Şimdi Ara

teker bilyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
83.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalr iyi günler aracım hareket halindeyken sağ tekerin olduğu yerden lakurlakur yada takırtakır diye ses geliyor forumdaki arkadaşlara sorduğumda bilyelerden geliyor dedi ses bu bilye dağılması neden olur+bana ne kadara patlar bilen biri varmı fazla bütçem olmadığı için en fazla 150 ayırabildim başına gelen biri varsa nasıl hallettiğini işlem kısa mı sürüyor uzun mu ne kadara hallettiğini yazarsa seviniirm iyi günler..

Teker Bilyeleri: Bilmeniz Gereken Her Şey

Arabalarınızın sorunsuz çalışması için teker bilyelerinin düzgün bir şekilde çalışması hayati önem taşır. Bu küçük parçalar, tekerleklerin dönmesini ve aracınızın yolda düzgün bir şekilde hareket etmesini sağlayan hassas bileşenlerdir.

Teker Bilyası Bozulursa Ne Olur?

Teker bilyaları bozulduğunda, çeşitli sorunlara yol açabilir. Örneğin, ön teker bilyası bozulursa direksiyon hakimiyetini kaybedebilirsiniz. Arka teker bilyası bozulursa ise araç savrulmaya başlayabilir.

Arabanın Bilye Dağılması Nedenleri

Teker bilyelerinin dağılmasına neden olabilecek birçok faktör vardır:

• Sert sürüş koşulları
    • Aşırı yük
    • Uygun olmayan bakım
    • Animasyon hataları

Teker Bilyasını Kim Değiştirir?

Teker bilyalarının değiştirilmesi genellikle mekanik beceri gerektiren bir iştir. Bu nedenle, bu işlemi güvenilir bir tamirciye yaptırmanız önerilir.

Teker Bilyası Değişimi Ne Kadar Sürer?

Teker bilyası değişiminin süresi, aracın modeline ve bilyanın konumuna bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, değişim işlemi birkaç saat sürer.

SNR Rulman Yorumları

SNR, teker bilyeleri dahil olmak üzere otomotiv parçaları üreten saygın bir markadır. SNR rulmanları genellikle dayanıklı ve güvenilir olarak değerlendirilir.

Temel Bilgiler

• Teker bilyaları, tekerleklerin dönmesini sağlayan parçlardır.
    • Bozuk teker bilyeleri, direksiyon hakimiyetini kaybına ve arabanın savrulmasına neden olabilir.
    • Teker bilyelerinin dağılmasına neden olabilecek faktörler arasında sert sürüş koşulları ve aşırı yükleme bulunur.
    • Teker bilyalarının değiştirilmesi genellikle mekanik beceri gerektirir.
    • SNR, teker bilyeleri dahil olmak üzere otomotiv parçaları üreten saygın bir markadır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçen ay benimde arka tekerlekten ses geliyordu. Sanayideki usta bilyadan dolayı demişti.
    Usta, sadece bilyayı değiştirirsek pek sağlıklı olmaz, komple diski değiştirelim dedi.
    Yanlış hatırlamıyorsam 80 TL civarı olur demişti.
    Bende şimdi değiştirmesek yaza değiştirsek olumu dedim. Usta da olur, ses artarsa getirirsin demişti.

Orijinalden alıntı: selimiye

Geçen ay benimde arka tekerlekten ses geliyordu. Sanayideki usta bilyadan dolayı demişti.
    Usta, sadece bilyayı değiştirirsek pek sağlıklı olmaz, komple diski değiştirelim dedi.
    Yanlış hatırlamıyorsam 80 TL civarı olur demişti.
    Bende şimdi değiştirmesek yaza değiştirsek olumu dedim. Usta da olur, ses artarsa getirirsin demişti.
    arkadasım bilye dagılırsa içindeki poryaya sıkısır tekerlek kitlemesine kadar varan arızalar acar arac bilyeleri markaya gore değişmekle beraber 25-60 tl arasında işçiliği zaten 20 dk lık iş birsey tutmaz.surekli gittiğiniz usta en fazla 10-20 tl falan alır.

