indikatörünün gücünü görebilirsiniz.

    Bollinger Bantlarındaki mantık ve teori şudur ki fiyat bant dışına çıkamaz, çıkmamalı. Eğer mumlar bantların dışına taşarsa yakın zamanda ters tarafa doğru trend beklenir neden mi? Eğer bandın üst tarafından taşarsa mumlar ki başta oluyor duruma göre alt bollinger bant seviyelerine yada orta moving average çizgisine kadar düşmesi beklenir çünkü çok satın alınmış demektir ve fiyatta yükselmiştir yakında satışlar ve kar realizeleri başlar demektir. Aynı şekilde bir coin fiyatı bollinger bandının aşağısında taşmış durumda çok durursa %90 geri artıcak bir fiyat yükselişi olucak demektir. Örnektede görüyorsunuz pinpon topu gibi bir üste bir alta bir üste bir alta sekip sekip gitmiş taşmamaya çalışarak.

    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır

    Bir diğer teknikde eğer MACD yavaş yavaş iyileşiyor ve kesişim başlıyorsa üstüne fiyat hep üst bollinger bant tarafında orta çizginin üstünde yatay bir şekilde ilerliyorsa ve bantlar daralmış bir şekildeyse ilk bant genişlemesinde fiyat yukarı doğru uçucak demektir ki öylede olmuş. Bunu şöyle düşünebilirsiniz fiyat yukarı doğru çıkmak istiyor ama bantlar duvar izin vermiyor fiyat sal beni uçucam diyor ama duvarı kıramıyor duvar genişledimi alan açılıyor ve uçuyor. Malesef terside geçerli eğer MACD kötüleşiyor ve fiyat ortalamanın aşağısından alt bant hizasından yatay takip ediyorsa o fiyatı havada tutan tek şey o duvarlar genişleme oldumu aşağı yerçekimi etkisi varmış gibi düşücektir . (Bu taktiği kullanıcaklar RSIde araştırsın onunla alakalı bir bakıma işinizi görür dahada prolaşırsınız.)

    3-) PSAR (Parabolik SAR)
    Bazen MACD tam kesişcek gibi olurken gerek balinalar fiyatı bastırıyor gereksede yeterli güç ve alış emir baskısı yetmediğinden bir bakıma kandırıp aşağı doğru düşüyor ve çifte kesişmiş oluyor MACD, dolayısıyla da fiyat sizde ot gibi kalıyorsunuz.

    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Gerek bazen böyle daha kesişemeden ucundan düşüyor
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Bazen kesişip yakın zamanda geri düşüyor

    Bazen ise direk kesişip tam üst üste birsüre gezip düştüğü oluyor çizgileri ayırt bile edemiyorsunuz ama mantığı anladınız ona örnek bulamadım son sıralarda yaşanan nadir oluyor zaten MACD geliyorum dedi mi %90 bullish oluyor market/coin
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    PSARın bir amacı MACD kesişimini ve değişimini teyit etmek için kullanmanızdır. Gördüğünüz gibi PSAR noktaları aşağı doğru çapraz bir şekilde merdiven yapıyor ama Bullish olucak olsaydı fiyat ve MACD gerçekten kesişcek olsaydı yukarı doğru birikmeleri lazımdı yani siz bunu gördünüz ve MACDnin kesişmeyeceğini kesişsede yeterli güce sahip olmadığını anladınız ve gidip başka coin aldınız kurtuldunuz sağol Mikuru Senpai.
    Ha bu arada PSAR olay olduktan sonra güncellenen bir indikatör geleceği tahmin edemiyoruz bununla yani gerçekten kesişcek olsa bile aşağı doğru oluyorlar kesişmenin öncesinde sizde kesişme olursa bakıcaksınız ilk 1-2 PSAR noktalarında durum ne ve tabi düşüş halindeki noktaların eğimi nasıl hızlanmış mı yavaşlamış mı aralıklar açılmış mı vs
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Burdaki gibi, yani zor ve pek açık olmayan bir indikatördür gücüde en az olandır.

    Hadi polodan küçük bir indikatör daha anlatıyım gün içi az kazançlar için bolca al sat yapanlarda çok sayıda çünkü onların çok sevineceği bir taktik eğer bilmiyorlarsa.
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır

    Ortadaki mor ve sarı çizgiyi görüyorsunuz değil mi, tamam. Fiyat eğer o İKİ ÇİZGİNİNDE altındaysa ALIN. İKİ ÇİZGİNİNDE üstüne çıktığında satın. Çok kolay azda olsa neredeyse risksiz kazanç. Bu taktiği gidip dogecoin gibi düşük fiyatlı, fiyatı nadir oynayan az volatile, en azından düştümü zor toplayan
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Böyle grafiği olmayan coinlerde yapın
    Ve volumei en az 1000 olan coinlerde yapın.


    Bu üsttekileri tekrar tekrar okuyup tradingview.comdan rastgele bir coini açıp bütün öğrendiğimiz indikatörleri açıp kendimiz pratik yaparsak 1-2 güne teknik analiz prosu oluruz.

