Şimdi Ara

Tek Odaya Takılan Klima ile Yan Odanın Soğutulması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klimalar hakkında çok fazla bilgim yok, yanlız merak ettiğim nokta tek bir odaya klima taktırılırken duvarın delinmesi vb yöntemlerle yan odanın da soğutulması söz konusu olabilir mi? Ya da bunu mümkün kılacak başka bir yol var mıdır??
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: fantomas

Arkadaşlar klimalar hakkında çok fazla bilgim yok, yanlız merak ettiğim nokta tek bir odaya klima taktırılırken duvarın delinmesi vb yöntemlerle yan odanın da soğutulması söz konusu olabilir mi? Ya da bunu mümkün kılacak başka bir yol var mıdır??

Hiç kafanızı yormayın böyle şeylerle olmaz!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: fantomas

Arkadaşlar klimalar hakkında çok fazla bilgim yok, yanlız merak ettiğim nokta tek bir odaya klima taktırılırken duvarın delinmesi vb yöntemlerle yan odanın da soğutulması söz konusu olabilir mi? Ya da bunu mümkün kılacak başka bir yol var mıdır??

Hiç kafanızı yormayın böyle şeylerle olmaz!!!!

Peki montaj yeri problemi olan mekanlar hangi yöntemlerle soğutuluyor??
  • İki adet iç ünite takılarak(farklı odalara) soğutmak mümkündür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

İki adet iç ünite takılarak(farklı odalara) soğutmak mümkündür.

Ama bunun ıcınde dıs unıtenın de bu sısteme uygun olması gerekmez mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

quote:

Bu soruyu üretici firmalara sorsanız daha net cevap alırsınız ancak mantıklı olan uygun olması gerektiğidir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

quote:

Bu soruyu üretici firmalara sorsanız daha net cevap alırsınız ancak mantıklı olan uygun olması gerektiğidir.

Yok o tarz klımalar inventer olarak gecen modeller dıye bılıyorumda o yuzden sordum. Yanlıs bılıyorda olabılırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Küçük odaya Büyük Klima
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • multi sistem klimalara bakmanız gerekiyor. Tek kompresör 2 veya 3 iç ünite
  • Teşekkürler arkadaşlar bi de bu konuda bilgi alabileceğim güvenilir bi yer önerebilirmisiniz? (İst-Anadolu Yakasında oturuyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 6 Temmuz 2009; 17:49:08 >
  • Multi sistemler tek dış üniteye 2ile 16 iç üniteye kadar bağlanabilen sistemlerdir.Alt yapı gerektirmeden 1 e 4 sisteme kadar kullanılabilir.tabiki dış üniteden her iç üniteye ayrı borulama yapılalıdır.Bu boruların geçiş yerleri mesafeleri ve gizlenmeside önemli.Keşif olmadan alınamayacak sistemlerdir.1 e 1 sistemlere göre daha pahalıdır.Uygulama yapılırken çok sorun olmazsa bina dış görünümleri için ideal sistemlerdir.
  • arkadaşlar merhaba. ben olaya yeni bir boyut getirmek istiyorum. haklısınız. bir odadaki klimayla iki oda ısınmaz/soğumaz. Ancak belli bir bölüm ısıtılabilir mi? Klimalı odadan bir kanalla (kırmızı hat) sıcak hava, etrafı cibinlik gibi kapalı ama hava kaçırmayan bir alanı (3-4 m3) ısıtması/soğutması mümkün mü?

Tek Odaya Takılan Klima ile Yan Odanın Soğutulması ?
  • Diyelimki böyle estetik bir kanalla çıkış havasını taşıdınız,fakat sadece havayı göndermekle olmaz,gönderdiğiniz kadarda geri almalısınız.yani birde emiş kanalı olması gerekli,değilse hava diğer odada sıkışacak ve bir süre sonra o tarafa hava gitmeyecektir.Yani emiş ve üfleme bir çevrimdir.
  • 2 iç ünite lazım bunun olması için havayı gönderdin diyelim emmek için birşeyin daha olması gerekir
  • havayı neden emiyorsunuz ki o oda pozitif basınçta kalcak işte o temiz odaları yaptıkları gibi, hem kapı altından pencere kenarlarından duvardan filan gider o hava, ben uygulamada bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
  • bende aynı düşüncedeyim... emiş olmasını öneren arkadaşlar, şişe içine hava üflemek gibi düşündüler galiba. öyle olunca haklılar. çizimde sera gibi kapalı birşey gibi görünüyor ama. yere kadar uzanan kaliteli naylondan yapmayı düşünüyorum. kenarlarından ve yerden hava çıkışı olacak tabii.
  • dediğiniz olay 1 e 1 diye tabir edilen klimayla mümkün olmaz ancak kanallı diye tabir edilen klimalarla olur ondada menfez yani kanal eklemeniz lazım bi göndermek için bidee emip dışarı atmak için anca o şekilde yapılabilir.
  • quote:

arkadaşlar merhaba. ben olaya yeni bir boyut getirmek istiyorum. haklısınız. bir odadaki klimayla iki oda ısınmaz/soğumaz. Ancak belli bir bölüm ısıtılabilir mi? Klimalı odadan bir kanalla (kırmızı hat) sıcak hava, etrafı cibinlik gibi kapalı ama hava kaçırmayan bir alanı (3-4 m3) ısıtması/soğutması mümkün mü?

Arkadaşımızın tasarımı üzerinden tartışırsak konuyu daha net olacak.İki oda arasında hava sürkilasyonu şart.Duvar tipi Split klimalarda ststik basınç diye birşey nerede ise yok sayılabilir vede bir kanala üflemesi çok zor.Birde %1 bile dirençle karsılaşırsa serbest olan yerden üflemeye başlar.Yani öyle kapı aralığndan falan artı basınç yapıp dönemez.Sadece iki oda arasına direk 20x30 cm gibi bir hava bağlantısı olursa sistem çalışabilir.

• O odanın kapısına alt tarafa şu doğalgaz tesisatında mutfaklara alt ve üst duvara açtıkları delikler gibi bir delik açsa olabilir , ben o kırmızı ile yazılı kısma hiç dikkat etmedim normal oda gibi düşündüm birden.Hava kaçırmayan bir alan demiş..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.