Orijinalden alıntı: cinarxx

arkadasım bilye dagılırsa içindeki poryaya sıkısır tekerlek kitlemesine kadar varan arızalar acar arac bilyeleri markaya gore değişmekle beraber 25-60 tl arasında işçiliği zaten 20 dk lık iş birsey tutmaz.surekli gittiğiniz usta en fazla 10-20 tl falan alır.

Alıntıları Göster
    inşallah öle ucuz tutar arkadaşlar hadi hayırlısı perşembe yada cuma gidicem cinarxx in dediği teker kitlenmesi mevzusu beni korkuttu 2 gün aracı hiç kullanmim en iyisi :s

Orijinalden alıntı: n1say

inşallah öle ucuz tutar arkadaşlar hadi hayırlısı perşembe yada cuma gidicem cinarxx in dediği teker kitlenmesi mevzusu beni korkuttu 2 gün aracı hiç kullanmim en iyisi :s

Alıntıları Göster
    aracınızın markasını bilmediğimden bilye fiyatı için bir sey soyleyemem bende ford mondeo var orjinal skf marka bilya 50-60 tl civarı daha ucuzlarıda var.degistirmesinde zaten bir sey yok teker ve porya sokuluyor.eski bilyeyi cekiç ve tornavida ile tıklayarak cıkarıyor yenisini eger paketten gresli cıkmadıysa biraz gresleyip takıyor.en fazla yarım saat surer.

• quote:

aracınızın markasını bilmediğimden bilye fiyatı için bir sey soyleyemem bende ford mondeo var orjinal skf marka bilya 50-60 tl civarı daha ucuzlarıda var.degistirmesinde zaten bir sey yok teker ve porya sokuluyor.eski bilyeyi cekiç ve tornavida ile tıklayarak cıkarıyor yenisini eger paketten gresli cıkmadıysa biraz gresleyip takıyor.en fazla yarım saat surer.

Alıntıları Göster
    Peki bilye değişimi sırasında porya da değişiyor mu? Eğer değişmiyorsa porya değişiminin ücreti yaklaşık nedir?

aracım fiat brava bugun işim çıktı gidemedim ama yarın kesin gidicem bu arada aks bilyesi neden dağılır ? :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Peki bilye değişimi sırasında porya da değişiyor mu? Eğer değişmiyorsa porya değişiminin ücreti yaklaşık nedir?

Alıntıları Göster
    bilya değişimi sırasında sadece bilya değişiyor. tornada eski bilyayı diskten çıkarıyorlar yeni bilyayı takıyorlar. ama ucuzsa komple diski de değiştirebilirsiniz. Ama önlerden biri eski biri yeni olunca frenlemede bir sorun çıkar mı bilmiyorum.
    Ek bilgi olarak, ben sadece bilyayı değiştirerek 30 bin km kadar sorunsuz kullandım. aracı sattığım kişi de hala kullanıyor.

Orijinalden alıntı: _Lupara_

bilya değişimi sırasında sadece bilya değişiyor. tornada eski bilyayı diskten çıkarıyorlar yeni bilyayı takıyorlar. ama ucuzsa komple diski de değiştirebilirsiniz. Ama önlerden biri eski biri yeni olunca frenlemede bir sorun çıkar mı bilmiyorum.
    Ek bilgi olarak, ben sadece bilyayı değiştirerek 30 bin km kadar sorunsuz kullandım. aracı sattığım kişi de hala kullanıyor.

Alıntıları Göster
    yanılmıyorsam aracınız Abs'Li yedek parçacıdan ona göre Rulman alıp değiştirme işleminide tornacıda yaptırın 70 TL birşey tutar tahmini...

diğer araçlarda bilmiyorum ama arkadaşlar Rulman disk ile alakası yoktur yanıLıp kandırılmayın Rulman TAŞIYICI adı verilen Diskin bağlandığı parçanın içindedir rulman Kısacası Disk ile alakası yoktur. Renault araçlarında ve gördüğüm birçok araçta böyleydi yinede dikkat edin.

