Şimdi Ara

Tek veya çift fanlı gtx 1050ti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar bu ekran kartını düşünüyorum acaba çift fanlı olanlarının çok büyük farkı olurmu? Çünkü 80-100 lira kadar fiyat farkı olabiliyor çift fanlılarda.

Örneğin bu ürün 740₺

http://www.ebrarbilgisayar.com/zotac-geforce-gtx1050ti-4gb-128bit-gddr5-pmu355804

bu üründe 810₺

http://www.sinerji.gen.tr/asus-geforce-gtx1050ti-rog-strix-4gb-128bit-pmu405216

Ben çok uzun saatler oyun oynuyorum sizce aradaki farka değermi acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 4 Eylül 2017; 18:39:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece cift fan var diye fps farketmez ama adamlar cift fan var diye boost hizini daha yuksek tuttularsa bir kac fps oynayabilir.boost saat hizlarini karsilastir sitelerinden aratip.4 fps bile olsa 100 lira fark vermeye degmez senin durumunda cunku kulaklik diyorsun ki tek fan da olsa o kadar rahatsiz edici ses yapmaz o model.
  • 1050 ti zaten pek isinmayan bir kart hani o 100 lira fark kullaninca bu muymus diye pisman edecekse ya da butce olarak zorlayacaksa tek fanlisini da pekala kullanabilirsin.linklerdeki kartlar zotac olan asustan iyidir demiyorum bak belki saat hizi dusuktur belki garanti durumu kotudur ben tek cift fan hakkindaki fikrimi soyluyorum.biraz isinan bir kart olsaydi cift al derdim.cift olunca fanlari donmuyor belli bir dereceye kadar ve daha dusuk devir donuyor boylece daha sessiz oluyor.ses sorun degil sicaklik konusunda endisem var diyorsan dedigim gibi 1050 ti cipseti piyasanin en az isinan modellerinden biri bu hiza gore.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

1050 ti zaten pek isinmayan bir kart hani o 100 lira fark kullaninca bu muymus diye pisman edecekse ya da butce olarak zorlayacaksa tek fanlisini da pekala kullanabilirsin.linklerdeki kartlar zotac olan asustan iyidir demiyorum bak belki saat hizi dusuktur belki garanti durumu kotudur ben tek cift fan hakkindaki fikrimi soyluyorum.biraz isinan bir kart olsaydi cift al derdim.cift olunca fanlari donmuyor belli bir dereceye kadar ve daha dusuk devir donuyor boylece daha sessiz oluyor.ses sorun degil sicaklik konusunda endisem var diyorsan dedigim gibi 1050 ti cipseti piyasanin en az isinan modellerinden biri bu hiza gore.

teşekkürler ses pek önemli değilde hocam genelde kulaklık kullanırımda işte aradaki farkı ekleyerek örneğin daha iyi bir klavye vs alınabilir. Aklımı karıştıran örneğin bir oyunda tek fanlı ile 30fps alıyorsam çift fanlı ile 34-35 fps alabilirmiyim? Böyle farklar yaratırmı çift fan?

• sadece cift fan var diye fps farketmez ama adamlar cift fan var diye boost hizini daha yuksek tuttularsa bir kac fps oynayabilir.boost saat hizlarini karsilastir sitelerinden aratip.4 fps bile olsa 100 lira fark vermeye degmez senin durumunda cunku kulaklik diyorsun ki tek fan da olsa o kadar rahatsiz edici ses yapmaz o model.
  • http://www.sinerji.gen.tr/msi-geforce-gtx1050ti-aero-itx-oc-4gb-128bit-pmu406275 (daha ucuza)

Tek-çift fan oluşundan çok kartın saat hızları ile alakalı vereceği fps.

Msi Gaming X
    https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1050_Ti_Gaming_X/24.html

Palit Kalm X (fansız)
    https://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_1050_Ti_KalmX/26.html

Ortak oyunlarda fps'yi karşılaştırdığınzda çok fark yok. Ama sıcaklık 10 derece farkediyor.

• Kartın zaten ısınması teknik olarak mümkün değil çünkü maksimum 75 w güç çekiyor 75 derecenin üstüne çıktığını görmedim daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sizler alacak olsanız direk tek fanlıyı alırmıydınız dediğim gibi sadece oyun oynanacak? Buarada piyasada daha çok çift fanlı model var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Peki sizler alacak olsanız direk tek fanlıyı alırmıydınız dediğim gibi sadece oyun oynanacak? Buarada piyasada daha çok çift fanlı model var.

Alırdım hiç fark etmez

• Bu asus msi in falan gaming x rog strix modellerinin ne farkı oluyor değermi onları almaya?

