Arkadaşlar 20-30'la virajı dönerken sol ön tekeri kaldırıma vurdum. Araç baya sarsıldı. (Tampona birşey oldu sandım hatta ama dönüp baktığımda kaldırım 20 cm falandı tampondan aşağıdaydı yani.) Lastiğin köşesini vurdum ve yola geri sekti araba. İnip baktım, lastik biraz kirlenmişti o kadar. İşe o şekilde gittim. Sürüşte bir farklılık yoktu. Sonra eve gelip yorumları okudum internette. Herkes aracın sallanmasından şikayet ediyordu. Artık arabaya her bindiğimde odak noktam aracın sallanması. Araç bana sağa sola sallanıyor gibi geliyorduı. Bir oto servisçiye gittim. 25-30 yaşlarında ustanın oğlu vardı. Yanıma oturdu ve test sürüşü yaptık. Ben sallantı hissetmiyorum dedi. Ama arka tekerlerden bilya sesi geliyor dedi. Neyse, aracı 20-30 cm kaldırıp tekerleri döndürdü eliyle tuttu çekti itti falan. kırık vs yok dedi ama rot kolu ve rot başı eskimiş değişmesi lazım boşluk var dedi. arka tekerlere baktı. sağ arka teker çok ses yapıyor dedi. onlara da balata ve bilya vs parçalar değişmesi gerek dedi. Dedim ön takımda bir sıkıntı olmuş olabilir mi kaldırıma vurduğum için, direksiyon titremiyorsa birşey olmamıştır dedi. direksiyon hiç titremiyor evet. tekerlerk direksiyon bağlantısında da öyle gözle farkedebilecek bir sorun yok. Yalnız ben giderken, artık bozuk yollardan mı yoksa psikolojik mi bilmiyorum ama sallantı hissediyorum. Önceden hiç dikkat etmemiştim. Ne zaman dikkat etsem sallanıyor gibi geliyor. Ayrıca aracı sürerken sol ön taraf biraz daha basık geldi gözüme. sonra düşünürken ulan ben oturuyorum tabi basık olması normal dedim. :D Mantıklı değil mi? Özetle şu an normal sürüyorum ama ne zaman sallandığını düşünsem araç sallanıyormuş gibi geliyor. Zamanla geçer mi bu psikolojik durum mu sizce? Bugün biraz daha iyiydim sanki. :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 19 Haziran 2023; 18:50:52 > |
Tekeri kaldırıma vurdum ve sonrası

-
-
Psikolojik . Takıntı yapmayın lütfen. Açın muziginizi keyfinize bakın .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genelde bu tür darbelerde sallantıdan ziyade sağa-sola çekme şikayetleri olur. Ön teker geriye v.b gidebilir. Böyle şikayetleriniz yoksa araç bunun altından sorunsuz kalkmış demektir. Tabii lastiğin de durumu önemli. Geçmiş olsun.
-
Hocam direksiyonu düz tutunca düz gidiyor araç. Sağa sola çekmeden kasıt nedir anlamıyorum. Araç sağa sola sallanıyor gibi oluyor bazen bilmiyorum normal mi. daha önce hiç dikkat etmedim. ama tekerleri eliyle döndüren eleman ciddi bir sorun göremedi kırık vs gibi.
-
Rüzgardan vs sallanıyordur.
Anlattıklarınıza göre birşey olabilirmiş ama olmamış. Bunu daha dikkatli olmanız için bir uyarı gibi düşünün ve devam edin.
Aynen hocam artık ufak çukurlara bile girmiyorum çok titizlendim :D
-
Yok direksiyonu düz tutunca araba düz gitmez ya da otoban virajlarında direksiyon düzken bile viraja dalabilir.
Sizde böyle bir sorun yoksa geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız gibi.
-
İçin rahat etmesini istiyosan bi lastikçiye gir balansa sok lastiği lastik dönerken jantta eğilme varsa belli eder kendini balansta hata varsa o da belli eder kendini düzelttirirsin aşırı sert vurmadıysan sıkıntı olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Titreme veya sağa sola çekme yoksa sorun yok hocam…
Sürüşte sorun yoksa takılmayın. Ben de vurmuştum. Bak şimdi aklıma geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok öyle bir sorun hocam
Direksiyonda gram titreme yok hocam
psikolojik tamamen . takıntı yapmışsınız. kafaya takmadan sürün yoksa sorun ilerde daha da artar, her şeye takmaya başlarsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X