• Bu aks bilyası ile porya bilyası aynı şey midir? Geçen yanlarken kaldırıma vurdum. Jant kırıldı. Jantı değiştirdim ama teker uğulduyor. Usta porya bilyasının değişmesi lazım dedi. Servis şoförüne sordum eski ustayım ben bilirim dedi aks bilyasıdır dedi.

aracım 98 honda cr-v. Ankarada benim ustam işçilikle beraber 250-300 tutar dedi. Başka bi özel honda servisine sordum 240+50 fiyat verdi. Şöyle bi sitede isehttp://www.karakaslarotoyedekparca.com/honda-cr-v-arka-aks-bilyasi-sol-1997-2000-5740.html bunu buldum. Ustanın 240 lira dediği parça burda 125 TL olabilir mi? yoksa farklı parçalardan mı bahsediyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Bu aks bilyası ile porya bilyası aynı şey midir? Geçen yanlarken kaldırıma vurdum. Jant kırıldı. Jantı değiştirdim ama teker uğulduyor. Usta porya bilyasının değişmesi lazım dedi. Servis şoförüne sordum eski ustayım ben bilirim dedi aks bilyasıdır dedi.

aracım 98 honda cr-v. Ankarada benim ustam işçilikle beraber 250-300 tutar dedi. Başka bi özel honda servisine sordum 240+50 fiyat verdi. Şöyle bi sitede isehttp://www.karakaslarotoyedekparca.com/honda-cr-v-arka-aks-bilyasi-sol-1997-2000-5740.html bunu buldum. Ustanın 240 lira dediği parça burda 125 TL olabilir mi? yoksa farklı parçalardan mı bahsediyorlar?
    Sizinkini bilmem de, reno için geçen yaz SNR Rulman mais kutusu içinde 115TL, SNR kutusu içinde 65TL den satılıyordu.

"Aynı ürün olmayabilir mi acaba" diye sorduğumda parçacı, mais kutusundan çıkarıp SNR kutusuna koyup "al şimdi 65lira oldu" diye uzattı.

Fiyatlar farklı. Sorup soruşturmayınca kazıklanmak garanti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 18 Ocak 2013; 9:40:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arda-tt

Sizinkini bilmem de, reno için geçen yaz SNR Rulman mais kutusu içinde 115TL, SNR kutusu içinde 65TL den satılıyordu.

"Aynı ürün olmayabilir mi acaba" diye sorduğumda parçacı, mais kutusundan çıkarıp SNR kutusuna koyup "al şimdi 65lira oldu" diye uzattı.

Fiyatlar farklı. Sorup soruşturmayınca kazıklanmak garanti.

Alıntıları Göster
    Bana 250 tl fiyat çeken yerler de kendi parça depoları olan büyük özel servisler. Ucuz olan ise internet fiyatı... Eminim gidip sorsam internette 125 sizde neden 250 diye, onlar yan sanayidir istiyosan getir onu takalım 6 ay sonra yenisini alırsın diyecekler. Alt tarafı bi bilya 250 tl edecek bi yanı da yok aslında...

Renaulttaki olay da garipmiş. Herkes denk getirdiğini kazıklıyor güzel ülkemde, kimseye güvenemiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Bana 250 tl fiyat çeken yerler de kendi parça depoları olan büyük özel servisler. Ucuz olan ise internet fiyatı... Eminim gidip sorsam internette 125 sizde neden 250 diye, onlar yan sanayidir istiyosan getir onu takalım 6 ay sonra yenisini alırsın diyecekler. Alt tarafı bi bilya 250 tl edecek bi yanı da yok aslında...

Renaulttaki olay da garipmiş. Herkes denk getirdiğini kazıklıyor güzel ülkemde, kimseye güvenemiyorsun

Alıntıları Göster
    Madem konu hortlamış bende bir kaç cümle yazayım

Getz aracımda teker bilyası ve 2 zrot değişimi yaptırdım

Parçalar 100tl tuttu (bilya,2x zrot)

İşçilik 40tl

Presciye 10tl

İşlem: 40dk sürdü

Not: Parçaların fiyatlarını araştırın mümkünse kutularının resmini telefonla çekin kazıklanmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: lTriviuml

Madem konu hortlamış bende bir kaç cümle yazayım

Getz aracımda teker bilyası ve 2 zrot değişimi yaptırdım

Parçalar 100tl tuttu (bilya,2x zrot)

İşçilik 40tl

Presciye 10tl

İşlem: 40dk sürdü

Not: Parçaların fiyatlarını araştırın mümkünse kutularının resmini telefonla çekin kazıklanmayın..