    Böyle karışık kafadan normal borsada bile anca işe yarayan ki bu kripto dünyasında aşırı nadir hatta hiç işe yaramayan boş teknik analizleri boşverin kafanızı yormanıza değmez, açın bakın benim indikatörlerle yapamıyacağınız yok.
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır

    Şimdi hatırladım konunun başında giriş noktası vs belirlemeyide anlatıcağımı söylemiştim galiba onada küçük bir el atıyım öncelikle MACD kullanarak giriş noktası belirlemek istiyorsanız 1 günlük(24 saat)lik grafiği değilde 15-30 dakikalık yada 1 saatlik grafiği açıp MACD durumuna bakın düşücek mi artıcak mı anlarsınız böylelikle kaç seviyelerinde alıcağınızı anlarsınız.
    Eğer bir coine hiç girmelimiyim yada girmemeli miyim diye soruyorsanız uzun vadede işlem yapıcaksanız, diğer bir yöntem tradingviewdaki soldaki bardan
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır
    Fib retracementı alın ve iyice dışarı doğru zoomlayın fiyatın en düşük ve en yüksek olduğu noktaları bulun ve en düşükten en yükseğe yukarı doğru çizin. Daha sonrada 0.5 seviyesiyle 0.618 seviyesine bir dikdörtgen çizin yine soldan 4. tuştan rectangle eğer şu anki fiyat bu dikdörtgenin içindeyse alın, o dikdörtgenin için güzel alım noktası demek üstüde kötü altıda
    Teknik Analiz, Trend, Grafik ve İndikatör İncelemesi Nasıl Yapılır

    Gecenin 3'ünde teknik analiz konusu açmakda baya zevkliymiş Bu yöntemlerde zamanla ve pratikte usta olursanız eminim, garanti çok rahat para kazanırsınız özellikle şu anki bu kripto bull marketinde. Eğer cidden kazanç/kar alırsanız anlattığım değerli bilgiler ve yöntemlerle pm atıp bağış yaparsanız karınızın bir kısmından sevinirim çünkü bilgi en değerli şeylerden birisi bu yukarıdaki bilgi ve yöntemleri hiçbiryerde bulamazsınız kimse paylaşmaz anca MACD nedir mantığı nedir falan filan diye anlatılır ki bu indikatörler zaten kripto dünyasından çok daha öncede var olan şeyler normal borsa ve hisselerde kullanılıyor ben kriptoya adapte ettim

    EDIT= Bir coine yatırım yaptığınızda eğer gün içi al sat vs yapmıyorsanız en az 24 saat verin duruma bakın sonra tekrar düşünün alım/satım işlerini ve asla duygularınızla trading yapmayın, panik satış gibi şeyler aşırı gereksiz acil paraya ihtiyacınız yoksa satış yapmayın düşen bir coinde aşırı ucuzdan alıp hala karda değilseniz tabiki. O coinin bir yere gittiği yok en geç 1 aya ortalama eninde sonunda geri çıkar aceleniz ne zarara girmeye gerek yok hangi coinin her an uçabileceğinide bilmiyorsunuz eğer analiz yapmıyorsanız bir fırsat kaçırmıyorsunuz kalsın paranız o coinde bırakın hatta iyice düşerse daha çok alın ki aldığınız fiyat ortalamanız düşsün daha rahat satıp çıkabilin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 24 Haziran 2017; 13:35:56 >



  • hocam eline sağlık çok güzel yazmış çizmişsin ama şu çizgileri hala tam olarak çözemedim ben :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LynXMaSTeR

    hocam eline sağlık çok güzel yazmış çizmişsin ama şu çizgileri hala tam olarak çözemedim ben :D

    Hangi çizgiler anlattım işte hocam tekrar tekrar okuyup pratik yapın çözersiniz
  • Mikuru Asahina dan yine süper bi konu daha elinize sağlık
  • güzel konu tebrikler. takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina


    quote:

    Orijinalden alıntı: LynXMaSTeR

    hocam eline sağlık çok güzel yazmış çizmişsin ama şu çizgileri hala tam olarak çözemedim ben :D

    Hangi çizgiler anlattım işte hocam tekrar tekrar okuyup pratik yapın çözersiniz

    hocam anlatımda sıkıntı yok, ama çok fazla bilmediğim terim var, o yüzden hepsi birbirine giriyor.
    böyle videolu bi anlatım olsa daha iyi çözerim gibi :)
  • +rep yine döktürmüşsün Okan



    Nerden öğreniyorsun böyle güzel şeyleri ?



    Bu arada en sonda gösterdiğin işe yaramayan grafiklere çok gıcık kapıyordum, iyi oldu çöp demen
  • Forex te EURUSD XAUUSD gibi yüksek işlem hacmine sahip paritelerde bile indikatörler tam
    yol göstermezken, Crypto paralarda işlem yapmak cesaret işi.

