Şimdi Ara

tek SSD mi yoksa 2 tane alıp raid mi yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Hız nasıl olur raid olursa 240 GB tek almak yerine
    2tane 120 lık alıp sistemi kurmak mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • Raid 2 kata yakın daha performanslı olur fakat ben gereksiz çünkü 120 gb kullanabileceksiniz, 240gb tek kullanmak daha mantıklı

intel i7-3770k(tt Frio ock) / MSI Z77a-gd65/2*4gb g.skill RipjawsX /3 tb wd green/1.5 tb wd green/ocz vector 180(480gb)/EVGA GTX 970 04G-P4-3975-KR / tt tr2 800w/tt v51 riing/ Inca Il-1023L/logitech g710 /logitech g502/ razer destructor 2/razer carcharias
  • Raid büyük ssd lerle ekstrem sistemler için yapılabilir ancak bizim gibi normal kullanıcı için gerek yok.

One_shot çok sevdiğim bir arkadaşımdır.

Küfüre,hakarete maruz kalıp halen sessizmi kalıyorsun? http://www.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=104096573/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Raid büyük ssd lerle ekstrem sistemler için yapılabilir ancak bizim gibi normal kullanıcı için gerek yok.

Aynen katılıyorum, tek kullanılan ssd'de gayet yeterli günlük işler için.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Raid yapınca boyut aratmıyor mu ? 120 +120 yapınca 240 GB boyut oluşmazmi toplamda .yoksa sadece 120 GB mi kullanılabilir alan mi oluyor 1 SSD sadece hizami adanmış oluyor yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Şubat 2015; 15:01:28 >

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Evet RAID 0 yaparsanız 120gb x2=240gb olur. RAID 1 yaparsanız iki disk birbirinin clone'u olur.

Ben de benzer bir düşünce içindeydim. Ama SSDlerde henüz karşımıza çıkmayan ama ilerde başımızı ağrıtabilecek olan, "çalışma ömrü" konusunda, zaten veri kaybı konusunda endişeler uyandıran RAID 0 veriler için tehlikeli olabilir diye düşünüyorum.

Artık onun yerine benchmark vaadlerini doğru bir şekilde yerine getiren markadan 256gb ssd alınabilir diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kullanıyorum kapat dediğimde 4-5 saniye içerisinde PC kapanıyor ,açılırken win 8.1 bekleme yok gibi birşey anında hazır hale geliyor.
    SSD raid 0 kullanıyorum trım aktif gayet güzel oluyor yapa biliyorsanız 2x240 GB raid güzel oluyor,ancak 2x120 alınmaz bütçe kisitliysa tek 240 gb daha mantıklı gibi.sonuçta tek de olsa çift de olsa SSD her türlü uçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Şubat 2015; 19:32:15 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • Her şey açılış kapanış sa, dün 128GB bir ssd test ettim,

CPU: Intel Core i5 3210m

Güç düğmesine bastıktan 7 küsür saniye sonra masaüstünü görüyor, 4 snde de komple kapanıyor.

İngiliz işgal kuvvetleri, İstanbul Karargâhı Baştercümanı (Casus) Ryan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Her şey açılış kapanış sa, dün 128GB bir ssd test ettim,

CPU: Intel Core i5 3210m

Güç düğmesine bastıktan 7 küsür saniye sonra masaüstünü görüyor, 4 snde de komple kapanıyor.

Hocam nedir o SSD nin markası modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Şubat 2015; 23:22:56 >

• Raid gereksiz

Amacımız bölmek ve hükmetmek olmalıdır.
    Biz gerçek ideali dinmiş gibi davranacak çıkarcı bir grubu idareci olarak takdim etmeye çalışacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Tr de satışı olmadı, Crucial m550 sata3.

Hocam güzel görünüyor bu model bence de. Peki turkiyeye nasıl getirebiliriz .siz nasıl aldınız .bilgilendirir deniz sevinirim

Ssd de raidi onermiyorum sahsen, size 500 yerine 900 mb lik okuma hizi sunmasi pratikte bir sey kazandirmayacak, cunku 4 k degerleri pek etkilenmiyor, hatta access time bir miktar arttigi icin 1 tane buyuk ssd daha mantikli geliyor bana,

Ayrica ssd(genellikle) buyudukc3 icindeki chip sayisi artiyir, bu nedenle de max. Yazma siniri ornegin 120 gb curucial de gunde 5 gb ile 5 yil iken iken 240likta 10 yil gidebiliyor, aslinda gene belli bir sayi(10000 civari oluyor) yazma sikrusuna sahip cipler, daha fazla cip olunca daha gec doluyor bu sayi olay bu yani :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
    Ben amazon.com dan almıştım, ama o zaman indirimdeydi 50$, şu anki fiyatıyla cazip görünmüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.