Alıntıları Göster
    Bende ön teker bilyasını değiştirdim.Civic 98. bilya fiyatları 35den 85tlye vardı.Parçayı karakaşlar sitesinden ucuzundan 35 tlye aldım. usta 30 tlye dğiştirdi kendi piresinde presledi . şimdi ses yok.Usta bilya markasını beğenmedi ama 3000 km yol yaptım ses yok.

edit:birkaç cümle ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert@eagle -- 18 Ocak 2013; 0:13:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: desert@eagle

Bende ön teker bilyasını değiştirdim.Civic 98. bilya fiyatları 35den 85tlye vardı.Parçayı karakaşlar sitesinden ucuzundan 35 tlye aldım. usta 30 tlye dğiştirdi kendi piresinde presledi . şimdi ses yok.Usta bilya markasını beğenmedi ama 3000 km yol yaptım ses yok.

edit:birkaç cümle ekledim.

Alıntıları Göster
    Yetkili servisteki parça fiyatının dışarıdan alacağınız aynı malzemeye göre %20 - %25 daha pahalı olması kabul edilebilir aslında.

Çünkü yapılan işlemin, takılan parçanın garantisi var. Yanlış hatırlamıyorsam değiştirdikleri parçalara 6 ay ve bir kaç bin km garanti veriyorlar.
    Yani teker göbek bilyesi/rulmanı değiştikten 5bin km sonra dağılsa gidip tekrar ücretsiz olarak değiştirebilirsiniz. Bu işlemi dışarıda yaptırdığınızda tekrar malzeme alıp, tekrar işçilik ücreti vermek gerekiyor.

Ayrıca yapılan işlem faturalı. Takılan bir parça yüzünden başınıza bir iş gelse, arabanın başka bir yeri bozulsa, o zaman yetkili servis yapılan işlem sonrasında, kendi hatalarından veya hatalı işçilikten oluşan sorunları gidermek zorunda. Atıyorum triger seti değiştirdiniz. 10-20bin km sonra triger kayışı koptu, motor dağıldı. Elinizde faturası var. Bazen kabul etmekte inat ederler ama bu tür durumlarda oluşan zararı yetkili servis giderebilir, gidermezse elinizde yapılan işlemin faturası-belgesi var, mahkemeye verebilirsiniz. Ayrıca teker bilyası(rulman) değişecek diye gittiğinizde size aslında poryanın da çok iyi olmadığını ve değişmesi gerektiğini falan söyleyebilirler
    Bazen haklıdırlar, bazen de sizi yiyorlardır, çünkü gördükleri ne varsa değiştirelim derler.

Örneğin dışarıda bir ustada triger değiştirseniz, başında durmasanız, kalitesi düşük kayış kullansa, 20bin km sonra kopsa kime ne soracaksınız.. Adam kayışı değiştirir, bilyaları değiştirmez, bilya kitlenir, triger kopar, ustaya sorsan niye böyle oldu diye "bilya bozulmuş abi ben napiyim, bilyaları değiştir demedin ki" falan der. Fakat yetkili servis bunların hepsini değiştirmeden arabayı oradan çıkartmaz, maliyeti daha fazla olur ama eksiksiz ve temiz iş olur. Bunlar da yetkili serviste yapılan işlerin avantajı.

İyi ölçüp biçmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: arda-tt

Yetkili servisteki parça fiyatının dışarıdan alacağınız aynı malzemeye göre %20 - %25 daha pahalı olması kabul edilebilir aslında.