• 1050Ti çok ısınan bir kart değil tek fanlı modeller işini görür. Eğer hız aşırtma yapacaksan iki fanlı modellere bakmanı öneririm tabi fiyatları da ona göre yüksek.Bütçeniz kısıtlı ise tek fanlı modellerde alabilirsiniz (İki arkadaşımda zotac 1050ti mini var 60 - 63 derece arası maksimum sıcaklıkları)
  • Zotac dual fan OC modeli en ağır oyunlarda (BF1 64 kişilik map) 51-53 derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

Zotac dual fan OC modeli en ağır oyunlarda (BF1 64 kişilik map) 51-53 derece

Çok iyiymiş ya fanlar otomatiktemi ? Benim Asus 75 derecede çalışıyo bf1 64 kişilik maplarda

• quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

1050Ti çok ısınan bir kart değil tek fanlı modeller işini görür. Eğer hız aşırtma yapacaksan iki fanlı modellere bakmanı öneririm tabi fiyatları da ona göre yüksek.Bütçeniz kısıtlı ise tek fanlı modellerde alabilirsiniz (İki arkadaşımda zotac 1050ti mini var 60 - 63 derece arası maksimum sıcaklıkları)

Hız aşırtma yaparsam oyunlarda kaç fps fark edıyor hocam ve garantıden cıkıyormu kart?

• quote:

quote:

1050Ti çok ısınan bir kart değil tek fanlı modeller işini görür. Eğer hız aşırtma yapacaksan iki fanlı modellere bakmanı öneririm tabi fiyatları da ona göre yüksek.Bütçeniz kısıtlı ise tek fanlı modellerde alabilirsiniz (İki arkadaşımda zotac 1050ti mini var 60 - 63 derece arası maksimum sıcaklıkları)

Hız aşırtma yaparsam oyunlarda kaç fps fark edıyor hocam ve garantıden cıkıyormu kart?

Karta fiziki bir müdahalede bulunmadığınız sürece garanti kapsamından çıkmaz hocam. Oyunlarda yaptığın hız aşırtmaya göre 5 ile 10 fps arası alabilirsiniz. Tabi bu değerler değişebilir oyundan oyuna göre ben genel olarak söyledim

• quote:

quote:

quote:

Karta fiziki bir müdahalede bulunmadığınız sürece garanti kapsamından çıkmaz hocam. Oyunlarda yaptığın hız aşırtmaya göre 5 ile 10 fps arası alabilirsiniz. Tabi bu değerler değişebilir oyundan oyuna göre ben genel olarak söyledim

anladım tesekkurler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

Çok iyiymiş ya fanlar otomatiktemi ? Benim Asus 75 derecede çalışıyo bf1 64 kişilik maplarda

Oto da hocam %48 de calisiyor oyuna girince. Ustelik ses seda yok. Zotac sasirtti beni

Gerci suan yeni anakarta gectim kasada toplam 4 fan vardi ama asus anakart 2 fan destekledigi icin ustte ki fani ve onde ki 2 fandan birini bosa cikardim. 2 fan eksik sicakliklar belki 3-5 derece oynayabilir.

• quote:

quote:

quote:

Oto da hocam %48 de calisiyor oyuna girince. Ustelik ses seda yok. Zotac sasirtti beni

Gerci suan yeni anakarta gectim kasada toplam 4 fan vardi ama asus anakart 2 fan destekledigi icin ustte ki fani ve onde ki 2 fandan birini bosa cikardim. 2 fan eksik sicakliklar belki 3-5 derece oynayabilir.

Normalde zotacın diğer kartlarını kullananlar ısındığını söylüyodu ama demekki 1050 tide iyi iş çıkarmış adamlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Normalde zotacın diğer kartlarını kullananlar ısındığını söylüyodu ama demekki 1050 tide iyi iş çıkarmış adamlar

Zotac kartlar yillardir sogutma performansi olarak ust duzeydeler. Ozellikle AMP! serisi gercekten super hatta son yillarda 3 fanli AMP Extreme serileri de ckmaya basladi baya iyiler yani.

Zaten eskiler zotac in nasil bir marka oldugunu bilir. Gtx480 ler 95 derecelerde cayir cayir yanarken piyasada 65 dereceyi gecmeyen tek bir model vardi, ustunde VF3000 bulunan Gtx480 AMP

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu anda zotac gtx 1070 amp edition iki fanlı modelini kullanıyorum oyunlarda maksimum 71 derece gördüm. İzmir sıcağında odanın içi yanarken Zotac kalitesi soğutması gayet başarılı bazı kullanıcılar ve siteler zotac kartları kötülüyor anlamıyorum. 9800GT, GTX 760, GTX 770 kullandım hiç bir sorun yaşamadım. Şu anda GTX 1070 kullanıyorum sorunsuz. İki arkadaşımda zotac gtx 1050Tİ kullanıyorlar ısınma, ses vs sorunları yok zotac kaliteli iyi bir markadır

• quote:

Tek fanlı 1050ti için ne dıyorsunuz acaba alayımmı? Sırf bu ıkılemde kaldım pc yı toplayamıyorum oyunsuz kaldım :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.