yanyana iki tarla varmış efendim. tarlalardan birine bir şinik kekeremekere ekilmiş öteki tarlayada bir şinik kekeremekere ekilmiş. şu bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya bir tane boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuk dadanmış. öteki bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya da bir tane boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuk dadanmış. şu bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuk öteki bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuğa demiş ki:sen ne zamandan beri öteki bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuksun? öteki bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuk da şu bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuğa demiş ki: sen ne zamandan beri şu bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuksan bende o zamandan beri öteki bir şinik kekeremekere ekilen tarlaya dadanan boz ala boz başlı boz tüylü pis porsuğum . demiş denir ve rahatça nefes bırakılır. tekerlemenin bir başka şekli ise şöyle bişeymiş : şu karşıda bir tarlam var orta yeri dere bir yanını ektim bir şinik kekeremekere bir yanına dadandı bir kürkü yırtık pasara pas porsuk bir yanına dadandı bir kürkü yırtık piselepis porsuk kürkü yırtık pasara pas porsuk piselepis porsuğa dedi ki sen ne zamandan beri piselepis porsukluk edersin? piselepis porsuk pasalapas porsuğa dedi ki sen ne zamandan beri pasalapas porsukluk edersen ben o zamandan beri piselepis porsukluk ederim. Zeki Mürenden dinliyebilirsiniz. http://www.alkislarlayasiyorum.com/?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=3db2991a3bd1f2ca292a463744f4136d61b1faa3