    Crypto paralardaki sorun hacim ve voltalite ( oynaklık) çok fazla adamı zengin de eder batırır da.
    FX teki stratejileri burada da deneyebilirsiniz. parçalı alım yeni başlayanlar için uygundur. ( örnek
    olarak sermayenizi 5 parçaya bölüp düştükçe farklı seviyelerden 1 er parça alım yapmak biraz zararınızı
    azaltabilir. destek direnç noktaları bu stratejide önemli)


    Konu sahibi arkadaş güzel bilgiler paylaşmış. Grafiklerin ve indikatörlerin amacı bilmediğiniz
    bir yolda ilerlerken harita vazifesi görmektir. Tek kötü yanları her zaman doğru yolu göstermezler.
    Fakat illaki ben bu işe bulaşacağım diyenler az çok kendilerine bir grafik oluştursunlar. Çoğu
    robot yazılım bu verilere göre işlem yapıyor. Ama en iyisi kendinizi eğitmeden FX, 2 li opsiyon ve
    diğer al sat işlemlerine bulaşmamak. 100 kişiden 1-2 kişi kazanır gerisi onları finanse eder.

    Tradingview platformunu bende çok seviyorum ( Grafik için favorimdir) FX e ara vermede önce bolca
    kullanıyordum. SPK nın ani kararı ile FX te uzun vadeli pozisyonlarımı zararla kapatmak zorunda kalınca
    ara verdim.
  • Belki Stratis alıp 3 haftadır artmasını bekleyenlerde vardır
    Şaka bir yana güzel ve kolay anlaşılır bir anlatım olmuş elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genso -- 25 Haziran 2017; 1:18:6 >
  • Bu borsa da kazananlar sabredebilenlerdir. En 6 aylık yatırım şart, hangi coin olursa a olsun, 2017 yılından sonra hepsine ilgi katlanarak artıyor. Günlük hareketlere aldanılmamalı bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bitcoin55

    Bu borsa da kazananlar sabredebilenlerdir. En 6 aylık yatırım şart, hangi coin olursa a olsun, 2017 yılından sonra hepsine ilgi katlanarak artıyor. Günlük hareketlere aldanılmamalı bence.
    Hocam bu değerli bilgiler için teşekkürler. Benim merak ettiğim bu market analiz olayını daha detaylı olarak anlatan öğrenebileceğimiz , bildiğiniz tavsiye edeceğiniz youtube kanalı(videoları) ya da kaynak var mıdır ? @Mikuru Asahina



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemcan1245 -- 5 Temmuz 2017; 1:42:16 >
  • hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bu piyasayı araştırıp anlamaya çalışan biriyim verdiğiniz bilgiler bana bu yolda ışık niteliğinde olacak ve piyasayı anlamama yardımcı olacak.

    varsa başka böyle paylaşımlarınız okumak ve bilgilenmek isterim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaNOnE -- 9 Ağustos 2017; 11:12:26 >
  • Hocam bu polo için sarı mor çizgi taktiği vermişsin. Onlar bittrexte de varmıdır? Bilgin var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baro007

    Hocam bu polo için sarı mor çizgi taktiği vermişsin. Onlar bittrexte de varmıdır? Bilgin var mı?

    Onlar moving average çizgileri normal olarak tradingviewdan bollinger bands vs açıcağına ordan aratıp moving average açabilirsin aynı çizgi
  • teşekkürler
  • Cok degerli bilgiler teşekkürler
  • teşekkürler konu gayet dolu ve bilgilendirici. devamının gelmesi dileğiyle
  • Hocam bu indikatörlerde günlük,dakikalık veya başka bir zaman dilimi kullanmamız farkedermi yapacağımız işe göre?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zhonya

    Hocam bu indikatörlerde günlük,dakikalık veya başka bir zaman dilimi kullanmamız farkedermi yapacağımız işe göre?

    E tabi yani gün içi küçük tradelerde 5-15 dakikayı kullanıyorum genelde stoch rsi tepedeyse bollinger bantlarındada tepede ise genelde satıyorum geri düşünce alıyorum bütün süreç 1 saat sürmüyor ama genel ana trendi bulup tam macd kesişmesinde bir coin alıp en az bir 4-5 gün tutucaksam 4 saat yada 1 günlük grafiğe falan bakıyorum hepsi küçükten büyüğe doğru gidiyor önce 5 dakika mesela bullish olursa ve trend devam ederse zamanla 15 dakikada bullish trende geçiyor çünkü 15 dakika 3 tane 5 dakikaya eşit sonuçta sonra 15 dakikada bullish kalır trend devam ederse yavaş yavaş 30 dakika dönüyor çünkü 30 dakika 2 tane 15 dakikaya eşit öyle öyle büyük/uzun grafikler ve indikatörler hareket ediyor mesela 1 saatte stoch rsi 20'nin altında çok satılmış yükseliş bekleniyor ama 5 dakikalıkta tepede düşüş bekleniyor bu ne demek önümüzdeki 5-15 dakika içinde bir düşüş olcak ama farketmez 1-2 saate o düşüşe başladığın noktanın bile üstünde olcaksın büyük ihtimalle diyor indikatör.
  • Mikuru Asahina kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.