Çünkü yapılan işlemin, takılan parçanın garantisi var. Yanlış hatırlamıyorsam değiştirdikleri parçalara 6 ay ve bir kaç bin km garanti veriyorlar.
    Yani teker göbek bilyesi/rulmanı değiştikten 5bin km sonra dağılsa gidip tekrar ücretsiz olarak değiştirebilirsiniz. Bu işlemi dışarıda yaptırdığınızda tekrar malzeme alıp, tekrar işçilik ücreti vermek gerekiyor.

Ayrıca yapılan işlem faturalı. Takılan bir parça yüzünden başınıza bir iş gelse, arabanın başka bir yeri bozulsa, o zaman yetkili servis yapılan işlem sonrasında, kendi hatalarından veya hatalı işçilikten oluşan sorunları gidermek zorunda. Atıyorum triger seti değiştirdiniz. 10-20bin km sonra triger kayışı koptu, motor dağıldı. Elinizde faturası var. Bazen kabul etmekte inat ederler ama bu tür durumlarda oluşan zararı yetkili servis giderebilir, gidermezse elinizde yapılan işlemin faturası-belgesi var, mahkemeye verebilirsiniz. Ayrıca teker bilyası(rulman) değişecek diye gittiğinizde size aslında poryanın da çok iyi olmadığını ve değişmesi gerektiğini falan söyleyebilirler
    Bazen haklıdırlar, bazen de sizi yiyorlardır, çünkü gördükleri ne varsa değiştirelim derler.

Örneğin dışarıda bir ustada triger değiştirseniz, başında durmasanız, kalitesi düşük kayış kullansa, 20bin km sonra kopsa kime ne soracaksınız.. Adam kayışı değiştirir, bilyaları değiştirmez, bilya kitlenir, triger kopar, ustaya sorsan niye böyle oldu diye "bilya bozulmuş abi ben napiyim, bilyaları değiştir demedin ki" falan der. Fakat yetkili servis bunların hepsini değiştirmeden arabayı oradan çıkartmaz, maliyeti daha fazla olur ama eksiksiz ve temiz iş olur. Bunlar da yetkili serviste yapılan işlerin avantajı.

İyi ölçüp biçmek gerek.

Alıntıları Göster
    focus 1 için ön tekerleklerden çok az bir lıkırtı tıkırtı geliyordu çukur tümseklerden gecerken dikkatli dinlenince duyuluyordu 40 + 40 +20(işçilik) 100 liraya malolmuştu bana

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

focus 1 için ön tekerleklerden çok az bir lıkırtı tıkırtı geliyordu çukur tümseklerden gecerken dikkatli dinlenince duyuluyordu 40 + 40 +20(işçilik) 100 liraya malolmuştu bana

Alıntıları Göster
    o konumu hortlatmışlar :9 oo mevzunun üstünden
    Aracıma
    2 kere komple ön takım yaptırdım
    1 kere 4 amartisörleri değiştirdim
    2 kere 4 lastik değiştirdim.
    1 kerede aracım komple boyandı hala aynı aracı kullanıyorum ama :D

Orijinalden alıntı: n1say

o konumu hortlatmışlar :9 oo mevzunun üstünden
    Aracıma
    2 kere komple ön takım yaptırdım
    1 kere 4 amartisörleri değiştirdim
    2 kere 4 lastik değiştirdim.
    1 kerede aracım komple boyandı hala aynı aracı kullanıyorum ama :D

Alıntıları Göster
    Biraz hort olacak ama, bu porya aksa nasıl bağlanıyor ? Yani porya aks ile jant arasındaki bağlantıyı sağlıyor, ama poryanın içindeki bilya kısmı porya ve jantı döndürüyor ama aksa bağlanınca nasıl dönüş sağlıyor ? Yani jant porya bağlantısı tamam da, aks porya bağlantısını çözemedim ?

Edit aks somunu vasıtasıylaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 4 Ağustos 2014; 11:27:35 >

• Renault 19 tekerinden ses geliyor, galiba bu bilye olayından.. P. Tesi ustaya gideceğim kazıklanmadan sorayım buradan...
    Kaça mal olur ortalama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İNŞÂALLAH Diye Yazmalıyız!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.